Kirjoitukset avainsanalla kirppis

Tänään sarjassamme vaatteet edullisesti kirppikseltä - koko vaatekerta seitsemällä eurolla. Tällä kertaa vaatteina Espritin täydellisessä kunnossa oleva prätkärotsin mallinen syystakki (3€) ja Sandin musta satiinimekko (4€).

Jokainen koskaan kyseisiä merkkejä vilkaissut varmaan tietää, että hintataso näille vaatteille kaupassa olisi aika paljon enemmän kuin yhteensä 7 euroa. Kirppistely vaatii tietysti vähän enemmän vaivaa ja kärsivällisyyttä, kun ei voi vain kävellä kauppaan ja valita rekistä omaa kokoaan. 

 

Parikan Billy-nilkkurit ovat nekin kierrätetyt, mutta hinta ei valitettavasti ollut ihan parin euron luokkaa :D Mutta käytettynä ostettuna näissäkin hinnanalennus oli kuitenkin -75%, joka on varsin ok. 

Myssy itse neulottu, kovin ylpeänä täällä siitä :D

Kommentit (4)

Vierailija
1/4 | 

Ok :D Mun 7e vaatekerta jäi siihen kun vedin sukat jalkaan. Loput meni jo yli ton budjetin :"D

Vierailija
2/4 | 

Takki näyttää olevan liian pieni. Jos vedät vetoketjun edestä kiinni, tulee pinkeä!
Kirppislöydöissä on useimmiten joku "vika", vaikka vaate olisi uudenveroinen. ;-)

Nelliina
Liittynyt10.9.2015

Bikermallinen takki on minulla käytössä kuin jakku, eli se saa olla istuva nimenomaan auki olevana eikä sitä ole tarkoitus laittaa kiinni. Ns. Kunnon ulkotakit, jotka suojaavat talven tuiskuilta on sitten asia erikseen.

Kirppislöytöjen pienet viat ovat yleensä fiksattavissa, jos innostuu tuunauksesta :)

Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina

Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Enää ei kovin usein eksy asukuviin sellaisia kokonaisuuksia, jonka osat olisi kaikki ostettu uutena. Keskimäärin kierrätysprosentti pyörii asujeni osalta siinä 50 - 80 % välillä. Tämä asu on sukkahousuja lukuunottamatta täysin kierrätyskamaa eli mekko, viitta, hattu ja kengät on kaikki second handia. 

Olen niin iloinen, kun sain nuo Parikkani takaisin suutarin hellästä huomasta. Nyt on taas korkkarit iskussa uuden pohjan, korkolappujen ja neppareiden korjauksen myötä. Olin kieltämättä odottanut tämän parin kanssa liian pitkään huoltoa, mutta Akaan suutari pelastaa Parikkani aina ja poikkeuksetta. Korviini on kantautunut yllättävän paljon kritiikkiä Parikan nykymallistojen laadusta, mutta ainakin nämä 10 vuotta vanhat mallit kestävät ja kestävät, kun vaan huollattaa ne suutarilla silloin tällöin. Kengät kuluvat käytössä, ja siksi suutarin ammattikunta lienee olemassa :)

Kyllä se vain on nykyaikana niin, että kovinkaan montaa vaatetta ei tarvitse ostaa uutena. Lähes kaiken voi löytää erittäin hyväkuntoisena kirppiksiltä tai second hand -putiikeista. Myös vaatteiden vaihtaminen ja lainaaminen ystävien keksen on hyvä ottaa harkintaan. Sain hetki sitten kyselyn blogin lukijalta, olisinko valmis lainaamaan erästä juhlahamettani ja totesin, että lisää tällaista. En tietysti ehtisi itse pyörittää yleistä vaatelainaamoa isommassa mittakaavassa, mutta ainakin ystävien kesken homman luulisi lutviutuvan helposti. Suuremmissa kaupungeissa toki toimii myös ihan oikeita vaatelainaamoja, joihin kannattaa ehdottomasti tutustua, jos vaatemaku tai koko ei kohtaa kavereiden kanssa. 

Kommentit (2)

-A-
1/2 | 

Hei, tuosta viitasta tuli mieleen että oletko tutustunut Uusi-Seelantilaisiin Twig&Tale kaavoihin? Jos ei ole tuttu niin suosittelen ihmeessä tutustumaan, suht simppeleitä vaatteita ihanilla lisäosilla ja ne valokuvat ovat aivan ihania ja vievät satujen maailmaan :) Itse tein tytölle vanhasta kantoliinasta viitan nallekorvilla.

Chenille
2/2 | 

Onni on kyllä ihanat kamut ja lainaaminen! Yhdeltä kaverilta lainasin häihini Minna Parikat ja toinen kaveri on luottolainaaja mitä tulee juhlamekkoihin! Etenkin juuri juhlamekkoja ei jaksaisi aina ostaa uutena yksiä bileitä varten(ei oikein viitsi pitää monissa häissä samaa mekkoa) niin lainausrinki kavereiden kesken on ihan best!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Joskus vintage määritellään siten, että vaatteen tulee olla vähintään 30 vuotta vanha. Määrielmä lienee keksitty ajalla, kun kasarimuoti oli tuoreempaa kuin 30 vuotta :D Kyseisen määritelmän mukaan ysärikin alkaa pian kolkutella vintagen ovea, joten siksi toinen suosittu määritelmä vintage-vaatteiden osalta on 1920-1970-lukujen tamineet. 

Oli miten oli, nykyisillä ketjukaupoillakin alkaa olla sen verran historiaa takana, että kirppikseltä saattaa löytää vintageksi luettavaa henkkamaukkaa ja lindexiä. Tämä seuraava second hand -mekko on vanhaa KappAhlia, arvioisin ysäriksi niskalapun ja tyylin perusteella, mutta saattaa olla jotain ihan muutakin. 

Uskoisitteko, että virkattu 20's henkinen hattuni on alunperin Vero Modasta? Ostin sen Oi Ihana Turhamaisuus-Annukan kotikirppikseltä ja hän kertoi, että hattu on ikivanhaa vertsua. 

Minna Parikan tummanruskeat Cherryt ovat nekin second hand -löytö. Niiden vintagemaisuus on tietysti ilmiselvää, kuten Parikan vanhemmissa kenkämalleissa usein on. 

Vintagea tai ei, kokonaisuuden tyylillä on helppo leikkiä. Ysärimekon saa melko näppärästi käännettyä kohti 20-lukua asustevalinnoilla. Jos pukisin saman mekon maihareiden ja mustan chokerin kanssa, mekko pysyisi omalla vuosikymmenellään. Näin ollen kirppiksillä ei kannata heti kättelyssä hylätä inhokkivuosikymmenen vaatteita (omalla kohdallani ysäri), sillä niissä saattaa olla ainesta. 

Kommentit (1)

Rhia
1/1 | 

Ruskeat Cherryt OMG!!! Cherryt on ehdoton suosikkini Parikan designeista. Olen maltillinen shoppailija joten tämä on se ihka-ainokainen pari Parikan kenkiä joka kaapistani löytyy, tosin vaalean lilana. Ruskeana ne olisivat ehkä jopa vieläkin upeammat!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Tällä hetkellä muotilehdet ovat pullollaan inspiraatiota ihanan syystyylin luomiseksi. Imen surutta vaikutteita lehtien ja katalogien sivuilta sekä netistä. Esimerkiksi Paco Rabanne ready-to-wear fall 2019 tarjoaa loputonta inspiraatiota. (Linkki vie Voguen kuviin).

Kun on ensin tarpeeksi uinut inspiraatiomateriaalissa, on aika siirtyä etsimään omasta vaatekaapista tyyliin sopivia vaatteita ja asusteita. Usein sopivia yksittäisiä vaatekappaleita ja asusteita löytyy kotoa, kun siivilöi vaatekaappiaan tietty inspistyyli kirkkaana mielessä. 

Jos nyt kuvitellaan, että musta-valko-minimalisti olisi yllättäen ihastunut Rabannen kukkamekkoon, kannattaa suunnata ensin kirppikselle. Kun on mielessä tietty tyyli, myös kirppiksilla metsästäminen on helpompaa. Yleensä itsepalvelukirppikset ovat halvempia kuin nettikirppikset, joten voi olla mielekästä katsastaa ensin ne. 

Tämä syystyylini on luotu 100% kirppislöydöistä. Näyttää ajankohtaiselta, vaikka mukana on vintagea, modernia sekä merkkivaatteeksi luokiteltava villakangastakki (Armani Jeans - 10 euroa paikallisella kirppiksellä).

Hieman huonommassakin kunnossa olevat kotimaiset vintage-saappaat voi yrittää pelastaa suutarilla. Nämä konjakin väriset saappaat maksoivat kirppiksellä pari euroa ja olivat hintansa mukaisessa kunnossa. Totesin kuitenkin, että luottosuutarini on ennenkin kyennyt ihmeisiin. Huolto maksoi pari kymppiä ja sen jälkeen saappaat ovat olleet aktiivikäytössä jo vuosia! 

Kun ostaa vanhaa suomalaista kenkäosaamista, voi olla melko varma korkeasta laadusta sekä korjausmahdollisuudesta. Ennen vanhaan kengät tehtiin korjattavaksi eikä kertakäyttöisiksi. Sama väite pätee vintage-vaatteisiin. 

Tämä Soya Conceptin mallikappalemekko löytyi Radiokirppikseltä Tampereelta. Sen hinta oli kirppisvaatteeksi todella suolainen (30 e), mutta kyseessä oli käyttämätön mekko jossa laput kiinni. Totesin, että tällä kertaa teen myönnytyksen hinnassa sillä enempää tuskin voi näköiseni mekko ollakaan. 

Käytetyt mekot maksavat kirppiksellä pääasiassa alle 10 euroa, paitsi jos niihin on leivottu merkkilisää. Minulle vaatteen niskalappu on ihan yhdentekevä, etsin omaa tyyliäni merkkien sijaan. 

Ylipitkä vintage-kaulakoru maksoi muistaakseni 0,50 euroa. Vanhat korut ovat kirppiksillä suorastaan naurettavan halpoja, joten ihan erityisesti kannattaa penkoa epämääräiset tilpehöörikasat. Käsiin saattaa osua kauniita vanhoja rintaneuloja, rannekoruja ja kaulakoruja eurolla kahdella. 

Kommentit (6)

Riikkainen
1/6 | 

Osaisitkohan vaateasiantuntijana kertoa vinkkejä mistä tunnistaa hyvälaatuisen, kestävän vaatteen? Ehkä vaatemerkkejä joihin luotat tai jos törmää merkittömään/tuntemattomaan merkkiin niin mitä vaatteessa kannattaa katsoa jotta voisi päätellä kuinka se kestää käyttöä? Mitkä materiaalit pysyvät nyppyyntymättöminä? Miksi jotkut vaatteet menettävät muotonsa tai värinsä heti muutamassa pesussa ja voiko sitä ennustaa jo ostovaiheessa? Ostan vaatteita harvoin mutta pidän sitäkin kauemmin, jos vaate vain kestää, mutta kun ei tunnu nykyään kestävän! Voi olla että olet aiheesta jo kirjoittanutkin tai ainakin sitä joskus sivunnut, mutta jos vain jaksaisit koostaa vinkkejä niin olisin kiitollinen. Näinä ilmastoahdistus-aikoina tuntuu rikolliselta ostaa tai suosia mitään ns. kertakäyttöistä.

Nelliina
Liittynyt10.9.2015

Kirppisvaatteissa on se hyvä puoli, että ne on yleensä pesty edellisen käyttäjän toimesta jo useampaan kertaan. Tällöin on helpompi luottaa siihen, että vaate kestää pesua ylipäätään. Täysin pakasta vedetyn vaatteen tunnistaa ihan silmämääräisesti, ja tällöinhän toki ei voi tietää pesukoneen vaikutusta. 

Olen itse opetellut tunnistamaan silkin, villan, nahan, pellavan ja laadukkaan trikoon näppituntumalla. Jos esimerkiksi selaa UFFilla mustien vaatteiden rekkiä, teen esikarsintaa ihan puhtaasti hypistelemällä. Kun käteen osuu selkeä silkkivaate, nappaan henkarin tarkempaan tarkasteluun. Tämä metodi toimii älyttömän hyvin ja säästää aikaa. 

Vintage-vaatteet ovat vielä ihan oma lukunsa, eli ne ovat kestäneet pesua ja käyttöä jopa vuosikymmeniä. Niiden kohdalla vaatteen pitkäikäisyyteen voi yleensä luottaa. Esimerkiksi vintage Marimekko on aivan huikeaa laatua, samoin monet muut kotimaiset vintage-vaatteet. 

Vaatteiden ostaminen käytettynä on nimenomaan siksikin fiksua, että jos moneen kertaan pesty vaate olisi nyppyyntyvää, se olisi nyppyyntynyt jo. Ts. laatutestin on tehnyt jo edellinen omistaja :)

Sain tästä valtavan kirjoitusinspiksen, kiitos! Teen aiheesta kunnon postauksen. 

Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina

Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook

Marjo
2/6 | 

Ihanaa lukea (ja katsoa kuvia) inspiraatiosta ja sen toteutumisesta omalla vaatekaapilla ja kirppiksillä - tuli itsellekin vallan inspiroitunut olo! Siispä omalle vaatekaapille ja kirpulle mars! Ja tuo takki on täydellinen...

Vierailija
3/6 | 

Kaunis asu ja aivan ihana kuulla että kaikki käytettynä ostettu! Tykkään ja kannatan!

Ikilukija
4/6 | 

Jee, tässä oli sellaista alkuaikojen Nelliinan vaatehuone-tunnelmaa! Kirppisfiilistelyjä toivoisi useamminkin!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011
2010