Kirjoitukset avainsanalla Kalevala Koru

Meillä oli viime viikonloppuna useammatkin juhlat, ja kahdet niistä osuivat onneksi samalle päivälle, joten selvisin yhdellä juhlamekolla. Tämä Y.A.S.:n musta harsomekko on sopivan pelkistetty niin pikkujouluihin kuin lasten synttäreille. Yksinkertainen koru vain kaulaan ja se on siinä. 

Synttäreillä meidän 4v. tokaisi yllättäen korustani, että äiti sulla on kaulassa pimeyden ruhtinattaren rubiini. Jättäen minut ihan sanattomaksi. Siis mistä ihmeestä 4-vuotias on ylipäätään kuullut moisen termin :D Tiedoksi, että jatkossa Kalevala Korun Rotunda-kaulakoru on Pimeyden ruhtinattaren rubiini

Pimeyden ruhtinatar huokaisee nyt helpotuksesta, sillä loppuvuoden juhlat on täten juhlittu ja voi keskittyä täysillä joulutohinaan. Joulukuu on mennyt niin kauheaa vauhtia, että olen tippunut kokonaan joulujunasta! Pitää vähän kiriä. 

Kommentit (2)

venlaalaa
2/2 | 

Ihanat noi harsojen epäsäännölliset pilkutukset! 😍

Kai kysyit, mistä tyttäresi tämän pimeyden ruhtinattaren oli tempaissut? Ihan kuolematon heitto! 🖤

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tämä blogijuttu on niin 2008, kun muotibloggaajilla oli tapana esitellä "kaikki käsilaukkuni" :D Se oli aikaa, kun päivän toiveasu oli myös tosi kova juttu. Niistä siirrytiin sitten pikku hiljaa ihan oikeisiin asukuviin ensin ilman päätä, ja lopulta rohkaistuttiin näyttämään myös kasvot. Voi nostalgiaa!

Tämä pieni listaus lemppari korvakoruistani johtuu siitä, että ostin itselleni joululahjaksi Kalevala Korun Rotunda-sarjan korvikset, kun löysin ne sattumalta puoleen hintaan. Jokainen Kalevala Koruja harrastava tietää miten harvinaisia alennukset ovat. Tuo hopeinen Rotunda-kaulakoru on kaunein juhlakoru mitä tiedän, se hillitty mutta silti erikoinen ja siinä on tiettyä vanhan ajan henkeä.

Kuvaan tuli niin kaunis tausta, että päätin siinä hetkessä kuvata muutkin korvistelineeni suosikkikorut ja hyödyntää talvimaisemaa Olen käyttänyt todella paljon korviksia tämän lyhyemmän hiusmallin myötä, koska nyt ne näkyvätkin jonnekin eivätkä hautaudu hiuksiin.

Pidän lempikorujani näkyvällä paikalla eteisessä, että niitä tulee myös käytettyä. Jos hautaan korut yläkertaan lipaston uumeniin, unohdan ne sinne. Seinään kiinnitettävä Sarvet-naulakko on mikkeliläisen PR Handicraftsin ja pitkät käsinmaalatut nahkahapsukorvikset Erika Forsmanin (Erika Works) käsialaa. 

Nämä seuraavat valkoiset korvikset ovat hämeenlinnalaisen Cobblerinan, ne on tehty poronkarvasta.

Kahdet seuraavat ovat tamperelaisen Uhana Designin mallistoista. Materiaali on puuta. Pisarakorvikset ovat klassikkokamaa ja nuo kukkakuvioiset ostin I Love Me -messuilta Palonin standilta. 

Korviskokoelmani tuntuu olevan kovin suomalaista. Tämä johtuu ehkä siitä, että en suosi Kalevala Korua lukuunottamatta kultakauppojen valikoimia. Ostan korvikseni pääasiassa kotimaisista designiin ja käsitöihin keskittyvistä tapahtumista, sillä haluan koruni suurina ja näyttävinä. Timantit eivät ole minua varten. 

Kommentit (2)

n
1/2 | 

Kaikki käsilaukkuni <3. Rakastin niitä postauksia! Tosin sydämenkuvilla peitettyjä naamoja ei ole ikävä.

Kotimaisia korun tekijöitä on nykyään paljon, harmi kun en käytä koruja juuri koskaan.

Alma
2/2 | 

Täällä korvis hamstraaja terve! :D voikohan noita mielettömän kauniita kukka korvakoruja saada mistään?! :')

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Viisi vuotta sitten Kalevala Koru järjesti My SAAGA-sarjan puitteissa suunnittelukilpailun, johon sai ottaa osaa kuka tahansa. Piirrokset koruista ladattiin kilpailusivulle ja voittajat valittiin äänestyksellä. Minä tein tuolloin kamppiksen Kalevala Korun kanssa tämän kilpailun tiimoilta, mutta ainoastaan siinä mielessä että promosin kisaa ja innostin lukijoita vapauttamaan piilevät korusuunnittelukykynsä, ja osallistumaan kilpailuun. Kaikessa hiljaisuudessa osallistuin kisaan itsekin, anonyymina tottakai, enkä kertonut osallistumisestani kenellekään.

Oli melkoinen järkytys, kun oma koruni pääsi yllättäen tuotantoon. Sambasin ympäri olohuonetta kun sain onnittelusähköpostin, olen ihan HC-luokan Kalevala Koru -fani joten tämä uutinen osui ja upposi oikein kunnolla. Tämä pieni sydänavaimeni on keikkunut My SAAGAn helavalikoimassa siitä lähtien.

Järkytys numero kaksi odotti sähköpostissa viime syksynä, kun sain viestiä Kalevala Korulta että sydänavaimeni on valittu Suomalaisen Kirjakaupan joulun erikoismallistoon, mihin se valmistettiin pronssista. Helaa muokattiin hieman renkulan osalta, mutta avain säilyi täsmälleen samanlaisena. Todella nätti se itseasiassa onkin tuolla pienemmällä renkaalla, sopii kaulakoruun paremmin. Hopeisen alkuperäisen My SAAGA -helan piirsin rannekorunäkökulmalla.

Meinasi käydä vähän köpelösti, kun muistin käydä ostamassa tämän pronssikorun vasta tällä viikolla, ja se alkoikin olla jo loppuunmyytynä! Onneksi Koskikeskuksesta löytyi vielä, koska olisi ollut todellinen harmi jos en olisi sitä ehtinyt hankkia. 32€ maksava siro Onnenavain on nyt keikkunut kaulassani pari päivää. 

Siinä ne kaksi "minun" koruani nyt sitten ovat, ylpeä anonyymi suunnittelija täällä ruudun takana on kovin onnellinen. Suuri yleisö ei tiedä akaalaista ihan tavallista naista tämän sydänhelan takana (paitsi te, nyt kun kerron siitä :D), mutta hymyilyttää joka kerta kun bongaan kyseisen helan jonkun satunnaisen kaulasta. 

Tarinan opetus? Kannattaa osallistua kilpailuihin vaikkei olekaan ammattilainen, elämässä on aina positiivisen yllättymisen riski.

Kommentit (37)

Hurmioitunut
1/37 | 

Todellakin, kannattaa osallistua vaikka millaisiin kilpailuihin, koskaan ei voi tietää miten käy. Täytyy kyllä sanoa, että tuo suunnittelemasi avain on todella kaunis. Et ole sen suuremmin ajatellut siirtyä korusuunnittelun pariin? ;)  Vaikka yleensä olen enemmän hopea- kuin prossikorujen ystävä, tuo Suomalaisen kk:n pronssikoru on siroudessaan hopeaa vetoavampi. Onnea Niina! Tämä varmasti inspiroi myös meitä ruudun takana olevia tarttumaan tilaisuuksiin. :)

ccnoora
2/37 | 

Mä olen vieläkin aivan fiiliksissä, kun bongaan korukaupoissa oman SAAGA-joutsenhelani. Tuon suunnittelemani korun tuotantoon ottaminen kuuluu ehdottomasti elämäni tähtihetkiin! <3:D

iiiiina
3/37 | 

Eikä! Mä oon Suomalaisessa töissä ja onnenavainta ollaan myyty just ihan sikanan, varsinkin joulun alla. Hauska tietää ettö se onkin sun suunnittelema :) se onkin mun lemppari niistä Suomalaisen Kalevala koruista

Snowhite
5/37 | 

Miekin silloin osallistuin kilpailuun juurikin postauksesi innoittama. Kettu hela meni multa tuotantoon, ja myös sitten pronssisena sinne suomalaiseen :) Joten tiedän tunteen! Ja vielä voisin kiittääkin siitä, että kilpailusta silloin kerroit, ois muuten menny varmaan täysin ohi. Kiitos!

atomi

Ostin kettuhelan heti silloin,kun se  se ilmestyi, se on tosi suloinen! Onnenavain oli meidän kirjakaupasta loppu, mutta ihastelin sitä jo silloin, kun Nelliina postasi siitä silloin kilpailun jälkeen. Olette te kyllä kivat korut ideoineet:)

paperilennokki
7/37 | 

Ymmärsinkö nyt oikein, ettet saanut tästä mitään rahallista palkkiota? Eikö se ole vähän hyväksikäyttöä?

inQ
9/37 | 

Jännä muuten, etteivät lähettäneet sinulle tuota ilmaiseksi vaan jouduit ostamaan itse!

Vierailija

Mietin ihan samaa. Ja oikeudet suunniteltuihin malleihin ostetaan pienellä kertakorvauksella. :O Tulee vähän jännä kuva Kalevala-korun toiminnasta.

hop
10/37 | 

Muistan tämän jutun aikojen takaa! Hieno juttu tuo että kädenjälkesi jää "elämään". Kai Annillekin on jo oma hela hankittu? Upea muisto kannettavaksi sukupolvelta toiselle.

Minusta tuo oli myös kamalaa, ettet saanut korvausta. Oliko peräti, että tuotantoon pääsystä ei ilmoitettu, vaan bongasit helasi jostain esitteestä tai netistä?
Lukeeko nimesi suunnittelijan paikalla esimerkiksi kalevalakorun nettisivuilla? Siistiä!

ps. tuo roboteista erotteluksi tarkoitettu kysymys on hirveä. OOn todellakin ihminen ja vastaan aina väärin. Ehkä neljäs kerta toden sanoo...

Nelliina
Liittynyt10.9.2015

Annilla on oma hela odottamassa, vaikka perii toki minunkin koruni sitten joskus :)

Älkää turhaan loukkaantuko puolestani, tämä oli ihan selvä juttu kisaan osallistuessa että voittajat saavat kertakorvauksen ja korun suunnitelma on sen jälkeen KK:n :) 

Apua, mikä kysymys :D mä en ole tuollaista huomannut kun olen kirjautuneena omalla tunnarilla :D

Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina

Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook

Vierailija
11/37 | 

Moikka,

Aloin miettimään, että koska olen alkanut kirjoituksiasi lukemaan. Ja apua, seitsemän vuotta olen juttujasi lukenut ja tämä on ensimmäinen kommenttini..

Kiitos positiivisesta ja elämänmyönteisestä blogista!
Seurailin aikaisemmin myös Pätsiniemen puolella ahkerasti ja mielestäni tämä uuteen osoitteeseen siirtyminen ja kahden blogin fuusioituminen toimii hyvin. :)

Mukavaa alkanutta vuotta!

Vivi Vinna
12/37 | 

Onnea! Tuo pronssinen avain on paljon kauniimpi. :) Tosi nätti, tykkään. :) Saitko sinä muuten mitään palkkiota tuosta? Jäin vaan miettimään, että ilmaiseksiko tuota jonkun kilpailun siivellä? :O Toivottavasti ei... Kalevala korusta tykkään kyllä ja miulta löytyy pari heidän koruaan. :)

Nelliina
Liittynyt10.9.2015

En saanut tästä pronssisesta, kilpailun sääntöjen mukaan luovutin oikeudet korusta ja sen jatkomuokkauksesta KK:lle silloin vuosia sitten, ja se oli siis ihan tiedossa etukäteen eli ei mitään hämäryyksiä siinä :D Olen tosi iloinen että tämä avaimeni pääsi myös Suomalaiseen, ihan huippua!

Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina

Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook

anonyymi
13/37 | 

Saisiko sen sun alkuperäisen piirroksen nähdä? Olisi kiva nähdä, mistä se kaikki alkoi.
Niin ja isot onnittelut!

P
14/37 | 

En tiedä onko vika minussa vai blogipohjassa. En nimittäin löydä, että miten pystyisin selaamaan putkeen kaikki edellisetkin postaukset (selaan tätä puhelimella). :/ Kun tällä blogisi "pääsivulla" näkyy pelkästään viimeisin postaus enkä löydä mistään linkkiä "vanhemmat julkaisut" eikä edellisiin julkaisuihin pääse myöskään näytön sivupyyhkäisyllä. Ainut keino päästä muihin postauksiin on mennä sivun alalaidan "blogiarkistoon" ja valita sieltä kuukausi ja sitten joku tietty postaus. Ja tämä pitää toistaa aina, kun haluaa katsoa jotain toista postausta.

Vai enkö vain löydä oikeaa linkkiä? En ole pahemmin käynyt enää lukemassa blogiasia juuri tämän ärsyttävän asian takia.

Niipsu

Itseäni vaivaa suuresti sama asia. Pidin edellisestä pohjasta huomattavasti enemmän, tätä on epämieluisampi selata jo ihan koneellakin. Blogin sisältö eikä mikään muukaan ole mennyt huonommaksi, päinvastoin mutta tämä asia kyllä häiritsee jokaisella käyntikerralla - valitettavasti.

Vierailija

Pitää vaan mennä tarpeeks alas niin tulee seuraava postaus putkeen, kommentit, toisten blogien nimet.. Niin sit tulee seuraava postaus.

Nelliina
Liittynyt10.9.2015

Kiitos tyypit palautteista, keräilen näitä ylös ja laitan eteenpäin :) muutokset olivat tietty pakollisia kun pohja muuttui, mutta kuten tuossa joku jo ehti neuvoa niin kelaamalla alaspäin tarpeeksi, pääsee seuraaviin postauksiin. Se on vähän hämäävää kun välissä näkyy profiilikuvat yms mutta jatkaa niistä eteenpäin vaan :)

Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina

Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook

Marianna
16/37 | 

OMG mulle tuli tästä flashback että suunnittelin kyseiseen kisaan myös jonkinlaisen avainhässäkkähelan! :O Tosin mun helassa oli koristeellisempi tuo "tynnyri" ja siinä keskellä punainen kivi. Great minds think alike ja onnea, onhan tuo aivan tajuttoman kaunis (:

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Paikallisessa kultasepänliikkeessä on meneillään loppuunmyynti. Älyttömän kurjaa että pienten kaupunkien kauppapaikat autioituvat, mutta poikkesin kuitenkin auttamassa omalta osaltani varaston tyhjentämisessä ja ostin kaksi Kaleva Korun sormusta kunnon alennusprosentilla varustettuna.

Tein viime vuonna blogiyhteistyön Kalevala Korun kanssa ja samalla totesin että pronssi on itse asiassa todella raikas materiaali koruissa sadan vuoden hopeakauden jälkeen. Olen selvästi päässyt yli 90-luvun pronssikoruövereistä.Minulla oli silloin yhteistyön merkeissä kuvauslainassa Lapinsormus (kuvissa vasemmalla) joka jäi kuumottelemaan pahemman kerran, joten se oli ihan selvä valinta. Lapinsormuksen rinnalle ostin vielä Pallas-sormuksen, koska haluan pitää aina useampaa sormusta kerralla ja nämä kaksi sopivat yhteen todella kivasti. Minulla ei siis ole yhtään pronssisormuksia ennestään.

Ps. Löysin tuota Pallasta koskien mielenkiintoisen jutun korun taustasta. Sormuksen inspiraationa on toiminut Kuhmoisten Papinsaaren löytö ja korun kuviointi on viikinkiajalta. Koko stoorin voi lukea täältä.

Kommentit (5)

Tiina
3/5 | 

Kiinnostaisi kyllä kuulla, paljonko sormuksille jäi hintaa. Itsekin ostin juuri kyseisen Lapin sormuksen ja maksoin käytetystä pronssisormuksesta noin 40 euroa. Samanlainen hopeinenkin löytyy kokoelmastani. Ne on vaan niin kauniit!

Nuppunen
5/5 | 

Itse tilain vastikään kalevakorun nettisivuilta hopeisena. Lienevät poistotuote, kun se vanhemman mallinen lapin sormus tulee uustuotantoon. Hintaakin jäi alle 70 e postikuluineen! ^^

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011