Kirjoitukset avainsanalla Asukuvat

4-vuotiaan lapsen äidille valkoinen takki ei ole ehkä se fiksuin valinta. Meidän tytöllä nimittäin on tapana juosta päiviksestä noutaessa suoraan syliin. Pientä kuramaakaria ei voi eikä halua väistää. Tiedättehän kuinka koirat ovat aina ihan superonnellisia nähdessään omistajansa, vaikka tämä olisi ollut poissa vain puoli tuntia? Minulla on sama fiilis tyttären kanssa, että olen tässä kuviossa se "koira" :D 

Onneksi on viikonloppumenot, jolloin lapsi ei ole yltä päältä kurassa. Silloin valkoinen takki toimii vallan mainiosti. 

Tämä takki on matkamuisto Edinburghista, ja näin parinkin vuoden jälkeen se on vielä valkoinen. Ehkä juuri siksi, että käytän sitä hieman valikoidummin kuin perusmustia takkeja. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Näissä kuvissa oikein näkee kevään! Eikä vain siinä, että joku hullu hyppii jo kukkamekoissa, vaan ympäröivä luonto alkaa olla tietyn värinen. Aurinko luo ihan omanlaista sävyä pihan puihin näin helmikuun lopulla. 

Tämä tummasävyinen kukkamekko on ostettu Suuri Käsityö -lehden ystävämyynneistä. Mekon pariksi puin kirppikseltä löydetyn armeijahenkisen Mangon villakangastakin. Musta huopahattu on myös kirppikseltä. 

Viikonloppuna oli niin lämmin, että pärjäsi hyvin rotsimallisella takilla. Tänään tilanne onkin sitten ollut hieman eri. Mutta ainakin pääsin fiilistelemään elämää ilman toppatakkeja. Enkä paleltunut. 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Tim Burton -fanille Beetlejuice on ehdottomasti klassikkomatskua. Oikeastaan voisi sanoa, että olen kasvanut leffan parissa. Ajalla ennen Netflixejä ja muita suoratoistopalveluja me muksut nauhoitimme leffat VHS-kaseteille, ja katselimme niitä kymmeniä ja taas kymmeniä kertoja. Fantasia/komedia Beetlejuice on yksi näistä eniten kulutetuista VHS-leffoista. 

Edellinen selostus oli alustus sille, miksi innostun pystyraitahousuista. Beetlejuicen meikkityyliä en välttämättä kopioisi, mutta raidallisen puvun kyllä. Kasarileffa on mainio inspiraation lähde. (Jos Beetlejuice ei ole tuttu, laita sana Googlen kuvahakuun ja ymmärrät välittömästi mistä kirjoitan.)

Laukku: H&M / Housut: ei mitään muistikuvaa, ehkä Vila? / Jakku: kirppis / Toppi: Nelliina & Suuri Käsityö / Tennarit: Ecco

Beetlejuicen pystyraitahousuista saa taiottua lopultakin melko fiksun kokonaisuuden, kun yhdistää samaan asuun rennon jakun ja hulmuavan topin. Keltainen laukku toimii piristyksenä mustavalkoisen keskellä.

Housuihin ei valitettavasti ole matching jakkua, mutta ehkä sellainen joskus vielä tulee vastaan. Voisin ilman muuta pukea kokovartaloraidat.

Kommentit (5)

Kampsu

Olisikohan sanoille ”matching jakku” voinut keksiä suomenkielisen vastineen? Tämä muoto kuulostaa käännöskoneen tuotokselta. Yhteensopiva? Samankuosinen? Arvostan huolellista työtä kielen kanssa, myös blogikirjoituksissa! Samaisesta lauseesta ei myöskään käy ilmi, missä ei ole - sinulla vai kaupassa?

Kampsu

Aa, tämä on niitä blogeja, joissa ei julkaista mitään negatiivista palautetta, eikä huomioida korjausehdotuksia. GFY kehittymismielessä... NOT.

Kampsu

Olisko tolle GFY kehittymismielessä... NOT:ille voinut keksiä suomenkielisen vastineen? Arvostan hyvää kielenkäyttöä myös blogikommenteissa, et jatkossa pitää ehkä lukea sit vaan muita kommentteja.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Juttelin eilen työkaverin kanssa siitä, mitä tekisimme arkisin jos ei tarvitsisi miettiä asuntolainan maksua. Itse olisin ikuinen opiskelija. Rakastan viestintää ja työtäni, enkä varmasti luopuisi siitäkään, mutta opiskelisin lisäksi modistiksi, vähän historiaa, luovaa kirjoittamista, graafista suunnittelua... ja hankkisin kotiin kunnolliset välineet vaatteiden valmistukseen. Oma ateljee! Suurinta osaa näistä haaveista voi onneksi toteuttaa pikku hiljaa työn ohella, joten sikäli tilanne on valoisa. 

Modistista puheenollen, tämä hattuni on uniikki modistin tekemä kappale. 20-luvun tyylinen cloche-hattu on yksi ikisuosikeistani. Se sopii melkein kaikkien vaatteideni kanssa, tuoden ripauksen vintagea tyyliin kuin tyyliin. 

En ole löytänyt yhtä ainutta kurssia, jossa perehdyttäisiin kunnolla hattujen tekemiseen. Jos jollain on parempaa tietoa, saa vinkata. Villakangashattujen tekeminen olisi 110% minun juttuni, ja käsittääkseni siihen ei tarvita kovinkaan ihmeellistä laitteistoa. Hattutukki ja materiaalit. 

Kommentit (6)

Vierailija

Aikoinaan 90-luvun lopulla tai 2000-luvun alkupuolella Ahjolan kansalaisopisto järjesti Pyynikillä useampana talvena huopahattukurssin, jolle innoissani osallistuin. Kurssi muistaakseni lakkautettiin lopulta vähäisen osallistujamäärän takia, mikä oli valtaisa sääli! Ohjaajan nimeä en muista - Johanna, mutta sukunimi on painunut unholaan. Hänellä oli ainakin tuohon aikaan Tampereen keskustassa hääpukuateljee. Loistava ohjaaja ja sain hattukurssilta hyvät opit, joita edelleen pystyisin hyödyntämään, mikäli aika hektisen arjen keskellä riittäisi. Kannattaa vinkata Ahjolan suuntaan, että kiinnostusta olisi, josko vaikka järjestäisivät taas kurssin!

Vierailija

Opiskelu on kyllä kivaa, mutta ei niin rentouttavaa juuri nyt kun deadlinet pukkaa päälle, kela kiristää tukikuukausia ja puolet opettajista on irtisanottu leikkausten takia huoh :/ olisipa vielä vapaus opiskella rauhassa vaikka 10vuotta, koska asiat ovat itsessään niin kiinnostavia ja oppiminen kivaa! :D aikuisopistolla on ihania kursseja ja kaikilla korkrakouluilla/yliopistoilla avoimia kursseja, joita voi just puuhailla ihan harrastuksena :) Itse haaveilen, että haluan lähträ jossain vaiheessa pelastamaan merikilpikonnia tai tekemään muita luonnonsuojeluprojektrja Suomessa ja maailmalla :D Seikkailut odottaa! Meillä on miehenkaa se elämäntilanne, että ollaan päätetty ettei hankita lapsia eikä vielä tässä vaiheessa haluta ostaa asuntoakaan (on tällä hetkellä niin halpa asumismuoto), joten ollaan vapaita oikeastaan tekemään kaikennäköistä! :D toki työtä ja opsikelua on, mutta silti aika sitoutumaton elämänvaihe menossa.

Nelliina
Liittynyt10.9.2015

Juuri tuo, että olisi ihanaa opiskella mitä mieleen tulee ja mikä sattuu kiinnostamaan, vailla mitään paineita tukikuukausista ja valmistumisesta :) 

Kuulostaa siltä, että teitä todellakin seikkailu odottaa, mahtavaa! Jos joku asia itseäni kaduttaa, niin se, etten tuossa sitoutumattomassa vaiheessa ymmärtänyt lähteä edes vaihtoon. Joten kannattaa lähteä, jos yhtään menojalkaa vipattaa :)

Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina

Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Blogiarkisto

2019
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011
2010

Kategoriat