Kirjoitukset avainsanalla Asusteet

Elokuu on se kuukausi kun pärjää vielä sandaaleilla, mutta tekee mieli pukea jo hiukan synkempiä sävyjä. Jos lapsilla välikausivaatteet tarkoittavat syksyn ja kevään ohuempia takkeja sekä housuja, minun kohdallani se meinaa jotain ihan muuta :D Aikuisten välikausi on: vielä tarkenee pikkukengillä ennen räntäkautta!

Kesän asusteet yhdistettynä tummiin sävyihin:

Mustaa T-paitamekkoa keventää vihreä pyykkimuijapanta ja Minna Parikan korallin väriset satiinikengät. Kauniit kengät ovat kuin valettu jalkaani, voisin meilkein näiden vuoksi toivoa vielä pitkää lämmintä kautta. Oletan, että kengät eivät pysy kunnolla jalassa sukkisten kanssa, joten niiden käyttö rajoittuu kesään.

Iski ihan täydellinen oikosulku tuon hiuspannan merkin suhteen! Palaan asiaan kun muistini palautuu... joku tanskalainen (?) hankalasti muistettava brändi...

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kun nyt hattujutuista alettiin, niin olen iltojeni ratoksi piirrellyt vielä yhden variaation Suuri Käsityö -lehden kalastajanhatun kaavasta. Toteutus on Finlaysonin Pampula-kankaasta, joka puuvillaa. Kangasta kuluu noin 0,5m eli vaikka ostaisi hieman arvokkaampaa Marimekkoa ja Finlaysonia, hinta ei silti kipua liian korkealle. 

Viimeinen viikko on ollut ikäänkuin itseohjautuva pikakurssi kesähattujen tekemiseen. Nyt aletaan olla siinä pisteessä, että osaan jatkossa valmistaa lierihatun erilaisia variaatioita vaikka unissani. Tämä on ihan mukava kesäinen lahjaidea myös, jos tuntee ystävän vaatemaun. 

Nyt on niin huikean kuuma, että suurilieriselle hellehatulle on tottavie käyttöä! 

Kengätkin ovat pampulaa, Minna Parikan sellaista. Nämä släbärit herättivät kovasti iloa päiviksen lapsissa :D 

Kommentit (2)

-A-
3/2 | 

Oi että! Mitä muutoksia teit alkuperäiseen kaavaan tämän kohdalla? Syvensit kenties hattuosaa, kuinkakohan paljon? Entäs teitkö lierille jotain? Kiitos <3

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Paljon onnea kaikille valmistuneille! Meilläkin oli lauantaina ilo päästä juhlistamaan ylioppilasta. Valitsin ylleni Uhana Designin kimonotakin, sillä se nyt vaan on suosikkini. Kimonon kanssa on helppo juosta lapsen (ja kakun) perässä, mutta se on silti juhlava ja ylellinen. 

Takin värimaailma on täsmälleen sama kuin puutarhamme :D

Vintage-laukkuni on hieman liian suuri juhlakäyttöön, eikä se ole edes kovin juhlava. Valitsin laukun kuitenkin koko päivän reissulle mukaan, sillä sinne mahtuu helposti kamera ja muut tarpeelliset tarvikkeet.

Tuo musta hatuke on aitoa vintagea 50-luvulta. Siinä missä tavallinen hiuspanta voi olla hieman arkinen, tämä lähes taideteokseksi luokiteltava kalotti on mitä parhain juhla-asuste. En ole kovin taitava laittamaan hiuksia, ja siksikin suosin juhlahattuja. 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Tänä kesänä vanha kunnon kalastajanhattu eli bucket hat on taas tehnyt paluun. Minulle se edustaa jo kertaalleen elettyä aikaa eli ysäriä, ja lisäksi vielä Petri Nygårdia. Assosiaatiot eivät ole sieltä tyylikkäimmästä päästä, mutta rennonpuoleisia senkin edestä. Fakta on kuitenkin se, että hellehattuna kalastajanhattu on erittäin hyvä ellei täydellinen. 

Koska perinteinen kalastajanhattu ei sovi omaan tyyliini, päätin tehdä siitä version joka sopii. Uusimmassa Suuri Käsityö -lehdessä on hatun peruskaava. Pohdin hattua katsellessani, miten käätäisin sen fiiliksen kohti vintagea. Lopulta se vaati kaavaan vain pientä fiksausta: hieman leveämpi lieri ja syvempi hattuosa. 

Paras idea oli käyttää arkiseen hattumalliin huikeaa Finlaysonin Tom of Finland -kangasta. Kun katsoo hattua nopeasti, ei välttämättä edes huomaa mikä kangas on kyseessä. Sinivalkoinen väri on raikas ja sopii kesään täydellisesti. En käyttänyt aikaa kankaan asetteluun optimoidakseni printtiä esille, vaan asettelin kaavat ihan satunnaisesti että lopputulos ei olisi liian harkittu. Ehkä myös tästä syystä nopealla vilkaisulla ei välttämättä kuosia hoksaa. 

Hattua voi käyttää kahdella tapaa. Ylempänä kuvat lieri suorana, jolloin hatun fiilis on jopa hieman cloche-hatun suuntaan eli 20-luvulle. 

Tässä alla taas näkyy hatun lieri taitettuna ylös. 

Tein hatun vuorenkin samasta Tom of Finland -kankaasta, sillä puuvilla on kaksinkertaisena todella ryhdikästä. Tästä syystä hattu ei kaivannut enää tukikankaita. 

Kaavan muokkaus onnistui sen verran hyvin, että täytyy vielä tehdä samanlainen yksivärisestä mustasta kankaasta. Silloin lopputulos on selvästi juhlavampi kuin tämä rento lätsä. 

Kommentit (2)

elina-
1/2 | 

Um TAHDON! Koskaan en uskonut että kalastajahatusta voi saada nättiä ja sopivaa muuhun kuin ruohonleikkuuseen ja hikiselle souturetkelle, mutta ihanaa että olen nähtävästi ollut todella väärässä :D

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011
2010

Kategoriat