Kirjoitukset avainsanalla Grimas

Joka syksy palaan vanhaan suosikkihuulipunaani, Grimasin tummaan viininpunaiseen (numero 5-21). Me vampyyrinvalkoiset voimme näppärästi korostaa ihoa tummalla huulipunalla ja näyttää entistä enemmän kellarissa asuvilta ;)Jos Grimas ei ole teille vielä tuttu, suosittelen lämmöllä. Sarja on paitsi edullinen (huulipunat n. 6e), myös kestävä käytössä. Kaikki tosin eivät välttämättä pidä vahamaisesta huulituntumasta, mutta jos kaipaat äärimmäisen pysyvää huulipunaa niin tämä on the one. Etenkin tummissa sävyissä pysyvyys on olennaista, ettei joudu koko ajan lisäämään väriä huulien keskiosaan josta se helposti kuluu.

Kommentit (6)

2/6 | 

Kyllä mä oon ainakin saanu ostetuun myös huulipunia vielä. Mutta myös nappeja on saatavilla :)

Heidi
4/6 | 

Sulla on aina niin kauniit kynnet, lakattu ja laitettu siistiksi. Miten saat ne vauva-arjessa pysymään hyvänä? Itsellä lakka kestää muutaman tunnin hyvänä ja sitten kärjet jo ilman lakkaa. Ja siis kynteni eivät ole pitkät päinvastoin nysät.

Pippa
5/6 | 

Grimas on muuten siirtynyt huulipunissa nappeihin. Kuulemma nuo puikot eivät olleet niin ammattilaisten mieleen... Ehkä me peruskäyttäjät menetämme tässä huulipunapuikon kätevyyden, mutta onneksi laatu on edelleen mahtava!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Koska halloween alkaa hiipiä lähemmäs, ajattelin pureutua teemaan oikein kunnolla. Legendaarisia kauhuleffoja ja hahmoja, maskeerauksia, tekoverta ja... niskavillojen nostatusta.... ihanaa!

Tänä vuonna vietän halloweenin vanhoissa kunnon naamiaisissa. Tähän liittyen sain meikki- ja maskeerausmerkki Grimasin maahantuojalta viestiä haluanko kokeilla heidän tuotteitaan halloweenina (he olivat huomanneet arpivahasta hekumointini) ja totta ihmeessä, olin muutenkin menossa Grimasin apajille. Olen tehtaillut kyseisen vahan kanssa siitä lähtien, kun sen käyttöä kosmetologikoulussa opeteltiin.

Siskoni penkkarimaski vuosien takaa, olkaatte hyvät:


e7

e7

Oliko riittävän tehokas aloitus häh :D melkein kuin Samira. Tämä maski on tehty juuri tuolla aiemmin mainitsemallani Grimasin arpivahalla (hinta on 12,40e ja purkista riittää vaikka koko halloweenporukalle), tekoverellä ja kasvomaalilla. Kossukoulun maskeerausharjoitteluhan oli kokonaisuutena melkoinen pintaraapaisu, joten parin tunnin intron lisäksi kaikki muu harjoittelu tapahtui vapaaehtoisesti kotona. Tuo siskoni naama oli eräs harjoittelukerroista silloin kauan kauan sitten.

Grimasin paketti saapui verevine sisältöineen viime viikolla ja into piukeana heti testaamaan. Pikaharjoituskappaleena tällä kertaa Saku. Kaikki muu on meikkiä, paitsi silmänväri paintilla kun ei piilareitakaan ollut. Komia mies minulla:


e6

e6

Yllä oleva meikki on tehty alle 10 minuutissa, joten melko hurjatkin maskit saa aikaan pikavauhtia. Etenkin kun kotikutoisesti tehtynä naamiaiskäyttöön ei tarvitse yltää elokuvamaskeerauksen tasolle. Miten arpivaha sitten toimii?

1. kaiverra vahapurkista pieni kökkö vahaa käteen ja ala lämmittelemään sitä sormissa kuin muovailuvahaa. Se muuttuu notkeammaksi muutamalla pyöräytyksellä.


arpivaha

arpivaha

2. laita vahakökkö siihen paikkaan puhtaalle iholle, mihin haluat erikoisefektin tehdä. Vahasta voi muotoilla joko pallon (reikähaava, ampumahaava) tai asettaa pari pitkulaista vahapötköä rinnakkain (viiltohaava) tai oikeastaan ihan mitä vain haluaa.

e11

3. yllä olevassa kuvassa vahaa on jo hieman levitelty reunoilta. Jos vaha tuntuu liian tarttuvaiselta, voi siihen päälle levittää hieman kosteusvoidetta jonka avulla vahan häivyttäminen sujuu sulavammin. Ideana siis lähteä kökön reunoilta levittämään vahaa ihonmyötäisesti sormin, niin että reunat lopulta sulautuvat ihoon.

4. kun reunat on työstetty, voi tehdä vahakökön paksuimpaan kohtaan millä vaan tikulla tai veitsenkärjellä monttua, rosoisuutta ja muuta haavan kuuluvaa muotoa.


e10

e10

5. Kun pohja on valmis, kannattaa puuteroida koko hoito läpinäkyvällä puuterilla. Tässä vaiheessa voi vielä jatkaa häivytystä, jos näyttää siltä että se on tarpeen. Sen jälkeen väritykseen. Pienellä siveltimellä haavan pohja värjätään tummanruskealla (tai jopa mustalla), aidoimman efektin luomiseksi. Tarkoitukseen käy kasvomaalit (Grimasin Water make-up) tai vaikkapa ihan luomivärit.


e9

e9

5. kun pohja on riittävän tumma, päälle levitetään siveltimellä vielä tekoverta (kuvassa 1. oleva pikkutuubi 4,65e riittää moneen haavaan).


e8

e8

Aika hauska vai mitä? Miettikää, kuinka hienolta tuo näyttäisi pitkänä viiltona kaulan poikki, nenänpielessä tai huulten reunoilla ns. jokerihymynä! Mielikuvitusta peliin vaan. Arpivahan käyttö onnistuu varmasti jokaiselta.

Grimas on ollut itselläni käytössä jo yli kymmenen vuotta, sekä ihan päivittäismeikkipuolella että erikoistehostepuolella. On ollut ilahduttavaa huomata, että edullinen hintataso ja valtavat määrät pigmenttiä voivat viihtyä samassakin purkissa. Myös tekoripsipuoli on vakuuttava, vaihtoehtoja löytyy useita kymmeniä ja hinnat alkavat reilusta 4 eurosta. Tässä kunnon fantasiaripset:


e1

e1

Aprillin nettikaupasta löytyy Grimasin tuotteiden ja naamiaistarvikkeiden lisäksi aloitteleville maalareille myös Luovaa kasvomaalausta -opaskirja, jossa on vaihe vaiheelta selostettu kuinka maskeja toteutetaan. Ideakirjana ihan verraton.


e2

e2


e3

e3

En tiedä miten päin pyörisin tämän pari viikkoa, kunnes lopulta saan iskeä näppini Sakun ja siskoni naamaan! Puhumattakaan omastani, on kuulkaa melkoiset suunnitelmat. En paljasta vielä mikä otus itse olen.

Meikkien maailmasta inspiroivaan leffamaailmaan. Kyselin teiltä halloween-arvonnassa kauheimpia ja pelätyimpiä elokuvahahmojanne ja yksi teistä jakoi saman kauhun kanssani. Monikin oli maininnut saman elokuvan, mutta vain yksi täsmälleen oikean hahmon kyseisestä elokuvasta.

Ehdottomasti hyytävin kauhuleffakokemukseni oli ala-asteella vanhemmilta salaa katsottu Stephen Kingin Uinu uinu lemmikkini. Luojan kiitos meillä ei ollut silloin kissaa, koska en olisi varmasti nukkunut vuoteen. Jännä kyllä meidän karvahanuri Nöpö näyttää ikävän paljon elokuvan creepykatilta :D Tosin kissaakin pahempi hahmo minulle oli (ja on edelleen) kyseisen elokuvan Zelda. En ole ikinä kammonnut mitään elokuvahahmoa niin paljon kuin Zeldaa. Luinen, sairas Zelda on vain pienessä sivuroolissa itse elokuvassa, mutta sitä suuremmassa roolissa painajaisissani. Zeldan suhteen oli todella onnistuttu luomaan hiuksia nostattava ilmapiiri ilman överitehosteita. "Raaaacheeel..."


uinuuinu

uinuuinu

Muita erityisen pelottavia elokuvia ovat The Ring (olin viikon hereillä kun en uskaltanut nukkua) ja The Blair Witch Project, jonka katsoin yön pimeinä tunteina ystävän kanssa. Elokuva Se - It (taas Kingin aikaansaannos) aiheutti pysyvän pellekauhun. En koskaan enää pysty ajattelemaan pellejä kivoina lapsille suunnattuina hahmoina. En koskaan. Kiitos Pennywisen, en uskaltanut pitkään aikaan laittaa suihkussa silmiä kiinni.

pennywise_shower

Näillä eväillä alkavaan viikkoon. Vieläkin saa jatkaa keskustelua creepyista leffahahmoista tai maskeerauksesta tai halloweensuunnitelmista :)

Kommentit (46)

Nappi
1/46 | 

Aivan huikeat maskit!! Olen AINA luulluut, että taviksen on ihan turha yrittää kikkailla mitään tollasia maskeerausjuttuja... Nyt mäkin haluuuuun!!!!!

kiku
2/46 | 

hyi hitto toi pelle on pelottava kun se tuola viehkodti suihkussa hymyää... ääää

3/46 | 

Pelkäsin tuota hiton pelleä muksuna niin paljon, että nykin kääntyi masu ympäri, kun se yhtäkkiä ilmestyi näytölle. Kiitos vaan!:D

.
4/46 | 

Yööh miten ällöjä maskeja! Pitäis olla joku ällöyssuodatin koneessa kai. ;)

Uinu uinu lemmikkini on täälläkin se kauhein leffa, siskon kanssa katsottiin penskana eikä saatu unta sen jälkeen. Hrrr....

5/46 | 

Eiiih, Zelda, pelkään sitä ja karmivaa luista selkärankaansa vieläkin yksin pimeässä.

Tosin tarkemmin ajateltuna tietty vähän hämmentää, että akillesjänteeseen puukottavat murhanhimoiset zombielapset nyt on niin nähty, mutta vakavasti sairas ja sänkyyn sidottu vuodepotilas, joka vähän narisee, niin heti pelottaa niin vietävästi. Mitähän mää aattelen, että se vois mulle tehdä? Osoittaa sormella ikävästi :D

Heidi
6/46 | 

No todellakin Pennywise! Hyi hitto. Piti oikeen laittaa viestiä siskolle että älä lue Nelliinan uusinta postausta loppuu, hän kun kammoaa Pennywisea enemmän varmaan kuin kukaan :D

Pia
7/46 | 

No entäs sitten Twin Peaksi Bobby? Vai mikä sen kamalan harmaatukkaisen miehen nimi oli. En uskaltanu pitkään aikaan katsoa vessan peiliin kun pelkäsin, että se ilmestyy justiin siihen.

8/46 | 

Olin ihan unohtanut Pian mainitseman Twin Peaksin Bobbyineen, ihan kamala tyyppi!

Ja kyllä tuo Pennywise saa ihokarvat pystyyn yhä, HRRR.

En tiedä olenko suositellut aikaisemmin leffaa nimeltä Insidious, jos haluaa menettää yöunensa ja saada uutta säpsähdeltävää niin kannattaa katsoa! :D

Ja halloweenista vielä... Me järkätään myös kaverin kanssa naamiaiset, teemana on tietenkin iiiiihana True Blood ja paikkana tää meidän "Bon Haarlan" kämppä. :D Arvaa kuka olen?!

9/46 | 

Hurjalta näytää!! :D

Yyh, Pennywise. Tuo pelle on niin hirvittävä! Ja vielä pahempi kirjassa, koska mielessä Pennywise näyttää tolta... En tiedä mikä sai mut lukemaan IT:in - koska tuo leffa on aiheuttanut ihan sairaat traumat mulle... Noh, jos on masokisti, niin sitten on.. kauhuleffat for the win!

Muuten oon ihan maassa, Halloween lähestyy, ja sain juuri tietää ettei meillä varmaan tule olemaan meidän vuosittaista Halloween-juhlaa. Ai miksi potuttaa? Koska olen valmistellut pukuani kesäkuusta asti. Dääämn!

Juuli Renko
10/46 | 

hyi hitto, mulla juurikin toi ring aiheuttaa semmosia värisyksiä että huhhuh... oli pakko sit myös katsoa se kakkososa, jonka jälkeen telkkarin lisäksi kammosin peiliin katsomista, se oli kyllä hienoa :--D (meinasin katsoa pitkästä aikaa sen ykkösen kun tuli teeveestä pari viikkoa sitten, mutta lopetinkin ekan kahden minuutin jälkeen....)

Moona
11/46 | 

Mullekin jäi ikuinen klovnikammo juuri tuosta elokuvasta, kylmät väreet menee aina kun näkee vaikka laivalla pellemaskiin verhoutuneen ihmisen. Eikä asiaa ainakaan auta tietoisuus siitä, että vastaavantyyppisiä hahmoja on ollut myös tosielämässä http://en.wikipedia.org/wiki/John_Wayne_Gacy Ihan hirveää touhua :( Muut mieleen jääneet kauhut on lapsena nähty Painajainen Elm Streetillä, alkuperäinen The Omen, Dead Silence (inhoan nukkejakin) ja Manaaja. Ja kyllä, pelkäsin myös Twin Peaksin Bobia ja pelkään yhä, hyi. Ps. Hienot maskit!

Sindu
13/46 | 

Haa, tulipa sopivaan väliin tämä postaus! Juuri harjoittelin itse luodin reikää otsaan ja pitkää haavaa kasvoihin. Huikean hauskaa tuo arpivaha!!!

14/46 | 

Hei, mä olen jo vuosikaudet halunnut pukeutua jossain otakutapahtumassa Kuchisake Onnaksi, mutta en ole viitsinyt, kun en tiennyt, miten feikata ne korviin asti viilletyt suupielet. Nyt on ohjeet ihan alusta alkaen - kiitos!

Minkähän verran tuo arpivaha maksaa?

wiid
15/46 | 

Eih, kaikki veriset haavat ja muut ällöt jutut menee, mutta perhana kun rullasin liian nopeasti alas, IT-pelle aiheuttaa joka kerta mielettömän sydärin. Terkkuja vaan ala-asteikäiselle minulle, kannattiko katsoa kys. leffa silloin..

Itsekin kyllä odottelen halloweenia jo ihan jännänä, itse en ole suurempi maskeeraaja mutta puolisko sitäkin intohimoisempi, saa nähdä mitä tänä vuonna saan nahkaani!

Anna
16/46 | 

Mageita! Itsekin oon käyttänyt Grimasia maskeissa ja luomivärejä päivittäisessä käytössä. Jos ei halua tilata nettikaupasta, niin Tampereelta löytyy hyvä liike, joka myy Grimasia. Naamiohuvit Kauppakadulla. Suosittelen!!!

Cerp
17/46 | 

Tuli oivaan aikaan tää postaus, kun pitäis tilata punanaamiosta juurikin tekoverta, haavoja yms. Kattelin tota arpivahaakin, nyt jopa vois ostaa kun on käsitystä sen käytöstäkin :D

Jensku
18/46 | 

Jotenki alko tässä naurattaa ku en ite oo aattellu tehä halloweenina mitään erikoisempaa, mut aattelin just ennen tän postauksen lukemista et josko tota pistäis joululauluja soimaan ja kirjottamaan lahja toiveita ylös! :D

Mimmu
19/46 | 

Hyi hitto, en pystyny vieläkään kattomaan edes tuota pellen kuvaa, riitti pelkkä hiustupsun näkeminen :( It - Se on hirveimpiä elokuvia mitä oon kattonut ja sekin tapahtui ties miten monta vuotta sitten. En vaan oo voinu uudestaan kattoa ja suihkussa oli pitkään vaikea olla silmät kiinni.

Mut hienoja maskeerauksia :)

20/46 | 

No hyi! Itsekin sain aikoinani kamalat traumat tuosta Uinu uinu lemmikkini -leffasta, kun innostuimme ala-asteella katsomaan kaverini luona kyseistä elokuvaa. Muistan vieläkin sen tilanteen, kun kolme viidestä tytöstä juoksi jossain vaiheessa leffaa olohuoneesta keittiöön piiloon tyynyt naaman edessä huutaen kahdelle muulle: "Apuaa! Kertokaa sit ku tuo loppuu!":D

Meinasin tosiaan vielä tuossa pari tuntia sitten kattoa tuon The Ringin yksin tylsyydessäni, mutta onneksi meninkin vain tyynesti poistamaan kyseisen leffan digiboksilta. :D

22/46 | 

The Blair Witch Project oli yksi hirvitys menneisyydestä, katsottiin se kaveri porukalla keskellä yötä enkä voinut moneen vuoteen mennä metsään yksin :D. Ring saa edelleen pelkäämään että telkkari avautuu itse ja sieltä tulloo joku meille. Mutta yksi tuoreimmista kauheuksista on Paranormal Activity, ekan katsoin 10min pätkissä sormien välistä, keskellä päivää (katsomiseen meni 3päivää) ja toista katsoin 20min ja päätin että en uskalla sitä katsoa edes pätkissä, saas nähä koska uskallan sen katsoa!

Mietin että itse pukeudun halloweeninä Freddy Kruegerin lehtolapseksi, eli kellomekko jossa on vihreät/punaset raidat, lierihattu ja jostain kekkasen sen veitsikäden :)

minä
23/46 | 

Nelliina ! Ei saa säikytellä :o

Herranjumala, putosin melkein tuolilta, ku laitoit noi viimeset kuvat :D

Katri
25/46 | 

Hyi mä säikähdin Pennywiseä kun luin postausta ja se pomppasi tuolta esiin. HYI! It on varmaan kamalin elokuva mitä oon ikinä nähny.

Maskeeraukset on kyllä tosi hienoja! Jopa mulla saattais riittää taidot tehdä jotain yksinkertaista.

Maria
27/46 | 

Huh, muljahti inhasti vatsassa kun luin noita kauhuelokuvajuttuja.. Oon elämäni aikana katsonut tasan 3 kauhuelokuvaa kokonaan: [REC], Orpokoti ja Black Swan, eikä viimeinen ole tosiaan edes kauhuakauhua. Silti oon aina pelännyt ihan järjettömästi klovneja ja nukun vieläkin jalat tiiviisti peiton alla. :D Joskus siis luin jonkun mukajännärin ja sen jälkeen ei oo unta tullut ellei peitto oo korvissa asti. Orpokoti oli hyytävä, ei mua niinkään ahdista recin zombiet vaan se riivattu lapsi. Hyi olkoon, kuka noita keksii.

28/46 | 

Olen kai aina ollut niin tylsä ja ikävän realistinen ettei nua kauhuleffat koskaan ole oikeastaan uponnut. Pellet on kyllä vastenmielisiä.. Ja kyllä minut saa elokuvan aikana hytkymään, mutta ei ne minua enään vaivaa sen jälkeen.

Paitsi yks juttu. Kaapinovia ei saa yöksi jättää auki koska ne ovat jotenkin karmivia kun ne on pimeitä aivan kuin se kaappi jatkuis ja jatkuis ja jatkuis... :D

O\'malley
29/46 | 

Aaaww, Se-It on suosikkileffojeni kärkijoukossa. Ja Tim Curryn Pennywise, ikuinen rakkaus. <3

Mutta jos mietitään mitä leffoja kammoan. jostain kumman syystä hädin tuskin pystyin katsomaan Kaunan. En itsekään ymmärrä, mutta noin pari viikkoa sen jälkeen olin ihan kauhuissani :D Ja muhun kun ei yleensä vaikuta mikään noin. Jokin siinä japanilaisessa nykivässä pitkätukassa on, oli se sitten Ring tai Kauna. Hrrr viekää ne pois!

maaretta
30/46 | 

ei kyllä manaajan tyttö kääntyvine päineen juoksennellessaan silta-asennossa portaita alas on kamala..ehkä siksi että se on ns. "tavallinen ihminen". vaikka ei kai se koskaan mitään toiselle tehny. hassua.. kamalampaa on omassa sängyssään silmiään muljauttelevat hullu tyttö kuin perässä juokseva sarjamurhaaja. ei sillä että haluaisin sellaistakaan perääni.. varmaan vähän sama kuin tuolla aiemmin mietitty zelda vs. zombielapset.

Anko
31/46 | 

Eikä! :D Mulla on itelläkin aina ollut hirvee pelko Zeldaan ja Pennywiseen... HRrrr..

ninni
32/46 | 

oon kai maailmankaikkeuden ainoin, joka nostaa pahimmaks tappajahain (kaikkihan sitä kammoa mutta tuskin kukaan nostaa pahimmaksi). ehkä mut on jossain edellisessä elämässä raadellut kyseinen elukka, tai sitten äidiltä liian nuorena salaa katseltu pätkä on aiheuttanu maailman pahimmat traumat, mutta MIKÄÄN ei pese tappajahaita.

Anni

Tappajahai on kamala! Aika kauan kesti mennä veteen sen näkemisen jälkeen ja vieläkin tulee joskus uidessa sellainen, entäs jos...-tunne ja kiire rannalle :)

Yleensä en edes katso kauhuleffoja. Blair witch projectin kävin aikoinaan katsomassa kavereiden painostuksesta, mutta petyin pahasti. En päässyt yli niiden nuorten typeryydestä (hävitetään kartta jne.), ettei pelon ilmapiiri päässyt iskemään yhtään.

Naks

Hah, minä myös katsoin joskus Tappajahain videolta salaa. Taisi olla kyllä Tappajahai kolmonen? Katsoin sen päivällä yksin, ja hyi hitsit kun pelotti sen jälkeen! Mikä oli ehkä pikkuisen absurdia, koska mistäs se hai olisi meidän taloon tullut? Ehkä niille ikärajoille on syynsä.. ;)

JJ
33/46 | 

Hienot maskit!! Oon aina tykänny halloweenista, harmi etten oikein tunne muita jotka innostuis....oon askarrellu kurpitsalyhdynkin kotiin ihan vaan omaksi iloksi.Jos olismahdollisuus juhliin olisin vampyyri.Niitä kuumennettavia ja hampaisiin painettavia hampaita oon muutama vuosi sitten kokeillut, muttei pysynyt....hirveä hinku olis kokeilla uudestaan. Joo ja ring on aivan kamala elokuva....en sen jälkeen varsinkaan ole katsonut enää kauhua, ei mun pää kestä.Saan jo traumoja jos joku kertoo niistä.It on myöskin jäänyt siis näkemättä :D

tarbe
34/46 | 

oot aivan kauhee, kauheee nainen :D ei noita zelda ja kauhukatin kuvia saa viljellä ilman JÄTTIKOKOISTA varoitustekstiä!!

Terveisin:uinu uinu lemmikini katottu siskon pakottaman kaheksan vuotiaana jouluaaton aattona...

Voin kertoa että oli aivan kauhea joulu ja sitä seuraava viikko ja kuukausi.. :D

ja oikeestaan koko seuraava vuosi

Heini
36/46 | 

Hienot arvet sain tehtyä, mutta miten hitossa tämän mömmön saa pestyä pois!? :-D Toistaiseksi parhaiten on toiminut tiskiaine, mutta olen edelleen melko vahainen, ääh.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011