Kirjoitukset avainsanalla Ilmajooga

Ansku järkkäsi lauantaina meille maksuttoman kokeilutunnin ilmajoogan parissa, Helsingin Yoga Nordicissa Unioninkadulla. Tunnille oli tullut muutama peruminen, joten kysäisin haluaisiko Saku lähteä kokeilemaan ja tuota urheiluhullua ei tarvinnut kahta kertaa houkutella. Mies on ihailtavan avomielinen ihan mitä tahansa urheilulajia kohtaan, kaikki käy kunhan siinä joko saa juosta/luistella itsensä hengiltä tai venytellä kunnolla. Jooga putoaa juuri tähän venyttely ja lihashuoltokategoriaan, mistä me molemmat innostutaan.

Olin kuullut Air Joogasta eli ilmajoogasta aikaisemminkin, mutta en ollut koskaan kokeillut itse. Olen vähän sitä mieltä, että jätän nuo trapetsihommat sirkuslaisille, mutta kun tuli mahdollisuus lähteä mukaan niin matto kainaloon ja menoksi. Jooga itsessään on tuttua, teen lyhyitä harjoituksia selkäni vuoksi useasti viikossa. Ilmajooga ei kuitenkaan ollut mitenkään verrannollinen omaan lajiini astangaan.Ihan ensimmäisenä ohjaajamme laittoi meidät nousemaan katosta roikkuvaan silkkitrapetsiin, ilmojen halki kävi lentäjän tie heti alusta lähtien. Ensin pelkäsin henkeni edestä, että romahdan lattialle aivan takuulla, mutta nopeasti kävi kuitenkin selväksi, että näin ei pääse käymään. Riippumaton kaltaisessa silkkitrapetsissa makoilu tuntui siltä kuin olisi perhosena kotelossa, kunnes päästiin hengitysharjoituksesta asanoiden pariin. Siinä vaiheessa selkäni alkoi naksua auki oikein kunnolla, tunsin ihan kirjaimellisesti kuinka naks-naks-naks nikamat saivat liikkuvuutensa takaisin. Ihan niinkin yksinkertaisella tavalla kuin matossa sivulta toiselle taipuessa. Loputkin nikamat aukesivat roikkuvassa asanassa, jossa oman kropan paino veti selkärankaan pituutta. Aivan upea tunne! Ilmajoogan yksi kantava idea on avata kroppaa ja sitä se teki.


Kysyin ohjaajalta, Petri Linnankiveltä, sopivatko tunnit meille selkävaivaisille ja hän kertoi, että moni on saanut avun tunneista nimenomaan selkäongelmiinsa. Mutta asia riippuu tietenkin yksilöstä, tunteja ei voi tuosta vaan suositella ihan jokaiselle. Minä tiedän omien välilevynpullistumieni tilanteen, ja osaan kuunnella kroppaani niin, että uskallan tehdä melkein mitä vaan harjoituksia. Pitää vaan ymmärtää lopettaa ajoissa jos yhtään alkaa tuntua vääränlaista kipua ja niskaseisonnat voin unohtaa kokonaan.Air jooga oli paras juttu mitä selälleni on pitkään aikaan tapahtunut, ja alan vakavasti harkita joko ilmajoogatunteja Tampereella (saa suositella keskustasta hyvää paikkaa?), tai tuollaisen sirkustrapetsin hankkimista kotiin. Kaikki roikkumiset ja ilmassa selän taivuttamiset tekivät gutaa, oloni oli tunnin jälkeen ilmava ja kevyt. Selkäni ei ole koskaan ilmava ja kevyt, se on aina kipeä. Kipuun vaan tietyllä tapaa tottuu, niin että sitä pitää normaalina. Jos normaali tunne onkin oikeasti noin ihana, voisin roikkua katosta joka aamu.

Silläkin uhalla, että tästä tulee kilometripostaus, annan vierailevan kynän Sakulle joka saa kertoa omat fiiliksensä futaaja/roller derby/kahvakuulafanaatikon näkökulmasta.

Saku:


Ilmajooga kuulosti aluksi ihan höpöhöpö- osaston touhulta, mutta lopulta suostuin mukaan kokeilemaan. Onneksi. Liinoista roikkuminen oli ensinnäkin todella hauskaa ja toisekseen painovoima toi mukaan mahdollisuuksia joita ei löydy lattianrajasta.


Liikkeet olivat enimmäkseen kevyitä, mutta muutamia rankempia kokeiltiin ja kävi selväksi liinojen monipuolisuus. Urheilen paljon ja venytteleminen on tuttua toimintaa. Nyt joutui kuitenkin toteamaan oman liikkuvuuden rajoitteet konkreettisesti ja vaimoa ainakin nauratti miten kankeasti miehen koivet taipuivat.


Koin, että liinojen kanssa venytykset sai ehkä jonkin verran paremmin ns. perille ja pystyin keskittymään huolellisemmin siinä ilmassa keinuessa. Ilmajoogailu oli hyvä keino tehdä pitkiä, rauhallisia venytyksiä ja toisaalta sillä saa luotua myös erittäin fyysisesti vaativan harjoituksen. Kyllä tästä pienoinen innostus jäi ja täytyy harkita että hankkisimme liinan ihan kotiinkin.
g3marras15

g3marras15

Ps. Alkeistunneille voi mennä kuka tahansa, ei tarvitse olla kokemusta joogasta tai pää alaspäin keikkumisesta. Valtaosa liikkeistä tehdään kankaan sisällä pää kattoa kohden tai rennosti pystyasennossa roikkuen. Nämä kuvat antavat ehkä vähän väärän vaikutelman, sillä ehdin napata kuvia vasta ihan lopussa, en kesken harjoituksen.

Pps. minäkin tein piipahduksen vieraskynänä DNA:n Appiseen, lue miten musiikin avulla selviää maanantaista.

Kommentit (17)

Minni
1/17 | 

Olipa sattuma, että luin postauksesi pari päivää ennen omaa kokeilukertaani! Vähän tiesin siis mitä odottaa :) Pidin tunnista kovin ja yllätyin miten helppoa oli roikkua pää alaspäinkin. Olo keveni huomattavasti ja hengittäminen tuntui hetkeksi valtaavan koko kehon; kuin olisi happi kulkenut varpaisiin asti. Ainut miinuspuoli oli jäätävä päänsärky renkuilun ja venyttelyn jälkeen, liekö veri virrannut päähän asti pitkästä aikaa. Mutta siis suosittelen silti kaikille! Kiva kun jaoit kokemuksesi niin hyvään aikaan, jei!

Leidi
2/17 | 

Hyvä tietää, että Eeva-Maria on siirtynyt Ylöjärvelle ohjaamaan. Tykkäsin Lentävässä Matossa kovasti hänen tunneistaan! :) Hyvä ope. Ihmettelinkin minne hän on kadonnut. Ilmajooga on kyllä mahtava laji. Selkäni on auki ihan eri tavalla mitä muiden venyttelyjen jälkeen.

sini
5/17 | 

Tampereella Näsilinnankadulla voi ilmajoogailla myös Lempi-joogassa, voin lämmöllä suositella. Ihana tunnelma, opettaja ja joogasali sekä yksilöllistä opetusta.

Satu
6/17 | 

Tietääkö joku mistä tuolaisen silkkitrapetsin / silkkikankaan voisi ostaa? Olisi ihan huippua, jos tuollainen löytyisi kotoa.

Auri
7/17 | 

Mie kävin Tampereen keskustan Lentävässä matossa kokkeilemassa ilmajoogaa pari viikkoa sitten. Paikka oli tosi zen ja opiskelijan kertakäynnin hinta ei päätä huimannu (13,50 e). Mietin itekki liinan kotiin ostamista, sen verran rentouttavaa lakanan sisällä kölliminen oli. Ainoa miinuspuoli hommassa oli superkipeät mustelmat jenkkakahvoissa, tais puristua liina aika syvälle :D

Vilma
8/17 | 

Lentävässä matossa (ihan keskustassa, siinä hämeenkadun ison h&m:n läheisyydessä) oon monta ilmajoogatuntia käynyt ja sitä paikkaa voin kyllä suositella :) Ilmajoogasta löytyy useampia muotoja ja Lentävässä matossa on otettu ne hyvin huomioon. On myös todella edullista verrattuna siihen toiseen paikkaan(Oriflex Oy), joka tarjoaa Tampereella ilmajoogaa. http://www.lentavamatto.fi/

Moi!
Meiltä löytyy myös Ylöjärveltä Ilmajoogaa. Ohjaajana huippuope Eeva Maria Pasonen. Ainoa joka on käynyt Nordicin koulutuksen täälläpäin :)

Anniina
9/17 | 

Lentävää mattoa suosittelen minäkin. Ihan jo vaikka pelkästään maailman hurmaavimman yrittäjänaisen vuoksi. :)

Rairai
11/17 | 

Ilmajooga todellakin on aivan ihanaa, minulla on aina rintaranka jumissa, hartiat korvissa ja alaselkä kipeänä. Olen käynyt kokeilemassa jokusen tunnin myöskin vaikeammalta tasolta ja kyllä sillä sai lihakset töihin.

Päivikki

Ylöjärvellä Gilda Galleria tarjoaa laadukasta ja hyvää opetusta Ilmajoogasta. Siellä on tarjolla myös erilaisia kahden tunnin work shoppeja. Voin lämpimästi suositella tätä paikkaa! Sinne on helppo mennä myös autolla, ei tarvitse maksaa parkkimaksuja. Tampereen keskustassa myös uusi Lempi Yoga niminen paikka tarjoaa tunteja.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011
2010