Kirjoitukset avainsanalla Kirsi Nisonen

Jonain aamuna niin kuontalo kuin lärvi kieltäytyy yhteistyöstä. En valehtele kun kerron, että tuona kyseisenä päivänä hiukseni olivat ottaneet mallia Donald Trumpista. Meillä oli kuitenkin synttärijuhlille lähtö edessä, joten Trump-tukan kanssa oli vain pärjättävä.

Miten? Aivan julmetun suurella rusettihatulla. Peittää sekä tukan että tarvittaessa myös koko naaman :D

Kirsi Nisosen ihana vanha rusettipäähine muistui mieleeni, kun siitä käytiin keskustelua kommenttiboxissa. Aika hienoa saada muistutus omista asusteistaan lukijapuolelta! Takki on henkkamaukan.

Yritin ottaa hattukuvaa ulkona mutta lumipyry ei oikein toiminut. Minuutissa Trump-tukkani kriisi syveni entisestään. Onneksi oli jättirusetti. 

Kommentit (2)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Helsingissä sijaitsee yksi kaikkien aikojen lempiliikkeeni, pieni ja mystinen koru- ja asustekauppa Mustahöyhen. Etsiessäni Laivurinkadulla Viiskulmassa sijaitsevaa liikettä ensimmäisen kerran, onnistuin eksymään Punavuoreen oikein huolella. Olen jokseenkin suuntavaistoa vailla, ja ihan ihmeen kaupalla osuin vahingossa suoraan Mustahöyhenen eteen.

Olin ihan sanaton kun astuin liikkeeseen sisään, syvien värien ja mykistävän näyttävien asusteiden visuaalinen yhteisilme oli kerrassaan huikea. Voisin sisustaa pukeutumishuoneeni Mustahöyhenen tyyliin, jos minulla olisi sellainen :D 

Mustahöyhenen valtiatar, Elina Tillander, kertoi minulle hetki sitten, että he toteuttavat yhdessä Kirsi Nisosen kanssa tälle keväälle pienen turbaanimalliston. Upeista suurista ruseteistakin tunnettu Kirsi Nisonen on hattu/turbaani/hiuskoruidolini numero yksi, minulta löytyy monen monta herkkua Kirsin mallistoista vuosien varrelta. Pyysin välittömästi Elinaa laittamaan minulle valokuvia lopputuloksesta, kun en ehtinyt itse Helsinkiin kameran kanssa. 

Tässä muutamia malliston herkkuja iloksenne (turbaanit Kirsi Nisonen, rekvisiittana myös muita asusteita Mustahöyhenen valikoimista):

Tuo kullanvärinen rusettiturbaani on aivan mieletön. En tosin tiedä miltä se näyttäisi tällaisella kalkkilaivan kapteenilla. Toisaalta kalpeammaksi en voi enää muuttua, joten välikös tuolla. Kulta vaan saa automaattisesti miettimään hehkuvaa rusketusta.

Kysyin Elinalta miten he päätyivät tätä mallistoa tekemään: 

"Halusimme ilahduttaa kaikkia Mustahöyhenen ja Kirsi Nisosen faneja. Mustahöyhen on myynyt Kirsin tuotteita alusta saakka eli nyt jo kahdeksan vuoden ajan. Turbaani on yksi, ja oikein kaunis, vaihtoehto esimerkiksi peruukille ja huiville. Nämä yhteistyönä toteutetut kotimaiset päähineet ovat myös liikkeeni juhlatuote 100-vuotiaan Suomen kunniaksi. Turbaanit valmistaa vaatetusalan artenomi Tytti Helles, jonka erityisosaamista ovat mm. historiallinen puvustus. Meitä on siis mahtava kolmen luovan henkilön kopla koolla."

Tällä hetkellä saatavilla on kuvissa näkyviä turbaaneja, mutta toukokuun aikana valikoimaan tulee myös tyllistä valmistetut turbaanit, joissa väreinä esimerkiksi nude, vaalenasininen ja erilaiset vihreän sävyt. Edellisten lisäksi tulossa on myös näyttäviä rusettipantoja ja erilaisia uniikkeja Kirsi Nisosen yksittäiskappaleita.

Näiden kuvien jälkeen tuli sellainen fiilis, että laitan heti huomenna oman rusettiturbaanini päähän, nyt kun villahattuja ei enää välttämättä tarvitse. Tai eletään ainakin toivossa ettei tarvitse. 

Kommentit (1)

Sanna U
1/1 | 

No näiden kanssa nyt jos koskaan tarvisi asukuvia! Ehdottomasti kiinnostaisi, mutta en taida osata, vaikka juhlapukeutumisesta pidänkin!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Hiukseni ovat kasvaneet taas hujauksessa niskan kunnolla paljastavasta mallista yli, joka tekee niistä hieman vaikeat laittaa. Kampaajaa odotellessa pitää keksiä luovia keinoja ja yksi niistä on Kirsi Nisosen iso valtava jättirusetti. Hiuspannat ja erilaiset huivit ovat olleet vuosia suosiossani, mutta viimeisen pari vuotta vähän niukemmalla käytöllä. Oli ihana paluu pitkästä aikaa takaisin rusettipantaan, kuin olisi kotiin tullut. 

Lyhyempi hiusmalli on harvinaisen toimiva näiden hiuskoristeiden kanssa. Saan aina kunnon 20-luvun fiilikset kun parina on polkkatukka ja hiuskoru. Nyt skarppaan asustamisessa ja alan hyödyntämään myös päätä. Big giant rusetti pelastaa myös huonot hiuspäivät, sillä kuka huomaa tukkaa kun päässä on tällainen!

Kommentit (4)

Vierailija
1/4 | 

Vastaan nyt tähän, kun en muista minä päivänä luin blogiasi. Silloin kyselit sopivaa reppua läppärille. Kävin eilen Tampereella ja illalla junaa odotellessa oli aikaa käydä näyteikkunaostoksilla siinä aseman ja Koskikeskuksen välisellä alueella. Ikkunassa näin mustan (nahka-?)repun, jonka nähdessäni muistin kuvauksesi. Olikohan kaupan nimi Mukava? Joka tapauksessa kulman takana oli Finnish Design jotakin -kauppa.

saza
3/4 | 

Joko olet keksinyt perheen pikkuiselle myös ihanat headwrapit? Esim ainakin Valkama accessories (mulla ei ole mitään yhteyksiä ko. yritykseen, kunhan harmittelen että mulla on pieni poika jolle en moista rusettia viitsi päähän laittaa koska olen niin rajoittunut) tekee mielettömän ihania rusettipantoja pienille, eikä moisen ompelu ole näppärältä iso homma itsekään. :) ajattelin vaan että kuulostais ihan sun jutulta.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Mainitsin silloin pari viikkoa sitten että ostin Helsingin reissulta Mustahöyhenestä Kirsi Nisosen hiuskoristeen, avittamaan tylsiä ponnaripäiviä. Ei juuri helpommin voi tehdä tuiki tavallisesta poninhännästä kampausmaista ja hieman harkitumman näköistä kuin kiinnittämällä päälaelle seuraavan pinkin härpäkkeen:

Mietin vasta äsken ruusuketta kuvatessa että miksi ihmeessä siinä on hiusklipsin lisäksi myös neula ja sitten välähti että aivan, sehän käy myös olkapäälle! Ruusuke on muodoltaan kaareva, ja näin ollen toimii parhaiten päälaella (tai hieman sivummassa), mutta miksei myös olkapäällä. Kuvitelkaa raitapaitani tilalle jokin pikkumusta tai vastaava perusmekko, olkapääkoriste olisi aika näyttävä asuste. En tiedä onko suunnittelijan ideana oikeasti ollut olkakiinnitys, mutta tätä pitää kokeilla jonkun simppelin mekon kanssa käytännössä. Ruusuke on niin jäykkä (kaari) että rintakoruksi siitä ei oikein ole paitsi jos vaatteen materiaali on jotain todella jämäkkää.

Harkitsin ensin ostavani ruusukkeen mustana, mutta onneksi olin rohkea ja päädyin lopulta kuitenkin pinkkiin. Jos on valmis laittamaan metrin korkuisen rusetin päähänsä, se on sitten aivan se ja sama jos se hohtaa vielä kunnon värissä :D

Kommentit (3)

2/3 | 

Hauskan näköinen on kyllä! Kaipaisin myös jotakin vastaavaa tylsempien kampausten piristäjäksi, kun välillä kaipaisi jotakin mutakin kun vaan sen ponnarin!

Valkoinen tähdikki
3/3 | 

Härpäke voisi sopia myös hatun piristykseksi (jos omistaisin sellaisia...), ja miksei myös pipoon?

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011
2010