Kirjoitukset avainsanalla Mekkojoulukalenteri

17. päivän aiheena perusmekko. Periaatteessa karsastan ajatusta kaikille sopivista perusvaatteista, mutta musta mekko taitaa olla niin yleispätevä vaatekappale, että sen joudun minäkin allekirjoittamaan. Musta mekko kulkee usein nimellä pikkumusta, mutta kannattaa ihan rohkeasti valita sellainen musta joka pukee omaa vartalotyyppiä.

Minä toisaalta haluaisin myös perinteisen mustan kotelomekon, joka olisi helposti asustettavissa mihin vain tilaisuuteen, mutta en ole löytänyt hyvin istuvaa mallia. Pääsääntöisesti kauppojen mallit on mitoitettu minua 15 senttiä lyhyemmille, ainakin päätellen mekkojen vyötärön leikkauksista jotka osuvat minulla suunnilleen empirelinjoille. Väärin istuva kotelomekko oiva tapa näyttää raskaana olevalta, jos haluaa esimerkiksi istumapaikan ruuhkabussissa :D
Tämä musta on Jumperfabrikenin (saatu blogin kautta) ja pari vuotta sitten äitienpäivänä puin sen vahvasti vintagehenkeen. Tuo musta paljettibaskeri on vintagelöytö Texasista. Voisin käyttää sitä vaikka joka päivä, jos sen pinnitys (pinneillä kiinnitys) olisi vähän nopeampi projekti. Nukun mieluummin 10 minuuttia pidempään :D

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (2)

NOPPA
1/2 | 

Makea setti, varsinkin paljettibaskeri! Ostin ekan paljettivaatteeni joku aika sitten. Mustan paljettitopin, joka käy melkein minkä kanssa vain ;)

Ani
2/2 | 

Yllättävää kyllä, paras ja istuvin pikkumustavalikoima löytyy Primarkilta. Toki vaihtelee sesongin mukaan, mutta minä jolle ei sovi minkäänsortin mekot ikinä, olen löytänyt sieltä useammankin oikeasti istuvan pikkumustan. Laadusta jokainen voi olla mitä mieltä haluaa, tässä tapauksessa se on minusta ihan hyvä, hinta ei ainakaan hirvitä, ja sen verran harvakseltaan tulee tarvetta että en itse ainakaan sitä polyesteriä jaksa kammoksua. Jos ihmismassat ei hirvitä ja jonotuskärsivällisyyttä löytyy niin lomalla suunta Primarkkiin :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

The Nelliinan vaatehuone -mekko. Jos minun pitäisi nimetä yksi ainoa mekko, joka on kuvannut tätä blogia parhaiten, se olisi tämä Tampellan vintagekankaasta itse ommeltu sydänmekko. Tämä on minun blogimekkoni. Alla oleva kuva päätyi jopa osaksi kaupunkitaidetta, kun taiteilija otti siitä inspistä seinämaalaukseen.


Tämä mekko on minulle äärettömän tärkeä. Se ei ole kallis, glamour tai mitään sen suuntaista, mutta sillä on tunnearvoa. Se on merkitsee minulle yhtä ajanjaksoa elämässä, eli tätä blogia. Vuoden vaihteessa Nelliinan vaatehuone tässä muodossa jää historiaan, mutta minulla on aina sydänmekkoni. Kodin Kuvalehdessä koittaa pian uusi aika, kauhean jännää, haikeaa ja mahtavaa samaan aikaan!

Kommentit (3)

Kristuliini
3/3 | 

Tuo kangas on jotain niin ihanaa <3 Ehdottomasti yksi omia lempparikankaita.

Hyvää joulun odotusta! :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Iiks 10 yötä jouluun! Sen kunniaksi punainen mekko tähän väliin. Tämä Sonia By Sonia Rykielin mekko on sellainen mitä vahtasin sormet näppiksellä nettikaupoissa, että koska se tulee aleen. Ja samaan aikaan pidin sormia ristissä, että kokoja on vielä jäljellä. Odotus palkittiin lopulta ja maaginen punainen hintalappu ilmestyi mekon kylkeen. Kannatti olla kärsivällinen.
Tämä joulukalenterin kirjoittaminen on ollut kiva juttu itseni kannalta, sillä selatessani vanhoja valokuvakansioita olen innostunut uudestaan jo unohdetuista vaatteistani. Tämä mekko ei todellakaan ole unohdettu, mutta aika paljon sellaisiakin vaatteita löytyy, jotka olen jo mielessäni hyvästellyt kirppikselle kunnes olen tullut kalenterin myötä toisiin ajatuksiin. Oikeasti olisi syytä käydä vaatekaapit läpi ihan ajatuksen kanssa ja viedä kaikki ylimääräinen kirpulle, mutta se urakka tuntuu vaan niin suurelta, että en ole vielä saanut aikaiseksi aloittaa. Palkataan mekkojärjestelijä :D

Kommentit (3)

mymmeli
2/3 | 

Ai että tullu järkyttävä mekkokuume tätä joulukalenteria lukiessa! Tekisikin mieli kaivaa mekkoja kaapin pohjalta enemmän käyttöön, mutta nykyisin farkkutytöksi jumiutunutta hieman vaivaa mitä näillä ankean kylmillä keleillä pukea mekkojen kanssa.. Olisiko mitään vinkkiä mitä yleensä käytät talvella mekkojen kanssa?:) Tämä mukavuudenhaluinen vilukissa kun ei nylonsukkiksissa näillä keleillä enää viihdy :D ps. Paras joulukalenteri siis! Nämä "materiattomat" kalenterit on niin paljon parempia ja tämä on sellainen jonka tosissaan haluaakin joka päivä vilkaista:)

Rose
3/3 | 

Miten tähän mekkojärjestelijän paikkaan voi hakea? Hakisin nimittäin ehdottomasti ja palkkatoiveena olisi vain ja ainoastaan se, että voisin olla hyvinkin suuressa roolissa sen suhteen, mitkä mekot päätyvät kirpputorille ja mitkä mekot (ainakin 85%) päätyisivät omaan vaatekaappiini :) Kyllähän sekin helpottaisi urakkaasi, negqtiivinen asia olisi vaan se, että syyllistyisin luultavasti penkomaan niitäkin mekkoja, jotka nimenomaan EIVÄT ole menossa eteenpäin myyntiin haha :)

Oon tykännyt tosi paljon tästä mekkojoulukalenterista! Joka päivä tulee kurkattua ja esimerkiksi tätä mekkoa en oikein edes muista nähneeni, vaikka olenkin tosi monta vuotta blogiasi lukenut? Joten meille lukijoillekin tää on erittäin hyvää muistin virkistystä!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Takavuosien mekkojen sijaan valitsin tälle päivälle ihan uuden mekon, nämä kuvat ovat eiliseltä. Yönsininen H&M:n kaftaanimainen pitkä mekko on mielestäni täydellisen 70-luku meets Tuhannen ja yhden yön tarinat, mutta mieheni mukaan se on Pieni talo preerialla. Saku kysyi yläkerrasta alakertaan purjehtiessani, että mihis jätit lampaasi. Thanks man :D
Meillä oli eilen vanhan työporukan pikkujouluiltamat täällä meillä, siksi astetta juhlavampi pukeutuminen. Meitä osui yli 10 vuotta sitten kourallinen nuoria naisia samaan työpaikkaan, ja se oli ystävyyttä heti alusta lähtien. Me olimme kaikki samassa elämäntilanteessa, joten sielunsiskoutta oli helppo tuntea. Tämän blogin lukijoille saattaa olla tuttu esimerkiksi ystäväni Neulontahirmu-Maija, hänkin on osa tätä porukkaa. Joskus käy mieletön tuuri, ja elämään tulee kerralla monta uutta ystävää.

Kommentit (3)

n
2/3 | 

Ihan yrittämällä yritin saada tuosta jotain Pieni talo Preerialla -viboja, en onnistunut. 70-luku löytyy heti ja herättää onnen tunteita tuon vuosikymmenen lapsessa.

magic-
3/3 | 

Onpa aivan ihana mekko, varsinkin kun itselläni sattuu olemaan erityinen ihastus vinoneliöihin/salmiakkikuvioon tai miksi noita nyt kutsuisi. Hahah, olipas mukava kommentti mieheltä :p

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011
2010