Kirjoitukset avainsanalla Minna Parikka

Uhana Designin kimono on täydellinen vaate. Se on samaan aikaan juhlava ja rento (voi syödä kakkua ilman että vyötärö kiristää :D).

Joku teistä ehdotti hetki sitten, että kokeilisin taas yksi mekko - yksi viikko -teemaa. Jäin miettimään, että eihän sen monikäyttöisen mekon ole pakko olla musta perusmekko, se voisi ihan hyvin olla myös vaikkapa tämä kimono. Lempivaatetta olisi ilo käyttää enemmänkin. 

Kotimaisuudella on tapana levitä päästä varpaisiin, sillä aina kun valitsen suomalaista designia vaatekaapistani, haluan sen pariksi asusteet samalla linjalla. Minna Parikan mustat Cherryt ovat nettikirppislöytö ja valkoinen laukku taas kotimaista käsityötä, ostettu suoraan sen tekijältä kässämessuilla. 

Kommentit (1)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Minna Parikka julkaisi juuri pienen kokoelman juhlakauteen sopien - Capsule Collection: Shine Bright Like A Diamond. Oli kiva huomata kokoelmassa pitkästä aikaa asusteita kenkien lisäksi, etenkin karamellimaisia käsilaukkuja on ollut ikävä. Ensimmäistä kertaa mukana myös hiuspantoja! 

Tästä vähän hehkuvia värejä sateiseen keskiviikkoon: 

Pyöreän käsilaukun halkaisija on 18 cm, joten sinne saattaisi mahtua jo älypuhelinkin, riippuen tietysti luurin mitoista. Parikan alkuvuosien mallistojen Ginger-sydänlaukkujen ongelma on se, että ne on tehty ajalla ennen kuin puhelimet olivat tarjottimen kokoisia. Nykyinen oma puhelimeni esimerkiksi ei mahdu Gingeriin, joka rajoittaa pikkulaukun käyttämistä. 

Kommentit (1)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Joskus vintage määritellään siten, että vaatteen tulee olla vähintään 30 vuotta vanha. Määrielmä lienee keksitty ajalla, kun kasarimuoti oli tuoreempaa kuin 30 vuotta :D Kyseisen määritelmän mukaan ysärikin alkaa pian kolkutella vintagen ovea, joten siksi toinen suosittu määritelmä vintage-vaatteiden osalta on 1920-1970-lukujen tamineet. 

Oli miten oli, nykyisillä ketjukaupoillakin alkaa olla sen verran historiaa takana, että kirppikseltä saattaa löytää vintageksi luettavaa henkkamaukkaa ja lindexiä. Tämä seuraava second hand -mekko on vanhaa KappAhlia, arvioisin ysäriksi niskalapun ja tyylin perusteella, mutta saattaa olla jotain ihan muutakin. 

Uskoisitteko, että virkattu 20's henkinen hattuni on alunperin Vero Modasta? Ostin sen Oi Ihana Turhamaisuus-Annukan kotikirppikseltä ja hän kertoi, että hattu on ikivanhaa vertsua. 

Minna Parikan tummanruskeat Cherryt ovat nekin second hand -löytö. Niiden vintagemaisuus on tietysti ilmiselvää, kuten Parikan vanhemmissa kenkämalleissa usein on. 

Vintagea tai ei, kokonaisuuden tyylillä on helppo leikkiä. Ysärimekon saa melko näppärästi käännettyä kohti 20-lukua asustevalinnoilla. Jos pukisin saman mekon maihareiden ja mustan chokerin kanssa, mekko pysyisi omalla vuosikymmenellään. Näin ollen kirppiksillä ei kannata heti kättelyssä hylätä inhokkivuosikymmenen vaatteita (omalla kohdallani ysäri), sillä niissä saattaa olla ainesta. 

Kommentit (1)

Rhia
1/1 | 

Ruskeat Cherryt OMG!!! Cherryt on ehdoton suosikkini Parikan designeista. Olen maltillinen shoppailija joten tämä on se ihka-ainokainen pari Parikan kenkiä joka kaapistani löytyy, tosin vaalean lilana. Ruskeana ne olisivat ehkä jopa vieläkin upeammat!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Pukeutumisen suhteen olen harvoin minimalistisella linjalla. Mottoni kuuluu ennemminkin, että parempi överit kuin vajarit. Tämän Zaran vanhan kukkatakkini kanssa on täysin mahdotonta pukeutua "huomaamattomasti", joten ajattelin että kunnolla sitten kun kerran aletaan. Paperilla raitamekko ei sovi pätkääkään takin kanssa yksiin, mutta käytännössä (= minun tyylissäni) nämä kaksi vaatetta toimivat mainiosti. 

En muista koska olisin ollut yhtä kotonani vaatteissa, kuin tässä asussa: 

Minna Parikan satiinipistokkaat ovat niin ihanat, etten taida käyttää enää muita kenkiä. Parikka-kokoelma myytävänä :D

Kommentit (4)

Marjah
1/4 | 

Nuo takin lehdet laskeutuu samalla tyylillä kuin mekon raidat. Yksi tekijä joka saa kuin saakin nämä vaatteet sopimaan yhteen.

Vierailija
2/4 | 

Niin totta! Erään oikeasti kivan blogin kommenttilootasta kopioitu:
"Miten tämä kaikkien tykkäämä Asikaise -blogi voi jäädä varjoon esmes jonkun MouMou-blogin kanssa, joka on nykyään ollut ihan paskaa? Tai sitte Nelliina, joka asettelee jalkansa tiettyyn asentoon Minna Parikoissa?"

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011
2010

Kategoriat