Kirjoitukset avainsanalla Betolux Akva

Nyt on meidän alakerran keväällä maalatut lautalattiat olleet kulutuksessa jo reilusti yli puoli vuotta, joten ajattelin tehdä pienen katsauksen Betolux Akvan kestävyyteen. Maalausprojektista voi lukea pidemmin täältä, mutta lyhyesti kerrottuna homman nimi oli se että meillä tuli vähän kiirus muuttoaikataulun ja lattiatöiden kanssa. Betolux Akvaan päädyttiin siitä syystä että se ei ole voimakkaan hajuinen eli vasta maalatun lattian kanssa voi asua samassa taloudessa ilman happinaamaria ja se kuivaa melko nopeasti.

Moni kertoi kokemuksiaan Betolux Akvasta että se ei ole kestävin mahdollinen lattiamaali ja allekirjoitan tämän jo reilun puolen vuoden kokemuksella. Meillä on siellä täällä pieniä jälkiä lattiassa joista maali on lohjennut irti esimerkiksi sen seurauksena että lattialle on tippunut jokin terävämpi tai painavampi tavara. Kolhuisessa elävässä lautalattiassa nämä jäljet tosin eivät haittaa yhtään, ne sulautuvat sinne epätasaisuuksien ja rakojen sekaan vallan hyvin joten uusintamaalausta ei varmastikaan tarvitse ihan lähiaikoina suorittaa. Mutta meillä pohjatilanteena tosiaan oli se, että lattia jätettiin tarkoituksella elämää nähneen kolhuiseksi eikä hiottu sileäksi ja kiiltäväksi.


Voisin hyvin kuvitella että sileäksi hiotussa modernin kodin lattiassa nuo jäljet ja kolhut eivät olisi ihan niin sulautuvia. Suoranaiseksi katastrofiksi taas tilanne voisi muuttua siinä vaiheessa jos talossa olisi suurikokoisempi koira, koska mitä nyt muistelen meidän pienen (nyt jo edesmenneen) terrierin vauhtikohtauksia talon sisällä, niin siinä saisi kyllä lattiamaalit kyytiä ja kunnolla. Tällä kokemuksella en välttämättä suosittelisi Betolux Akvaa ainakaan koiratalouteen, enkä sellaisiin huoneisiin missä lattia on koko ajan kovassa kulutuksessa. Makuuhuoneessa BA taas saattaisi toimia vallankin hyvin, meillä esimerkiksi juuri makkarin lattia on säilynyt kolhuitta.

Toisena pointtina sellainen asia, että en ole ihan varma onko valkoinen lattia lopulta hyvä vai huono asia meikäläiselle, jolla on pienimuotoinen imurointipakkomielle. Hyvä juttu siinä mielessä että valkoisella lattialla näkyy jokainen pölyhippunen, ja imuroin käytännössä melkein joka päivä. Huono juttu taas siinä mielessä että saan näppylöitä jos jostain syystä en ehdikään imuroida joka päivä, koska lattialla näkyy todellakin jokainen kissankarva. Joku muu väri voisi olla tässä mielessä vähän armollisempi (esimerkiksi vaalea harmaa), että voisin edes kuvitella lattioiden olevan edelleen pölyttömät parin päivän imuroimattomuuden jälkeen. Ei kannata erehtyä luulemaan että olisin muuten mikään siivousneurootikko, mutta lattialla ei saa olla putua ja pölyä joka tarttuu paljaisiin jalkoihin. Eikä pöydällä, inhoan murusia pöydillä. Lisätään listalle tiskirättineuroosi.

Yhteenvetona: Betolux Akva on nopeasti kuivuva hajuton maali, joka sopii ihan hyvin sellaisille puulattioille missä lattiaa ei jyrsitä jatkuvasti koirankynsillä, piikkareilla, tai hakata Brio-puuleluilla (kokemusta on tästä viimeisimmästä :D). Toisaalta jos pikku kolhut eivät haittaa ja lattia on eletyn näköinen muutenkin, niin kyllä tällä varmasti muutaman vuoden vetelee vallan mainiosti.

Kommentit (14)

1/14 | 

Ison hepulikoiran omistaja kiittää tästä arviosta!

Ja kyllä, meillä vain kahdet portaat ovat valkoiset ja aina silmiinpistävän ikaiset ja muruiset. Terv. toinen imurineurootikko.

Nukka
2/14 | 

Samat kokemukset mullakin, meillä portaissa ja yläkerrassa on BA:lla maalattu ja kolhuja löytyy.. Koirat ei saa tulla yläkertaan, joten se jeesaa vähän. On minusta myös vähän "muovisen" oloinen tietyissä sävyissä. Olen kuullut kehuja Sateenkaarivärien lakkaöljymaalista, mutta niissä on tietty tuo sama hajuongelma kuin tavan Betoluxissa.

sini
3/14 | 

Hih. joku muukin kuin minä tunnustautuu imurointi "hulluksi". Ja voin sanoa, että olkoon lattia minkä värinen tahansa villakoira haukka näkee ne pölypallerot kyllä. Kokemusta on :) Mun mies väittää, että muka etsimällä etsin pölyä kotona vaikka itse väitän, että se johtuu siitä, että mun katse osaa pikaisella vilkaisulla havaita pölyt ja karvat ainakin vakiopaikoista mihin pöly kerääntyy. Eikä pikaimuroiti ole mulle vaiva eikä mikään.

Nelliina
Liittynyt10.9.2015

Minä en Tampereella asuessa tajunnut mäntyparketista sitä pölyä, kerta viikossa imurointi riitti vallan hyvin mutta nyt näillä valkoisilla lattioilla elellessä on tullut mieleen että ei saakeli mikä määrä pölyä siellä mansesterin asunnossa on mahtanut olla viikon imuroimattomuuden jäljiltä hyiii! Imurointi on kivaa, se ei ole vaiva ollenkaan :)

Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina

Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook

mar
4/14 | 

Meillä on maalattu kaikki lattiat sillä perus betoluxilla, ei siis aqvalla. Kaksi isoa koiraa, kaksi lasta ja reilu vuosi nyt kulutusta eikä mitään merkittävää kulumaa.. Parissa kohtaa on joku pieni lohkeama, mutta elämää nähneet kolhuiset lattiat on muutenkin. Eikä edes hiottu vanhoja lakkoja ennen maalausta. Eli kovempaan kulutukseen suosittelen tavan betoluxia, vaikka käry onkin kova ja kuivuminen vei kuukauden!

valkoinen hepulikoira
5/14 | 

Haha, minä vedin ts ähelsin suosituksesi perusteella BAlla keittiön superkuluneen lautalattian, vaikka luin myös varoitteluja. Ei oikeastaan kaduta, naarmuja on tullut varsinkin esim kattilankannesta (miten ne lentääkin kädestä niin helposti???), ja lattia on rakoillut vuoden aikojen kosteuden muuttuessa. Lisäksi pöly kyllä näkyy erittäin hyvin, mutteivät koirankarvat, koska koirani on pääväriltään valkoinen :D
Ratkaisuehdotukseni onkin; Nöpö värjättäväksi ;)
Ei vaan vakavasti ottaen, en kadu väriä, maaliakaan en tavallaan (paitsi omaa tyhmyyttä kun en ottanut paremmin selvää maalin käyttäytymisestä vanhassa laikukkaassa lattiassa), ja lattia on äärettömän hieno ja asuntooni sopiva. Valkoisesta lattiasta heijastuva valo on pelastanut syksyni!

Nelliina
Liittynyt10.9.2015

Nöpölle blondausaine :D

Meilläkään ei ole mitään sen kummempaa kaduttavaa Akvan suhteen, koska lattia oli elävä ja kolhuinen jo muutenkin eli naarmut eivät haittaa :) kirjoittelin tekstin vain varoitukseksi niille, jotka haluavat sen kiiltävän ja superkestävän lattiamaalin, koska silloin BA ei välttämättä ole paras valinta.

Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina

Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook

HelKaMa
6/14 | 

Imurointineuroosiin saattaa vaikuttaa sekin että nyt lapsen myötä varmaan tulee hengailtua vähän enemmän siellä lattiatasolla, niin sattuu sieltä paremmin silmään kaikki pölyt ;) Tai näin ainakin allekirjoittaneelle käyny, tulee siivottua tiettyjä paikkoja vähän paremmin kun kattelee niitä lapsen perspektiivistä :D

NOPPA

Oisko vanha vaalea harmaansävy parempi sävy ens kerralla..? Ajatus vaan...ja jos oisin hempeän vaalean vanhan roosan kannattaja, heti sillä ainakin lapsen makkarin lattia, miksei muitakin huoneita!

7/14 | 

Hei, meillä on portaissa tavallista Betoluxia ja pysyy kuin tauti. Lattiapölyneurootikkona tumma lattia oli ehdoton no no, kun remontoitiin siksipä yläkerran harmaa on loisto valinta. Hengityssuojainta kehiin vain. =)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Mänty, tuo henkilökohtainen inhokkini oli alunperin vallannut koko kauniin talomme alakerran. Lattiat siis. Katot olivat jo valmiiksi valkoiset. Vuosikymmenten saatossa lauta oli kellastunut todella tunkkaisen sävyiseksi, ja lattia näytti imevän kaiken valon huoneista. Olikin päivänselvää että lattiat maalataan vaaleiksi. Emme tässä asiassa luottaneet itseemme, vaan annoimme homman ammattilaisen käsiin pohjatöitä lukuunottamatta. Mielummin maksan heti kerrasta hyvästä jäljestä, kun mokaan kiireessä, teen pohjatyöt uudelleen ja teetän homman sen jälkeen ammattilaisella.


Mitään järisyttävän ihmeellistä lautalattian uudistamisessa ei sikäli ole, koska kyseessä on puupinta ja sen maalaus, eli jos aikaa olisi ollut rajaton määrä, olisin voinut tarttua hommaan periaatteessa itsekin pikku opastuksen jälkeen.

Kolmen huoneen pohjatöihin meni aikaa päivän verran, eli helppo homma. Työjärjestys oli seuraava.

1. Lattioiden huolellinen imurointi eli kaiken irtopölyn ja roskan poistaminen. Tätä ennen luonnollisesti listat irti.


2. Maalarinpesu. Lattiapintojen pesu kunnon liuottimella, että pinttynyt lika saadaan irti ennen hiontaa.3. Lattioiden hionta. Tässä on pari vaihtoehtoa, riippuu millaisen lopputuloksen haluaa. Jos kiiltävän muovisen sileän pinnan, käsin hiominen ei tule kyseeseen tai hiot lattiaa vielä ensi vuonnakin. Silloin pitää joko vuokrata kone ja osata käyttää sitä, tai palkata ammattilainen tekemään homma. Ilmeisesti hiontakoneella voi saada melkoisia jälkiä lattiaan jollei tiedä mitä tekee, eli kannattanee harkita liiallista tee-se-itse -innostusta?

Käsin hiominen toimii silloin, kun tarkoituksena on vain karhentaa vanha lakkapinta rikki (sitä ei tarvitse jynssätä kokonaan irti) että maali tarttuu kiinni. Tässä tapauksessa lattiaan jää kaikki elämän jäljet, eli kolhut ja naarmut. Meille oli päivänselvää että kolhut ja epätasaiset laudat kuuluvat vanhan talon lattiaan, ja kiiltävän tasaiseksi koneella hiottu lauta ei ole meidän juttumme. Eli DIY.

Hikihän tässä hiontahommassa toki tuli, mutta vaikeaa se ei ollut. Jatkovarsi helpottaa hommaa ja muistaa vain vaihtaa hiontapaperia tarpeeksi usein. Rautakaupassa henkilökunta osaa neuvoa sopivan karheuden paperille.


4. hiontapölyn poisto. Ihan vaan vinkiksi jos tämä homma sattuu eteen, että tavallisella koti-imurilla EI VOI imuroida hiontapölyä tai imuri menee rikki. Tämä piti sitten ihan kantapään kautta todeta. Onneksi imurissani oli ylikuumenemissuoja, eli se lopetti toimintansa ennen kuin hajosi lopullisesti. Kun olin purkanut koko imurin palasiksi ja huolellisesti putsannut jokaisen pienimmänkin raon ja suodattimen valkoisesta pölystä, se hyrähti käyntiin ja toimii ihan normaalisti. Aikaa tähän putsaukseen meni monta tuntia, joten ei kannata kokeilla, it sucks. Tai no suck enää ikinä jos huono tuuri käy.

Hiontapölyn saa kotikonstein veke ihan vaan kostealla rätillä pesemällä. Käytännössä pesin lattiat pariin kertaan jolloin isoin pölymäärä oli poissa, sitten harjasin kaikki lautojen raot että irtopöly nousi ylös, ja pesin vielä kertaalleen. Sen jälkeen olikin sitten maalin vuoro.


Tikkurilan Betolux Akva toimii lautalattioissa varsin hyvin. Maalin loistavana puolena vielä sen nopea kuivuminen, eli tunnin päästä saa jo alkaa vetämään uutta kerrosta. Maali on sukkasilleen kuiva tosiaan sen tunnin päästä, mutta täydellinen kuivaminen vie 2 viikkoa. Tämän kahden viikon aikana on syytä välttää lattian ylimääräistä rasittamista ja esimerkiksi huonekalujen siirtelyä, mutta muuten asuminen onnistuu suht normaalisti. Akvan hyvänä puolena myös sen mieto haju, eli jos on pakko asua asunnossa samaan aikaan kun lattioita maalataan, Akvan kanssa pystyy elämään.

Betolux Akvaa voi halutessaan sävyttää maalikaupassa (ei maksa juuri mitään), mutta me päädyimme puhtaan valkoiseen eli maali kävi sellaisenaan. Ihan hyvä juttu sikälikin, että Starkissa arvioitiin "vähän" pieleen tuo maalinkulutus. En muista tarkkaa neliömäärää meidän kolmelle huoneelle (keittiö, olohuone ja makuuhuone), mutta ihan tavallisen kokoisia huoneita ovat ja vein mitat mukanani liikkeeseen. Meille myytiin 2 x 9 litran pänikkä (155e/kpl) ja päälle vielä 2,7 litran purkki n. 70e eli lattiamaalien hinnaksi tuli yhteensä n.380e.

Paitsi että. Todellinen kulutus (4 kerrosta maalia) olikin vain yksi 9 litran pänikkä + 2,7 litran pänikkä, ja tästäkin jäi yli. Näin ollen toinen 9 litran maaliämpäri oli täysin turha. Onneksi sen sai palauttaa ja rahat sai takaisin, koska maalia ei oltu sävytetty vaan purkki oli täysin jälleenmyyntikunnossa.

Ensimmäisen kerroksen jälkeen kuultaa vielä mänty läpi:


Neljän kerroksen jälkeen lattia on puhtaan valkoinen:


Vanhoja puunvärisiä listoja ei kannattanut alkaa hiomaan ja maalamaan, koska uusi kierros valkoista listaa kolmeen huoneeseen maksoi n. 40 euroa.


 

Kirkkaanvalkoisen sairaalamaisuus katoaa hyvin nopeasti, kun seinissä on väriä tai kunnolla kuvioidut tapetit, ja huonekalut ovat paikoillaan. Tyhjässä makuuhuoneessa näyttää vielä vähän liian laitosmaiselta. Tsekkaa esimerkiksi keittiömme, jossa on jo kalusteet ja tapetit paikoillaan KLIK!

Summa summarum: lautalattioiden maalauksella saa aikaan melkoisen muutoksen. Valoa on nykyään alakerrassa kaksinkertainen määrä, maalauksen kustannus on aika pieni ja jälki näyttävä. Suosittelen, jos vanha kellastunut mäntylattia ei enää puhuttele. Betolux Akvan kestävyydestä ei ole kenttäkokemusta nyt vasta kuin 3 kuukauden edestä, mutta hyvin tuntuu toimivan kun palaakaan ei ole irronnut tai kulunut. Selvähän se että lattiamaali ei kestä ikuisesti, joskus ne on korjattava, mutta eiköhän tällä ihan hyvin vuosia mennä.

Kommentit (23)

Iiduska
1/23 | 

Näyttääpä kivalta! Ja tuo teidän punainen seinä on ihan_mahtava ♥ Itselläkin on syksyllä muutto edessä ja vähän jännää, mitä sille kämpälle sitten tulee tapahtumaan.

Jebu
2/23 | 

Talon ostosta tai remontista mulla ei ole hajuakaan, taikka edes näkösällä lähitulevaisuudessa, mutta ai että mä rakastan tätä sinun blogia! Ja vaatehuonettakin! <3

3/23 | 

Näitä sun DIY-projekteja on mahtava lukea! Etenkin tuo vanhan tuolin tuunaus sai mut innostumaan, pakko kotoa kaivaa isän porukoiden vanha tuoli ja tuunata se uuteen uskoon :) Ja yksi rahi kaipaisi pikaisesti uusia kankaita, täytyypi vierailla Vallilalla ;)

hanna
www.hannamariav.com

Ellu
4/23 | 

Betolux Akvahan ei ole kestävin mahdollinen lattiamaali. Tavallinen Betolux on toki haiseva ja myrkyllinen, mutta se kestää kulutusta todella hyvin. Eli toivottavasti olette varautuneet maalaamaan ensi vuonna uudestaan!

Epu

Meillä keskikerroksen lattiat maalattu Betolux Akvalla (3 maalikerrosta) ja näyttävät kolmen vuoden jälkeen jo aika karmeilta, varsinkin eteisessä. Yläkertaan laitoimme 6kk sitten Permoa, joka on osottautunut huomattavasti paremmaksi maaliksi, vaikka maalattaessa haju ei ollut kovinkaan miellyttävä. Joskus tulevaisuudessa tarkoitus käsitellä keskikerroksen lattian uudelleen permolla.

Hiontakonetta on helppo käyttää, kunhan vain osaa käyttää oikeaa karheutta papereissa. Sillä oli ihan mukava päästellä:)

5/23 | 

Mieheni lapsuudenkodin lankkulattia on maalatu Betoluxilla (sillä tavallisella)., miehen elinaikana maali on uusittu kerran ja lattia on kuin uusi. Eli ainakin se tavallinen versio on kestävä. :)

Ja kylläpä se valaisi tilan!

Tinsku
7/23 | 

Hieno lopputulos!
Kyllä ne rautakaupassa tahtoo monesti laskea yläkanttiin. Minulle myytiin mm. keittiöön välitilan laattoja tuplasti sen mitä olisi tarvinut. Särkymävaraa vissiin. :/ Myös laastia ja mitähän lie muuta myytiin aivan liikaa, vaikka oli mitat annettu ihan oikein. Ei saatu rahoja takaisin vaan piti ottaa muuta tilalle. Ikävä kokemus ja huonoa palvelua.

Nykyään käyn eri rautakaupassa ja otan tarvikkeita mieluummin liian vähän kuin liikaa. Tai sitten annan miehen käydä ostamassa :D

LauraL
8/23 | 

Rautakaupassa lasketaan aina ns. hukkamenekki, oisko se jotain 10% tiukkaan mittaan lisää. Paljon helpompi ottaa esim. tapettia tai laminaattia se rulla/paketti ylimääräistä kuin alkaa metsästää sitä samaa erää sitten kun tavara loppuukin kesken. Sama myös sävytetyssä maalissa, tarpeeksi kerralla, että koko erä on samaa. Toki kannattaa kysyä että saako ylimääräisiä tarvittaessa palauttaa.

Teidän tapauksessa ehkä hieman hassua että sävyttämätöntä myydään kerralla noin paljon, kun taitaa ihan hyllystä löytyä ja sävy on aina sama.

10/23 | 

Osaako joku lukija sanoa, että voisiko tätä samaa metodia käyttää mäntyportaille? Ja maaliksi Betolux. Omasta mielestäni kuulostaa ihan järkevältä, eikös se ole melkein sama asia :).

11/23 | 

Eksyn blogiisi ekaa kertaa ja piti heti kommentoida tuota Betoluxin Akvaa :) Meillä on maalattu sillä vintin lattiat ja ne ovat olleet ihan kestäviä nyt puolitoista vuotta. Meillä ei kyllä ole koiraa tai muutenkaan kovaa kulutusta, mitä nyt tietysti lasten leikit...

(Meillä laitettiin uusi lautalattia, joten se on kuivuessaan rakoillut aika pahasti tai tyylikkäästi, miten sen sitten haluaa nähdä. Vanhaan taloon nää raot lattiassa sopivat. Eli maalikin siis on rakoillut, joten uuden lautalattian kanssa suosittelisin odottamaan useamman kuukauden, varsinkin talven kuivan ja kuuman sisäilman.) Kuvia meidän lattiasta:

http://kotilablogi.blogspot.fi/2013/12/lasten-leikkihuone-vintissa.html

Mutta kiva seurata teidän remppaa, mukavaa kesää sinne!

12/23 | 

Olin ennen innokaskin sisustaja mutta sitten palasin hoitovapaan jälkeen töihin ja sisustushommat jäi ihan tyystin. Tulin nyt ensimmäistä kertaa vierailulle Pätsiniemeen ja täytyy sanoa, että inspiraatiokertoimet kasvoi sataan ja huvittaisi tältä istumalta lähteä maalikauppaan.

Betolux akvalla maalasimme myös me portaat. Hyvä ja hajuton vaihtoehto, jos huushollissa pitää asua maalauksen ajan.

lattianhioja
14/23 | 

Hei, pakko tulla tänne kertomaan kokemuksia tuosta vanhan lattian maalaamisesta betolux akvalla, jos vaikka joku toinenkin on niin tyhmä, ettei googlaa "betolux akva & kauhutarinat". Eli oma lähtötilanne oli tietysti huonompi, keittiön vanha lautalattia oli paikoin niin kulunut että lakkapinta oli ihan puuhun asti hioutunut ja puu jo alkanut harmaantua. Pesin ja hioin ja pesin lattiat (käsin) ja vetäisin päälle 4kerrosta betolux akvaa.
Lopputulos näyttää lehmännuolemalta, sillä puuhun asti hioutuneet ja vielä hiotut kohdat näkyvät neljän kerroksen läpi keltaisina. Tikkurilan maalilinjalla tiedettiin kertoa että tämä maali vaatisi aina pohjamaalin tujummalla tavaralla. Mutta sitä en tietenkään kuullut maalikaupasta etukäteen, eikä tuo muuten haittaisi, mutta oli niin h*lvetillinen hiomis- ja maalausprosessi vuosituhannen kuumimpana hellekesänä, että olis toivonut vähän tasaisempaa lopputulosta....
Muuten ihan söpö maali ja toimi kolojen ja puunsyiden kanssa niinkuin odotin, mutta ikinä en tätä maalia tähän käyttöön suosittele kenellekään! :(

Maalari
15/23 | 

Miten on Akva toiminut nyt kun olette hetken eläneet sen kanssa? Onko pysynyt hyvin kiinni? Entäs oksankohdat, onko niiden kanssa ollut ongelmia?

Markus
17/23 | 

Betolux akva EI valitettavasti kestä ainakaan meillä kolmen lapsen perheessä mitenkään superhyvin, kerran vuodessa sais maalata uudestaan... Seuraavaan taloon valitsen jonkun kalliimman ja perinteisemmän maalin. Jos Betolux akvalla haluaa maalata niin kannattaa valkoisen sijaan ottaa vaalean harmaa. Peittää paljon paremmin ja tuntuu myös kestävän paremmin.

Hippu
18/23 | 

Moi,

Hyvältä näyttää :)

Jos olisitte maalanneet vain kaksi kerrosta niin olisiko puu vielä kuultanut läpi? Ja olisiko lopputulos ollut siisti?

Nelliina
Liittynyt10.9.2015

Mänty olisi kuultanut läpi vielä silloin, eli oli ihan pakko vetää 3 kerrosta että peitti kunnolla. Eikä näyttänyt siistiltä kuultavana, kun osassa kohtaa oli enemmän maalia ja osassa kohtaa vähemmän eli jos haluaisi kuultomaalin niin pitäisi varmaan olla juuri siihen tarkoitukseen maali.

Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina

Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook

make
19/23 | 

oliko lautojen välissä rakoja ja onko mahdolliset välit alkaneet irvistelemään? Olemme tekemässä samaa mutta mietin pitääkö välit ensin kitata.

Hannele_1
20/23 | 

Tulipas eri näköinen lattia. Meidän talossa on myös enää yhdessä huoneessa tuollainen mäntylattia, sitä ei jostain syystä edelliset asukkaat vaihtaneet remontin yhteydessä. https://kodinplaza.fi/ kautta osa yrityksistä suosittelee pellavaöljymaalia, mutta sen kuivumisaika on hirmuisen pitkä. Tuntuu, että olemme luopumassa siitä ajatuksesta, vaikka haluaisimme jonkin luonnollisemman ratkaisun. Varmaan kallistumme myös Tikkurilan tuotteisiin. Haluaisin kysyä, että kuinka hyvin tuo betolux akva on kestänyt asumista kaikkien näiden vuosien jälkeen? :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011