Kirjoitukset avainsanalla Helsinki Design Week

Todella harmi että en ehdi lähtemään Helsinki Design Weekille (4. - 14.9.2014) tänä vuonna, sillä ohjelmistossa olisi vaikka mitä mahtavaa. Yleensä hinkuan muodin perään, mutta tänä vuonna olisi erityisesti kiinnostanut muotoilu ja arkkitehtuuri. Mutta vaikka itse en paikalle pääsekään, ajattelin vinkata teille tapahtumista, josko sieltä löytyisi jotain mielenkiintoista.

Pohjoismaisten arkkitehtien South of North -näyttely ja seminaari Teurastamolla 6.-14.9.

South of North pyrkii parantamaan maailman eri köyhien alueiden elinoloja arkkitehtuurin keinoin. Teurastamon South of North -kokonaisuus antaa pohjoismaisen perspektiivin maailmanlaajuisesti kasvavaan ilmiöön, jossa nuoret suunnittelijat lähtevät itsenäisesti ratkomaan ekologiseen ja sosiaaliseen kestävyyteen liittyviä globaaleja ongelmia.

Helsinki Design Week tuo South of North -näyttelylle laajan, monipuolisen yleisön myös arkkitehtikentän ulkopuolelta. Se muodostaa kohtaamispaikan, jonka kautta ihmiset toivottavasti löytävät South of North -tiimit ja voivat hyödyntää heidän osaamistaan rakennusprojekteissaan, toivoo Inari Virkkala, yksi verkoston nuorista arkkitehdeista.

Think in a tank 11.9.

Valaistussuunnitelun ja arkkitehtuurin ammattilaiset keskustelevat valaistuksen roolista nykyarkkitehtuurissa, tapahtumapaikkana Kruunuvuorenrannan Öljysäiliö 468.

Kansainvälisten muotoiluhuippujen tuominen Öljysäiliö 468:n kaltaiseen paikkaan on upea mahdollisuus, ja odotamme innolla saavamme vaikutteita Helsinki Design Weekin edelläkävijämentaliteetista, toteaa tapahtumaa järjestävä Tapio Rosenius.

Habitare 10.-14.9.

Huonekalu-, sisustus- ja designtapahtuma Habitare Messukeskuksessa ei tarvinne sen kummenpaa esittelyä. Sydämeni sykkisi erityisesti Antiikkiosastolle, jossa on myös entisöintiä ja työnäytöksiä. Entisöinti olisi ollut itselleni ehdottomasti tämän hetken kiinnostavinta antia myyntitapahtuman lisäksi. Habitaren lisätiedot täältä KLIK!

Sisustusbloggaajien myyjäiset ja kirpputori 13.9.

Joukko huippusisustusbloggaajia kokoontuu myymään omia tuotteitaan ja kirpputoritavaraa myyjäishengessä. Tule tekemään löytöjä uniikkien töiden ja vintageaarteiden joukosta. Tapahtumapaikkana Vanhat Veturitallit. Lisätiedot esimerkiksi FB-tapahtumasta KLIK!

Steampunk työpaja 6.-7.9.

OMG parhautta! Tekniikan museossa järjestettävässä Steampunk työpajassa voi aiheeseen tutustumisen lisäksi askarrella itselleen steampunkhenkisen asusteen kierrätysmateriaaleista. Tässäpä sitä inspiraatiota sitten olisikin tarjolla sekä sisustuksellisesti että pukeutumismielessä.

Höyrykoneiden aikakausi, nykyaika ja uusin teknologia yhdistyvät Steampunkissa ja yleensä nykyajan keksintöjä lavastetaan höyryvoimalla tai kellokoneistoilla toimiviksi. Huomiota kiinnitetään harvoin koneiden toimivuuteen, sen sijaan koneiden ulkonäöllä pyritään näyttävyyteen ja viktoriaanisen aikakauden muotoiluun.

Lisätiedot KLIK!

Design Market 6.-7.9.

Kaapelitehtaan Design Market on varmasti yksi Design Weekin suosituimmista tapahtumista, mutta suuntaisin nokkani sinne joka tapauksessa. Myyjälistaus on sen verran vaikuttava: KLIK!


Koko ohjelma päiväkohtaisesti löytyy täältä KLIK!

Kommentit (1)

1/1 | 

Harmi, että sulta jäi väliin Design Week. Mäkin löysin nimittäin Parikan korkkarit vaan 90€ Design Marketista! Lumillakin oli ihan mielettömiä tarjouksia.
Habitaresta onneksi saa parhaat palat jopa Iltalehden sivuille, että siinä ei onneksi menetä kuin vain kasan esitteitä ja messuelämyksen.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011
2010

Kategoriat