Kirjoitukset avainsanalla Hotellit

Poikkesimme viime viikolla minilomalla Tampereella. Olen aina halunnut yöpyä hotelli Tammerissa ja nyt oli lopulta aika bookata huone tuosta historiallisesta kauniista rakennuksesta Koskipuiston kulmalta. Olen ollut kerran Tammerissa kuvauskeikalla ja ihastellut upeaa sisustusta jos silloin, mutta nyt pääsin kiertämään käytävillä kaikessa rauhassa ja imemään sisustusinspiraatiota itseeni oikein kunnolla.Tammer on valmistunut vuonna 1929, ja vaikka rakennusta on remontoitu vuosien varrella, se on edelleen alkuperäisen hengen mukainen. Historiikki kertoi että alunperin on ollut tarkoitus rakentaa Tampereen Teknillisen Seuran talo, ei suinkaan hotellia, mutta projekti laajeni hieman. Tai vähän enemmänkin, sillä budjetti oli alunperin 180 000 markkaa, mutta toteutunut kustannus n. 7,7 miljoonaa markkaa. Arkkitehti Bertel Strömmer loi Tampereelle uniikin ylellisen juhlapaikan ja hotellin, jossa on kestitty arvovieraita aina Mannerheimistä Kekkoseen.


Tammerin ensimmäisen kerroksen kattokruunut ovat melkein samanlaisia kuin meidän olohuoneen kristallikruunu. Haluaisin löytää meidän kristallikruunun tyveen tuollaisen kattorosetin, joskin vähän pienemmän kuin nuo Tammerin :D


Käytävän lipaston päällä oleva vanha valokuvakollaasi on kaunis kuin mikä. Minulla on ollut ajatuksena ripustaa meidän portaikon seinään valokuvia erilaisiin ja eri kokoisiin kehyksiin samaan tyyliin, ja tästä sain vain vahvistusta.


Tammerin suuri ravintolasali on palautettu alkuperäiseen loistoonsa vuoden 1995 suuressa remontissa. Seinien vihreä ja kullanvärinen maali on vaikuttava, en ikinä arvaisi olevani Suomessa kun istuin aamiaisella kahden kerroksen korkuisessa salissa. Suomessa ei juuri kullalla ole paikkoja kruusattu. 70-luvulla ravintolasali oli vaarassa madaltua yksikerroksiseksi, mutta taidemaalari Kauko Salmi sai pelastettua vanhan kaunottaren ja se jäi ennalleen.


Suurin osa Tammerin kalusteista on jouduttu vaihtamaan, mutta remonteissa on entisöity niin paljon vanhaa kuin mahdollista. Uusienkin huonekalujen tyyli on kuitenkin edelleen rakennukseen sopiva, sillä ne on teetetty vanhan mallin mukaisesti.
Tammerin alakerrassa oleva ravintola/kahvila Vihtorin kirjasto poikkeaa hauskasti Tammerin muusta sisustuksesta. Ei kuitenkaan liikaa, mutta se on selvästi hotellista erillään oleva osa. Suurista ikkunoista näkyy palolaitos.

Kannattaa käydä ihastelemassa Tammerin upeaa sisustusta vaikka ei hotellivieraaksi aikoisikaan, ja ehkä nauttimaan kupposen kahvia Vihtorin kirjastossa. Tammerin arkkitehtuuri on varmasti näkemisen arvoinen ja poikkeaa tusinahotelleista edukseen.

Ps. kieltolain aikaan avatussa Tammerissa sai erikoisasiakkaana tilata "kovaa teetä" :D

Kommentit (5)

Satu
1/5 | 

Oi mitä ihanaa art decoa!

Voiko tuonne oikeasti vaan mennä kahvittelemaan tuonne Vihtorin kirjastoon? Ooh, miksei mulle ole kukaan koskaan kertonut, että tuollaisiakin aarteita täältä päin löytyy? Täytyy mennä kun seuraavan kerran Tampereella käyn!

Sari
2/5 | 

Minäkin yövyin tuolla ensimmäistä kertaa nyt syksyllä ja voin kyllä suositella lämpimästi!
Hotellhuonekin oli tyylillä sisutettu. Ja alakerran (kellaris?) ruokaravintola oli todella hyvä.

Taikalintu
3/5 | 

Strömsössä tehtiin tässä ihan lähiaikoina kattorosetti itse jostain vaahtomuovin tyylisestä. Siis ei todellakaan vaahtomuovista, mutta en nyt saa päähäni, mitä se aine oli. Siitä tuli hyvän näköinen, vaikka puusepän tekemä rosetti oli tietysti yli-inhimillisen monimutkainen kuvio. Normaali ihminen tyytynee johonkin yksinkertaisempaan, kuten yksinkertaiseen pyörylään. :)

Unikeko
4/5 | 

Yövyin tuolla Tammerissa syksyllä työmatkan aikana. Hotelli oli kyllä todella kaunis ja superromanttinen! Aamupalalla tunsi olevansa sadan vuoden takaisessa hienostoravintolassa ystävällisine tarjoilijoineen.
Ainut miinus, mutta se onkin sitten todella iso miinus, tuli hotellin vesikloseteista, jotka piti hirveetä METELIÄ! Inhottavaa yöllä käydä vessassa kun joutui jakamaan huoneen työkaverin kanssa.
Miehen tai perheen kanssa sekään ei olisi haitannut.

Huoneissa oli muuten valmiina rakkauslukkoja <3

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011
2010

Kategoriat