Kirjoitukset avainsanalla Ite istutin

Tänä keväänä aikani on ollut töiden vuoksi kortilla, en ole ehtinyt tekemään puoliakaan niistä puutarhatöistä mitä olin itselleni valmiiksi listannut. Mutta onneksi homma on pitkälti vapaaehtoista, enkä jaksa ottaa aiheesta liikaa stressiä. Pihan suhteen asenteen on syytä olla vähän sen suuntainen, että ei ne hommat tekemällä lopu. Pikkuhiljaa hyvä tulee.

Tosin haaveilen jo nyt eläkepäivistä, jolloin kuvittelisin ehtiväni kuopsuttamaan pihaa aamusta iltaan :D En tiedä pitääkö tämä mielikuva paikkansa, että eläkkeellä on aikaa. Moni on todennut, että silloin vasta kiire onkin. 

Puutarhassamme on yksi kesannolle päässyt kukkapenkin jäänne, ja se on keskellä kauneinta nurmikkoa. Tämä oli ykkösprioriteettini tälle keväälle hyötypuutarhan lisäksi ja onneksi edes sen ehdin tehdä, yhteistyössä miehen kanssa. Voitte ehkä kuvitella että tätä näkyä ei jaksa kovin montaa vuotta katsella: 

Siinä on heinä poikineen. Kukkapenkin toisella puolella on ruusuja ja vuorenkilpiä, ja niiden takana vastaavanlainen mutta pienempi kukkapenkki, jonka myös kaivoin ylös ja istutin siihen ruiskukkia. Ajattelin pitää pienemmän pläntin leikkokukkavarastona. 

Saku kaivoi ruohopaakut ja muut rikkaruohot ylös, ja ruohojen alta paljastui kauniit reunuskivetkin. Näppärää, ei tarvinnut hankkia niitä erikseen. Reunakivet olivat vajonneet niin syvälle, että niistä ei näkynyt kulmaakaan. 

Kun kaivuuhommat oli tehty, ajelin puutarhamyymälään hakemaan 5 säkkiä uutta multaa ja valikoiman erilaisia kukkia. Tajusin siellä paikan päällä että pieni ennakkosuunnitelma olisi voinut olla fiksu veto,  erityisesti jos olisin mielinyt monivuotisia perennoja. Nyt päädyin vähän kokeellisempaan ratkaisuun. 

Ensiksi nostin toisesta kukkapenkistä ylös komean syysleimun juurakon ja jaoin sen kahtia. Näissä vanhoissa perennoissa on se hyvä puoli, että niitä voi muutamien vuosien välein jakaa, eikä tarvitse ostaa aina uusia. Näin ne myös saavat juurilleen ilmavuutta ja uutta tilaa kasvaa. 

Eli vanha juurakko lapio/talikkohommina kukkapenkistä ylös, siten että juuria ei sorkita isommin poikki. Jakamisen suoritin sanomalehden päällä. Osan juurakosta voi palauttaa alkuperäiselle paikalle ja osan siirtää muualle, toisiin kukkapenkkeihin. Vähän jännäsi onnistunko murhaamaan syysleimun kokonaan, mutta kyllä sieltä on alkanut vihreää onneksi puskea. 

Ostin hetken mielijohteesta kukkapenkin etureunaan samettiruusuja, koska ne ovat mukavan nostalgisia. Ovat viihtyneet komeasti kukkivina paikoillaan jo kolmisen viikkoa. Niiden lisäksi ostin kokeeksi pari daaliaa ja freesioita, ja kylvin keltaisia päivänkakkaroita ja auringonkukkia. Elän myös toivossa että samettiruusu on luomutorjunta-aineena maineensa veroinen. Sen tuoksun sanotaan karkoittavan tuholaisia ja öttiäisiä, joten toivon että daaliani saavat kasvaa rauhassa. 

Daaliat lähtivät välittömästi ihan hurjaan kasvuun, niiden taimet ovat jo 20cm korkeita! Kauhean jännää tämä puutarhurina toimiminen, uuden kasvun seuraaminen on kuin Kauniita ja Rohkeita katsoisi. Juoni etenee tosin nopeammin. Jos daaliakokeiluni onnistuu, tiedän hurahtavani tähän touhuun kaulaani myöten. Pionin lisäksi mikään ei ole niin kaunis kuin daalia. Syksyllä pitää vaan muistaa nostaa juurakot ylös ja kellariin, sillä ne eivät siedä pakkasta. 

Freesiat ovat ainoita joista ei ole kuulunut mitään, auringonkukatkin ovat jo vauhdissa. 

Hyötypuutarhan laitoin kuntoon viikkoja sitten, tänä vuonna elän toivossa että uusia perunoita saisi ehkä jo juhannuksena. Toukokuussa peitin istutukset vielä hallaharsolla, sillä öisin lämpötilat olivat nollassa. 

Kokeilin tänä vuonna ensimmäistä kertaa sipulien kasvattelua ja nehän lähtivätkin kerrasta kasvuun oikein kunnolla! Parissa viikossa pikkuruisesta sipulista puski varsia niin etten ollut silmiäni uskoa. Minulla olisi pihan perillä sipulilaattikkokin, mutta tökkäsin nämä tällä kertaa perunamaan reunaan. 

Ruukkupuutarhakin on saanut hieman uutta kukkaa viime viikon aikana, laitoin heti lomareissun jälkeen punaisen perinteiset pelargonit talon seinustalle ja vanha maitohinkki sai tänä vuonna vaaleanpunaisen marketan. 

Polveilevan puutarhapäivityksen loppuun vielä 10 pisteen kysymys. Mikä ihme tämä seuraava jättikasvi oikein on? Se näyttää vähän raparperilta ja kukintokin on saman näköinen valkoinen hörsylä. Kasvusto ilmestyi yhtäkkiä keskelle laajaa perennapenkkiä ja sen lehdet ovat huomiotaherättävän suuret ja pyöreät. Olisin äkkiseltään arvannut ruttojuureksi, mutta sen lehdet eivät kuvien perusteella ole ympäripyöreät kuten nämä ovat. Tämä meidän pihan kasvin lehdet ovat noin puolimetriä halkaisijaltaan ja se kasvaa yli metrin korkeuteen. Kukat heiluvat puolessatoista metrissä. On aika komia näky keskellä kukkapenkkiä. 

 

Kommentit (10)

Tuumummi
2/10 | 

Suurilehtinen kasvisi on nimeltään kilpiangervo. Aika helppohoitoinen perenna, joka ei siedä talvimärkyyttä.

MiiaMatilda
4/10 | 

Juu äkkivilkaisulla tosiaan näyttää tuo kuvan kasvi ruttojuurelta, mutta kyseessä on tosiaan kuitenkin kilpiangervo ;) Mahtavan näköinen varjoisamman paikan perenna, kaikkea ihanaa teidän pihalta löytyykin!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Eteisen maali siellä parhaillaan odottaa viimeistä kerrostaan, joten laitetaan tähän väliin ote oman elämänsä viherpeukalon touhuista.

Olipa kerran upea Marketta, mutta sitten se poloinen joutui minun hellään huomaani:


 

Että näin tällä kertaa. Diagnoosi: hukkuminen.

Mutta kesti se sentään useita viikkoja hengissä, joten ehkä ensi vuonna koko kesän :D

Kommentit (10)

Heli L.
1/10 | 

Ens kesänä sitten purkin pohjaan pari reikää ja kiviä pohjale, et ylimääräinen vesi pääsee valumaan pois. Mäkin oon pari kukkasta onnistunut hukuttamaan, mikä on sikäli jännittävää, et yleensä kasvit kuolee siihen että muistan kastella niitä kerran puolessa vuodessa...

sini
2/10 | 

Sulla on ollut umpinainen astia??
Pohjaan muutama reikä niin ei käy hukkuminen. Näin käytän itse kivoja maitotonkkia yms ruukkuina

3/10 | 

Muistitko laittaa hinkin pohjalle isompia kivenmurikoita, ruukun paloja tai lekasoraa? Näin minulle neuvottiin kun olin istuttamassa kasvia sinkkiämpäriin. Pitää olla kuulemma joku "salaoja" siellä umpinaisen astian pohjalla ettei multa lillu suoraan pohjalle jäävässä vedessä (jos siis kastelee liikaa tai sataa paljon).

Niina
5/10 | 

Äläpäs suotta soimaa itseäsi! Kokeneimpienkin puutarhureiden on haastellista saada markettaa säilymään hyvännäköisenä näin pitkälle kesään, etenkään kun kesä on ollut tällainen. Ensin pitkään kylmää ja märkää, sitten viikkotolkulla pelkkää paahdetta. Itsekin innostun joka kevät marketoista ja aina rapujuhlien aikaan sitten kiroan niiden ruskeita rankoja ja lehtiä ruukkuistutuksissa...uusiakaan kesäkukkia kun ei enää raaski ostaa.

6/10 | 

Tervetuloa Onnettomien Kukankasvattajien Kerhoon! Annoin itselleni viimeisen mahdollisuuden ja hankin mehikasveja, nyt näyttää siltä että nekin vetelevät viimeisiään... En voi käsittää mitä mä teen (väärin) :D

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Lupaan että siirrymme ihan kohta sisätiloihin talossa, kunhan vaan ensin pääsen purkamaan nämä kukkahöyryni ulos. Toisaalta, kuka muutenkaan viettää kesällä aikaa sisällä, jos oven takana odottaa kukkataivas. Kävin alkuviikosta Toijalan Palkinpään puutarhamyymälässä etsimässä kaunistusta seinälle ripustettuihin kukkalaatikoihin. Alkunäkymä pergolasta katsoessahan oli ah niin kovin viehko eli jotain kuivia talvinäreitä sojottamassa surullisena ja kuihtuneena:


 

En ole eläissäni vieraillut oikeassa puutarhamyymälässä, joten myönnettäköön että vähän jännitti tällaisena toistaitoisena aloittelevana "puutarhurina" mennä paikalle. Mutta jumaleissön sentään mikä paikka! Silmänkantamattomiin jos jonkinlaista kasvia, puuta ja kukkaa, puhumattakaan kasvihuoneiden väriloistosta. Arvatkaa vaan alkoiko näpit syyhyämään että haluan kaikkea!
 

Sain kuitenkin sisäisen realistini puikkoihin, ja nappasin hihasta myyjää jolle selitin että nyt tarvis jotain punaista ja idioottivarmaa. Eli pelargonioita (pelargoneja? Miten tämä taipuu?). Myyjätär ehdotti punaisten lisäksi laatikoiden reunalle jotain rönsyilevää, mutta nähtyään peura ajovaloissa -ilmeeni totesi että ehkä me lähdetään liikkeelle ihan vaan yhdellä lajilla. Ehkä juu.

Minulle myytiin kukkien ja laatikoiden lisäksi myös multaa (tietysti) ja jotain vaaleanpunaista Kekkilän jauhetta takamaan kukkien kuolemattomuus. Sitten ei muuta kuin näreet veke ja istuttamaan uudet rehut tilalle.


 

On ihan vähän kivempi tämä näkymä seinässä tällä hetkellä: 

Tiedän että moni puutarhassa vuosia myllännyt nauraa tällä hetkellä partaansa, mutta minä en todellakaan ole koskaan istutellut kukkalaatikkoihin yhtään mitään. Olen aika innoissani jos totta puhutaan. Nyt kun vielä saan pidettyä nämä hengissä niin hyvä tulee.

Minua jäi hieman kaihertamaan kaikki upeat amppelit joita Palkinpään puutarhalla näkyi vaikka kuinka ja paljon, pitäisiköhän vielä uskaltaa hakea sellainen. Nälkä kasvaa syödessä ja niin edelleen.

Ps. Vaatehuoneen puolella meidän pihan omenapuiden loistoa oikein huolella. Joku eukkokin siellä seassa rämpii mutta ignore, NE PUUT!

Kommentit (20)

Sini
1/20 | 

Syksyllä Pelargoniat voi laittaa viileään kellariin/kuistille.. ja kastella hyvin niukeasti läpi talven.. Keväällä ne heräävät eloon taas ja kukkivat.. (jos onnistui talvehtiminen).. Tää on kyllä ihan idioottivarma puska jos on kokematon =)

Saraseeeni
2/20 | 

Olin joskus vuosia sitten puutarhalla töissä ja minulle opetettiin, että pelargoniat eivät kestä suoraa sadetta. Että jää vain tikku jäljelle, jos tulee vettä niskaan. Mutta teillä varmaan räystäs suojaa sen verran, että pärjää. Auringostahan tuo tykkää, eikä paahdetta pitäs säikähtää :)

Minä olen ensimmäistä kertaa ikinä istutellut kukkia omalle parvekkeelleni. Tai yrtit siellä vasta nyt on, mutta kesäkuun 10.päivä (vanhan kansan mukaan sen jälkeen ei pitäisi tulla yöpakkasia) käyn hakemassa myös kukkasia. Mie taidan aloittaa varovasti esim. Samettiruusuilla ;)

Nelliina
Liittynyt10.9.2015

meillä ovat nuo laatikot räystään alla, eli ei pitäisi altistua rankkasateelle paitsi jos nyt ihan poikittain sattuu satamaan :)

SAMETTIRUUSU, tuo oli se kukka mitä yritin googlettaa kun muistin että olen nähnyt jotain kaunista oranssinkeltaista noissa parvekelaatikoissa käytettävän! Ensi kesäksi ehkä sitä sitten :)

Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina

Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook

3/20 | 

Arvelinkin, että pelargoniaa niihin laatikoihin ilmestyy. Rönsyilevänä olisi voinut olla muratti tai lumihiutale joista jälkimmäistä saa klassisena valkoisena, vaaleanpunaisena ja liilana. Kestää kuumuuttakin ihan hyvin. Mua ei haittaa pihakuvat koska teidän piha on niin ihana!

4/20 | 

Samaistun niin tuohon "peura ajovaloissa" tunteeseen ja fiilikseen siitä, että ihan itse istutti jotakin ruukkuun :D

Omassa blogissanikin ihmettelin, että mitä vihreetä täällä kasvaa! (http://rivaririentola.blogspot.fi/2014/05/tunnista-mysteerikulman-kasvit...)

Oliskohan jossain kirjastosta lainattavissa puutarhanhoito idiooteille -teosta? Tulisi nimittäin tarpeeseen. Nimimerkillä kyselin hortonomi-kälyltäni, miten pihamme mansikoita pitäisi hoitaa. Käly kyseli näyttävätkö mansikat hyvinvoivilta. "Öööm...ne on vihreitä ja kasvaa maasta"

Miltä näyttää hyvinvoiva mansikka?! :D

Nelliina
Liittynyt10.9.2015

olen jo luovutanut noiden pihakasvien suhteen, niitä on meillä niin järjetön määrä ja lisää puskee vaan joka puolelta :D Mansikoiden suhteen me siivottiin mansikkamaa kuivista lehdistä ja kitkettiin voikukat veke ja siinä oli meidän hoitotoimenpiteet tällä erää :D katsotaan tuleeko marjoja...

Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina

Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook

magic-
5/20 | 

Itsekin kävin äitini kanssa alkuviikosta Palkinpäässä, se näky on kyllä aivan mahtava kun kävelee sisään kasvihuoneeseen ja näkee kaiken sen kukkaloiston pöydillä ja ylhäällä roikkuvat amppelit (vaikka niihin kyllä meinaa törmätä...) :)

6/20 | 

Itsellä vähän samat fiilikset, kun miehen kautta on nyt ekaa kertaa oma takapiha. Tosin pieni rivitalon takapiha, mut piha ku piha. Oon tässä kevään tullen uhkarohkeasti siirrelly perennoja penkistä toiseen, kun halusin vadelmapensaita ja kaikki penkit oli kukitettu. Ainakin vielä näyttää siltä, että kukat ja vadelmapensaat ovat selvinneet.

Lisäksi oon yrittänyt kasvattaa jotain siemenistä, mutta auringonkukat ainakin onnistuin tappaan kaikki... Lopuista siemenprojekteista ei oo näkyny vielä mitään, mutta ne ovatkin olleet vasta pari päivää mullassa. Luotto on kuitenkin kova, et viimestään heinäkuussa meidänkin takapiha loistaa kuten kaikkien naapurin mummojen pihat (oon kateellisena vilkuillu niitä, millä hemmetillä ne saa ne niin hienoiksi jo huhtikuussa, vaik lumi on hädin tuskin sulanut). Jos ei muulla niin vaik sit valmiiksi kasvatetuilla kukilla, niillä tuskin voi epäonnistua...

Nelliina
Liittynyt10.9.2015

takapiha kuin takapiha, jos sinne vaan saa kasvamaan jotain :) minä odotan innolla noita meidän vadelmapensaita, että tuleeko sieltä satoa ja miten paljon, koska RAKASTAN vattuja <3

Siemenistä olen saanut tähän ikään mennessä kasvatettua paprikan taimenen (joka tosin kuoli aika nopeasti...) ja rairuohoa hehheh...

Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina

Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook

käyttäjä-6444
Liittynyt23.2.2015
7/20 | 

Näyttää ihanalle! :) Olen ammatiltani puutarhuri ja floristi, mutta en naura aloittelijalle. Itsellänikin on monesti ollut parvekkeella pelargoniaa ihan ilman mitään rönsyilevää tms. Joskus perinteiset jutut ovat parhaita ihan sellaisenaan, esim. teillä juuri pelargoni käy hyvin talon henkeen. En tiedä, joko joku kerkesi neuvoa, mutta muista katkaista kukkavarret, kun kukat ovat kuihtuneet. Eli siis se varsi, jonka päässä kukat ovat, lähtee napsahtamalla irti sen tyvestä, kun taittaa. Näin kasvin energia on käytettävissä uusille kukille.

sinderella
8/20 | 

Voi tuhannen turnipsia, teillä on aivan ihanan suloinen piha ja talo! Tää blogi ei helpota yhtään omaa talokuumetta. Pitää varmaan vaan toivoa, että tulee joskus ite löytämään jotain tuollaista tulevaisuudessa! :)

9/20 | 

Kivoilta näyttävät pelakuut, varmasti pärjäät hyvin niiden kanssa! Ihana on myös koko blogisi, tulee ihan mieleen ne ajat kun itse alle kolmikymppisinä muutimme maalle 90-luvun alussa! Selvitty on ja paljon opittu, yrityksen ja erehdyksen kautta. Nyt on asiat hyvin kun on blogit ja muut, mistä voi kysellä neuvoja muilta. Tsemppiä teille!

Lepe
10/20 | 

Kauniit on pelakuut! Miksi et muuten istuttanut vanhoihin laatikoihin? Vai onko nuo uudet altakastelumallia? Hellepäivinä saa vettä sit laittaa joka päivä, äkkiä kuivahtavat! Onnea kukintaan!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Nyt oli aika upottaa ensimmäistä kertaa kädet multaan ihan virallisesti. Kovin kunnianhimoisesta projektista ei ollut kyse, mutta jostain on aloitettava. Rakastan päivänkakkaroita ihan yli kaiken, joten ostin kauppareissulla 3,50 euron markettapuskan. Idea oli saada vihdoin kunnolla käyttöön ikivanha kirppikseltä löytynyt maitotonkka, jota olen tähän asti käyttänyt leikkokukkavaasina.


Koska viritelmän on pakko kestää tuulta ja tuiskua, tein kevyestä tonkasta painavan laittamalla pohjalle ensin isoja kiviä, ja multaa vasta sen jälkeen. Sitten kukka irti muoviruukusta ja mullan sekaan, ja koko komeus portaille.
Pakko myöntää että vaikka olenkin perinainen ja pidän kukista oikein paljon, olen ollut aina vähän (ihan vähän) sitä mieltä että turhaa turhaa. Alan kuitenkin kääntämään takkiani tässä(kin) asiassa, sillä kyseinen päivänkakkaramaitotonkka ilahduttaa minua joka kerta kun kuljen ovesta sisään ja ulos.

Olisikohan syytä ottaa seuraavaksi käsittelyyn tämä upea tilataideteos :D lupaan ja vannon että ensi viikolla käyn etsimässä kukkaraiset parvekeruukkuihin. Jotkut idioottivarmat, mitkä eivät kuole heti jos unohdan niitä kastella.


Kommentit (23)

1/23 | 

Kukat eivät ole turhia. Ikinä. ;) Ne ovat elämän pieniä välttämättömyyksiä. Mutta muista käyttää hanskoja mullan kanssa puljatessasi raskausaikana.

Kaupunkilainen
2/23 | 

Hei, ihanan näköinen istutus! :)
Ja Marketta pysyy pitkän aikaa hienona.
Tuo kivihomma oli fiksu senkin takia, että teit ruukkuun samalla salaojituksen, koska ilman reikää pohjassa vesi jää makaamaan ja tukehduttaa juuret.
Ruukkukukat on siitäkin ihania, että ei tarvi perata rikkaruohoja ja voi vaan nyppästä kasvin pois ku kyllästyy ja haluaa vaihtelua. Itellä menossa jo toinen kukkasatsi, ekat oli narsissit ja nyt on orvokit. Heinäkuussa sitten vielä uudet kukat... Kukkaista kesää:)

anonyymi
3/23 | 

Niina hei! Pieni korjaus näin vanhemmalta naisihmiseltä: tuo on maitohinkki. Maitotonkka on se iso kaksikorvainen astia, jossa ennen lähetettiin maitoa maatiloilta meijeriin ;)

Ihanaa kesää teille ja tulevalle suloisessa talossanne unohtamatta Nöpöä!

Kaivoska
4/23 | 

Jos tykkäät pelargonioista, niin ne kestää kuivahtamistakin. Loistavat laatikoihin!

-A
5/23 | 

Mä suosittelen riippapelargoniaa. Alkaa riippumaan köynnösmaisesti kasvaessaan. Kestää pitkälle syksyyn. Kun kukka on kukkinut katkaiset vaan kukkineen oksan pois. Vettä tarttee mutta voi vähän kuivahtaa välillä eikä kuole.

Minna
6/23 | 

Kaunis asetelma tuli! Mäkin oon vasta parin viime vuoden aikana innostunut enemmän kesäkukkien laitosta, oon jopa hullutellut ja vaihtanut kukat vuodenajan mukaan ;) Siis keväällä narsissit, kesällä kaikkee runsaasti kukkivaa, syksykukat ja sitten vielä talvi-istutukset erikseen. On ne vaan niin kauniita ja tuottaa iloa joka päivä kun niitä katselee <3

Ilona
7/23 | 

Noita laatikoitahan saa altakastelumallinakin, olivat tosin melko hintavia. Oliskohan ollut Kodin Terrassa? Olen niitä myös laiskana kastelijana harkinnut, Varsinkin tosi paahteisella paikalla saisi kukkia olla kastelemassa kokoajan.

Mate
8/23 | 

Pelargonioiden lisäksi lumihiutale kestää tosi hyvin hajamielistä kastelijaa. Mulla on ollut lumihiutale parvekkeella monena kesänä ja välillä on ollut reissun takia viikonkin ilman vettä eikä ollut moksiskaan! :) Ja kukkii pitkälle syksyyn.

Riikka
10/23 | 

Kommentti tarkoitettu pergola-postaukseen (en pystynyt siihen kommentoimaan). Mutta siis tällasia valoja olen nähnyt Ikeassa http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/40266111/, onko yhtään sinne päin mitä etsit? Ja voi miten ihana kesäparatiisi teille rakentuu, alkaa tällaisen piinkovan kaupunkilaisen mieli vetämään maalle myös...

Nelliina
Liittynyt10.9.2015

JUST tuollaisia, voi helvata kun olisin tiennyt noista toissaviikolla kun jouduin hakemaan ikeasta rekin ja henkareita arrgh!!! No, uusi reissu sitten vaan.

(pikku ongelmia tällä hetkellä kommentoinnin suhteen kun blogialustaan tehdään huoltoa, mutta parin päivän päästä pitäisi olla kaiken kunnossa taas :))

Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina

Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook

Leenukka

Klasulla sekä kodin ykkösen Anno-sarjasta löytyy myös tuonnäköiset ledivalot, toimivat ihan sähköllä ja ovat ulko- ja sisäkäyttöön tarkoitetut. Ovat kyllä kauniit, nimimerkillä omistan molemmat

Sirpa
11/23 | 

Hei!
Pelargoneja minäkin suosittelen, ovat niin nostalgisia. Itse olen istuttanut punaisten pelargonien väliin valkeita lobelioita.
Täälläpäin tuo astia on maitopääläri ;)
Kaunista kesän alkua ja tsemppiä raskauteen!

12/23 | 

Onpas kivan raikkaan näköinen istutus! Kiitos hyvästä vinkistä, sillä olen juuri tekemässä istutuksia kolmeen omaan maitohinkkiini. Valkoiseen emaliseen ajattelin laittaa hajuherneen, siniseksi maalaamaani hinkkiin keltaisen samettiruusun. Kolmanteen, samanlaiseen alumiiniseen en ollut vielä keksinytkään kukkaa, siihen taitaa tulla valkoinen marketta :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012