Kirjoitukset avainsanalla Burleski

Burleskista kirjoittaessa keskitytään lähestulkoon aina itse esiintyjiin. Mutta oletteko huomanneet ne henkilöt, jotka liukuvat varjoista lavalle esiintyjän jälkeen. He keräävät pois höyhenet, hepenet ja lakaisevat glitterit. He ovat pick-uppeja.

Peesasin yhden illan pick-up tyttö Bettyä sekä lavalla että lavan takana, ja otin selvää mitä kaikkea hänen tehtäväkenttäänsä kuuluu. 

Burlesque Pick-Up tulee tapahtumapaikalle ajoissa, valmiina ottamaan vastaan esiintyjät. Pick-upin pitää aikatauluttaa oma iltansa esiintyjien mukaan, ja olla jatkuvasti kartalla siitä kuka tarvitsee mitäkin rekvisiittaa lavalla ja lavan takana. Pick-up ei ole vain glittersiivooja, hänellä on hanskassa koko illan kulku. 

Betty aloitti työvuoronsa keskustelemalla jokaisen esiintyjän kanssa harjoitusten lomassa, ja kävi läpi tarvittavat lavasteet. Toinen tarvitsee lavalle jättimäisen pahviukkelin, toinen taas kaasunaamareita ja sitten on vielä parit Tesoma Rebelsin polkupyörät...

Betty aloitti pick-up -harrastuksensa jo vuosia sitten, ensimmäinen kerta oli sekin Teerenpelissä. Illan teemana oli silloin lentäminen, joten Betty pukeutui lentoemoksi. Lavalle meneminen jännitti, mutta oli kuitenkin kutkuttavan hauskaa. Niin hauskaa, että hän on siitä lähtien toiminut pick-uppina säännöllisesti. 

Pick-upit eivät yleensä saa palkkaa, joten rahan vuoksi sitä ei tehdä. Kyseessä on enemmänkin halu olla mukana toiminnassa. Pick-upin pesti on turvallinen tie sisään burleskin maailmaan.  

Bettyn tie on vienyt jo lavalle muutenkin kuin pick-uppina. Hän kokeili ensimmäisen kerran burleskiesiintymistä pari vuotta sitten, mutta totesi että ei ole vielä valmis. Pickupin hommat jatkuivat, mutta into esiintymisestä jäi kuitenkin kytemään. Usein onkin niin, että pickuppina toimiminen on ensimmäinen askel kohti lavoja. 

Tällä hetkellä Betty valmistelee uutta burleskiesitystä Freaks & Geeks -teemalla. Hän kertoo valmistautuneensa burleskinumeroonsa ajan kanssa ja uskoo, että nyt esiintyjän saappaat ovat vihdoin sopivat. Joskus asiat vaativat kypsyttelyä.

Takaisin hommiin: Jo-Jo tarvitsee apua blingiensä kanssa, joten Betty auttaa. Takahuoneessa esiintyjät ja pick-upit ovat yhtä isoa perhettä, eikä syrjimistä kuulemma ole. Hyvä pick-up ei kuitenkaan keskity skumpan juomiseen ja juoruamiseen, vaan on valmiudessa auttamaan hommassa kuin hommassa. Kun hoitaa oman tonttinsa hyvin, se tietää hommia myös jatkossa.

Sopivaan väliin on aika laittautua myös itse. Yleensä pick-upit pukeutuvat illan teemaan sopien. Glamourin täyteisen illan aikana lavalle ei mennä verkkareissa ja lenkkareissa, vaan pick-upit ovat tavallaan osa showta. Lavalle ei mennä pyytelemään anteeksi, Betty flirttailee yleisön kanssa samalla kun lakaisee glittereitä.

Naamiaisia rakastavana naisena ymmärrän erittäin hyvin tämän laittautumisosuuden viehätyksen, pick-uppina ei todellakaan tarvitse hissutella hillittynä hiirulaisena.

Kun kaikki on valmiina, yleisö päästetään sisään and it is showtime!

Esitysten alkaessa alkavat myös pick-uppien kiireet. Betty sujahtaa lavalle välittömästi jokaisen esityksen jälkeen, siivoaa edellisen esiintyjän tavarat sivuun ja siirtelee uudet rekvisiitat paikoilleen. Aikaa ei ole esitysten välillä kuin pari minuuttia, joten kiirettä pitää.

Lavasteista huolehtimisen lisäksi Betty on toiminut pick-up -uransa aikana mm. elävänä mikrofonistandina ja seissyt saksien kanssa lavan vieressä valmiina auttamaan artistia, jos puku jostain syystä jumittuisi päälle. Joten pick-uppina saa varautua olemaan tarvittaessa vaikka valomiehenä, jos tekniikka pettää. Pick-up on varsinainen multitaskaaja.

Kun viimeisen setin viimeiset höyhenet on roudattu takahuoneeseen, on aika rentoutua ja jatkaa iltaa koko seurueen voimin. 

Kiinnostaako pick-up harrastuksena?

Kaikki pick-upit eivät halua esiintyjiksi, eivätkä kaikki esiintyjät ole toimineet ensin pick-uppeina.

Pidä silmällä burleskiesiintyjien sivuja ja sitä kautta avoimia pick-up hakuja. Kaikkia pestejä ei hoideta vain suhteilla vaan mukaan voi päästä myös avoimien hakujen kautta. Yleensä pick-upiksi ajaudutaan ystävien kautta, mutta se ei ole mikään este vaikkei ketään tuntisikaan. Mene, tutustu ja kysele, ole rohkea.  

Ps. Näe Betty Bellevue lavalla Teerenpeli Teasen Freaks & Geeks -illassa 23.4.!

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kun kuulin että ystäväni on osallistumassa Lola Vanillan drag queen -workshopiin, mietin että hetkinen, sinähän olet nainen. Olin ihan tyytyväisenä elänyt siinä uskomuksessa että drag-taiteilija on aina mies. Mutta koskaan ei ole liian myöhäistä oppia, ja nyt tiedän että drag queen voi olla kuka tahansa sukupuoleen katsomatta. Joskus naisista käytetään termiä faux queens, mutta kuulemma pääsääntöisesti kaikki ovat yhtä suurta drag-taiteilijaperhettä, jossa sukupuolella tai seksuaalisella suuntautumisella ei ole mitään merkitystä. 

Pienestä alustuksesta päästään drag queen -meikkiin. Tämä kiinnostaa minua ihan yli kaiken, dragit ovat kerta kaikkiaan upeita ilmestyksiä ja olen käynyt katsomassa vaikka kuinka monta showta tässä vuosien varrella. Jokaisella taiteilijalla on luonnollisesti oma tyylinsä toteuttaa lookkinsa, mutta tässä on Dye Nastyn versio. 

Ihan ensimmäinen suuri kysymysmerkki minulle on ollut kulmakarvat. Olen miettinyt mihin ihmeeseen esiintyjät hukkaavat kulmakarvansa! Tässä teille vastaus, sikäli kun joku muukin on vaivannut aivosolujaan saman asian kanssa. Lasten askarteluliimapuikko. Sillä omat karvat liimataan sileäksi ja kuivumisen jälkeen päälle levitetään meikkivoide ihan normaalisti, ja uudet kulmat piirretään jonnekin muualle. 

Ensimmäisestä vaihekuvasta näkee hyvin omien ja taiteilijakulmakarvojen paikat. 

Koska drag queen lookki on usein dramaattinen ja yliampuva, jokaista kasvonpiirrettä pyritään korostamaan. Näyttää aika hauskalta luonnonvalossa, mutta lavalla valaistus on ihan erilainen ja meikin pitää näkyä myös takariviin. Kulmakarvat piirretään korkealle, silmiä suurennetaan ja huulten rajat piirretään reilusti yli. 

Ihan tavallisessakin meikissä on nykyään muodikasta harrastaa contouria, eli kasvojen muotojen korostamista/häivytystä. Sama setti toimii myös lavameikissä. Tai sanoisin että se toimii nimenomaan lavameikissä, luonnonvalossa keskellä arkipäivää contour-meikki on helposti liikaa. 

Irtoripset kuuluvat tottakai asiaan. Niiden mittasuhteista kertoo ehkä parhaiten se, että Dye Nastyn alaripset ovat ne samat, mitä burleskitaiteilija Olivia Rouge käyttää lavameikissään yläripsinä :D

Lopuksi vielä haluttu peruukki päähän ja lookki on valmis.

Lavakuvan on ottanut Jukka O. Kauppinen.

Ps. Monan burleskiminän eli Olivia Rougen voi nähdä lavalla nyt pääsiäislauantaina Teerenpeli Teasessa.

Kommentit (5)

shrek
1/5 | 

Kyllä on hieno! Mulla on ikivanha Valteen & Heiskasen Showhat-seinäkalenteri, jonka avulla yritin aikanaan opetella meikkauskikkoja :D

Johanna-
2/5 | 

Ootko koskaan kattonut RuPaul's Draq race? Se on ihan loistava! Ainakin netflixistä löytyy monta kautta. Mun mielestä on kans hirmuisen kiehtovaa nähdä miten kaikki upeat meikit syntyy.

66 päivää
3/5 | 

Mahtava kuvasarja! Tekee itsekin mieli alkaa leikitellä meikeillä. Pidän muutenkin blogisi monipuolisuudesta ja avoimesta otteesta. Ruusu!

Vierailija
5/5 | 

Naisille on myös olemassa vaihtoehtona myös Drag King, sekin vaatii luovuutta ja meikkaustaitoa :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Tämä vuosi on uusien kokemusten vuosi. Todisteeksi uusista kokemuksista kirjoitan tänne blogiin päiväkirjaa kaikista niistä haasteista, joita suoritan. Tähän juttusarjaan on sotkettu mukaan myös mieheni ja lisäksi kaverini Peace&Style -blogin Ansku ja hänen miehensä. Meillä on luvassa yllätyshaaste heille pariskuntana, ja me saamme heiltä vastahaasteen. Tämä siis heti kun pariskunta sallii saapua takaisin Suomeen unelmalomareissultaan Panamasta! Ugh noiden palmukuvien katseleminen tuntuu utopialta täällä 28 asteen pakkasessa :D

Ideana on kokeilla uusia harrastuksia ja elämyksiä, joita ei tulisi ominpäin kokeiltua. Tarkoituksena on haastaa itsensä mukavuusalueen ulkopuolelle tai kokea jotain todella hauskaa. Varsin laaja aihepiiri, mutta sehän se tästä jännää vasta tekeekin kun ei tiedä mitä kokemuksia kuluvalla vuodella on odotettavissa.

Ihan ensimmäisenä haasteena oli kokeilla burleskin alkeita. Tämän idean sain ystävältäni joka vetää tunteja Tampereella Tanssistudio Razzmatazzissa. Burleskitaiteilija Olivia Rougen tunteihin kuuluu sekä burleski että burleskitanssi, mutta myös yksityiset workshopit esimerkiksi polttariporukoille. Burleskin alkeisryhmä johon minä menin mukaan opettelee erilaisia koreografioita, liikkeitä, korkokengillä kävelyä ja improvisaatiota, eli kaikkia niitä taitoja joita esiintyjä tarvitsee. Tunneilla ei kuitenkaan riisuta eikä osallistujien oleteta siirtyvän esiintyjiksi burleskilavoille. Alkeisiin voi tulla mukaan kuka tahansa aikuinen kokoon tai taustaan katsomatta, ihan vain pitämään hauskaa ja löytämään itsestään uusia ulottuvuuksia.

Voin kertoa että en todellakaan ole luontainen esiintyjä, enkä pystyisi koskaan astumaan burleskiesiintyjän kenkiin. Siksi tämä haaste oli oikeastaan erittäin aiheellinen, että sain asetettua itseni todelliselle epämukavuusalueelle. En ole tanssija ja taidan edustaa sensuellin naisen sijaan enemmän karskia rekkamiestyyppiä. Tämä tuli esiin harvinaisen selvästi tunnin aikana nauraessani vedet silmissä yrityksilleni kävellä naisellisen kissamaisesti.

Alkeistunneille mentiin korkkarit jalassa ja se oli ilman muuta mieleeni. Aina jos on mahdollisuus laittaa glitterkokkarit jalkaan, ne laitetaan. Treeniasuksi neuvottiin laittamaan trikoot ja toppi. Vihreän lannehuitulan sai opettajalta, sen avulla näki hyvin oliko lantiossa liikettä vai ei.

Iltapäivän aikana opeteltiin kävelemään koroilla (yllättävän hankalaa, jos pitää yrittää tehdä se rauhallisesti ja naisellisesti), liikuttamaan lantiota ja yläkroppaa, tehtiin lyhyt koreografia, riisuttiin hansikas (kuulostaa hauskalta, mutta yritäpä tehdä se kauniisti), kiinnitettiin huomiota kasvojen ilmeisiin liikkeiden tehostajana ja kaikkea sellaista mitä en ollut edes ymmärtänyt että pitää ottaa huomioon. Noin äkkiä ajatellen sitä voisi ajatella että kuka tahansa osaa vähän keikuttaa, mutta kävi selväksi että en osaa. Kun pitää samaan aikaan miettiä kasvojen ilmeitä, kävelyä, kropan asentoa, ryhtiä, missä kätesi ovat ja näyttääkö koko paketti hallitulta, alkoi jo tulla hiki.

Tässä tulee omalta osaltani tuon iltapäivän suurin oivallus. Minulle oli ehkä suurin kynnys kehdata tehdä yhtään mitään. En kehtaa keikuttaa lantiota villisti sheikaten, enkä varsinkaan kehtaa flirttailla peilille jos salissa on muitakin ihmisiä. Burleskin alkeistunneille kannattaa totta tosiaan mennä jos kaltaiseni ujostelija haluaa hieman ravistella itseään kehtaamaan. Meistä ei varmasti koskaan tule esiintyjiä, mutta omituista kyllä tämä tunti toimi täydellisenä rohkaistumisen harjoituksena. Kun on pakko haastaa itseään epämukavuusalueelle, se voi olla että seuraava esitelmä koulussa, töissä tai oman harrastuksen parissa sujuukin ihan leikiten. Et sentään joudu esittämään viehkeää kissaa, vaan pitämään yksinkertaisen puheen työsuhde-etujen uudistamisesta.

Kiitos paljon Olivia Rouge's School of Burlesque ja alkeisryhmän upeat leidit, tämä oli erittäin opettavainen kokeilu ja todella hyvä irtiotto arjesta. En miettinyt iltapäivän aikana kertaakaan tekemättömiä töitä ja vaikka olinkin aluksi melkein kauhuissani kaikesta siitä lantion sheikkaamisesta, aloin pikkuhiljaa vapauttamaan mieltäni ja innostumaan liikkeestä. Kun on tottunut olemaan roller derbyn mörssäritaklaaja, tämä naisellisuuden kehto oli aikamoinen kulttuurishokki.

Haasta bloggaaja osa 1 - suoritettu.

***

Haluaisin aktivoida myös teitä tämän haasteen tiimoilta. Otan tosi mielelläni vastaan hyviä kertaluonteisia haasteideoita, niitä voi heittää joko minulle, miehelleni Sakulle tai sitten pariskuntahaasteena. Sen verran on pakko vetää rajaa että minulla on ihan kauhea ahtaanpaikankammo, joten en pysty ryömimään tunneleihin tai muihin ahtaisiin koloihin, se aiheuttaa jo tähän kirjoittaessani paniikin. Lisäksi pelkään kuollakseni hevosia, mikä tosi tylsää koska haluaisin kovasti ratsastamaan. Ajatuksen tasolla olen jo hevosen selässä, mutta kun näen hevosen oikeasti edessäni, alan välittömästi peruuttaa. Mieheni taas on aika rajoitukseton tässä mielessä, hänet saa varmasti innostettua mukaan mihin tahansa, etenkin jos haasteeseen sattuu liittymään jotain verenmaku suussa urheilua niin Saku on menossa jo.

Eli jos teillä on heittää haasteita nyt heti tai juttusarjan edetessä tulee mieleen jotain hauskaa niin laittakaa kommenttia. Jos olet itse mukana jossain sellaisessa toiminnassa jonka kuvittelisit olevan hyvä tähän haasteeseen ja voisit toimia jopa ohjaajana, ota ilman muuta yhteyttä. Maksavia asiakkaita täällä näin :)

Kommentit (34)

Vierailija
1/34 | 

Onko avantouinti tuttua puuhaa? Jos ei, niin sitä kannattaa kokeilla kerran elämässään. Itselläni jäi kertaan, puoliso hurahti ihan täysin.

Serkkutyttö
2/34 | 

Haluaisin nähä Sakun Salsatunneilla, eli joku kiva latinorytmiparitanssikurssi teille molemmille.

Nisha

Ma komppailen tata ehdotusta! Tanssin itse salsaa ja se on ollut mulle mita ihanin kokemus, oon taysin hullaantunut siihen. Ma olin ennen myos vahan "kankea" ja ronskimpi (harrastin aikoinaan banked track derbya!), mutta tanssin kautta paasin eroon 'kompelyydesta' ja lantio liikkuu yms. Oon kans saanut paljon rohkeutta salsatanssista :) Ja tavannut ihania ihmisia.

Liena
3/34 | 

Tankotanssitunti, pariskuntana tai pelkästään Sakulle. Alun perin tankotanssihan on ollut miesten laji.

Ja jos sinulla on kehtaamiskysymys, niin hakeudu johonkin improvisaatioteateerityöpajaan. Hauskaa ja vaatii heittäytymistä.

Nelliina
Liittynyt10.9.2015

Kuolen nauruun pelkästä mielikuvasta, että Saku kiikkuisi tangolla :DD veikkaan että sitä ei saisi tuohon yllytettyä, mutta eihän sitä koskaan tiedä. 

Improvisaatioteatteri olisi minulle todennäköisesti se kaikkein pahin, todennäköisesti pyörtyisin jo eteiseen kauhusta. En voi käsittää miten ihmiset ovat niin rohkeita, että harrastavat tällaista, tällaisella ujolla alkaa paniikki hiipiä jo ajatuksesta :D

Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina

Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook

TH
6/34 | 

Mars seikkailupuistoon! Niitä löytyy ympäri Suomea, ne koostuvat siis erilaisista radoista, jotka usein nousevat melko korkeallekin. Radoilla on esteitä ja olet turvallisesti kiinni vaijerissa, joka pitää sinut turvassa. Itse en mieluusti mene korkeille paikoille kiipeilemään, mutta näillä radoilla en edes huomannut koko asiaa, kun keskityin esteiden ylittämiseen. Esim. täällä lisätietoa: http://www.siriussport.fi/FI/K%C3%B6ysipuisto/

Vakiokävijä
7/34 | 

Tule Sastamalaan Lasistudiolle kokeilemaan joko viikinkihelmien, lamppuhelmien tekoa, lasin hiekkapuhallusta tai kierrätyslasia uudelleenmuotoilua. Ks. Www.lasistudio.fi

Ruuti
8/34 | 

Koska ajattelemani seikkailupuisto sanottiin jo, ehdotankin tällaista lasten (ja Barney Stinsonin) suosiossa olevaa lajia, eli lasersotaa. Oli hyvin hauskaa ja hiostavaa kun mukana oli kavereitakin.

Toinen ehdotus on suosiotaan koko ajan nostavat escape-roomit. Itse olen kokeillut vain yhtä espanjassa ja oli kyllä hauska kokemus. Tähän voisi napata pari kaveriakin mukaan jakamaan kuluja ja pohtimaan yhdessä ulospääsyä. Toki jos ahtaanpaikan kammoosi lukeutuu myös suljetun paikan kammo niin ei ehkä sovi sitten. :)

Nelliina
Liittynyt10.9.2015

Mä en ole itseasiassa koskaan kokeillut lasersotaa, mutta se olisi todellakin ihan  mun juttu :D Tampereella kuulemma on tuollainen escape room, sinne on ihan pakko mennä kokeilemaan! Oma ahtaanpaikankammoni rajoittuu oikeasti ahtaisiin paikkoihin, joissa ei pysty liikkumaan vapaasti, eli ympärillä on aina oltava metri tilaa. Suljettu paikka on ihan ok, kunhan siellä on tilaa :D

Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina

Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook

Sariska
9/34 | 

Kiipeilystä olisi hauska lukea tällainen juttu. Muutama tuttu harrastaa sitä, mutta itse en isokokoisena ja korkeita paikkoja lievästi pelkäävänä, ole uskaltanut kokeilla.

Nelliina
Liittynyt10.9.2015

Mä olen kokeillut kiipeilyä (oli tosi kivaa) mutta mieheni ei, joten tää voisi olla Sakun haaste :) Se on pakko sanoa että itsekin tällaisena isokokoisena tuli mieleen että kevyttä pientä kroppaa on todennäköisesti helpompi kannatella siellä seinällä, mutta ei koko kuitenkaan este ole joten rohkeasti vaan kokeilemaan.

Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina

Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook

-A-
10/34 | 

Minä ehdotan teille molempia minun rakkaita harrastuksiani: taitoluistelua ja sirkusakrobatiaa. Harmi että asun eri kaupungissa olisin voinut pitää teille luistelutunnin, mutta varmasti Tampereen luisteluseuroilla on aikuisten kokeilukertoja jonne voi mennä, luistelu on ihanaa! :)

Monty
11/34 | 

Tampereen kiipeilykeskuksessa kiipeilykokeilu, on muuten huippu laji ja hyvä paikka!

-T-
12/34 | 

Kannattaa katsoa Annan ja Sebastianin blogista haasteideoita, tekivät pariskuntana treffihaasteen missä kävivät ties missä paikoissa. Sinä ja Saku vaikutatte mahdottoman söpöltä ja ihanasti yhteensopivalta pariskunnalta ja niin Anna ja Sebastiankin, joten luulen että voisitte tykätä heidän ideoistaan.

Vierailija
14/34 | 

Etkö ole jo kokeillut seinäkiipeilyä?

Oma ehdotus on baletti. Etenkin jos ei pidä sitä urheiluna. :) Tai jollekin kokkikurssille. Tai sitten voisit opetella sen neulomisen/virkkaamisen. :)

Amaalia
15/34 | 

Pääsin itse kokeilemaan ekaa kertaa ikinä thainyrkkeilyä ja se oli kyllä todella erilaista verrattuna mihinkään :D Sakukin varmasti tykkäis ;). Muuta kuin urheilua voisitte myös kokeilla, miten olis vaikka vapaaehtoistyö maahanmuuttajien parissa, runonlausuntailta, pubitietovisa, jonkun soittimen opiskelutunti tai vaikka improryhmäily :D

pööpö
16/34 | 

Käykää boulderoimassa TK:lla eli Tampereen Kiipeilykeskuksessa! Boulderointi on matalilla seinillä tapahtuvaa seinäkiipeilyä ilman varmistisköyttä. Alla on patja, joten tippuminen ei ole vaarallista. Turvaköyden puutttuminen mahdollistaa nopean vaihtamisen reitiltä toiselle kun ei tarvitse ährätä köysien kanssa.
Kiipeily on erittäin tehokasta erityisesti selkälihaksille ja ryhdin parantamiseen, ja itsensä voittamisen tunne on huikea kun uskaltaa kiivetä jonkun hurjemman reitin loppuun asti. Itse aloitin kiipeilyn noin vuosi sitten ja se oli heti menoa.:)

LittlePhoenix
17/34 | 

Mie heittäisin ideana myös jotain sirkuskoulun alkeiskurssia, toisena ehdottaisin omaa rakasta harrastustani; nimittäin geokätköilyä, jos siis jostain saatte gps-laitteen näppeihin, myös älypuhelimiin on ladattavissa sovellus. Siinä oisi myös ihan harrastus-kokeilu koko perheelle, pääsisi pikkuneitikin ulkoilemaan mukana ja liikuntaa/ulkoilua tulee puolihuolimatta kun siihen etsintään jää koukkuun :)

tiitiäinen
19/34 | 

Ihan mahtava tämä haaste-homma! Lisää kehtaamista voisitte lähteä yhdessä tai erikseen hakemaan twerk-tunnilta. Esimerkkinä, Pro Twerk-kiertue tulee Tampereelle maaliskuussa ja sen yhteydessä järjestetään varmasti myös työpaja jossa pääsee kokeilemaan pyllyn heilutusta Tia-Maria Sokan (Tinze) opastuksella. Paikkana sinullekin tuttu Tanssistudio Razzmatazz ;)

PetraEm
20/34 | 

Laitesukellus -kokeilu! Vedenalainen maailma on mielettömän kiehtova ja kaunis -pelkkä uimahallin altaanpohjakin on mielenkiintoinen! Lähes kaikki seurat varmasti järjestävät introsukelluksia, kannattaa kysyä!

Linda P.
21/34 | 

Tulkaa Sakun ja Annin kanssa kokeilemaan, miten sujuu vuorokausi tai pari partioleirillä! Ensi kesänä Hämeenlinnan Evolla 20.-28.7. järjestettävä Finnjamboree Roihu on ensi kesän suurin elämys, jonne on jo nyt ilmoittautunut yli 16000 osallistujaa. Mukaan voi tulla koko perheen voimin, ja luvassa on taatusti ikimuistoisia hetkiä metsään rakennetussa pienessä kaupungissa. Lisätietoja löytyy roihu2016.fi, tai sitten vaikkapa maililla allekirjoittaneelta! :)

Hupeli
22/34 | 

Ehdotan Sakulle vikellystä - siinä saa yhdistää kropanhallinnan, ilmaisun ja hevosen (siksi en siis ehdota sitä sinulle). Mutta sinä voisit ehkä rohjeta istumaan ravi- tai muille rattaille. Hevoseton ehdotukseni on suunnistaminen: menkää kesemmällä iltarasteille. Niitä pyörii läpi Suomen. Jahka kartanluku on hallussa, niin tulevana talvena (jolloin lumi tulee varmasti jo marraskuussa, nih) voitte testata hisua eli hiihtosuunnistusta;) Entä oletteko koskaan yöpyneet laavussa? Talvella?

SaaraS.
23/34 | 

Miten olisi vapaaehtoistyo, vaikka vastaanottokeskuksessa? Tai verenluovutus? Olisi kiva että käyttäisitte tätä haastetta myos hyvän tekemiseen :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011