Kirjoitukset avainsanalla Maustevoi

Yleensä nypin ruohosipulista nuppuja pois jo ennen kuin ne pääsevät lähellekään kukkavaihetta. Jätän vain muutamaan tupsuun kukat, koska haluan ehdottomasti tehdä edes kerran kesässä maustevoita kukista. Nyt lomani aikana kukat olivat päässeet vauhtiin oikein kunnolla, joten tänään herkutellaan kukkavoilla.

Aineet:

Huoneenlämpöistä pehmeää voita

Ruohosipulin varsia

Ruohosipulin kukkia

Määrä sen mukaan miten paljon voita katsoo tarvitsevansa. Minä käytin n. 100g voita ja kuvassa näkyvän määrän ruohosipulia ja kukkia.

Huuhtele kukat ja varret juoksevan veden alla ja jätä kuivumaan. Annat tässä samalla myös kaiken maailman pikku öttiäisille aikaa poistua kodistaan. Kun kukat ovat kuivuneet, nypi ne irti ja nakkaa voin kanssa samaan astiaan. Perään vielä silputtua ruohosipulia ja sekoita kunnolla. Laita jääkaappiin maustumaan hetkeksi.

Voi on syötävää heti ja se kannattaakin syödä jo samana päivänä. Toimii niin leivällä, kuin grillattavien seurana ihan tavallisen maustevoin tapaan.

Tämän voi tehdä myös vain kukista, ruohosipulin vihreät varret voi jättää halutessaan pois. Kukat maistuvat miedolle ruohosipulille joten makua niissä on, ja ne myös näyttävät kauniilta ihan yksistään voin parina.

Kommentit (4)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011
2010

Kategoriat