Kirjoitukset avainsanalla TV

Kävin aikoinaan katsomassa Dome Karukosken Tom of Finland -elokuvan leffateatterissa, mutta jos joltain on jäänyt tämä pätkä näkemättä, niin huomenna sunnuntaina koittaa TV-ensi-ilta.

Kanava & aika: Yle TV1 klo 21:05.

Pari vuotta vanha kirjoitukseni Tom of Finland -leffasta löytyy täältä (sisältää juonipaljastuksia).

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (2)

Vierailija
1/2 | 

Tää on löytynyt muuten jo pidempään Netflixistä! :) Itse tykkäsin leffasta kovasti, sillä käsittelimme koulussa sukupuolivähemmistöjen historiaa Suomessa juuri kun elokuva tuli ulos :)

Vierailija
2/2 | 

Tämä leffa ois varmaan mennyt ohi ilman suositustasi, mutta tulipa nyt katsottua. Ja olipa pitkään aikaan tasokkain näkemäni suomalainen elokuva. Elokuva siirtyi vaivattomasti miljööstä toiseen, näyttelijäsuoritukset, erityisesti pääosan esittäjän hienoja, puvustus ja lavastus priimaa yms. Elokuvalla on myös historiallista arvoa koska se kuvaa varmaankin 1. kertaa 50-luvun homoseksuaalien elämää Suomessa. Koskapa homoseksuaalisuus/eroottisuus on jo aiheena riittävän raflaava niin myös tämä oli elokuvassa otettu huomioon tyylikkäänä käsittelytapana, kuitenkin niin että itse asia ei jää epäselväksi. Eli kiitos hyvästä vinkistä ja iso käsi leffan tekijöille!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kansainvälisen naistenpäivän kunniaksi annan teille suosituksen. Netflixistä löytyy meksikolainen sarja nimeltä La casa de las flores - Kukkatalo. Tasa-arvo ja yhdenvertaisuus ovat sarjassa esillä mustan huumorin siivittämänä. Telenovela antaa kuitenkin paljon pureskeltavaa näennäisestä kepeydestä huolimatta. 

Kiinnostavaa viikonloppua!

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

En usko, että löytyy kovinkaan montaa 2000-luvun taitteessa elänyttä nuorta, joka ei olisi katsonut Roswellia. Se oli aikansa ilmiö. Mystiikkaa henkivä Roswellin kaupunki New Mexicossa on ufoharrastajien mekka, ja tästä aiheesta toki ammennettiin myös TV-sarjan ainekset. Romantiikkaa sekä komeita/kauniita muukalaisia ihmismuodossa, eipä tarinaan juuri muuta tarvittu.

Oli vain ajan kysymys, koska TV-sarja herätetään uudelleen henkiin. Kaikki ysäri on nykyään muotia, joten Roswell kuuluu samaan jatkumoon. Hetki on koittanut, ja HBO Nordicilta löytyy uuden sarjan ensimmäinen jakso. Roswell, New Mexico sijoittuu aikaan 10 vuotta alkuperäisen sarjan jälkeen.

Liz, Max, Michael ja Isobel ovat kasvaneet aikuisiksi ja jatkaneet elämäänsä, kukin tyylillään. Tämän päivän Roswellissa rakastetaan ufoja ja vihataan laittomia maahanmuuttajia, ja puheissa on vahvasti myös eräs muuri. Ajankohtaisia aiheita käsitellään erittäin suoraviivaisesti.

Pilottijaksossa Liz tekee paluun Roswelliin oltuaan 10 vuotta poissa, ja vanha teiniromanssi Maxin kanssa alkaa taas hehkua. Sarjassa on säilytetty tiettyjä elementtejä alkuperäisestä, mutta myös muutettu radikaalisti niin henkilöiden nimiä kuin seksuaalista suuntautumista. 

Pilottijakson perusteella en antaisi sarjalle ihan huippupisteitä, mutta nostalgiamielessä se on silti kiinnostava. Juoni myös harppoo eteenpäin sellaista vauhtia, että nostalgiahuuruissa pyörivän katsojan on vaikeaa pysyä perässä. Aivot yrittävät sinnitellä alkuperäisen ja uuden välillä, vaikka oikeasti olisi parempi päästää vanhasta irti kokonaan. Uusi aika, uusi sarja. 

Vanhana Roswell-fanina täytyy jatkaa katsomista, joskin rehellisyyden nimissä on sanottava, että jos kyseessä olisi täysin uusi sarja, olisin jättänyt katsomisen pilottiin. Sarjaa julkaistaan ilmeisesti jakso per viikko tahdilla, sillä tällä hetkellä vain avausjakso on nähtävissä. 

Kommentit (2)

Unkki
1/2 | 

Oh my god!! Olen järkyttynyt, en ole kuullut mitään tästä! Olin tosi iso Roswell fani ja minulla on eka kausi jopa DVDllä. Nykysilmissä se tuntuu kyllä hieman lapselliselta, mutta nostalgiamielessä voi katsoa.

Tumali
Liittynyt14.11.2015
2/2 | 

Tulihan sitä katsottua vaikka olikin enemmän nuorille tarkoitettu. En tietenkään muista kaikkia jaksoja ja todella kiva jos esittäisivät uudelleen koko sarjan tv:ssä

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Jos on tullut katsottua jo kaikki mahdolliset jouluelokokuvat ja kaipaat hetken breikkiä hössötyksestä, tässä tulee dokkarisuositus. American Epic - Juurimusiikin juurilla.

Kolmiosainen dokkari sukeltaa jenkkien musiikkihistoriaan aina countryn hillbilly juurilta Memphisin Beale Streetin savuisiin yökerhoihin, unohtamatta tietenkään gospelia.  

Dokkarissa on haastateltu legendaaristen jenkkiartistien lapsenlapsia, näytetään vanhaa kuvaa 1900-luvun alkupuolelta ja jututetaan nykyajan taitureita Jack Whitesta Bruce Springsteeniin

Pitkästä aikaa dokkari, joka naulitsi TV:n ääreen. Siitä ei lopultakaan ole kauaa, kun kykyjenetsijöiden piti jalkautua syrjäisimpiinkin kyliin etsimään sitä seuraavaa tähteä, joka saa ihmiset liikkeelle. Tuohon aikaan muusikoista tuli kuuluisia sattuman kaupalla, jos juuri oikea henkilö tunsi jonkun, joka oli kuullut jostain, että yhdellä paikallisella oli ääni

Musiikista ei voi puhua ilman Memphisiä, joten siksi postauksen kuvituksena pari vanhaa matkakuvaani kaupungista, jonka rytmi menee ihon alle.

Tässä suora linkki Areenaan, josta löytyy tätä kirjoittaessa kaksi osaa kolmesta, kolmas osa esitetään TV:stä tänään ja tullee pian sekin Areenaan. 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Blogiarkisto

2019
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011
2010

Kategoriat