Kirjoitukset avainsanalla Yleinen

Oli täysin epätodellinen lämpö tänä viikonloppuna, sillä vielä alkuviikosta aamulla töihin lähtiessä mittari näytti nollaa! Mutta uskottava se oli, joten nokka kohti ensimmäistä rantsua. Sakun ollessa roller derby hommissa, minä ja Anni lähdettiin viettämään tyttöjen päivää siskoni kanssa Nokialle. Jäätiin vielä extempore yökylään, grillaamaan ja pitämään Euroviisustudiotakin. 

4-viuotiaalle hiekkaranta tietää loputonta sotkemisen riemua! Rannalla kävi useampikin lapsi uimassa, vaikka rannassa oli puolitoista metriä siitepölylauttaa. Tänä viikonloppuna maailma oli keltaista siitepölyä täynnä, ja minun silmäni eivät ottaneet vallitsevaa tilannetta kovin hyvin. Mutta kyyneleidenkin seasta aurinkoinen maailma näytti ihanalta! Kesän ensimmäinen hiekkaa varpaissa -tilanne on joka vuosi yhtä hauskaa. 

Nokialla juodaan Nokian Panimon tuotteita. Tällä kertaa valitsin limpparihyllyltä ginger beerin eli inkiväärilimun. Tämä on alkoholiton, vaikka nimessä onkin beer. Inkiväärijuoma toimii kesäkuumalla paremmin kuin hyvin. 

Meidän perheen tiimitossut eli Baronetit kahdessa eri värissä :D

Euroviisujen lopputulos jaksaa yllättää joka vuosi. En pysty käsittämään millä perusteella pisteitä jaellaan. Kaikesta huolimatta show oli huikea ja sopivan kitsch. Överiä kimallista ja mielikuvituksellisia lavashow-kokonaisuuksia on aina ilo katsoa. Omat suosikkini olivat Australia, Islanti ja Sveitsi. Ihan perustilanne, että yksikään suosikeistani ei koskaan voita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (3)

SKJ
1/3 | 

Mun suosikki oli kans Sveitsi ja vähän jäi harmittamaan että jäi neljänneks. Onneks Lucaa itteään ei oo näyttäny harmittavan somen perusteella, se on pääasia :) Voittajalla oli kyl hyvä ääni, mut biisi oli todella tylsä. Ihmettelin jo aiemmin, et miten tollanen biisi voi olla ennakkosuosikki, mut näköjään vedonlyöntitoimistot sun muut oli jälleen kerran oikeessa, valitettavasti :D

Lotta1234
2/3 | 

Siis Australian esitys! Kyllä hetki meni ku yritin alkuun prosessoida, että mitä tässä tapahtuuu!? Piti oikeen youtubesta etsiä livevideo kuvattuna jostain eri kulmasta, että näin koko systeemin. Ja että joku pystyy vielä laulamaan samalla ku heiluu tikun nokassa. :D Ah, Euroviisut <3

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tämä tiukassa halauksessa oleva pieni tytöntyllerö on elämäni aurinko, tähdet ja kuu. Äitiys on ollut minulle lapsen syntymästä asti maailman luonnollisin asia. Jotenkin palaset vain loksahtivat heti paikoilleen. Jännitin ja pelkäsinkin äitiyttä etukäteen, sillä en ole mielestäni koskaan ollut perheenäitityyppiä. Äitiyttä kun ei voi opiskella, ostaa kaupasta, eikä siihen voi mitenkään etukäteen varautua, sillä jokaisen kokemus on yksilöllinen. Myös lapset ovat yksilöitä. Voimme ainoastaan yrittää parhaamme.

Ihanaa äitienpäivää! 

Ps. Tämän postauksen kuva on meillä yleisintä behind the scenes -materiaalia asukuvien osalta. Anni malttaa olla hetken poissa kameran edestä, mutta kohta lettipää singahtaa äidin syliiiiiin kädet levällään tai juoksee nauraen jalkojeni ympärillä. Kuvaa siinä sitten korkkareita pokerinaamalla :D Täältä löytyy se oikea postaus, jossa kuvan tilanne ei näy. 

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Kommentit (4)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Tänään on viimeinen ennakkoäänestyspäivä.

Toivon, että jokainen soisi pienen hetken aikaa meidän kaikkien yhteiselle tulevaisuudelle. On karua luettavaa, että äänestäviä 18-vuotiaita on alle puolet 69-vuotiaisiin verrattuna. 

"Todennäköistä on, että nuoret ehdokkaat valitaan eduskuntaan nuorten äänillä. Tätä ei tapahdu, jos nuoret eivät äänestä.

Lopputuloksena voi olla, että yhteiskunnan päätöksiä tehdään seuraavalla vaalikaudella samoilla vanhempien ihmisten arvoilla kuin edellisellä vaalikaudella." 

Lue koko Ylen juttu: "Me joudutaan elämään niiden päätösten kanssa" 

Ikä ei tietystikään ole pääkriteeri, mutta onhan se selvä että 69-vuotias saattaa katsoa maailmaa keskimääräisesti hieman eri tavalla kuin 20-vuotias. Eduskuntaan tarvitaan edustajia kaikista ikäluokista. 

Jos tuntuu hankalalta päättää ketä äänestää, suosittelen lämmöllä vaalikoneita. Tässä esimerkiksi Hesarin / Ylen vaalikoneet. Vaalikoneita löytyy muistakin medioista. Ennakkoäänestyspaikkoja ovat yleensä kirjastot sekä kauppakeskukset.

Ensi sunnuntaina 14.4. on seuraava ja viimeinen mahdollisuus äänestää. 

Kommentit (1)

atomi
1/1 | 

Arvostan todella, että muistutat äänestämisen tärkeydestä. Niin monessa maassa vapaat vaalit ovat haave vain.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Blogiarkisto

2019
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011
2010

Kategoriat