Kirjoitukset avainsanalla Yleistä

Tänä viikonloppuna juhlittiin venetsialaisia, tuota perinteistä kesän ja mökkikauden päätösjuhlaa. Suomessa veden, valon ja tulen juhlaa on juhlittu jo sata vuotta, mutta maailmalla perinteet ulottuvat satoja vuosia taaemmas. Meillä Akaassa järjestettiin eilen Paljujen yö, jonka merkeissä juhlakansa toi satamaan useita kymmeniä paljuja! 

Me kuunneltiin yöllisiä ilotulitteita tylsästi omasta sängystä eikä paljusta käsin, mutta nostettiin kuitenkin malja kuluneelle kesälle. Aiheeseen sopi hyvin roseeviini, joka on kesäviinien aatelia. McPhersonin La Vue Grenache Rosé on paitsi todella hyvää, myös erittäin kuvauksellista :D koska sehän se tietysti on hyvän viinin ominaisuus näin somen aikakaudella. No joo. 

Kulunut kesä on ollut säiden puolesta ihan suosta, mutta eipä tuo haittaa. Kylmät kelit vaikuttivat ehkä eniten siihen, että meillä jäi ulkona grillailu ja ruokailu todella vähäiseksi. Ei tarvinnut edes tuoda kaikkia puutarhatuoleja ja pöytiä varastosta ulos. Noin muuten kylmä keli on vain pukeutumiskysymys, mutta sapuskan haluan syödä ilman tumppuja, vesisadetta ja puuskaista tuulta. 

Tämä aamun reissupostauksesta voinee varmaan päätellä, että aurinkorannat eivät ole juttuni muutenkaan :D kesäloman viimeinen reissu kun suuntautuu Edinburghiin, jossa on taatusti vielä vähän synkempää ja märempää kuin täällä kotimaassa. Tällä kertaa pakkaan mukaan kunnon varusteet, sillä Skotlannin oikukas sää tuli koettua korkeimman omakohtaisesti edellisellä kerralla. Syysmyrskyt luovat varmasti huikeat puitteet tuolle upealle kaupungille. 

Palan kesää voi kuitenkin ottaa mukaan syksyyn vaatteiden myötä. Hennon vaaleanpunainen lenkkipipo on Ginasta ja se muistuttaa erehdyttävästi sitä jo lapsuudesta 80-luvulta tuttua perinteista pipoa. Taitteesta puuttuu enää mainosteksti "KOP" tai "SYP". Perinteisen pipon rinnalla oli siihen aikaan vaihtoehtoina joko neljän tuulen pipo, Bula tai jättisuurella megatupsulla varustettu pipo. 

Näillä puheilla huikkaan jäähyväiset kesälle ja vedän villasukat jalkaan. Niille oli tänä aamuna aidosti tarvetta vanhassa talossa. Kauniita elokuun viimeisiä.

Kommentit (1)

paulii
1/1 | 

Inhoan nykyään jokaista juhlaa johon liitetään ilotulitteet. Koiravanhustemme pelko vetää mielen maahan ja sääliksi käy kaikkia muitakin eläimiä, kesyjä ja villejä. Toivottavasti Venetsialaisten räjäyttely ei kasva kovin suuriin mittoihin. Varsinkin hevosia ja alan yrittäjiä käy sääliksi kun on tallin täydeltä pelkääviä eläimiä joista osa joudutaan rauhoittamaan, että ihmiset saavat ampua rahaa taivaalle. :(

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

No niin. Kirjoittelin viime viikolla ikäkriisinhallinnasta, ja olin ilmoittanut juttuaiheen myös kotipesääni Kodin Kuvalehteen. Jonka siis mielestäni piti ilmestyä viime viikon torstaina. Juttu täsmätään aina lehden ilmestymispäivälle, että lehden lukijan on helppo halutessaan jatkaa häntä kiinnostavien aiheiden pariin verkkoon. 

Pienesti ironinen aiheen kannalta tämä muistin pätkiminen :D Eli jos tupsahdit blogiin tänään ikäkriisien perässä, ole hyvä ja klikkaa teksiin tänne: KLIK! Linkin takaa löytyy kirjoitus siitä, onko vanheneminen ihanaa, kamalaa vai jotain siitä väliltä, ja myös todella hyvää aiheen pureskelua kommenttiboxista. 

Ihan toinen tarina onkin sitten tuo ikivanha kuvani, joka on lehdessä kuvituksena. Mietin pitkään, että koska muka olen näyttänyt tuolta ja sitten se iski tajuntaan! Tuo on raskausajaltani, kun KK kävi meillä tekemässä juttua. Aiheena oli muistaakseni mekkofriikin salaiset tunnustukset tai jotain sellaista. Tuo musta pitsimekko oli tasan ainoa nätti vaate mihin mahduin ison mahani kanssa :D 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Rauhallista itsenäisyyspäivää! Virittäydyn täällä parhaillaan vuotuiseen Linnan juhlien seurantaan. Se on perinne jota ei voi jättää välistä. Hymyilytti aika tavalla, kun uutisissa muutama ulkomailta Suomeen muuttanut kertoi mitä mieltä on tästä meidän Linnan juhlien kisastudiosta. Lähes kaikki pitivät tapaa outona, että tylsempää TV-ohjelmaa tuskin löytyy, mutta että jokaisella maalla on omat kummalliset tapansa :D Näinhän se on. Mutta suomalaiselle muodille tämä tilaisuus on joka tapauksessa yksi niitä harvoista, missä lahjakkaat suunnittelijat saavat kädenjälkensä kunnolla näkyviin. Pukuloistoa odotellessa!

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Kun kirjoitin bloggaajasopparin Kodin Kuvalehden kanssa, oli samalla puhetta että KK haluaa joskus tehdä kotijutun meidän porukasta. Nyt on sen jutun aika, kyseinen numero löytyy lehtihyllyltä :) Tarina tulee varmaan jossain vaiheessa KK:n nettiin, linkkaan sen sitten jos se julkaistaan. 

Koko jutun ehdoton lempisitaattini :D Toijala, beware! Tähän tähdätään. 

Kommentit (9)

Suvi
1/9 | 

Tosi kiva juttu, ihania kuvia ja mukavasti kirjoitettu. Ei mikään liian idealisoitu, vastasi kuvaa, joka syntyy omien tekstiesi pohjalta.

Saku

Niin lumenluonnista me kisaillaan. Ruohonleikkuu on puhtaasti minun heiniä. Sole poka mikhän.

Vierailija
2/9 | 

Lempisitaattisi on herättänyt meissä muissa toijalalaisissa hilpeyttä. Aika moni on ollut sitä mieltä, että tittelistä käydään kova kilpailu. Sopivasti kahjoa porukkaa kun riittää. Se täällä on parasta :)

Chenille
5/9 | 

Ihaaa, Nöpö ja hänen mahtavin ilmeensä pääsivtä myö mukaan! Olisi muuten hauska nin suurena kssafanina kuull taas tarinoita karvapallerosta!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011
2010

Kategoriat