Pääsin vihdoin käymään Kansallismuseossa Barbie The Icon -näyttelyssä ystäväni Maijan kanssa. Näyttely aukesi muutama viikko sitten, ja olen ollut siitä asti kuin tulisilla hiilillä. Näyttelyssä on esillä huikea kokoelma aina vintage-Barbieista nykyaikaan ja tutuista julkkiskasvoista yksityiskohtaisiin designer-luomuksiin. 

Sain ensimmäisen Barbieni 3-vuotiaana kummitädiltäni ja se oli kerrasta menoa. Ihastuin ikihyviksi siroon nukkeen, jolla oli vaaleanpunaiset juhlavaatteet yllä. On erittäin mahdollista, että jo lapsena syttynyt kiinnostus tyyliasioihin on jatkunut näihin päiviin asti osittain Barbien vuoksi. Siitä se ajatus sitten lähti... :D

Koko näyttelyn paras löytö oli ehdottomasti juuri ensimmäisen Barbieni löytäminen vitriinistä, tässä se on: Pink Pretty Barbie vuodelta 1982.

Koska olin leikki-ikäinen 80-luvun puolivälissä, nämä seuraavat nuket ovat tuttuakin tutumpia ja suurin osa löytyy myös varastosta. Tähtiloiste-Barbie, Persikka-Barbie, Super Star Barbie... voi tätä muistojen tulvaa!

Fun fact: tuon yllä näkyvän sydänmekkoisen Loving You Barbien inspiroimana syntyi idea omaan hääpukuuni. Puku ei luonnollisesti ollut samanlainen, mutta värit ja kuviot löytyivät myös omasta puvustani. Kun mietin silloin 9 vuotta sitten millaisen hääpuvun haluaisin, tuo minikoinen vaate nousi ensimmäisenä mieleen jostain alitajunnan syövereistä, ja luotin ensifiilikseen. 

Olisin voinut kelpuuttaa myös tämän alla näkyvän 50-luvun unelman:

Barbien muodot ja kasvot ovat eläneet vuosikymmenten aikana paljonkin, ja tämä muutos oli hienosti nähtävissä Kansallismuseon näyttelyssä. 60-luvulla ajan muodin mukaisesti nukella oli jopa peruukkikokoelma, jonka avulla pystyi muuttamaan Barbien hiusväriä sangen kätevästi. 

Barbien monet kasvot ovat saaneet piirteitä myös useilta julkkiksilta, ja myös näitä nukkeja oli esillä vaikuttava määrä. Tunnistatko seuraavia kasvoja?

Oli hauska nähdä läheltä huippusuunnittelijoiden näkemyksiä Barbien vaatteista, sillä näytillä oli paljon maailman ykkösmuotitalojen vaatteita. Vera Wangin hääpukuja, Burberryä, Karl Lagerfeldiä, Versacea...

Ja toki fantasiapukuja löytyi joka lähtöön:

En ottanut meidän 3-vuotiasta mukaan näyttelyyn, sillä kuvittelin ettei häntä kiinnosta nuket, joilla ei pääse leikkimään. Olin pahasti väärässä, sillä nyt Anni kärttää aamusta iltaan koska hän pääsee katsomaan Barbie-näyttelyä??!! Että luvassa lienee uusi keikka kesäiseen Helsinkiin...

Ps. HC-fanina huomasin näyttelyssä pienen virheen... erään Barbien nimikyltti oli väärän nuken edessä ;) onko joku muu 80-luvun lapsi bongannut saman?

Kommentit (2)

Halina
1/2 | 

Meillä kans suunnitelmissa mennä katsomaan Barbie näyttely!<3 Olen syntynyt 92-vuonna ja sain myös ekan oman Barbien 3-vuotiaana! Barbeilla leikittiiin toosi paljon, ja iso juttu oli kun saimme mm. Barbie-talon (joka oli liian pieni Barbieille, joten he eivät voineet kun istua?) Ja Barbie-hevosia<3 Kavereilla oli myös Barbie-auto ja vaikka mitä kivaa! Joskus 2000-luvulla ehti tulla vielä Bratzit ennen kuin "leikki-ikä" loppui ja ne syrjäyttivät Barbit omissa leikeissämme (koska Bratzeilla oli "cooöälimpi tyyli"). Tosin nyt aikuisena kyllä Barbit voittavat mennen tullen :) Ihanaa päästä katsomaan näyttely!

Vierailija
2/2 | 

Osaako kukaan sanoa mitä vuosimallia on Barbie, jolla vaalea pitkä tukka ja keltainen pitkä juhlamekko? Onkohan nykyään minkä arvoinen?

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011
2010