Sain tiimiltäni erään projektin jälkeen kiitokseksi suklaata, samppanjaa ja kirjan, Julian Fellowesin Belgravian. Käsky oli nauttia kaikki samaan aikaan, mutta pakko myöntää että samppanja jäi kotiin, ja luin kirjan Lapin reissulla yön pimeinä tunteina. 

Belgravia oli täydellinen lukunautinto, tarina soljui eteenpäin kuin keväinen puro ja lukija tempautui mukaan heti ensimmäisiltä sivuilta. Luen aina suurella mielenkiinnolla kaikki 1800-luvulle sijoittuvat tarinat, ja Belgravia oli kaikkea sitä mitä kevyeltä viihdekirjalta odotin. 

Tyypilliseen tapaan tarinaan mahtuu luokkaerojen aiheuttamia skandaaleja seurapiireissä, romantiikkaa, juonittelua ja tragediaa. Kauppiasperheen tytär Sophia karkaa vihille aatelissuvun vesan Edmundin kanssa, mutta tajuaa melkein heti että "pappi" joka parin vihki, oli Edmundin aseveli. Tämä käynnistää tapahtumat, joita selvitellään vielä 25 vuotta myöhemmin. 

Tämä kirja aiheutti sen, että aion etsiä käsiini myös muut Fellowesin tarinat. Ei ole ihan itsestäänselvyys että historiallinen kirja on hyvä, vaikka olenkin valmis antamaan aika paljon anteeksi jos aihepiiri on muuten kiinnostava. Belgravian kanssa ei tullut kertaakaan sellainen olo, että olisin tehnyt jotain toisin, tai että jokin seikka olisi häirinnyt lukukokemusta. Voisi ajatella, että tällainen kirja on liian helppo, mutta helpoillekin kirjoille on paikkansa. Julian Fellowesin kerronnasta paistaa vankka kokemus, joka oli vaihtelun vuoksi todella miellyttävää. Olen viime aikoina lukenut paljon esikoisromaaneja, joissa on oma viehätyksensä, mutta usein niistä myös huomaa, että kirjoittaja on vielä raakile. 

Suosittelen kirjaa jokaiselle Jane Austen -fanille, jos Julian Fellowes ei ole sellaisenaan vielä tuttu.

Kommentit (2)

Katriii
1/2 | 

Ajattelitko ryhtyä seuraamaan Poldark-sarjaa ensi tiistaina? Varmaan taattua laatua brittidraaman ystäville.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011