Tänä viikonloppuna meidän perhe on hyödyntänyt upeaa syksyä oikein olan takaa, ollaan retkeilty sekä lauantaina että sunnuntaina. Hyttyskammoiselle metsää rakastavalle (tosi hyvä yhtälö...) metsäkausi alkaa vasta syyskuussa, kesällä pysyn kaukana.

Tämä viikonloppu oli säiden puolesta ihan huikea, ja se mahdollisti parhaan mahdollisen vapaa-ajan vieton laavuilla ja luontopoluilla liikkuen. Olen kuullut jotain legendaa tungettelevista hirvikärpäsistä, mutta ei olla törmätty yhteenkään! Ja ollaan sentään oltu usemman kilometrin verran syvällä metsässä.

Meidän 3-vuotias on kuin naantalin aurinko, kun sytytellään laavulla tulia, saa käteen retkisapuskaa ja pääsee hyppimään kiville metsään. Valittiin tällä kertaa kohteeksi Lempäälään Maasaari, jossa on yleinen laavu järven rannalla. Kyseinen laavu kuuluu Birgitan polkuun, joka on vuoden luontopoluksikin valittu. Birgitan polulla riittäisi käveltävää 50 kilometrin verran, mutta useimpiin laavuihin sen varrella pääsee lähelle myös autolla. 

Maasaressa on yksityisiä mökkejä, joten siellä ei pääse ihan vapaasti kiertelemään. Järvenrannalle pääsee kuitenkin suoraan laavulta. Järvi itsessään vain on sillä kohtaa niin umpeen kasvanut, että uimisesta lienee turha haaveilla. Itseasiassa kohta on pintaa myöten täynnä inhaa vesikasvillisuutta, että en suostuisi menemään tuosta kohtaa järvelle edes veneellä... vähintään Manalius nostaisi kalmakätensä tuolta mustan järven uumenista hrrrrh!

Laavu taas on enemmän kuin jees, nuotion ympärille mahtuu isompikin porukka ja polttopuita ja sytykkeitä oli valmiina. 

Tosi eräjorma ottaa tietysti mukaan varaeväät kaupan paistopisteeltä :,D Saku paisteli perinteiset makkaratkin, mutta pitää varmistaa, että ei jää nälkä. 

Laavuruokailun jälkeen oli kiva lähteä tutkimaan kaunista Birgitan polkua, joka nousi metsärinteeseen suoraan Korsun pihasta, parkkipaikkojen vierestä. 

Lapsen kanssa on hauskaa tutkia jäkälää, sieniä, marjoja ja muita metsän peruselemettejä. Saa ihan tosissaan kaivella omaa muistiaan, että osaa vastata tiukkoihin kysymyksiin. "Äiti, mikä tuon nimi on?" kuului matkan varrella sangen useasti. Täytyy kohta hankkia joku taskukokoinen Suomen kasvio retkeilykäyttöön, ettei tyttö mieti ovatko vanhemmat käyneet koulua lainkaan :D

Oma tietotaito loppui kesken tuon pikimustan valkoreunaisen käävän / jäkälän / sienen / jonkun muun kohdalla, joka puunrungolla kasvoi. Mikä se on?

Kommentit (5)

Vierailija
3/5 | 

Edelliseen kommenttiini vielä lisäyksenä, että Kirskaanniemen ainoa miinuspuoli on ajoittainen väenpaljous. Niemenkärki on onneksi laaja ja nuotiopaikkoja useita, eli tällainen erakkokin kyllä on yleensä löytänyt oman sopen eväiden syömiseen :)

Vierailija
4/5 | 

Nähtävästi edellinen kommentti, johon viittaan tuossa 7.56 lähetetyssä kommentissa ei ole tullut perille. Kehuin siis Kirskaanniemeä yhtenä Birgitan polun lukuisista kauniista kohteista, niemenkärjestä on upeat näkymät Höytämönjärvelle. Ja toinen vinkkini koski Torronsuota, jos suomaisemat pitkospuineen miellyttävät silmää, mutta aikaa Lapin reissulle ei ole. Reilu tunti Tampereelta on matkaa sinne, Toijalasta ei sitäkään.

Mrs T
5/5 | 

Ääni Kirskaanniemelle, ihan mahtava paikka sekä kesällä että talvella! Ja pienempikin tallustelija jaksaa sen matkan kävellä hyvin, meidän tyttö taisi juurikin olla kolme kun ekan kerran käytiin :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011