Kun sähköposti kilkattaa kymmenistä Black Friday - osta osta osta! -viesteistä, iskee melkein luonnostaan vastareaktio. Jenkkilästä ympäri maailmaa levinnyt ostohuumaperjantai on vuosi vuodelta näyttävämpi. Ei sillä, etteikö olisi fiksua hyödyntää tarjouksia, jos on esimerkiksi aikeissa ostaa tiskikoneen joka tapauksessa. Alennusmyynneillä kannattaa kuitenkin pitää järki päässä, eikä ostaa vain siksi, kun halvalla saa.

Jos shoppaushammasta kuitenkin tänään kolottaa, vaihtoehtojakin löytyy. Esimerkiksi ekologisen muodin verkkokauppa Weecos on lanseerannut Bright Fridayn, jonka merkeissä he sitoutuvat lahjoittamaan tämän perjantain myynnistä 20% Suomen Luonnonsuojeluliitolle. Weecoksen valikoimiin kuuluu niin monta kiinnostavaa kotimaista merkkiä, että harkitsisin ajoittaa tälle päivälle joululahjaostoksia, jollen olisi henkisesti sitoutunut jo seuraavaan:

Tänään vietetään myös Älä osta mitään -päivää. Itse aion olla tänään näissä joukoissa. On toki helppoa olla ostamatta mitään yhden päivän ajan, mutta taustalla on enemmän se ajatus, että jokainen pysähtyisi miettimään kulutustottumuksiaan. Minä en todellakaan ole kirkkaimman ekologisen kruunun kantaja, vaikka paljon kierrätystä ja kotimaista suosinkin. Siksi tekee ihan hyvää pysähtyä asian äärelle ihan tarkoituksella.  

Sattumalta vielä juuri eilen illalla ovelle koputti tuttu paikallinen maanviljelijä, jonka tilan tuotteita ostan joka vuosi. Kiiltävien uusien kenkien sijaan luksukselta tuntuu se, että syömme tänään illallisella paikallisia punajuuria. Paahdetut punajuuret ja Akaan hunaja ovat parasta mitä tiedän! 

Älä osta mitään -päivän nettisivuilla on huikea lista ehdotuksia, mitä tehdä sen sijaan, että juoksisi Black Friday -huumassa kaupoilla. Ajattelin itse ottaa illan agendalle numerot 7, 54, 61, 74, 108 ja ehkä 111. Olen aina halunnut uuden lempinimen :D Lempinimeni kautta historian voi ajoittaa seuraavasti: lapsuusvuosille Ninnu, opiskelukavereille Ninni ja aikuisiän ystäville ihan vaan Niina. 

Mukavaa viikonloppua! 

Kommentit (4)

Halina
1/4 | 

Täällä kans menny black friday ihan ohi, lukuunottamatta turhia sposteja, jotka lupaa -15%, 20% ja 30% tarjouksia, jotka ihan samoja kamppanjatarjouksia kun mitä pyörii koko vuoden :D Poikaystävä sen sijaan sai ihan oikean tarjouksen jo viime maanantaina black friday tarjouksen (haha) kun bongasi 800e puhelimen 350e hintaan. Jotenkin noi tarjoukset on alkanut menettää merkitystään kun niitä on tosiaan jatkuvasti jossain. Ehkä ns 1000e lähentelevissä tuotteissa ja varsinkin elektroniikan puolella tulee ne parhaat löydöt :) Meillä on monena vuonna muutenkin kiinnitetty huomiota kulutukseen ja kyllä paras taktiikka on olla opiskelija ja völteklä kauppoja hahah :D sen kerran kun jotain ostaa nii laadukasta ja meidän taloudessa käyttöiän pitää olla ainakin se seuaavat 5v. Puhelimet jne. On kyllä haasteellisia tässä aikajanassa ja poikaystäväkin luovutti 4v jälkeen omansa kanssa kun nyt löysi tuon tarjouksen :D Toi idealista oli kyllä hauska!

Vierailija
2/4 | 

Mä Olin tänään töissä 07.00-16:30 ja kun Tulin takaisin kaupunkiin oli se ihan täynnä ihmisiä. Olin kokonaan unohtanut koko päivän koska en ole tällä viikolla muuta tehnytkään kuin töitä. Huomenna lähden ostamaan talvitakin, jonka hankintaa on tässä nyt pari kuukautta vehkailtu, mutta jotenkin hassua että vaikka tiedän sen maksan järkyttävän paljon, on kiva lähteä ostamaan se yksi tietty juttu minkä ihan oikeasti haluaa. 

vanitas vanitatum et omnia van...
4/4 | 

Sormisilli : Elettiin 1980-lukua. Puisto-osaston traktorinkuljettaja vei kaatopaikalle kuormaa. Kuljettaja vei silloisille kaatopaikan asujille eli pultsareille löytämiää vajaita viinapulloja. ( Asukkaat olivat pyytäneet tuomaan). Olin mukana. Kaatopaikan portilla istuskeli paikallinen pultsareiden johtaja nojatuolissa. Hänellä oli vierellään avattu ravintolafilepurkki Honningvogin silliä ja pala ruisleipää. Traktorinkuljettaja antoi viinakset tälle miehelle kysyen. " Eikö ole vaarallista juoda kun ei tiedä mitä pullossa on?"  Kyllä vanha tietää sanoi elämää nähnyt mies. Maistoi pullosta ja sanoi. " Sitä ihtiään on". Samalla hän haukkasi palan leipää ja koukkasi mustanpuhuvalle pitkäkyntisellä keskisormellaan mehevän Honningsvogin fileen ja imaisi sen suuhunsa. File läpsytti mennessään miehen likaisa karvaisia poskia. aataminomena klunksutti nielemisliikkeen myötä. Ilme raukeana tämä kovia kokenut mies otti pitkän ryypyn votkapullosta ja ähkäisi. Silmät sulkien hän nautti hetkern ja kiitti meitä.   Sormisillä  sanan varsinaisessa merkityksessä.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011
2010

Kategoriat