Vaikuttavatko blogit ostopäätöksiisi? Luotatko bloggarien tuotetestauksiin? Juoksetko kauppaan bloggarin yllä nähtyjen vaatteiden perässä? Onko blogi ainoastaan ajanvietettä eikä yhtään sen enempää? Ovatko tuotesuositukset ihan se ja sama, sinulla on omat suosikkisi jo löydettynä?

Käykäähän osallistumassa opinnäytetyökyselyyn (Haaga-Helia), joka koskee blogeja ja ostopäätöksiä: KLIK!

Vastasin itse juuri äsken lomakkeen kysymyksiin ja se herätti minussa monenmoista ajatusta. Aloin miettiä, olenko koskaan juossut kauppaan bloggarin suosituksen perässä. Ja vastaus on, että olen. Erään kerran joku bloggari, jota en seuraa (enkä muista blogia), mutta osuin hänen sivulleen klikkailemalla satunnaisesti netin uumenissa, oli löytänyt aivan mielettömän hienot nahkapaikkaleggarit. Seuraavana päivänä juoksin kauppaan ja kassan kautta ulos.  Leggarit ovat olleet käytössä siitä lähtien jatkuvasti ja olen niin tyytyväinen, että törmäsin kyseiseen suositukseen.

En tunne oloani lainkaan manipuloiduksi tai huijatuksi, päinvastoin olen iloinen että osuin kyseiseen blogiin. Minulla oli oikea tarve paksuille, hyvännäköisille leggareille ja ratkaisu löytyi blogista.

Kosmetiikkaa en ole vielä ostanut kenenkään suosituksesta, mutta pidän jatkuvasti silmällä blogeja täydellisen punaisen huulipunan varalta. Ja jollen olisi ihan itse sattunut löytämään sitä Klippoteketin kuivashampoota vaan olisin lukenut siitä blogista, olisin varmasti juossut kauppaan ja ollut erittäin tyytyväinen. Se on maailman paras tuote, ihan oikeasti. Minun tukkaani ainakin. Omat suosikkini perushiustenhoitotuotteissa ovat ja pysyvät: Paul Mitchellin shampoo&hoitoaine ja Osiksen lakka, niitä en vaihda. Ja päälle muutama ihana extratökötti, joilla hemmottelen itseäni ja uskottelen, että tukkani on niiden jäljiltä maailman upein. Mielikuvat ratkaisevat ;)

Voisiko tällä perusteella sanoa, että minulla on medialukutaitoa? En juokse päättömästi lempibloggareideni lempituotteiden perässä, vaan katson omaa kroppaani/ihoani ja mietin mikä sille sopisi parhaiten. Ehkä. Tai ehkä tämä vain on helpompaa kun on itsekin bloggari, osaa paremmin asettaa suodattimen blogihoukutuksille.

Parhaimmillaan bloggarien tuotepostaukset voivat auttaa löytämään maailman parhaan hiustuotteen. Pahimmillaan voi tuntea olonsa petetyksi aivan vääränlaisen tuotteen kanssa vessan peilin edessä. Mitä sitten, että hiuslaatu on täysin eri kuin bloggarilla, huijattu olo on silti.

Käykäähän täyttämässä tuo kysely ja kertoilkaa kokemuksia/fiiliksiä, kuinka paljon luotatte bloggarien tuotetestauksiin vai ovatko ne täysin epäuskottavia. Oletteko löytäneet jotain maailman ihaninta blogien kautta, että suosittelu on ollut napakymppi juuri sinulle vai onko tullut vastaan karvaita pettymyksiä / suoranaisia huijauksia? Onko kukaan bloggari väittänyt, että tällä ripsivärillä saat ihan varmasti 100% tuuheammat ripset.

Ps. tuli muuten mieleen, että minä olen ostanut juttuja paljon enemmän LUKIJAsuositusten perusteella :DD mutta en valita, edelleen saa linkata huutonetteihin jne, kun löytyy jotain nelliinamaista! Suorastaan vaadin sitä.

Kommentit (57)

Klippotek
1/57 | 

Sillon joskus miekka ja kivi kun sä postasit siitä Klippotekin kuivashampoosta niin mä sain siitä pienimuotoisen pakkomielteen (8 se vaan jotenkin kolahti muhun. Kerran kun kaupasta löysin sen niin oli pakko ostaa se ja siitä meidän yhteistaival alkoi :D

j.
2/57 | 

Sulla varmaan ikä vaikuttaa siihen, että medialukutaitoa löytyy... Joillakin alle 20- vuotiailla ja etenkin yläastetta käyvillä tilanne voi olla vähän toinen. Esim. hiustenpidennykset, ripset, selektiivinen kosmetikka ja vastaava alkaa olla arkipäivää ja vanhemmat voi olla vähän helisemässä. ;)

Sanoisin siis, että blogeilla on vaikutusta, mutta me vanhemmat osataan katsoa vinkkejä oman tarpeen ja rahapussin mukaan.

Nelliina
Liittynyt10.9.2015
3/57 | 

totta, ja minä olen ehkä osaltani jo vähän vieraantunut alle parikymppisten maailmasta, koska luin suhteellisen järkyttyneenä lehtijuttua yläaste-lukioikäisistä, joille oli arkipäivää että ripsipidennysket, tukka ja kynnet laitattettiin kerran kuussa. Alan kuulostaa jo nykyään kunnon tädiltä, kun sanon että ei olisi tullut kuuloonkaan minun aikanani :DD Mutta toisaalta vanhemmilla on myös vastuu sano ei, jos jälkikasvun vaatimukset alkavat olla ylimitoitettuja. Kuulutan vanhempien vastuuta myös.

Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina

Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook

Hillankukka
5/57 | 

Kun jäin kesällä äitiysvapaalle, innostuin samalla muotiblogeista ja -lehdistä sekä ekoilusta (luomuruoka, kulutuksen vähentäminen jne.). Välillä ajatteluttaa, jotta pitäisikö lopettaa blogien seuraaminen ja lehtien ostelu, koska se lisää turhaa kulutusta.. Maapallo niin sanotusti tuhoutuu tässä minun henk. koht. kauneuden tavoittelussani. Aika monia muuten kivoja blogeja olen viskannut syrjään ihan sen alituisen ostelun takia. Tulee ihan paha mieli, kun tuntuu että ko. bloggaajilla on shoppailumania ja hekin itse tuntuvat siitä kärsivän. Toisaalta se että kiinnostuu muodista ja omasta kulutuksesta samaan aikaan, tuntuu vähentävän ostelua, koska ei sorru muuhun kun siihen täydelliseen. Mutta alkuperäiseen kysymykseen vastauksena, kaksi tuotetta olen ihan selkeästi ostanut blogisuosituksena. Uskon myös, että aikansa kun näkee tietyntyylisiä vaatteita blogeissa ja lehdissä, sitä silmä alkaa tykätä niistä ja sellaisia haluaa.

Nelliina
Liittynyt10.9.2015
6/57 | 

Ja ihan ehdottomasti pitäisi erottaa kaksi käsitettä toisistaan, muotiharrastus & shoppailu. Niillä kahdella ei ole yhtään mitään tekemistä toistensa kanssa. Moni tuntuu yhdistävän muodin suoraan shoppaamiseen! Pieleen menee. Tavallaan himoshoppausblogeista on hyötyäkin, jos sitä kautta lukija alkaa kyseenalaistamaan omaa kulutustaan. Mutta bloggareiden joukkoon mahtuu jos minkälaista ihmistä, on turha odottaakaan että kaikki olisivat automaattisesti kansankynttilöitä ja täydellisiä ihmisiä, lukijan vastuulle jää karsia itselleen "huonovaikutteiset" blogit lukulistaltaan pois.

Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina

Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook

taina
7/57 | 

Kyllä mä myönnän että olen ostanut useamman tuotteen koska olen nähnyt sen jossain blogissa. Toisaalta ne on ehkä aika lailla sellaisia mitä olisin saattanut ostaa muutenkin, mutta blogien kautta sain tietooni. Välillä mietin, että olisin varmaan jättänyt jotain ostamatta jos en olisi nähnyt ikinä mistään blogista, tai siis etten olisi tiennyt edes sitten sen jonkun tuotteen olemassaolosta ja siitä että saattaisin haluta sen :D toistaiseksi oon ihan hyvillä mielin kyllä, en ole kokenut pettyneeni, enkä mä usko suosituksia kovin helpolla, lähinnä varmaan inspiroidun omantyylisistä jutuista blogeista ja ryntään kauppaan ;)

sannaaa
8/57 | 

Juurikin toi kuivashampoo. Jos sä et ois kehunu sitä, en välttämättä ois ostanu sitä, ja nyt oon aivan totaalisen koukussa! Se on täydellinen <3

Janika
9/57 | 

Nelliina, sun apuas tarvittais nyt!!:D Tää ei nyt liity tähän asiaan yhtään, mut osaisitko suositella jotain hyviä kirppiksiä tampereella? Kun huomenna oisin menossa kierteeleen, niin aattelin et oisko sulla jotain hyviä ehdotuksia :)? Ja onkohan Treella mitään Helsingin Valtterin vastaavaa kirpparia? Kiitos nyt jo etukäteen :)!

P.S oot paras <3 :)

11/57 | 

Samaa mieltä olen tuosta medianlukutaidosta ja vanhempien vastuusta niiden (alaikäisten) nuorten kohdalla, jotka eivät sitä vielä osaa.

Itselläni on karsiutunut aika minimiin ne blogit, joissa joka postauksessa ostetaan jotain uutta. Suuremmassa arvossa pidän niitä muotiin ja vaatetukseen viittaavia blogeja, joiden bloggari osaa yhdistellä vanhoja ja olemassa olevia asioita, uskaltaa käyttää myös jo nähtyjä asukokonaisuuksia ja osaa muuttaa vanhoja kokonaisuuksia pienillä asioilla (niin kliseiseltä kun se jo kuulostaakin). Se jos mikä on vasta luovuutta ja aivan liian aliarvostettu taito tietyissä blogipiireissä sekä lukijakunnissa (viitaten tässä nyt suoraan taas niihin eimedianlukutaitoisiin:D.

Myönnän myös hurahtaneeni klippoteketiin juurikin sun hehkutusten pohjalta, siitäkin huolimatta että ennen sen kokoeilua olin käynyt ostamassa tigin rock'a holic-kuivashampoota, joka ei sitten taas ollenkaan toiminut itselläni. Vikaostoksen jälkeen kuitenkin ajattelin, että klippoteketiin sijoitettava summa on sen verran pieni, jotta sen raaskin ostaa vaikka olisikin ollut jo toinen vikaostos. Ehkä hieman menee kerskakulutuksen puolelle, mutta välillä se kannattaa, koska klippoteket on puolueettomasti täydellinen omillen hiuksilleni, vaikka keskenään verrattuna sun ja mun hiukset taitaa olla kuin marsista ja venuksesta :D Mutta niinhän se menee, jotkut tuotteet toimivat kaikenkarvaisille ja toiset taas vain tietylle käyttäjäkunnalle. Senkin takia mielestäni on tärkeää blogeja seuraillessa (ja kaikkea muutakin mediaa) että vertailee eripuolilta satauja arvioita ja suosituksia, ennen kuin ryntää suunapäänä ostopäätöksiä tekemään.

12/57 | 

Minä kans tutustuin kuivashampooseen kiitos sinun! :D Muuten en juurikaan suoranaisesti osta samaa kuin bloggaajat, vaan esimerkiksi inspiroidun heidän tyyleistään ja bongaan niistä omaan tyyliini sopivia juttuja.

14/57 | 

Vastasin tuohon tutkimukseen jo aiemmin, sai tosiaan kivasti ajattelemisen aihetta.

Huvittavaa kyllä, mulla tilanne taitaa olla lähinnä se, että ostaisin varmasti enemmän blogeissa näkemiäni tuotteita JOS OLISI VARAA! :D Mutta kun on viimeiset pari vuotta elänyt rahatilanteessa jossa ihan oikeasti jokainen ostos kannattaa harkita tarkkaan, ei juurikaan pääse sortumaan sellaiseen "Jos tollakin on, mäkin haluan" -ajatteluun.
Totta kai vaatteita tulee bongattua blogista, ja sitten saa päähänsä että sellaisen "tarvitsee". Edellinen tällainen oli elokuussa, kun näin muistaakseni ensimmäisenä Mademoiselle Pigallessa Ginan leopardineuletakin ja oikein TIESIN että tuo pelastaa minun talvipukeutumiseni. Onneksi lähin Gina on 50 km:n päässä, joten sain miettiä hankkimista huolella enkä päässyt sitä saman tien ostamaan. Tällaisessa pohdinnassa on moni vaatekappale karsiutunut kummasti hankintalistalta pois. Leopardineuletakkiin olen yhä hyvin ihastunut ja on sitä käytettykin. :)
Tuo harkinta-aika on myös parasta siksi, että ehtii tajuta sen, ettei vaate välttämättä sovi itselle ollenkaan niin hyvin kuin blogistille. Te ryökäleet kun saatte kaiken näyttämään niin hyvältä... :D

Kosmetiikkaa olen blogien innostamana tainnut ostaa kerran tai kaksi, tällöinkin jotain huulipunaa tai kynsilakkaa. En juurikaan edes lue vaikka shampoojuttuja saati sitten ihonhoitoon liittyviä tuotekokeiluja, koska tunnen kuitenkin oman iho- ja hiustyyppini (ja budjettini), joten osaan ihan itse valita tuotteet.

l
15/57 | 

Olen alkanut jokin aika sitten käyttämään luonnonkosmetiikkaa. Tuotteiden toimivuudesta on vaikea aina sanoa, joten niistä olen kyllä lukenut arvosteluja mm. karkkipäivä ja kemikaalicoctail blogista.. Ja olen kyllä löytänyt uusia suosikkeita näiden blogien avulla.

Vaatteissa enemmänkin saattaa käydä hairahduksia, kun jokin mekko on ÄLYTTÖMÄN hyvännäköinen bloggarin päällä ja sitten jos sen kotiuttaakin kaupasta, se ei välttämättä itsellä näytäkään kuitenkaan niin hyvältä... MInulle on käynyt näin kerran. Syytän kyllä myös sitä, että oli täysissä tällingeissä sovittelemassa mekkoa, ja sitten normaalina meikkipäivänä en enää vain näyttänyt niin hehkeältä. Hyvä vinkki olisikin mennä sovittelemaan vaatteita aina kun on Bad Hair Day Tai muuten vain rumanaamapäivä.

Henna
16/57 | 

Varmasti nuoremmilla vaikuttaa enemmän nämä mainokset, tai sitten olen niin viety etten edes tajua tekeväni mainoksien ja blogien perusteella päätöksiä :)

Jos jollain bloggaajalla on kauniit hiukset, niin kyllähän se kiinnostaa mitä tököttiä niihin tukkii. Jos itsekin saisi samanlaiset. Mää ainakin luotan kavereiden ja nykyisin bloggaajien arvioihin. Ja yleensä jos bloggaaja on kehunut tuotetta x ja lukijat yhtyneet näihin kehuihin (vaikka 100 kpl:tta positiivisia kommentteja) niin pahasti ei voi metsään mennä.

Haen oikeastaan itse vain inspiksiä blogeista, miten voi käyttää omia jo unohdettuja vaatteita päällänsä - eikä osta heti uutta. Ja jos etsin jotain tiettyä takkia, housuja tms. niin luen eka blogeja läpi, saan ilmaisia vinkkejä siitä minne kannattaa lähteä katsomaan, tai vaikka minne ei ainakaan kannata lähteä :D Inhoan sitä kaupassa laahuilua varsinkin talvella toppatakissa, hikisenä..

Oon mää ennen ostanu paljon sellaisia vaatteita joita oon nähny toisten päällä (ennen blogiaikaa) ja katunut sitten kotona kun eihän sitä näytäkkään yhtä hyvältä, sama kuin pettyisi kampaamossa kun ei näytäkkään Scarlett Johanssonilta vaikka oiskin samanlainen kampaus, yhtä huono logiikka.

Mira
17/57 | 

Sun ansiosta mäkin löysin tuon Klippoteketin kuivashampoon ja se on todellinen otsatukan pelastaja joka aamu, kun hiuksia ei muuten oo tarve pestä. Ja taisin ostaa sen Vichyn silmänympäryspuikonkin luettuani sun suosittelun siitä. Ja loistavasti sekin on mielestäni toiminut ja vaalentanut mustia silmänalusia :) Juuri muuta en näin äkkiseltään saakaan päähäni, että olisi tullut ostettua blogien innoittamana.

Lindin tapaan mietin, että mitkä sun kriteerit sille täydelliselle punaselle huulipunalle on. Ite nimittäin löysin omalle pärställe todennäköisesti sen parhaan mahdollisen Lime Crimeltä. Ootko tilannut sieltä sen jälkeen kun sait sen ilmaispaketin? Niiden Retrofuturist on omasta mielestä niin täydellinen punainen kun olla voi, sopii todella hyvin omalle ihonvärille, kun se ei vivahda keltasen tai sinisen suuntaan.

Elina
18/57 | 

Haahaa sattuipas sopivasti tämä sinun postauksesi. :D Tunnustan nimittäin että ed. postauksesi aiheutti minulle välittömän tarpeen saada punaraidallinen rentoilumekko. Kävin äsken kirpparilla ja siellä joku myi upouuden Nanson raitamekon poies! Mutta jos en olisi sattunut ko. mekkoa pöydästä noukkimaan, en olisi lähtenyt jahtaamaan sitä ympäri maata. Olisin varmaan ostanut kangasta ja surauttanut mekon jossain vaiheessa itse. Toisin sanoen inspiraatiota blogeista saa hyvin, mutta en ole koskaanikinä ostanut minkään tietyn tuotemerkin vaatetta, meikkiä tai muuta tuotetta blogi-ihastuksen kautta. Blogeista saa hyviä ideoita. Olen semmoinen kirppishiiri että sieltä ostan muutenkin lähes kaikki vaatteeni. :)
T. Tyttö joka kököttää nyt läppärinsä edessä iloisesti punavalkoraitamekko päällään. Hehe.

19/57 | 

Täytin kyselyn ja aloin ajatella, että miksi tietty blogi on noussut suosikikseni. Jos miettii ja vertailee suosikkiblogejani, niin yhteisenä tekijänä niille on se, että niiden kirjoittajat ovat aikuisia ihmisiä, joilla on omia ajatuksia. Kuulut ehdottomasti tähän joukkoon! Jos taas vertaa niitä blogeja, joien seuraaminen on jäänyt, niin päällimmäisenä syynä on ollut se, että jatkuva uusien tuotteiden esittely on alkanut ahdistaa.

Jossain vaiheessa mietin, että lopetanko kokonaan muotiblogien lukemisen, kun huomasin ahdistuvani lukiessani jatkuvasta vaatekaapin ja oman itsensä päivittämisestä. Huomasin myös, että tällöin en itse ostanut moneen kuukauteen mitään uutta. Blogit vaikuttivat siis omaan ostokäyttäytymiseeni näin päin.

Olen varma, että blogit vaikuttavat nuorempien lukijoien ostokäyttäytymiseen. Huomaamatta normaalitilanteeksi voikin muodostua jatkuva uuden ostaminen. Vaikka tähän ei suoraan kannusteta, niin rivien välistä tähän saatetaan kannustaa. Tästä esimerkkinä on, jos bloggari perustelee itselleen jatkuvaa uusien vaatteiden ostamista sillä, että vanhoja vaatteita viedään kirpparille. Samaan aikaan kirpparit hukkuvat vähän käytettyihin hm:n ja gt:n paitoihin. Samalla tehdään jatkuva turha kulutus hyväksyttäväksi.

Ehkä vain pohdin näitä asioita liikaa :)
niin ja tarkennuksena vielä, että en tarkoita tässä siunun blogiasi. Yksi syy seurata blogiasi onkin se, että blogiasi lukiessa ei ala ahdistaa :)

Elina
20/57 | 

Olen lukenut blogiasi jo useamman vuoden, ja tätä blogia olen siis kaikista pisimpään seurannut. En koe kuitenkaan saaneeni mitään osto-pakkomieltymyksiä tätä kautta, enemmänkin INSPIRAATIOTA. Uuden ostamisen sijaan olen löytänyt tapoja yhdistellä vanhoja vaatteitani, ehkä muutaman ompelupuuskan saanut innoittamanasi. Silloin kun olen uutta ostanut, olen blogien myötä oppinut harkitsemaan enemmän ja miettimään yhdisteltävyyttä.

Pukeutumiseni on blogien kautta muuttunut, sitä en kiellä. Mutta muutos on ehdottoman positiivinen. En yritä pukeutua kenenkään bloggaajan kopioksi, vaan olen blogeja lukemalla pohdiskellut enemmän omaa tyyliäni ja löytänyt omia juttujani.

On meillä yksi sama vaate, Onlyn kurttuhelmainen/epäsymmetrinen lyhyt musta hame (yritä näitä nyt sitten kuvailla). Senkin olin päivää aikaisemmin ehtinyt ostamaan kun se tänne blogiin ilmestyi näkyville. :)

Jensky
21/57 | 

Itse en ole suoraan bloggarin vaatetta lähtenyt hinkumaan, mutta olen alkanut katsella suosikkibloggaajieni tapaisia vaatteita uusin silmin ja jopa ostanut niitä ja tajunnut vasta myöhemmin, että "hitto, sillähän on just ihan samanlainen takki", eli alitajuisesti on kyllä vaikutteita saatu :)

Nim. vihasin maxi-mekkoja. Nykyään omistan kolme. KIITTI.

22/57 | 

Hyvin harvassa blogissa näkyneitä vaatteita oon lähteny metsästämään, paitsi sitä Alinaa jonka perässä kiersin jokaisen Marimekon liikkeen ennenku se tuli edes myyntiin :D samoin täältä luin siitä Klippoteketin kuivashampoosta ja kun näin sitä kaupassa niin muistin että ainiin, Nelliina tykkää tästä, vois varmaan kokeilla... Itse en kyseiseen tuotteeseen kamalasti ihastunut (muuten ihan hyvä, mutta tuoksu riitelee mun hajuveden kanssa ja täysmustassa tukassa näkyy valkoisen jauheen jämät aika hyvin), mutta ei se nyt niin paljoa maksanut että olisin tuntenut oloni petetyksi :)

Pari muutakin kosmetiikkatuotetta on saanut mut vähän enemmän "varuilleen" kaupassa ts. pidän silmät auki niiden varalta ja kokeilen jos osuu käteen mutta en juokse ostamaan niitä hullunkiilto silmissä. Yhtään lempparia ei oo vielä blogeista löytynyt (eikä myöskään inhokkia), mutta toivo elää :)

rajaus
23/57 | 

Tämä kommentti ei nyt liity aiheeseen pätkääkään, mutta muistin nyt vihdoin kysyä tästä. Eli osallistuin kesällä blogisi kautta muistaakseni IsaDoran arvontaan, josta voitin nestemäisen eye linerin (sain siis vahvistusviestin jne), mutta tuotetta ei ole tullut perille. Olisko sulla mitään mahdollisuutta saada tietoa tms asiasta?

Mällyskä
24/57 | 

Itekki ostin tuon kuivashamppoon just sun suosittelujen takia. :D Nyt on kolmas purkki menossa elikkä tykkään siitä tuotteesta erittäin paljon. <3 Ainoa juttu mikä ärsyttää on se haju, hyihyi.

26/57 | 

Eka olin, että nyt valehtelet, että menit kyllä kauppaan sen mun brittilippulaukun takia, mutta emmä siitä tainnut blogata. Mähän toin sen sinne teidän olohuoneen lattialle näytille :D

27/57 | 

Punaiset kengät olen huomannut tosi kivan näköiseksi blogisi kautta =) . Ennen tätä blogiasi en olisi osannut ajatellakaan ostaa itselleni PUNAISIA kenkiä. En tosin ole ostanut samanlaisia kuin sinulla, mutta ajatus tuli täältä.

En kyllä oikein tiedä miten vanhemmat voisivat käytännössä olla vastuussa siis pitää yllä vastuuta esim. jonkun lukioikäisen nuoren blogien lukemisesta tai niiden ymmärtämisestä. Voidaan tietysti puhua siitä, että kenenkään ei tarvitse esim. näyttää samalta kuin langanlaihat mallit, joiden kuvia parhaassa tapauksessa muokataan tietokoneella, mutta vaikka tästä puhutaan, niin silti niin moni nuori vertaa itseään juuri niihin näkyviin ja suosittuihin malleihin. Ei välttämättä auta, vaikka vanhemmat kuinka olisivat vastuussa...

DG
28/57 | 

Laukontorilta löytyvä Radiokirppis lienee myös Nelliinan suosikkeja, ainakin se on useasti täällä Vaatehuoneessa mainittu. Kuuluu myös omiin suosikkeihini.

Toinen on Itsenäisyydenkadulta löytyvä Bonus kirppis.

(Aattelin näin Tamperelaisena vastata siltä varalta, ettei Nelliina itse kerkiä.)

Heli
29/57 | 

Pari nettikauppaa olen löytänyt blogien kautta, sekä joitakin hiustenhoitotuotteita, kuten Tigin.
Lähestyvät kolmikymppiset takaavat sen, että tietää ja hyväksyy ettei kaikki mikä näyttää parikymppisen bloggarin päällä, ei todellakaan ole minua varten :)

maisa
30/57 | 

Hei, ensin suuret pahoittelut, jos kysyn jo sataan kertaan vastattua asiaa!
Voipi suuresti nimittäin johtua poropeukaluudestanikin, että en tunnisteiden avulla kaipaamiani Tampere-vinkkejä löytänyt!
Eli siis, haluaisin kysyä, että osaisitko suositella muutamaa erityisen ihanaa paikka (museota, samoiltavaa aluetta, kävelyreittiä, kahvilaa, mitä vaan!) joihin Tampereella kannattaa päiväreissulla ehdottomasti sukeltaa?
Olen täystumpelo Tampereen suhteen, mutta nyt ensi viikolla minulla on tiedossa kokonainen päivä tuossa monien suuresti rakastamassa kaupungissa, ja käyttäisin sen mielelläni seikkailemalla jossain muualla kuin joka kaupungista löytyvissä ketjuliikkeissä ja -ravinteleissa!

rhebok
31/57 | 

Hahaa, olen itse asiassa ostanut parikin juttua, joista olen maininnut myöhemmin kavereille tyyliin "o-ou ostin NELLIINATUOTTEEN!". Toinen taisi olla sellainen Color mask -hoitoaine ja toinen tuo monien muidenkin hehkuttama kuivashampoo, joka toimii kuin unelma myös minulla. Tosin: sen tuoksu ei ole sinänsä epämiellyttävä, mutta niin voimakas, että aiheuttaa hengenahdistusta. Voitanee pitää miinuksena. Ottaisin mieluummin hajustamattoman version, vaikka se sitten tuoksuisikin ns. pahalta.

Mutta harvoinpa lopulta. Muiden vaatteita tulee harvemmin sillä tavalla himoittua vaikka kovasti ihastuttaisikin, ehkä bloggaajasuositukset ovat vahvimmillaan kosmetiikassa ja kauneustuotteissa, joissa nyt naisilla on muutenkin aina meneillään "sen täydellisen" metsästys. Ja toisin kuin vaatteissa, se ei ole myöskään persoonallisesta tyylistä pois vaikka joka toinen vastaantulija käyttäisi samaa shampoota :)

Maria
32/57 | 

En ole tuolla Valtterilla käynyt niin en osaa sanoa,onko samantyylisiä. Monia hyviä kirpputoreja toki löytyy Tampereelta, mutta en muuten yhtään osaa sanoa ovatko ne auki sunnuntaina..Kannattaa noita kokeilla ainakin :)

Laura
33/57 | 

Ei blogit mulla vaikuta mun ostopäätöksiin sinänsä kuin hyvin harvoin (ostin mm. Klippoteketin kuivashampoota, joka on mun mielestä aika huonoa, taidan olla ainoa!), mutta kun muutama vuosi sitten aloin lukea muotiblogeja, koko mun suhde vaatteisiin muuttui. Aiemminkin välitin kyllä siitä, mitä pistän päälleni, mutta muotiblogeihin hurahdettuani hurahdin myös shoppausmaniaan. Oikein tunsin sellasen pakottavan tarpeen kierrellä kaupoissa ja nähdä blogeissa nimenomaan uusia ostoksia. Aiemmin olin ostanut vaatteita (ja ylipäätään mitä tahansa) ERITTÄIN harkitsevaisesti ja kuljin monet vuodet samoissa paidoissa ja yhdellä ja samalla laukulla. Eli hurahtamiseni oli mielestäni todella raju, vaikken itse asiassa vielä hurahdettuanikaan OSTELLUT niin paljon kuin monet kaverini. Kauheinta oli kuitenkin se pakkomielle, ettei mikään muu tuntunut kiinnostavan kuin vaatteet ja niiden hankinta.

Onneksi tuo mania siitä tasoittui, kun se alkoi tuottaa enemmän mieliharmia kuin mielihyvää. Nykyään joistain blogeista huokuva kulutusmania ainoastaan harmittaa, vaikka omaan kuluttamiseen jäikin hieman ronskimpi ote kuin ennen hurahdustani, eli en enää osta uusia vaatteita vain silloin, kun edelliset menevät rikki, vaan satunnaisesti myös siksi, että satun törmäämään johonkin, mistä tykkään. Onnekseni olen vaatteiden kanssa todella nirso, joten ei niitä mahtavia juttuja niin usein löydykään. :)

Mun tarinani on varmaan aika ääripään juttu, mutten voi uskoa, etteikö blogeilla olisi samanlaisia vaikutuksia muihinkin: vaatteet ylipäätään alkavat kiinnostaa enemmän, ja kun erilaisia ihania juttuja näkee enemmän kuin ennen, niitä tekee myös mieli hankkia enemmän kuin ennen. Välttämättä kyse ei ole lainkaan joidenkin tiettyjen tuotteiden ostamisesta, mitkä on jossain tietyssä blogissa nähnyt.

CopyCat
34/57 | 

Kyllä sitä silloin tällöin tulee ostettua bloggajien suosituksesta, varsinkin kosmetiikkaa. Sinua seuraamalla olen löytänyt Klippoteketin ja kaksi vuotta sitten Seppälän tekokiiltonahkaiset platform-korkkarit. En yleensä harrasta korkoja tai tekonahkaa, mutta nuo kengät ovat edelleen ihan lempparit juhlakengät.

Olen vähän vanhempi,joten ei blogit yllytä ostosteluun. Paremminkin sieltä saa vinkkejä vanhojen vaatteiden yhdistelyyn ja uudistamiseen. Ja jos jotain täytyy hankkia, niin tietääpä tarjonnan paremmin kun seuraa blogeja.

Mutta hei...
35/57 | 

Ehkä vanhempien vastuulla tarkoitetaan nyt sitä rahallista puolta. Harva yläaste- tai lukiolainen on töissä läpi vuoden, joten kyllä ne rahat tekotukkiin, -kynsiin jne. sieltä vanhempien pussista tulee. Ja silloin vanhemmat voi kyllä ottaa vastuuta ja sanoa "ei". Ja olisi ehkä hyvä, että näin tehtäisiin, jotta pudotus opiskelijabudjetilla elämiseen ei sitten täyshoitolavuosien jälkeen olisi niin rankkaa.

EmmaA
36/57 | 

Etsin syksyllä hyviä saappaita ja ostin sinun suosituksestasi Vagabondin solkikengät. IHANAT! Kiitos!

37/57 | 

mulle kävi juuri tällä viikolla niin, että klikkasin kommenttiboksista johonkin ihan random-blogiin, jonka nimeä en edes muista, näin siellä ihan mahtavan takin ja välittömästi klikkasin itseni kyseiseen nettikauppaan ja samanlaisen takin itselleni. minuuteissa. yleensä olen hyvin kriittinen ja jahkaan hankintoja päiväkausia, jopa viikkoja. kai se on niin, että tämän ikäisenä jo tietää oman tyylinsä, että kun jotain siihen _täsmälleen_ sopivaa näkee, voi heittää sen pitkän kaavan pohdinnan välillä syrjään ja tehdä heräteostoksia.

hyvin harvoin muuten saan pakkosaada-fiiliksiä blogeista, ehkä jonkin verran inspiksiä, mutta olen niin vastarannan kiiski, etten suostu sopuliksi.

NasuKristiina
38/57 | 

Minäkin ostin Klippoteketin kuivashampoon(tai Nelliina shampoo kuten sitä kuvailtiin jollain sivustolla tässä taannoin, heh), ja olen ollut tyytyväinen tuotteeseen. Että kiitos vaan vinkistä.

Tiina
39/57 | 

Nelliina, taidat olla ainoa bloggari, jonka ansiosta/syystä olen hankkinut jotain blogissa mainittua - Irregular Choicen:n Longlash-saappaat ja furminaattorin! :D Longlashit on ihan sinun syytä, koska en olisi muuten niistä mitään edes tiennyt, mutta onpahan ihanat eli kiitos niistä!

Furminaattorissa olit tavallaan vain yksi monista suosittelijoista... Mutta se ON tosi hyvä! (Tai no kahdelle kolmesta katista, yksi ei tykkää ollenkaan vaan kiemurtelee sen alta pois - ei oikein onnistu furminointi.) :)

Itse en oikeastaan luekaan blogeja inspiraatio tahi tuotteiden löytäminen mielessä, tykkään vaan katsella muiden tyylejä ja kivannäköisiä juttuja, melkeinpä mitä erilaisempi tyyli kuin oma, sen parempi. Oma tyyli on kuitenkin sitten oma, usein erilainen kuin bloggaajien, niin eipä siksikään kai tule niitä heräteostoksia...

henni
40/57 | 

Kyllä, omistan Klippoteketin kuivashampoon juurikin sun postauksen takia :) Lisäksi tilasin hetki sitten mineraalimeikkejä, vaikuttavat lupaavilta kun olen monista blogeista lukenut niin ylistäviä postauksia!

Puf
41/57 | 

Olen nyt liian laiska lukemaan koko kommentikeskustelua, mutta pakko tulla toteamaan, että kerran olen käynyt katsastamassa yhdestä pienestä liikkeestä erästä korua, kun bloggari moisen oli löytänyt. Olin tietty päivätolkulla myöhässä, sormukset olivat loppuneet saman tien. :/

Ja hulluilta päiviltä blokkasin mukaani naurettavan halvalla sen sinun suosittelemasi Klippoteketin kuivashamppoon, joka on toiminut ihan moitteettomasti. Mutta piti ihan nauraa ääneen, kun sinä rakastuit erityisesti tuoksuun ja minusta se taasen on lähes tulkoon sietämätön. x) Siispä turvaudun nykyään mokomaan spraytuotteeseen vain äärimmäisessä hädässä. :D Mikä on toisaalta hyvä, niin tulee sitte väkisinkin kammettua itsensä aamuisin pesemään hiuksensa, mikäli tarve vaatii. ;)

Btw, tämä on toinen niistä blogeista, jotka tarkistan joka päivä (useasti), toinen on Paras Aika Vuodesta. Kiitos sinulle joka päivän taatusta laatuhömppäluettavsta! <3

A-M
42/57 | 

En seuraa kovin montaa muotiblogia enkä muista juosseeni yhdenkään vaatteen perässä kaupoille. Koruja olen hankkinut blogiesittelyjen innoittamana ja niitä on ostoslistalla edelleen odottamassa rahakkaampia aikoja. Kosmetiikkablogeja seuraan useampia ja niiden perusteella olen ostellut joitakin tuotteita. Usein käy myös niin, että kiinnostun itse jostakin tuotteesta ja sitten googlailen ja etsin blogeista käyttökokemuksia ja vasta sitten muodostan päätöksen haluanko sen vai en. Parhaimmillaan minusta blogit toimivat innoittajina johonkin uuteen omaan juttuun, antavat käyttökokemuksia ja hyviä vinkkejä eli toimivat tavallaan tietolähteinä. Lukijan pitäisi kuitenkin osata soveltaa lukemansa omiin tarpeisiinsa eikä suin päin sokeana ryntäillä kaiken sellaisn perässä mikä näyttää toisella tosi ihanalta.

Henkilökohtaisesti minun paras punaiseni tällä hetkellä huulipunarintamalla on Artdecon tango red, aivan ihana koostumukseltaan ja väri on juuri minun sävyihini sopiva kylmä punainen. Olen miettinyt Ben Nyen Marilyn redin hankkimista, sen pitäisi kaiketi olla ihan puhdas punainen, ei lämmin eikä kylmä.

HeliJ
43/57 | 

TODELLAKIN kiitän ja kumarran syvään vinkistäsi siitä Klippotekin kuivashampoosta!! Niin monta kertaa se on minut pelastanut pahasta :) KIITOS! Ja niin, se H&M:n vihreä parka (jossa hupussa se karvareuna) - ostin sellaisen itsellenikin ja rakastan sitä <3

entinen shoppailuholisti
44/57 | 

Sulla on oikeasti enemmän vaikutusta monien nuorten ostotaipumuksiin kuin ymmärrätkään.

Monesti olen toivonut, että lähtisit mukaan johonkin "kuukauden shoppailulakko"-juttuun, sillä se avaisi sekä sinun silmiäsi, että lukemattomien nuorten silmiä asiaan. :) Lisäksi toivoisin ns. vaikutusvaltaisten bloggareiden perehtyvän enemmän mm. siihen, että millaisissa olosuhteissa oikeasti valmistetaan kaikkea mitä ostelette.
Millä sinä perustelet itsellesi että on ok ostaa tuotteita, jotka on oikeasti kamalissa työpajoissa teetettyjä? Perusteletko sitä sillä, että kuitenkin tykkäät myös ostaa kirppiksiltä, elät vain kerran, kun muutkin ostaa, vai jollain muulla?

Toivon ettet ota tätä minään provosoitumishaasteena, vaan että oikeasti pysähtyisit miettimään asiaa. Kannattaa katsoa asiaan liittyviä dokumentteja, koska kuvat kertovat enemmän kuin tuhat sanaa.

illusia
45/57 | 

Kyllä blogeista paljon himotuksen kohteita saa ja ideoita vaatteista sun muista itselle kenties sopivista jutuista, mutta lopulliseen ostopäätökseen koen blogien vaikuttavan aika harvoin. Toki, jos on aikeissa jotain ostaa, voi blogien ja lukijakommenttien suosituksien perusteella päätyä johonkin tiettyyn merkkiin, mutten koe sitä huonona asiana, päinvastoin! Toisaalta taas negatiivinen palaute jostain tuotteesta saa miettimään kahdesti, haluaako itse välttämättä todeta tuotteen huonouden vai luottaa muiden kokemuksiin. Itse olen esimerkiksi hankkinut ghd:n mm. blogikirjoitusten ja lukijakommenttien suosituksesta, enkä ole päätöstäni katunut. Hieman huonompi hankinta oli se samainen kuivashamppoo, jota lähestulkoon kaikki kehuvat maasta taivaisiin. Kehujen perusteella sen itsellenikin metsästin (hetki siihen menikin kun kummallisesti kaikki kaupat myivät eijoota heti postauksen jälkeen :P), mutten kyllä ole siihen mitenkään hullaantunut. Tuote jättää hiukseni lähinnä tahmeiksi ja lähmäisiksi, eikä suinkaan raikkaan tuntuisiksi, mutta vika lienee omassa päässä tai annostelussa eikä tuotteessa itsessään, kun niin moni siitä kuitenkin pitää. Muutamia kertoja olen vartavasten käynyt kaupassa hiplaamassa jotain tiettyä blogissa näkemääni tuotetta (usein vaatetta), mutta juuri kertaakaan en ole tainnut kyseisiä juttuja kotiuttaa, kun ne eivät loppujen lopuksi istukaan omaan tyyliini tai vartalolleni tai materiaalinsa puolesta, miten milloinkin. Toisaalta joskus olen ihastunut johonkin tuotteeseen kaupassa ja vasta myöhemmin bongannut samaisen jutun myös jostain blogista. Joten uskottelen ainakin tekeväni ostopäätökset itse, mutta toki blogeista saa innoitetta ja usein kaivattuja käyttökokemuksia ja suosituksia omien päätösten tueksi.

Nelliina
Liittynyt10.9.2015
46/57 | 

voihan se olla että on vaikutusta, mutta en suostu ottamaan harteilleni vastuuta muiden ihmisten rahankäytöstä (se on jokaisen omalla vastuulla / alaikäisten vanhempien vastuulla) enkä ole missään vaiheessa ottanut vastaan Täydellinen Kuluttaja ja Kansankynttilä -kruunua. Tämä siis ei-provosoituneesti kerrottuna :) eli toivon, jotta jokainen lukija on älyllä varustettu ja ymmärtää haluta ja ostaa vain itselleen oikeita asioita. Kaikenlaiset lakot ovat vähän omituisia, ei minun juttuni. Jos on oikeasti tarvetta rajoittaa omaa kulutustaan lakoilla, on varmaan syytä suhtautua asiaan syvemmällä tasolla kuin kuukauden lakolla. Miten perustelen sen että ostan tuotteita jotka on tehty hikipajoissa... haluaisin varmaan ensin tietää että mitkä tuotteet on tehty hikipajoissa? Sen jälkeen voi sitten miettiä noita hikipajamaitakin että mitkä elinolot siellä ovat noin yleensä. Miten ihmisten kävisi, jos ns. hikipajat vetäisivät yhtäkkiä kaikki ovensa kiinni. Mitäs sitten tehtäsiin? Yrityksillä on vastuu pitää huolta tuotantoketjuistaan, ja on aivan sekopäistä lähteä riehumaan barrikadeille sen vuoksi, että esimerkiksi Marimekko rehellisesti sanoi että ei 100% pysty takaamaan mitä jossain alihankkijan alihankkijan alihankkijalla voi _ehkä_ tapahtua. Eli mitään ei todistettavasti ole väärin, mutta että se mahdollisuus aina on. Ja me bloggarit emme sikäli eroa millään tavalla tavallisista ihmisistä, että joukossa on sekä aktiivisia tiedonhankkijoita että tavallista kansaa, jotka ostavat tuotteensa kaupasta tietämättä mitään taustaa. Oletko muuten ikinä kyseenalaistanut noita dokumentteja? Miten voit olla varma että ne pitävät 100% paikkansa? Uskotko kaiken jonka dokumenttimuodossa joku tietty taho tarjoilee? Olisi hienoa saada joskus puolueettoman tahon dokkari, jossa otettaisiin huomioon kyseisen maan kehitystaso, talous ja muut vaikuttavat tekijät.. länsimaalaisena on niin helppo mennä vaatimaan että tehkää niin ja näin että vastaatte meidän standardejamme, mutta ei ymmärretä, että se ei ihan niin helposti käykään, kun taustalla on maan hallitus ja koko historia. Eli olisitko sitä mieltä, että hikipajat kerrasta kiinni ja se siitä. Mitä korvaavaa työtä olisi tarjolla? Nälkiintyminen tai huoraus kenties? Onko missään saatavilla dokumenttia että mitä tehdään hikipajojen sulkemisen jälkeen vai onko koko ongelma sillä ratkaistu suitsait? Mielenkiintoinen aihe totta vieköön :) ja asiassa on niin paljon enemmän kuin vain älä osta mitään kaupasta, josta olet kuullut joskus pahaa.

Samalla muuten voisi kysyä perusteita sille, miksi ihmiset ostavat talouteen pari autoa, miksi on tarve omistaa jättimäinen omakotitalo, sisustaa sitä lattiasta kattoon uusilla kalusteilla tai ostaa energiasyöppöjä hifihifilaitteita tai vaikkapa että miksi joku syö lihaa tai polttaa tupakkaa. Tuntuu, että kaikkia kiinnostaa vain osoitella vaatekauppoja, mutta unohdetaan kaikki muu. Suomessa on jopa lähes toivottavaa elää leveästi, kunhan vaan ei osta vaatteita.

Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina

Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook

Marja
47/57 | 

Useimmat vaateblogit, joihin olen törmännyt, ovat jokseenkin kulutusta palvovia. Uusia vaatteita joka viikko, "pakko saada se ja se" -hehkutuksia jatkuvasti jne. On vaikea nähdä, että muotiblogien yleistyminen ei vaikuttaisi ihmisten kulutustottumuksiin. Toki yksittäistä bloggaria ei roviolle tästä saa viedä.

Tyylillä leikkiminen on kivaa, mutta nykyään taidetaan unohtaa, että siihen ei tarvita jatkuvasti uutta ja uutta. Olisikin todella positiivista törmätä bloggariin, joka osaa rakentaa tyylinsä vähemmästä. Nelliinan blogi päätyi blogilistalle mekkohaasteen kautta. Se oli todella inspiroiva.

Marja
48/57 | 

Viimeiseen kappaleeseen:

Tietysti ihmiset kiinnittävät vaateblogissa huomiota vaatteiden osuuteen kulutuksessa. Ruokablogissa vastaavasti ruokaan jne.

Nelliina
Liittynyt10.9.2015
49/57 | 

kyllä, mutta mielestäni on kovin kapeakatseista tarkastella vain ihmisen yhtä elämän osa-aluetta, kun kokonaiskuva merkitsee paljon enemmän. Mille asteikolle hiilijalanjälki (tai millä nyt halutaankaan mitata) asettuu kun otetaan huomioon ihmisen koko elämäntyyli? Joku vaateostostelu on yks hailee jos sama henkilö omistaa kaksi katumaasturia, megatalon, huvilan, syö lihaa, röökaa, ei kierrätä, lentelee 5 kertaa vuodessa thaimaaseen ja käyttää kertakäyttövaippoja. Siksi asioiden käsittely pieninä siivuina on vähän vääristävää, kuten nyt vaikkapa blogin perusteella.

Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina

Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook

Nelliina
Liittynyt10.9.2015
50/57 | 

minä taas uskon, että kulutusta suoranaisesti palvovat ökyilyblogit osaltaan avaavat ihmisten silmiä... ja juuri sillä tavalla että tuo ei ole kovin fiksua pitkällä tähtäimellä. Vastareaktioita on ollut nähtävissä jo pitkään ja monikin on herännyt miettimään sitä kautta kulutustaan.

Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina

Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook

miau
51/57 | 

Olen tainnut ostaa blogisi perusteella vain yhden täsmä tuotteen, ihanan kirkkaanpunaisen huulipunan :)

Inspiraatioita olen sen sijaan kahminut täältä kauha kaupalla, samoin potkua pukeutua omaksi kokemaani tyyliin. Vaikka en ole ostanut yhtään kopio-vaatekappaletta, olen löytänyt blogisi kautta vuosien aikana monta vaate-, ja kenkämerkkiä sekä monta nettikauppaa joista on löytnyt jotakin minulle natsaavaa. Vaatteiden eri tavalla yhdistely (minulla oli aina vakiyhdistelmät), asustaminen ja ompelu/modaaminen silloin kun kaupasta ei löydy ovat myös tarttuneet matkaan.
Kiitos, piipahdus blogissasi on aina yhtä piristävää piipahtaa!

Iris
52/57 | 

Ei siitä nyt oikeesti ooo noin kauaa :D Ehkä tyyliin puoli vuotta! Mäkin jäin samantien koukkuun Klippoteketiin ja olen muutenkin vain tyytyväinen, kun löydän jotain hyviä vinkkejä blogien kautta. Mun oma tyyli on itselleni hyvin selvillä niin ei pahoja hairahduksia kyl oo tullut. Jotenkin yritän muistaa, et kaikki ei näytä 180cm:n ihmisen päällä samalta kuin oman 161cm:n varren kaa ja muutenkin, kun käyttää tervettä kriittistä silmää niin hyvin pärjää houkutusten kaa. :)

Kocham
53/57 | 

Saattaa hieman väärentää tuon tutkimuksen tuloksia, jos sitä mainostetaan täällä :) Kaikkihan sinne laittavat lempiblogikseen "Nelliinan vaatehuoneen".

meri
55/57 | 

kiva kun pistit tuon opinnäytekyselyn tänne :) saa ainakin lisää vastauksia kun oman kokemuksen perusteella noihin voi olla joskus vaikea saada paljon vastauksia.
En ainakaan omien vastauksieni perusteella tunne itseäni "blogihuoraksi" ;) yksi kohta kun oli, että oletko ostanut tuotteita mitä blogeissa on mainostettu/ollut/kerrottu,niin pistin "en ole - vielä ;)" :D

M
56/57 | 

Oon ihan samaa mieltä! Nythän tutkija ei tiedä, mikä on hänen oma kyselyjoukkonsa saati vastaajajoukko, eikä hän voi päätellä edustaako vastaajajoukko sitä kohdejoukkoa, jota hän haluaa sen edustavan. Aika jännä :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu