Olen nauranut itseni tärviölle tyhjentäessäni lipastoni kahta "sekalaista ja muuta sälää" -laatikkoa, joihin olen vuosien varrella nakannut kaikkea sellaista mitä en ole raaskinut heittää roskiinkaan. Aarrelaatikoista löytyy mm. yläasteaikaisia koruja eli ankh-risti tottakai, ja tatskakoruja, jotka kauhukseni näyttävät olevan tulossa muotiin uudelleen! Why!? Edellisten lisäksi vanhoja kirjeitä, kortteja ja vaikkapa seuraavat helmet:


Aikansa it puhelimen eli Nokian banaanin vaihtokuoret. Voi että se puhelin oli ihana! Siihen mahtui muistaakseni 20 tekstaria, ja aina kun halusi säilyttää ihkupoikaystävän ihkuviestin, piti tehdä päätöksiä poistaa joku muu vanha viesti. Muistan että silloin kirjoiteltiin kaikki rakkausviestit aina kalenteriin tai päiväkirjaan ylös, koska puhelimessakaan niitä ei voinut säilyttää :D ei taida olla nykyajan teineillä moisia ongelmia älypuhelimien kanssa.

Kasa vanhoja C-kasetteja. Offspring oli niin kova sana silloin aikoinaan että kyllä raikasi Selfesteemit Riitiälänmäellä, kun rippilahjaksi saatujen stereoiden nupit oli kaakossa. Ala-asteesta puolestaan muistuttaa Ressu Redford, jota käytiin Valkeakoskella katsomassa livenäkin äiteen ja kavereiden kanssa, tukka nätisti kiharrettuna. Richard Marxin kasetin olen saanut muistaakseni kavereilta tai silloiselta poikaystävältä lahjaksi, ja edelleen kaikkien nyyhkylaulujen äiti Right Here Waiting aiheuttaa pienen hymynkareen radiosta soidessaan. Epäilyttävä tissikasetti on ostettu Viialan huoltsikalta siitä syystä, että siinä oli aikansa hittibiisi Kaoman Lambada. Se mikä kruunaa tämän huikean kasettivalikoiman, on niiden kuuntelemisen mahdollistavat korvalappustereot.

Torstain kunniaksi, Lambada olkaa hyvät.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=DYRhW-xLFPY[/embed]

Tuota noin. Olen kuvitellut että nykyajan musiikkivideot ovat roiseja, mutta hei osattiin sitä 80-luvullakin näköjään :D En edes muistanut että video oli tuollainen! Herää väkisin kysymys että onko suomen humppalavoilla vedetty lambadaa pakarat vilkkuen, koska tuo kyseinen tanssi oli niin valtava hitti siihen aikaan. On jokseenkin vaikeaa kuvitella jäyhiä suomalaisia tekemässä tanssilattialla mitään tuohon videoon viittaavaakaan...

Kommentit (39)

Mari
1/39 | 

Hahahah minäkin kirjoitin kaikki ihqut tekstiviestit vihkoon! Niitä vihkoja on kamala kasa! Mitähän niillekin tekis? Oon kateellinen nykyajan teineille, kun niillä ei varmasti ole tätä ongelmaa. Huh.

Chenille
3/39 | 

Voi, ihania muistoja! Meillä oltiin kotona ihan lambada-hulluja, esitettiin huikeita tansseja aina kaikissa perhejuhlissa. Mummukin toi meille huikeat lambada-hameet etelän-reissulta. Oi sitä onnea!

6/39 | 

Lambada on huippu :'D käyn Tampereen Rodeossakin siksi kun tiedän, että siellä jossain vaiheessa soi se lambada,, muun muassa :DD jostain sitä on innostus revittävä.

Sanjana
7/39 | 

Oijoi, miten paljon pakaroita videossa vilkkuukaan :D mahtavabon tuo biisi ja voi kun oon kateellinen siitä miten hyvin keltainen käy tummemmalle iholle! Tuo keltainen mekko on iiihana <3 mutta joo, näissä tunnelmisaa on hyvä alottaa viimenw koulupäivä ennen pääsiäislomaa :)

Kiitos piristävästä postauksesta!

Jonanna
8/39 | 

Hih, muistan kyllä olleeni pienenä aina hymy korvissa kun lambada soi =) Se oli meikäläisenkin suosikki.

Minä omistin myös banaanin, se on super ihkuilla mikki hiiri kuosilla :D Taitaa olla vieläkin tallessa jossain.

9/39 | 

Vitsi tota Lambadaa :) Sitä kyllä ala-asteella kaikki tanssi aina diskoissa ja kotibileissä. Richard Marxista voin tunnustaa oikeasti tykänneeni.

Hotzilla
10/39 | 

Jos lambada sattuu soimaan baarissa, niin meikä on ekana tanssilattialla esittelemässä muuvssejani! Paras piisi evöö!

11/39 | 

Meille äiskä teki sillon kultasella Lambada-kaudella Lambada-hameet ja kerran kun oltiin risteilyllä ja Lambada alko soimaan niin piti juosta sairaan nopeasti hyttiin vaihtamaan ne hameet päälle ja takas tanssilattialle :D

Rytsis
12/39 | 

Mullakin oli banaanikännykkä ja se oli NIIIIIIIIIIIIN ihana!! Vieläkin lämmittää muisto siitä :)

Maikki
13/39 | 

Nämä meni itellä sarjaan "juuri, kun luulit unohtaneesi", aiettä! Muistan kultaisella kasarilla joutuneeni päiväkodissa tiukkasanaiseen puhutteluun, kun yhden pojan kanssa esitettiin muille lapsille lambadaa – siinä syntikka ja laulu raikasi: tanssi lambadaa, anna rytmin kuuman keinuttaaaaa! :D

Älä vaan heitä noita pois, ikinä!

Marion
14/39 | 

Voi että, itsekin kasarilapsena muistan nämä helmet kyllä todella hyvin! :D Loistopostaus, tämä piristi aamupäivää kummasti!

15/39 | 

Tuttuja kasetteja! :)
Meille liikunnanopettaja opetti lambadaa, semmonen vanhempi rouvashenkilö :D

maaretta
16/39 | 

Rakastan tätä kappaletta. En voi vähemmin sanoin kuvata tätä. Se vie lapsuuteen, saa onnelliseksi ja tekee mieli aina tanssia kun kuulee tämän. Joskus joku dj on baarissakin soittanut tämän pyytäessä.

Ja siitä roisiudesta. Olen itsekin miettinyt..että tekeeköhän sitä joistain asioista omassa mielestään roisimpia kuin ne ovat? En minäkään muista tätä lapsuudesta kovinkaan paljastavana tai rohkeana. Samoin kun vanhempana katsoin Hopenuoli sarjaa ja aikuisempana se tuntui raaemmalta kuin silloin lapsuuden fanituksessa. Lapsena osaa ehkä nähdä asian ytimen eikä aina kaivaa siitä niitä "kauhistus"elementtejä :)

Oopsie
18/39 | 

Banaani. En oo ikinä milloinkaan rakastanut mitään puhelinta niin tulisesti. Mullakin olis se vielä varmasti tallessa, ellei sitä olis pöllitty ylä-asteella. O_o

Noi musat on myös laatu kamaa.

Pauliina
20/39 | 

Mäkin kirjottelin aikanani tekstarit vihkoihin muistiin (KAIKKI tekstarit, ne turhatkin). Voi että niihin oli kerran kellaria siivotessa ihana törmätä, monet nuoruuden muistot löytyy niistä viesteistä. <3

Heli L.
21/39 | 

Ihania muistoja! Kerrassaan.
Mua vähän harmittaa, että mun NKOTB -kasetti hukku jonnekin ellulaan enkä löytnyt sitä enää ku duunit loppu. Mehän sitä joskus kuunneltiin sitä toimistolla :D

Mut onneks tytöt löysi mun cd-varastosta e-roticin levyn ja luukuttivat sitä tässä yks päivä :D Oh so levely. Onneks he ei vielä ymmärrä sanoituksia.

Sariska
22/39 | 

Voi LAMBADA! Tuo oli varmasti isäni lempikappale kun olin eskari-ikäinen. Muistan vielä kerran kun iskä laittoi levysoittimessa levyä soimaan ja Lambadaahan sieltä tuli ripiittiinä ja iskä heilutti peppua xD

Täytyy kyl olla mieleenpainuva biisi ku noin pienestä asti muistan tän kappaleen tosi voimakkaasti, ja nimenkin oon muistanut näihin päiviin asti! Luulin vaan tosi pitkään että Lambada on joku musiikkityyli, eikä kappaleen nimi :D

23/39 | 

Siis Viialassa järjestettiin silloin aikanaan oikein Lambada-kurssi. Kurssin jälkeen osallistujat esittelivät taitojaan Viialan torilla pidetyssä tanssiesityksessä! Muistan tämän, koska isoveljeni osallistui kurssille, mutta minua ei päästetty. Ja se jos joku harmitti! Ai kamala! :))

Mahla
25/39 | 

Hahaa, mä kävin Toijalassa silloisen Keskustan ala-asteen jumppasalissa ihan Lambada-kurssilla:D Olin täysin unohtanut!

26/39 | 

Mulla tais olla semmoinen cool Sooda-kalenteri, jossa oli aina kuukauden lopussa (tai harvemmin?) tilaa tekstareiden muistiin kirjoittamiselle. Ihanaaaaa. Jossain vaiheessahan oli niitä euron sunnuntaipäiviä, jolloin sai lähettää rajattomasti tekstareita. Niitä tuli niin paljon, että oli todellakin pakko kirjoittaa osa paperille, jos halusi säästää muistot.

sanna
28/39 | 

Harvemminhan noita musiikkivideoita mistään telkkarista tuli.Itse en ainakaan muista muuta, kuin että kun jyrki alkoi niin sieltä yritettiin nauhoittaa vhs kaseteille videoita.Saatto kyl olla joku top-40 listakin...Kuinka onkaan ajat muuttunut:)

Tuulia
29/39 | 

Ah, kiitos iki-ihanasta Lambadasta! En ole sitä kuullut saati nähnyt videota varmaan vuosikymmeniin. Tykkäsin biisistä kovasti, siinä ja videossa oli mielestäni silloin iloista seksuaalisuutta ja läheisyyttä - ja samoin näen sen vieläkin. Pelasti ankean päivän.

Rv 38+5
30/39 | 

Tässä raskaushormonimyskyssähän tulee ihan nostalginen nuoruus mieleen! Lykkyä loppuodotukseen teille molemmille? <3

31/39 | 

Multakin löytyy kaapeista muutamia vihkoja, joihin on kirjoitettu tekstareita talteen. Pitääkin kaivella ne joku päivä esiin ja heittäytyä taas nuoruusvuosiin. :D

Nyt on kyllä pakko laittaa vähän Richard Marxia soimaan!

Varjotar
32/39 | 

Hajosin kyllä pahasti tuolle videolle! :D Symppis sinänsä, mutta noi lapset sai viimeistään nauramaan. Olen ysärin lapsia eikä mulla ole minkäänlaista muistikuvaa tästä kappaleesta, vaikka olen kuullutkin lambadasta puhuttavan. Ja tohon tekstareiden kirjoittamiseen niin harrastin sitä vielä vuoteen 2011 asti :D

33/39 | 

Oih, mitä ihania lapsuus-/nuoruusmuistoja! Multa on löytynyt ihan kaikki nuo samat kasetit ja banaanit jne, mutta olen harmikseni muutoissa siivonnut ne pois :-( Nyt oli laitettava Richardia soimaan (onhan se ihq edelleen) ja samoin myös veivattava pari kierrosta Lambadaa! Kyllä se zumbat voittaa ;-)

käyttäjä-6444
Liittynyt23.2.2015
35/39 | 

Eikös Lambadaa ole käytetty joskus lähiaikoina jossain Jennifer Lopezin biisissä...? Eri sanoilla, mutta rytmi sama..? Kiva, kun laitoit alkuperäisen videon. :) Moni ei varmaan ole kuullut alkuperäistä kappaletta.

Ann
36/39 | 

Voi, kyllä sitä Lambadaa tanssi jäyhät suomalaisetkin. Aivan pienenä olin häissä, joissa ruokailujen jälkeen alkoi perinteinen tanssi. Mitä pidemmälle iltaa mentiin, sitä villimmäksi meno toki yltyi. Kyllähän bändi Lambadankin soitti ja sukulaisnaiset siellä mekot viuhuen pistivät menemään! Ei tainnut kyllä ihan samanlaiset alusvaatteet olla mekkojen alla :D Samalla aivan ihana ja aivan kamala muisto.

Itse pidin tuosta biisistä aivan valtavasti, ja pidän muuten edelleenkin! Olisin halunnut paikallisen kansanopiston Lambada-kurssille, mutta äidin mielestä olin liian pieni siihen. No, lohdutukseksi sain sellaiset ihmeelliset röyhelöiset jumppavermeet. Ne päällä sitten keikuttelin tuon biisin tahtiin. Oi aikoja!

Outi
37/39 | 

Lambada-muistoja täälläkin. Äidin kirjahyllystä löytyy VHS:ltä kotivideo, jossa tanssin lambadaa. Olen varmaankin parivuotias. Innokasta tanssia ei haittaa edes se, että puolessa välissä tanssin itseltäni kirjaimellisesti jalat alta ja kaadun viereiseen säkkituoliin. Ei muuta kuin ylös ja jatkamaan!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla