Täytyy sanoa, että en olisi tätä päivää uskonut näkeväni. Neuloin ihan omin kätösin chunky beanien eli muhkean pipon. Huhhuh kuulkaa. Aloin opettelemaan neulomista vasta viime viikolla (mieheni mielestä täysin överillä tahdilla :D). Se kertonee siitä, miten helppo tämä myssy oli lopulta neuloa. 

Ohje on ystäväni vinkkaama Chunky beanie isoon päähän, jonka avulla Maija neuloi minulle toissa vuonna vaaleanpunaisen version muhkeasta myssystä. 

Tässä myssyni. Sitä ei ole vielä kasteltu, joten hieman hapuileva käsiala näkyy vielä. Hassu juttu muuten, että neuleen kasteleminen tasoittaa pintaa. Silloin puhutaan neuleen sileyttämisestä. Asiaa valaisi neulomistaitoinen työkaverini ja opin taas yhden uuden asian käsitöistä. 

Myssyyn käytetty lanka on Novita Hygge Wool ja pyöröpuikot kokoa 5. (Alku neljällä puikolla.) 

Siitä on älyttömän kauan, kun olen opetellut jotain aivan alkeista asti. Mieletön tekemisen riemu, jonka olin jo unohtanut! Täytyisi pitää huolta, että myös vanhempana opettelee uutta koko ajan. Etenkin käsitöiden saralla opettelemista riittää, joten ei jää siitä kiinni. Fiilistelen jo ryijytekniikan haltuun ottamista jossain vaiheessa, mutta hoidetaa tämä neulomisen riemu ensin alta pois.

Kunnianhimo kasvaa tehdessä, katselen jo sillä silmällä kirjoneuleita, vaikken todellakaan ole vielä valmis. Mutta tämän talven aikana aion kokeilla vaikkapa säärystimiä. Jostain sekin on aloitettava. 

Ps. viikon neulomisen jäljiltä sormet tuntuvat siltä kuin ne olisi vedetty mankelin läpi... täytyy ehkä vähän hillitä.

Kommentit (15)

Veltsun äiti
1/15 | 

Tuo on niin totta, uutta oppiessa saa kunnon kiksit onnistumisesta! Ja kirjoneule on käytännössä oikeasti aika helppoa, vaikka se näyttääkin vaikealta.

P.S. Vaikka en yleensä kommentoi mitään, olen seurannut ja lukenut blogiasi melkein ihan alusta asti. Sun jutut on timanttia!

Neulomiseen hurahtanut
2/15 | 

Onpa kivan näköinen pipo! 😍 Näin neulootikkokin vallan innostuu, tuota täytyy koittaa.
Upeasti oot tehnyt, käsialakin on tosi siisti. Rohkeasti vaan kokeilemaan kaikkea uuttakin. Käsitöistä sitä uutta riittää tosiaan loputtomasti... 👍

Chatte
3/15 | 

Sairaan hieno! Paljonko meni lankaa tuohon pipoon? Haen heti tänään itselle tarvikkeet ja alan neulomaan.

Sariska
5/15 | 

Jos käsiala on tiukkaa (niinkuin minulla) niin kirjoneuleen teko on yhtä helvettiä, tulee joustamaton tiivis tönkkö putkilo. Se on jotain, mistä olen vain todennut, etten osaa enkä viitsi tehdäkään sikai, kun tulee niin huonoa jälkeä... ihan varoituksena vaan, ettet pety. Piposi on upea ja käsialasi on tosi tasaista ottaen huomioon, että vasta aloittelet!

Milwiina
6/15 | 

Kannattaa muistaa neuloessa pitää neulojan jumppataukoja (googlettamalla löytyy). Tällöin pystyy neulomaan pitkään eikä tule niskajumien tms. tuomia taukoja tekemiseen, kun ennakoi :) Itse opin tämän kantapään kautta ja suosittelen sen vuoksi muistamaan tauot.

Neulootikko
7/15 | 

Selvisikö se käyttämäsi langan määrä? Haluaisin tehdä juuri tällaisen myssyn mutta en haluaisi ostaa liian montaa kerää ja se se vasta harmittaakin jos lanka loppuu kesken.

Nelliina
Liittynyt10.9.2015

Minulla ei valitettavasti ole grammapuntaria :( Olen lähes varma, että määrä oli 4 kerää, mutta aloittelijana en osannut kiinnittää asiaan lainkaan huomiota, kun ostin itse lankaa kerralla paljon, että saan tehtyä myös kaulaliinan samasta langasta. Nyt ainakin osaan ensi kerralla laittaa ylös tällaiset asiat. Pahoittelut tästä :(

Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina

Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook

Mirja L
8/15 | 

Moikka, olen alkanut opetella neulomaan sinun innostamanasi! Voinko tehda taman pipon kokonaan 25cm pyoropuikoilla? Asun Englannissa ja minun lahellani ei ole haberdashary liiketta jossa voisi kayda kyselemassa ja nettikauppjen valikoima pyorryttaa vahan. :D Kiitos!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011