Huomenta ja ihanan aurinkoista alkavaa viikkoa! Tällä hetkellä vietetään valtakunnallista pyöräilyviikkoa (7.-15.5.2011), ja sain Cycleinheliltä haasteen postata itsestäni fillarikuva. Uudenvanhan Nopsan omistajana on suoranainen ilo ottaa fillarikuva, olen jo parissa päivässä kiintynyt omaani pahemman kerran.


h4

h4


h2

h2


h3

h3

Tampereen pyöräilymaisemista ei voi valittaa, rakastan Laukontoria ja sen tunnelmaa. Välillä kuulee puhuttavan, että Tampereella on vaikea liikkua pyörällä. Olen erittäin paljon erimieltä. Keskustaa kiertää vaikka kuinka monta ihanaa reittiä, ei ole pakko mennä Hämeenkadulle menettämään hermojaan. Paitsi tietysti jos sattuu olemaan töissä hämpin varrella, se on vähän ikävämpi juttu ;) Mutta noin muuten, ottakaa aikaa ja tutkikaa parhaita reittejä, ei fillarin kanssa ole väliksi jos tulee muutama sata metriä lisää matkaakin, sehän on vain mukavaa arkiliikuntaa.

Kommentit (13)

HeliJ
1/13 | 

Iiks, noista kuvista tulee NIIN ikävä Tamperetta :´( Elin siellä hurjimman nuoruuteni eli ikävuodet 13-27. Edelleen syrän sykkii Manselle - ei sille mitään voi <3

Ja niin, tuo sinun takki(kin) on upea :)

henna
3/13 | 

Pyörällä ei ole vaikea liikkua keskustassakaan, mutta jostain syystä Tampereella silti on hyvin paljon pyöräilijöihin kielteisesti/vihamielisesti suhtautuvia ihmisiä. Sen huomaa mm. jokavuotisista yleisönosastokirjoituksista Aamulehdessä. Joidenkin mielestä pyöräily keskustassa pitäisi kieltää kokonaan tai ohjata pyöräilijät henkensä kaupalla ajamaan ajoradalle. Itse en kyllä uskaltaudu autotielle bussien ja henkilöautojen kolhittavaksi. Pari vuotta sitten oli koominen kokeilu Hämeenkadulla, kun jalkakäytävä jaettiin valkoisella viivalla jalkakäytäväksi ja pyörätieksi. Homma ei toiminut mm. siksi, että jalankulkijat siitä huolimatta kävelivät miten sattuu pyörätiellä. Itselleni olen Sammonkadulla pari kertaa törmännyt ukkoon, joka toisella kerralla huuteli hävyttömyyksiä ja toisella kerralla yritti jopa kaataa minut kumoon pyörätiellä pyöräillessäni.

Nelliina
Liittynyt10.9.2015
4/13 | 

HeliJ: tampere on ihan mahtipaikka! Ja takkikin haha, se muuten on tuosta Laukontorin Radiokirppikseltä ostettu :)

Malvolio: toki, polkimet kunnolla pyörimään vaan :)

henna: täällä on suorastaan surullisen kuuluisaa suhtautumista pyöräilijöihin. Itsenäisyydenkadullahan pari vuotta sitten joku sekopää oikeasti onnistui tönäisemään pyöräilijän bussin alle ja muuta mukavaa. Ihmisillä ei paljon nupissa säkenöi noiden "kielletään pyörät keskustassa" juttujen kanssa, olisiko sitten parempi että kaikki liikkuisivat omilla autoillaan :S Ja voi elämä niitä hämeenkadun valkoisia kaistoja, hyvin toimii juu... NOT! Minä ajan aika paljon autokaistoilla, oon jotenkin tottunut siihen, mutta vain normi asfaltilla, mukulakivillä ei ole kovin hauskaa sotkea :D

Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina

Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook

6/13 | 

Pyöräily on kieltämättä aivan loistavaa ja mukavaa arkiliikuntaa, minäkin olen aivan innosta soikeana, kun vihdoin sain oman pyöränikin käyttöön ja pääsen suhauttelemaan työmatkat sen kanssa. :)

2000
7/13 | 

itse en usko, että uskaltaisin mennä omaa isommassa kaupungissa pyörällä mihinkään, tuossa lähellä olevassa nimittäin viilletään välillä ne renkaat auki ja semmosta mukavaa :/

8/13 | 

Mä olen nyt tänä keväänä alkanut pyöräillä enemmän, koska sain a) kunnon pyörän ja b) töitä johon on mentävä joka aamu. :D Paljon kivempaa kyllä fillaroida kuin mennä autolla, ei tarvi seisoa aamuruuhkissa tai miettiä mihin sitä ajopelinsä parkkeerais.

Kaupungissa pyöräily on tosin jotain maailman ärsyttävintä, kun on joskus (= yli puolet elämästään) asunut maalla... Täällä saa koko ajan saa olla skarppina, ettei päälle aja auto taikka toinen polkupyörä tai ettei joku kävelijä hyppää yhtäkkiä eteen. Ilman kypärää en uskaltaisi kyllä lähteä liikenteeseen ollenkaan, se on niin pienestä kii tuolla muiden kulkupelien ja kanssaliikkujien seassa et on henki pois! o_O

9/13 | 

Pyörä <3 Mulla ei oo vaikeuksia polkee, en pelkää mitään, pyöräilen iha mis vaan ja miten vaan. Paitsi Örebrossa, koska porukka tääl on hengenvaarallisii liikenteessä. ihan vaa tämmönen heads up jos tänne kukaan ikinä sattuu eksymään (tiedetään - that won't happen ^^)

Itta
10/13 | 

Heh, minä taas olen kironnut tätä Tampereella pyöräilyä! Asiaan saattaa vaikuttaa se, että olen asunut muutamaa viime vuotta lukuun ottamatta pienessä kaupungissa, jossa pyörällä sai viilettää niin kovaa kuin pääsi. Täällä saa tosiaan olla varuillaan, ettei joku hyppää kulman takaa tai bussin ovesta eteen. Toinen asia mikä ärsyttää, on tuo rotvallien ylitys, renkaat kiittää, not! Ajotiellä en minäkään meinaa uskaltaa ajaa. Tulipas avautuminen :)

Helka
12/13 | 

moisesta pyöräilyviikosta tietämättömänä poljin tänään tylsyyttäni 16km matkan edestakaisin tampereelle kouluun ja takaisin! hyvää arkiliikuntaa sekin;)

:) Pirtsakka :)
13/13 | 

Tampere on ihanan väljä kaupunki tykkään liikkua siellä vaikkein pyöräillyt olekkaan kuin neljällä pyörällä.

Tykkään kyllä pyöräillä kahdellakin pyörällä kunto kohenee ja rahaa säästyy näkee mukavasti ympäröivän luonnon ainakin täällä maalla :)

Linnun laulaa ja luonto tuoksuu keväälle:)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012