Hetki sitten muokkasin koon 34 mekosta täydellisen sopivan hameen, ja käytän keskimäärin esimerkiksi H&M:n mitoituksessa kokoa 40/M. Nyt seuraa jatkoa tarinalle, tällä kertaa XS-kokoisesta mekosta muokkautuu ihana crop top, joka sopii joustavasti kokoja XS - L käyttävälle. 

Kaiken mahdollistaa oi niin ihana pliseeraus, jota tässä kirppismekossa riittää. Pliseeraus tarkoittaa tuunausmielessä sitä, että vaatteessa on tuplamäärä kangasta ja se taas mahdollistaa melko vaivattoman koon muutoksen. Löysin tämän H&M:n sifonkimekon parilla eurolla kirpputorilta ja vaikka se mahtui jollain ihmeellä ylleni sellaisenaankin, se ei todellakaan laskeutunut lantion kohdalta kauniisti koska oli armottomasti kaksi kokoa liian pieni. Ajattele pliseerattua makkarankuorta. Not hot :D

Mutta mekon kauneus tiivistyikin sen yläosaan, hameosan ollessa ihan yhdentekevä. En muutenkaan pidä kapeista pliseeratuista hameista, niissä pitää olla hieman runsaampi helma. Tämä mekko oli helmastaan mallia kapea.

Kun kuljen kirppiksillä, zoomailen vaatteet aina DIY-silmälasien läpi. Miten second hand -vaatetta voisi muokata, onko esimerkiksi yläosasta rumassa/epäsopivassa mekossa erityisen kaunis helmaosa (DIY hame) tai voisiko vaatteen käyttötarkoituksen muuttaa ihan kokonaan. 

Tämä mekko oli hartioista sopiva, eikä sen tuunaaminen vaatinut muuta kuin hameosan siistin leikkaamisen, reunan huolittelun ja kääntämisen ohutta kuminauhaa varten. Pliseeratun helman olisi voinut jättää myös "auki", mutta halusin supistaa sen kuminauhakujan avulla kevyesti suppuun. Näin se toimii kapean mekon tai korkeavyötäröisen hameen yläosana todella kivasti. 

Tuunatun mekon hameosakaan ei mene hukkaan, teen siitä pyöröhuivin. Kaunis kermanvärinen pliseerattu huivi on täydellinen kesäasuste ja helma kietoutuu kaulan ympärille kaksi kertaa. Ihan kuin se olisi kaulaan tarkoitettu. 

Kommentit (2)

Kiaranna
1/2 | 

Hieno idea! Miltä se paita nyt näyttää päälläsi ja miten aiot pukeutua cropatun paidan kanssa? :) Jään mielenkiinnolla odottamaan asukokonaisuuden lopputulosta. :)

Aniini
2/2 | 

Kiva lukea  näitä tuunausvinkkejä. Niitä saisi olla lisääkin! Kyllästyttää,kun kaikissa blogeissa nykyään on vain tuotemainontaa ja matkoja mitä eksoottisimpiin kohteisiin. En osaa samastua sellaiseen elämään. Sen sijaan kirppistely on lähellä sydäntä ja kaikenlaista tuunausta haluaisin opetella. Itse olen valitettavasti niin tumpelo, etten tällaisten vinkkien pohjalta osaisi vielä toteuttaa mitään... vaan ehkä joskus olisi aikaa opetella. :) Ohjeita siis jatkossakin, pliis - ja myös meille tumpeloille räätälöityinä. :D

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011
2010