Seuraavaksi fiksataan tätihame. Suomalaisen Voglian puoleen pohkeeseen päättyvä tätihame oli suunnilleen epäimartelevin pituudeltaan, mitä naiselle voi kuvitella. Vaikka minä olen melko kapeakoipinen, pohkeen paksuimpaan kohtaan tuleva poikkilinja ei vain tule kyseeseen. Jalat näyttävät puhelinpylväiltä.

Tässä hame ennen käsittelyä:
Suurin osa teistä oli kanssani samoilla linjoilla hameen muokkauksen suhteen. Lyhempi, muodokkaampi ja kunnon vanhanajan kynähamefiilistä kehiin.

Lyhensin hameen helmaa reilusti, ja muotoilin sen takaa pidemmäksi, edestä lyhyemmäksi. Ylijäämähelmasta tein taakse V-kirjaimen muotoon ylimääräisen rimpsun, mikä korostaa hameen veistoksellisuutta. Vaikka itse sanonkin, tästä hameesta tuli tosi kiva, viihdyn vanhanaikaisessa sihteerikkölookissa erittäin hyvin.
Tuunauksen tarpeessa olisivat myös ilmeeni, mutta ulkona oli pirun kylmä ja olin tässä vaiheessa palellut siellä jo kolmen eri asukokonaisuuden kanssa.
Hameen juju on nimenomaan tuolla pyrstöpuolella, edestä katsoen se on kuitenkin paria leikkausta lukuunottamatta melko yksinkertainen.
Tuunauksen opetus. Kannattaa kiinnittää kirppiksillä erityistä huomiota näihin vanhoihin hameisiin, niistä saa tehtyä kauneimmat kynähameen pikkuvaivalla. Parhaassa tapauksessa hameen vyötärö ja lantio ovat täydellisiä sellaisenaan, ja saksia kaipaa vain helmaosio. Tuunaukseen meni aikaa noin 30 minuuttia ja hame maksoi 8 euroa.

Muista äänestys OmaOliviassa parhaasta lopputuloksesta. Tällä hetkellä tätihame näyttää olevan ykkösenä :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (18)

mervi
1/18 | 

Mahtava koulumamselli goes 2012 -hame! Jos vaan löytyis itseltä esittelykelpoiset sääret niin aijai että tahtoisin heti tuommoisen hameen!

3/18 | 

Voi että kun itsekin osaisi! Peruskoulun pakolliset käsityötunnit yhdessä ompelukoneen kanssa vain jättivät aikamoiset epäluulot kapistusta kohtaan. Sitä tarvitsi vain katsoa ja kaikki langat menivät solmuun! Mutta ehkä otan tavoitteeksi, että ennen kuin täytän 30.... tai 40, niin kesytän ompelukoneen!

Nelliina
Liittynyt10.9.2015
7/18 | 

17!!! :D Mulla on kyllä lapsenpyöreyttä poskissa vaikka muille jakaa, mutta ei nyt ihan teini-ikäiseksi kai :D

Mutta kiitos paljon, kiva kuulla että viihdyt täällä :) minusta on hauska näyttää esimerkkiä että kolmekymppisenä voi ihan hyvin toteuttaa itseään pukeutumisella, leikkimielisyydellä ja harrastuksilla, olisi aika kestämätön ajatus että näin nuorena (elämä edessä, teini-iän epävarmuudet takana) pitäisi jo olla beige, sovelias ja olla nauramatta liian lujaa. Älä turhaan pelkää vanhenemista, elämä kuule vaan paranee vuosi vuodelta ja kropastakin voi pitää huolta hautaan asti, minä ainakin olen nyt paremmassa kunnossa kuin parikymppisenä :)

Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina

Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook

Jennikp

"Beige, sovelias ja olla nauramatta liian lujaa" - etpä olisi enää paremmin ja osuvammin voinut kuvata tuota ajatusmallia mitä tämän ikäisten pitäisi MUKA jo olla... :) itsekin kuulun niihin reilu 3-kymppisiin jotka nauttivat elämästä juuri sellaisena kuin itsestä tuntuu, ihan sama mitä muut tuumaavat.

Jennikp

"Beige, sovelias ja olla nauramatta liian lujaa" - etpä olisi enää paremmin ja osuvammin voinut kuvata tuota ajatusmallia mitä tämän ikäisten pitäisi MUKA jo olla... :) itsekin kuulun niihin reilu 3-kymppisiin jotka nauttivat elämästä juuri sellaisena kuin itsestä tuntuu, ihan sama mitä muut tuumaavat.

Upea tuunattu hame!

Rose
8/18 | 

Pakko uskaltautua vihdoin ja viimein pitkän ajan lukemisen jälkeen kommentoimaan!

Niina, olet upea!
Suurimmat pelkoni ovat (niin pinnalliselta kuin se kuulostaakin) vanhenemiseen liittyviä. Pelkään tyylinikin muuttuvan samanlaiseksi kuin kummitädeilläni ja mummoillani.

Blogiasi lukiessa olen aina kuvitellut, että luen n. 17-vuotiaan nuoren naisen juttuja, ja aamukahvit lensivätkin kauniissa kaaressa näytölle kun ensimmäisen kerran vilkaisin sivupalkkia, jossa esittelet itsesi kolmekymppiseksi kenkäfriikiksi.
30? No way, näytät ainakin 10 vuotta nuoremmalta.

Annat minulle uskomatonta tsemppiä porskuttamaan elämässä eteenpäin (enkä nyt tarkoita että olet vanha, et todellakaan), olet upeampi kuin kukaan ikäiseni. Ja niin hoikka. Ja kaunis.

Kiitokset sinulle tästä, ja upeaa syksyä!

Catti
9/18 | 

Ihana! Toi röyhelö on upee! Ostaisin, jos tuollaisia myytäisiin jossain!

Muuten oon samaa mieltä Rosen kanssa, näytät upeelta, etkä yhtään kolmekymppiseltä! Itsekin oon kolmikymppinen ja vähän päällekin, onneksi itseänikään ei monet uskoisi sen ikäiseksi :D Mut tärkeempää tosiaan on tajuta se, et ei tän ikäisenäkään, eikä sitten myöhemminkään tarvi lopettaa mitään juttuja, voi edelleen kokeilla kaikenlaisia tyylejä ja olla mitä on sisältä, eikä sopeutua ulkomaailman käsityksiin tietyn ikäisistä ihmisistä! Ja ettei ikinä oo liian myöhäistä esim. alkaa pitää huolta kropastaan! Oon ittekin alottanu vasta tänä vuonna kunnon elämäntapamuutoksen ja laihtunu jne.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012