Minulla ja siskollani on yhteinen harrastus: kirppikset ja vintage. Minä olen ollut kierrätyksen kannattaja lapsesta asti, sekä myyjänä että ostajana. Erityisesti sisustus ja vaatepuoli on ykkösjuttuni. Siskoni sai tartunnan aikoinaan minulta, ja alkaa olla hänkin jo kokenut konkari. 

Ulkomaille lähtiessä meillä on tapana etsiä kaikki paikalliset vintage-putiikit kartalle etukäteen, ja tehdä ns. vintage walk tour sopivassa välissä. Dubliniin lähtiessä kävi ilmi, että kaupunki suorastaan pursuaa erilaisia vintage-putiikkeja ja charity shoppeja eli paikallisia "UFF:eja". 

Tässä meidän visiitin parhaat yhteen postaukseen koottuna. 

BETTY BOJANGLES

Kaikki mikä kimaltaa! Ehdottomasti oma lempparini, sillä valikoima oli keskittynyt juhlaviin vintage-asusteisiin, mekkoihin ja kenkiin. Paljon eri aikakausien vaatteita, mutta myös kierrätettyjä vintage-tyylisiä vaatteita löytyi. Hintataso oli normaali eli hieman tyyriimpi kuin kirppari, mutta ei vielä kallis. 

DUBLIN VINTAGE FACTORY

Heti Betty Bojanglesin vieressä, Smithfieldin kaupunginosassa on DVF. Tässä liikkeessä ostoksia tehdään kilohinnalla - osta mitä vaan, hinta on 20€ / kilo. 

Valikoima oli meidän visiitin aikana melko kasaria ja ysäriä, eli juuri sitä mitä nykykuluttaja ostaa ketjuliikkeistä. Tietyn tyyliselle tämä paikka on varmasti 9. taivas, mutta itse en innostu ihan näin "tuoreesta" muodista. Käymisen arvoinen paikka joka tapauksessa.

ExtraVinkki: BettyB:tä ja DVF:ää lähellä on kiva brunssipaikka, Third Space. Iso suositus tälle! Samalta torilta löytyy myös Jameson Distillery, joten senkin voi halutessaan ottaa saman päivän kohteeksi. 

NINE CROWS

Samaa ysärilinjaa DVF:n kanssa jatkaa Nine Crows. Eli jos sen tyylin vaatetus kiinnostaa, niin tämä on ehdoton. Lisäksi Nine Crows sijaitsee Temple Barin alueella, ja kai nyt jokainen Dublinin kävijä haluaa ihmettelemässä kyseisen alueen meininkiä ainakin kerran. Temple Barilla on muutenkin kivoja pikku putiikkeja, joista tehdä löytöjä. 

JENNY VANDER

Nyt ollaan sen luokan kimalluksen äärellä, että tarvitset aurinkolaseja. JennyV on vintage-kauppojen kuningatar, ihan joka suhteessa. Hintaluokaltaan kalliimmalla puolella, mutta syystäkin. Vaatteet ovat aivan jumalaisia ja aidosti vanhoja ball dressejä ja iltapukuja. Rekit ovat täynnä tylliä, paljetteja ja höyheniä.

Tämä on putiikki, mistä todennäköisimmin löytää Elämänsä Juhlamekon. 

OM DIVA

Ihan Jenny Vanderin lähellä on monikerroksinen Om Diva, jossa myydään sekä vintagea, että paikallisten suunnittelijoiden pieniä erikoismallistoja. Om Diva on kuin pieni tavaratalo, jonne kiinnostavat vintage- ja design-vaatteet sekä korut kokoontuvat. 

Täältä löytää todennäköisimmin jonkin pienen erikoisuuden, esimerkiksi juuri värikkään asusteen tyyliä piristämään.  

RETRO

Lähellä Om Divaa ja Jenny Vanderia on kauppahalli (George's Street Arcade, 22 S Great George's St), jonka sisältä löytyy fiftariputiikki Retro. Tuotteet ovat reproja, aitoa vintagea en muistaakseni nähnyt lainkaan. Otin putiikin silti listalle, sillä valikoima on ehdottomasti kiinnostava kaikille kellohelmojen ystäville!

Lisätkää kommentteihin muita Dublin vintage-vinkkejä, jos mieleen tulee. Kirppistelijöiden kannattaa näiden lisäksi koluta myös lukuisia charity shoppeja, sillä niissä hinnat pyörivät parissa eurossa ja vastaan voi tulla vaikka millaisia aarteita!

Kommentit (3)

MinnaHä
Liittynyt1.10.2018
1/3 | 

Ei ole kyllä mitään vinkkejä jakaa, kun en ole Dublinissa käynyt shoppailemassa. Mutta vaikuttaa kyllä tosi kivalta kaupungilta. Ehkäpä ensi kesällä sitten suuntaan sinne päin shoppaamaan! :)

Nauti jokaisesta päivästä niin kuin se olisi viimeinen!
Blogini: https://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/matkailua-ja-sisustusta-haaveilua

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011
2010