Kun kysyin teiltä matkavinkkejä Milanoon, lähes yksimielisesti kaikki olivat sitä mieltä että suosituin turistinähtävyys Duomo di Milano on ihan oikeasti näkemisen arvoinen paikka. Goottilaistyylin ihailijana yhdyn tähän samaan kuoroon, vanha katedraali veti kertakaikkiaan sanattomaksi.


duomo di milano

duomo di milano


a51

a51

Kävimme myös sisätiloissa ja saimme ihailla jättimäistä keskilaivaa sekä upeita taideteoksia. Kameran käyttö salamalla oli kielletty ja en ole itseasiassa ihan varma että oliko kamerat kokonaan kielletty, mutta kuitenkin yhdeksän henkilöä kymmenestä räiskäytteli menemään ihan vapaasti ilman vartijoiden puuttumista. Näin ollen uskaltauduin nappaamaan ilman salamaa muutaman muistokuvan kirkkokaunottaresta.


a11

a11


h2

h2


h3

h3


h1

h1

Jos ihmettelette paksuja leggareita kesäkuumalla, niin siihen on ihan pätevä syy. Katedraaliin ei ollut menemistä pikkupikkuhepeneissä vaan olkapäät ja polvet tulee olla peitettynä. Tosin ikävän moni turisti ei kunnioittanut tätä sääntöä vaikka valvojat hyvin selkeästi ilmaisivat että asu ei ole sovelias. Kai sen nyt järkikin sanoo että bikiniyläosalla ja minishortseilla ei mennä kirkkoon, oli miten lämmintä tahansa.

Katedraalin katolla taas ei ollut pukeutumissääntöjä, joten neuletakin sai laittaa laukkuun. Suosittelen ehdottomasti maksamaan pääsymaksun yläilmoihin, näköala Milanon kattojen yli on huikea. Reippaat kävelevät portaita ja maksavat 6 euroa, laiskat (eli me :D) maksavat 10 euroa ja käyttävät hissiä. Katolla voi kierrellä upeiden kaarien alla ihan niin kauan kuin haluaa ja pitää välillä juomataukoa erilaisilla tasanteilla.


a21

a21


a8

a8


a71

a71


a9

a9


a61

a61


a31

a31

Katedraalia lukuunottamatta Milanosta jäi meille hieman vaisu kuva. Tämä toki voi johtua siitäkin, että emme vain osanneet oikeille paikoille ja aikaa oli verrattain vähän noin isoon kaupunkiin. Luulenkin, että ensi kerralla Italiaan eksyessä suunta on Firenzen, Rooman ja Venetsian suuntaan. Minulla on jostain syystä pakkomielle nähdä Venetsia, oli se sitten kuinka kallis, haiseva ja ruuhkainen tahansa. Edes päiväretken verran.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (25)

Henriikka
1/25 | 

Itsellenikin jäi muutama vuotta sitten Milanosta vähän tylsä kuva.. Venetsia ja Firenze ovat kyllä ihan parhaita. Firenzessä ainakin rahat saivat siivet alleen, niin paljon sieltä hyviä liikkeitä löytyi.

naela
2/25 | 

Komppaan, Milano ei häikäissyt minuakaan. Venetsia ja Verona näkemisen arvoisia, itse haaveilen Rooman ja Napolin matkoista I <3 Italy

Marjukka
3/25 | 

Venetsia on upea kaupunki, jos sen pääsee kokemaan joskus muulloin kuin pahimpaan turistiaikaan tai illalla/yöllä. Eli suosittelen Venetsiaa joskus muulloin kuin päiväretkeä turistiaikaan. Ja toki Rooma ja Firenze ovat upeita kaupunkeja. Mutta et voi haukata kaikkia näitä kolmea kerralla, tai voit, mutta suosittelen ehkä Venetsia pari päivää + Firenze ja sitten Rooma ihan omana reissunaan.

5/25 | 

Upeita kuvia! Itse en voi tietää millainen Milano on, koska en ole koskaan siellä käynnyt. Mutta minulle, jokainen maailmankolkka tuo jotain uutta jos sitä uskaltaa katsoa uteliaana. :)

Heli
6/25 | 

Milanossa asunut kaveri aina sanoi, miten ihmiset kaupungin nimen kuullessaan aattelee ihania muotiputiikkeja, eikä ota huomioon et Milano on saasteinen teollisuuskaupunki :D

7/25 | 

Mulla on itselläni ollut viimeiset 5 vuotta halu käydä Venetsiassa, vaikka kuinka kaikki tutut on sitä yrittänyt pilata niillä "hyi siellä haisee" kommenteilla:) Halu säilyy niin kauan kunnes sinne kalliiseen ja haisevaan paikkaan pääsen ! P.S. Kukaan kenet tunnen ei oo itse käynyt Venetsiassa koskaan;)

Marikki
8/25 | 

Suosittelen myös kovasti Firenzeä. Venetsiakin on myös näkemisen arvoinen, vaikkakin siellä sitä porukkaa on off-seasoninakin aika rutosti. Minun Venetsian reissuni ei haissut pahalle! :) Ja ihan tarkkaan en nyt muista, mutta liekö nyt sen kalliimpaa kuin Suomessakaan... Riippuu varmasti budjetista, halvemmallakin siellä onnistui olemaan.

arco iris
9/25 | 

Suosittelen venetsiaa! :D Se on ihana ja ihana kaupunki <3 (eikä siellä enää haise... :P)

Vietettiin siellä 1 päivä, enkä unohda sitä koskaan!

Londra
10/25 | 

Aika samat mielikuvat jäi mullekin Milanosta, Duomo oli aivan ihana, mutta oikein muu ei sytyttänyt. Italian kaupungeista Verona ja Venetsia on suosikkejani, toki Rooma ja moni muukin on ehdottomasti näkemisen arvoisia. Ensimmäisellä kerralla olin Venetsiassa päiväretkellä elokuussa - en suosittele. Lokakuinen Venetsia auringonlaskun aikaan taas oli aivan ihastuttava.

ellu
11/25 | 

Venetsia on kyllä näkemisen arvoinen, eikä siellä haise :) Myös Veronassa kannattaa käydä, on aika samoilla kulmilla Venetsian kanssa.

Hanna
12/25 | 

Tuntuu siltä, että minä ja mieheni olemme ainoita, jotka ovat tykänneet Milanosta. Meidän reissumme oli aivan ihana! Puistopiknikkejä, vanhoja rakennuksia ja herkullisia illallisia paikallisten suosimissa ravintoloissa. Kulkeminen oli helppoa ja ihmiset ystävällisiä. Ehkä meillä kävi hyvä tuuri.

Maaria
13/25 | 

Itse olen etelän suuri ystävä, Napoli on nuhjuinen ja ränsistynyt...rakastin sitä paikkaa! Etelässä myös ruoka on paljon parempaa kuin pohjoisessa (jos sattuu pitämään kasviksista ja merenelävistä)! Sisilia on minun lempparini Italiassa! Rooma on myös ihana, ansaitsee ihan oman matkansa. Verona + Venetsia on hyvä yhdistelmä, kyllä ne paikat täytyy nähdä!

Papu
14/25 | 

Ihan samaa mielta muiden kommentoineiden kanssa, Milano on ihmeellisen hengeton ja persoonaton kaupunki. Tuntuu kun se olis latkasty siihen sijoilleen ihan vasta ja siella ei tosiaan voi aistia historian henkayksia , eika omanlaistaan tunnelmaa niinkuin suurkaupungeissa yleensa. Firenzesta sen sijaan olen kuullut aivan muuta, sinne lahtisin itse seuraavaksi :)

Aniis
15/25 | 

Olen aina ollut sitä mieltä että vanhat rakennukset on aivan ihania, ja tässä se taas todistetaan miten ennen on osattu tehdä kestävää ja hienoa. :) Mihinkähän sekin lienee kadonnut, nykyajan talot kun ovat kaikki persoonattomia ja samalla muotilla tehtyjä tönöjä...

Nia
17/25 | 

Kävin ystävän kanssa Venetsiassa päiväretkellä ja oli ehdottomasti ihana paikka. Paitsi, älä mene sinne italialaisten kanssa.

Saa nimittäin ravata nälkäisenä ja väsyneenä (kaiken lisäksi olla vessahätä) ja vielä janotti. Sen reissun jälkeen tulimme kaverin kanssa siihen tulokseen, että italialaiset on jotain superihmisiä. Ne eivät syö, eivät nuku, eivät lepää, eivät juo eivätkä käy pissatauoilla.

:)

Rane
18/25 | 

Venetsiassa kannattaa olla ainakin yksi yö, sillä auringonlasku ja nousu ovat todella kauniita jos ilma on kaunis. Me kävimme myös laguunin muilla saarilla ja se auttaa hahmottamaan Venetsiaa paremmin.

Kartta on parasta hukata jo heti alkumetreillä, vastaan tulee toinen toistaan mielenkiintoisempia asioita kun niitä ei yritä löytää vaan ne kohtaa sattumalta.

minigwe
19/25 | 

Firenze on loistava lomakohde, itse vierailin kaupungissa keväällä ja rakastuin täysin, suosittelen! :) ilmat olivat sopivan lämpöisät, hyvää ruokaa, pikkuputiikkeja, jäätelöä(!) paljon nähtävää ja kaikki kävelymatkan päässä. Ja ennen kaikkea kaunit maisemat. Joku päivä palaan sinne takaisin, neljän päivän reissu tuntui kovin lyhyeltä ajalta niin upeassa kaupungissa.

omppu
20/25 | 

Komppaan aiempia kommentoijia, eli minäkään en suuremmin innostunut Milanosta vaan se jätti melko kylmäksi. Sen sijaan Venetsia oli kaunis ja erikoislaatuinen paikka, Suomen hinnoissa eikä ainakaan huhtikuun loppupuolella haissut yhtään. Ja Roomaa on aika mahdotonta sanoin kuvailla, sinne kannattaa tosiaan tehdä ihan oma reissunsa. :)

Johanna
22/25 | 

mullekii jäi milanosta ei niin turistikaupunki- kuva kun oltiin siellä viimeviikko. samalla reissulla käytiin venetsiassa ja oli kyllä käymisen arvonen ja tosi kaunis paikka! eikä mun mielestä siellä ees haissu niin pahalle ku luulin kaikkien puheitten perusteella. mut ehdottomasti kannattaa lähtee, suosittelen! :)

23/25 | 

VAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAU. tonne haluan päästä.

24/25 | 

Venetsiaan kannattaa suunnata syksylla/kevaalla. Vahemman turisteja ja ei tuskaisen kuuma+kostea, elokuu on aika paha!!

Kannattaa kurkata Ryanairin lento Tampere-Trapani. Sisilia on kaunis ja taalla on yksi parhaimpia keittioita (tosin Italiassa ruokaperinne vaihtuu noin 200km valein :D ) !!

Nahtavyyksia ovat esim Cava Grande, turkkilaiset portaat, Pantalica, Temppelien laakso, Siracusa, Etna ja jatkuu. Paljon nahtavaa kauniilla saarella :)

25/25 | 

Venetsiasta kannattaa nauttia esim syksylla tai kevaalla, kun ei ole (niin) suuria turisti massoja, eika paahtavan kummaa+korkeaa ilman kosteutta.

Kannattaa myos kurkata Ryanairin Tampere-Trapani lennot. Sisilia on kaunis ja taalla on paljon nahtavaa:

Cava Grande:

http://www.google.com/search?client=safari&rls=en&q=pantalica&oe=UTF-8&u...

Turkkilaiset portaat:http://www.google.com/search?client=safari&rls=en&q=pantalica&oe=UTF-8&u...

Etna, Temppelien laakso, Pantalica, Siracusa, Savocan kummisetà leffan kahvila :)

Sisiliassa on mahtava keittio ja paljon paikallisia ihanuuksia, kuten cannolit, arancinot ym. (tosin paikallinen keittio vaihtelee noin 200km sateella, etta paikallisia herkkuja riittaa ;D )

Ja Nian kommenttiin: Joo, italialaiset eivat tarvitse juomaa, ruokaa eika vessataukoja. Taalla ei mielestani yleisesti ottaen osata paljona juoda, ei alkoholitonta, eika holillisia.

Sisiliasta loytyy ihania juomia!! mutta yleisesti ottaen ihmiset juovat todella vahan !! Sen sijaan syominen on jotain massiivista. Useimmiten taalla syodaan klo 13-14 ja klo21 maissa. Eli harvoin ja PALJON. Laskin kerran etta yhden grillaus kerran lihat olisivat riittaneet hyvin noin 4-5 ateriaan Suomessa. Olen ihan aloitteja kuinka paljon voin syoda kerralla :D

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011