Kynttilät esille, kohta alkaa Earth Hour! Tarkemmin sanottuna kello 20:30 sammutetaan valot tunniksi symbolisena eleenä ilmaston ja ympäristön puolesta.


green

green

"Tänään lauantaina 26.3.2010 klo paikallista aikaa 20.30 on taas aika sammuttaa valot tunniksi. WWF:n Earth Hour -ilmastotempaus kiertää vuorokauden ajan koko maapallon, alkaen Fidžiltä ja Uudesta Seelannista ja päättyen Samoalla. Kansainvälinen WWF suosittelee, että pimeän tunnin vietto alkaisi hiljaisella minuutilla Japanin luonnonkatastrofin uhrien muistamiseksi.

Kampanjaan on tähän mennessä ilmoittautunut huikeat 134 maata ja tuhansia kaupunkeja. Viime vuonna kampanjaan osallistui 126 maata ja noin 4000 kaupunkia. Tänä vuonna maiden joukossa ensikertalaisia on yhteensä 13, esimerkiksi Uzbekistan, Tšad ja Iran. Lisäksi valot sammuvat lukuisista monumenteista, maamerkeistä ja urheilustadioneista ympäri maailman."

Earth Hourin lisäksi tällä hetkellä on meneillään useita erilaisia avustuskeräyksiä Japanin auttamiseksi. Jos haluatte osallistua, kampanjasivustolta löytyy tiedot kuinka toimia. KLIK!

Kommentit (15)

Minna
2/15 | 

Hirveän hyvä idea tuo kampanja kyllä on, mutta niinä vuosina kun Earth Houria on vietetty, on nähtävillä selkeä sähkönkulutuksen kasvupiikki klo 21.30, kun ihmiset lähes synkronisesti pistävät valot (ja muutkin sähkölaitteet) takaisin päälle...

Cloud
5/15 | 

Olen lukiolainen, jolla on kohta koeviikko edessä. Tämä päivä piti pyhittää lukemiselle, mutta ihastuin persoonallisiin kirjoituksiisi, värikkäisiin kuviisi ja pirteään elämänasenteeseesi niin paljon, että uppouduin tänne blogiisi näköjään koko päiväksi! En silti ole vihainen, hehs :D

Täytyykin ehkä rientää, ettei tarvitse lukea kynttilänvalossa :)

Elli
6/15 | 

ja pimeän tunnin aikana sitten tietysti Keskustorille katsomaan Flammaa, eikös niin? :D itte ainakin menossa ehdottomasti!

Iidis
7/15 | 

Osallistun jos saan kouluhommat siihen mennessä kirjoitettua. Kirotut hommat kun kasaantuu vaan yhä enemmän ja enemmän päällä. Toisaalta, yhtä tenttikirjaa pitäisi lukea ja mikä olisikaan tehokkaampaa kuin lukea sitä kynttilänvalossa ilman muita houkuttimia eli tv:tä ja tietokonetta? :)

8/15 | 

Omalta kohdaltani täytyy sanoa, etten aio osallistua, koska se oli mielestäni ihan tekopyhää. Muutoin poltan surutta valoja ja pidän tietokonetta muuten vaan päällä, sitten yhtenä tuntina pistäisin pois päältä. Mieluummin yritän vähentää sähkönkäyttöä ylipäätään.

Linpu
9/15 | 

Ah, myöhästyin vartilla kun unohdin ihan täysin ! : C Onneks muistutit.. Oli kyllä itseasiassa aika järkyttävää kuinka monta lamppua täälläkin oli päällä ja siis aivan turhaan..

janita
10/15 | 

Hienoa Nelliina että toit tän esille:)! Sun blogi tais olla ainut jossa näin maininnaan Earth Hour'sta ja olin iha järkyttyny että muut ei ollu huomioinu sitä mitenkään. Vaikka oonki vasta 17-vuotias, niin osaan kyllä arvostaa sun kaltaisia ihmisiä, jotka osoittaa kunnioitusta maapalloa ja sen asukkaita kohtaan. Oot yksi harvoista vakavasti otettavista bloggareista, on hienoo lukea sun blogia ja oot loistava esikuva, kiitos siitä :)

11/15 | 

Hienoa, että toit nämä molemmat esille. Itseasiassa täällä on viime aikoina tuon jälkimmäisen keräyksen aiheen tiimoilta ollut sähkönkulutus tarkkailussa hyvinkin tiiviisti.

Oili
14/15 | 

Minna: mistähän tällainen tieto? Energiankulutus kun tuppaa tuohon aikaan lähes poikkeuksetta laskemaan, kun ihmiset menevät pikkuhiljaa yöpuulle. Mistä olet kulutuksia seurannut? Oman kaupunkini kulutus jatkoi laskuaan Earth Hourin jälkeenkin.

Neu
15/15 | 

Gabriela ei ole nyt ihan tainnut sisäistää EH:n ajatusta. Pääpointtihan ei ole säästää sähköä vaan tavallaan tempausta voidaan ajatella mielenosoituksena- tai ilmauksena. Valojen sammuttaminenhan on vain symbolinen ele sille, että on huolissaan ilmastonmuutoksesta. Siksi tuo tekopyhäksi sanominen on ihan hölmöä, samoin kuin nämä "en varmana vietä, laitan kaikki valot päälle ja saunan ja uunin jne" argumentit.

Sähköpiikki tulee varmaan joo, mutta se ei ole niin suuri etteikö esim. Fortum olisi siihen varautunut. Paljon suurempia tulee varmaan esim. jouluisin ja muina juhlapyhinä kun tehdään ruokaa, lämmitetään saunaa jne.

Kivaa Nelliina että otit asian puheeksi :).

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013