Edinburghista jos mistä löytyy kukkulaa ja nyppylää, joille kiivetä maisemia katselemaan. Kaupungin muodot ovat muistoja maan tuliperäisyydestä ja muotoja riittää. Calton Hill sijaitsee lähes ydinkeskustassa, pääostoskatu Princes Streetin jatkeena. Huipulle pääsee kävelemään kätevästi portaita pitkin muutamassa minuutissa. Näköalat yli Edinburghin levittäytyvät joka suuntaan, jälleen kerran, ihan huikeina. Jos ei innosta lähteä Arthur's Seatille vaeltamaan, Calton Hill tarjoaa hyvän vaihtoehdon maisemien tiirailulle ja huomattavasti vähemmällä vaivalla. 

 

Oma fiilis Calton Hillillä oli kuin olisin tullut Roomaan. Tosin 1800-luvun alkupuolella rakennetun ja kesken jääneen National Monumentin pylväsrivi matkii Ateenan Panthenonia. Roomassa oli samanlailla pylväikköjä pitkin keskustaa siellä täällä. Monumentin päälle sai kiivetä ottamaan kuvia, mutta totesin hyvin nopeasti, että jätän homman väliin mekko päällä :D

Kaikkein huikein näköala aukeaa vuonna 1816 valmistuneen Nelson’s Monumentin näköalatasanteelta. 30-metrinen torni on kukkulan korkein rakennus ja se näyttää väärinpäin olevalta teleskoopilta. Monumentilla on ollut aikoinaan muistomerkkiyden lisäksi toinen tärkeä tarkoitus. Forthinvuonolla seilaavat laivat ovat käyttäneet tasan kello yhdeltä putoavaa aikakuulaa kellojensa tarkistamiseen. Kuula putoaa täsmälleen samaan aikaan kuin Edinburgin linnasta laukaistava One O’Clock Gun

Calton Hillille voi pakata mukaan eväät ja nauttia ne puistoalueilla, tai sitten voi ottaa turrekuvia lempimekossaan.

Dugald Stewart Monument näkyy myös meidän hotellihuoneemme ikkunasta heti ensimmäisenä kun avaa aamulla verhot. Ei huono. 

Calton Hill on mielestäni yksi Edinburghin must see -kohteista. Se on ilmainen, upea ja sinne on helppo kiivetä. Mitä kirkkaampi päivä, sen kauemmas näkee. Suosittelen lämmöllä. 

Kommentit (1)

Sande
1/1 | 

Kiitos näistä runsaista Edinburg-postauksista, ja myös hotellisuosituksesta mitä aina kaipaan blogien matkaposteissa (pliis, vielä muutama:) Mun on niin päästävä Edinburgiin heti kun se on mahdollista, niin upeaa historiaa<3

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011
2010