Edinburghin matkaajalla on valtavasti vaihtoehtoja, mistä valita sisältöä lomapäiviin. Yksi upea ja täysin ilmainen nähtävyys on Dean Village, joka on kuin pieni pittoreski kylä keskellä kaupunkia. Dean Bridgelle (silta) on vain muutaman korttelin kävelymatka pääostoskatu Princes Streetiltä, joten se on varsin oiva paikka pienelle päiväkävelylle. Sillan kupeesta kannattaa lähteä kävelemään mäkeä alas, kohti Leith-jokea. Joenvartta seurailemalla eteen tulee niin satumaisia näkymiä, että unohtaa täysin olevansa Skotlannin pääkaupungissa. 

Tunnen harvoin kateutta, mutta tässä seuraavassa kuvassa näkyvä terassi ja vanha talo jättimäisillä ikkunoilla alkavat olla siinä rajoilla :D että joku voikin asua noin upeassa paikassa! Koko Dean Village on täynnä kauniita rakennuksia ja ruusuja täynnä olevia terasseja, taattua inspiraatiota terassista haaveilevalle.

Minun ja siskoni ihastus viktoriaanisia hautausmaita kohtaan on kestävää sorttia. Edinburgh jos mikä on oikea paikka tälle harrastukselle. Myös Dean Villagesta löytyy sellainen. Dean Cemetery avattiin 1846 ja se oli aikansa muodikkain hautausmaa. Suosittelen varaamaan aikaa sekä kylän että hautausmaan tutkimiseen. 

Rauhallinen ja kaunis hautausmaa on aktiivinen yhä edelleen, ja siitä pidetään selvästi hyvää huolta. Valtavat puut kaartuvat hautakivien päälle ja tunnelma on lähes haikea. 

Vanhoja hautausmaita tutkimalla saa väkisin muistutuksen siitä, miten suuri lapsikuolleisuus on aikoinaan ollut. Meillä nykyajan ihmisillä on asiat hieman erilailla kuin esi-isillämme.

Kävimme tekemässä kierroksen eräänä päivänä myös Mary King's Closessa (Royal Milen varrella), joka on pala vanhaa Edinburghia maan alla. Vanhojen asuntojen päälle on aikoinaan rakennettu uusia, niin että 1700-luvun taloja on jäänyt elämään omaa suljettua elämää uusien talojen kellarien alle. Oppaamme kertoi tarinoita tuon ajan edinburghilaisten elämästä ja se ei tosiaan ole ollut helppoa. Rutto, köyhyys, pesumahdollisuuksien puute ja nälkä olivat jatkuvasti läsnä kaupunkilaisten elämässä ja eliniän ennuste ei ollut kovin korkea. Se oli aikaa kun 16-vuotias naimaton nainen oli jo katastrofi. Vanhapiika, jolla oli viime hetket käsillä perheen perustamisen suhteen. 

Kommentit (2)

Aba
1/2 | 

Siis voi näitä kuvia ja infon määrää,oon sydämestäni kiitollinen tästä reissu pläjäyksestä.Ihan mieletöntä ja niin on nyt kyllä laitettava tämä paikka seuraavaksi matkalistalle.

Ja siskon kanssa ehdottomasti,ilmoitin jo hälle että tännehän sitte niin mennään,jahka ensi kevään Kroatian reissu on tehty.

Vierailija
2/2 | 

Hei!

Kiitos ihanasta matkapäiväkirjasta! Mielenkiintoista, että Englannissa, ainakin Edinburghissa, naiset avioituivat jo hyvin nuorella iällä. Suomessa piiat avioituivat 1700-luvulla ilmeisesti vasta lähellä 30 ikävuotta, vaikka tietysti ihanneikä naimisiinmenoon oli nuorempana...

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011
2010