Edinburghissa on vähintään yhtä hyvät shoppausmahdollisuudet kuin Lontoossa. Oikeastaan ne ovat mielestäni paremmat, sillä Edinburghin kaupoissa valikoima on suuri, muttei näännyttävä.

High street fashion eli massamuotikaupat löytyvät näppärästi koottuna Princes Streetiltä. Kadulla on rivissä kaikki peruskaupat Top Shopista River Islandiin ja Zarasta New Lookiin. Ja ilokseni myös meikkeihin keskittyvä italialainen Kiko oli rantautunut Edinburghiin!

Kauppoja kolutessa saa helposti kulumaan yhden päivän, tai vaikka koko viikon, jos sitä haluaa. Brittikauppojen hieno puoli on se, että useassa kaupassa löytyy eri osastoja myös pitkille ja lyhyille. Tall & Petit -rekit ovat tarpeen meille, jotka tuskailemme toistuvasti liian lyhyiden / liian pitkien punttien kanssa. Myös XL-muoti on kaupoissa hyvin edustettuna. Ihanaa, kun meidän naisten ei oleteta olevan samasta muotista!

Nykymuodin lisäksi Edinburghissa on paljon vintageputiikkeja. Tulikin koluttua niitä lattiasta kattoon melkoisella riemulla, ihan vain siitä ilosta, että sain ihastella vanhoja juhlapukuja, historiallisia takkeja ja asusteita. Tein myös huikean löydön, mutta palataan siihen myöhemmin.

Jos haluaa taklata useamman vintageputiikin kerralla, seuraavasta kartasta löytyy hyvä jono liikkeitä. Tässä ei suinkaan ole kaikki Edinburghin vintageputiikit, mutta nämä neljä on helppo hanskata yhdellä kerralla. Ja kuten näkyy, kaupat ovat Greyfriarsin hautausmaan ja Edinburghin linnan välissä, joten nämä nähtävyydet voi halutessaan mahduttaa samaan päivään vintagen kanssa.

 

W Armstrong & Son - Grassmarket

83 Grassmarket, 64-66 Clerk Street

Armstrongin vintagevalikoima on vertaansa vailla! Liike on melko suuri, ja valikoimaa löytyy lattiasta kattoon eri vuosikymmenille lajiteltuna. Lajittelu on hieno juttu siinä mielessä, että jos kasariaarteet eivät kiinnosta, voi selata vain fiftarirekit. 

Armstrongille kannattaa varata näistä putiikeista eniten aikaa. Käännä katse myös kattoon, sillä se on täynnä upeita hattuja ja asusteita!

Godiva

9 West Port

Godiva on huomattavasti väljemmin aseteltu kuin täyteen ahdettu Armstrong. Godivan etuosasta löytyy kauniita reprovaatteita, jotka ovat uusia, mutta jäljittelevät menneiden vuosikymmenten tyylejä. Takahuoneessa taas on tarjolla aitoa vintagea. Valikoima ei ole suuri, mutta se on erittäin hyväkuntoinen ja siisti. 

Nenä on yksi tärkeimpiä työkalujani vintagekaupoilla ja Godivassa ei ollut huolta siitä, että jokin vaate olisi ollut homeinen. 

Herman Brown

151 West Port

Herman Brown oli suloinen ja pienehkö vintagekauppa, josta minä itse tein koko reissun parhaan löydön melko edulliseen hintaan. Vintagevaatteiden hinnoittelu oli Edinburghissa ylipäätään melko edullista, pääsääntöisesti edullisempaa kuin mihin on Suomessa tottunut.

Kirppishintoja ja putiikkien hintoja ei kannata verrata, sillä luonnollisesti putiikin pitää kattaa myynnillä työntekijäkulut, tilavuokra ja muut juoksevat kulut. Esimerkkihinnoitteluna vaikkapa se, että tavalliset vintagemekot maksoivat n. 10 - 30 puntaa. Huikeimmat juhlaluomukset tietysti enemmän. 

Myös Herman Brownissa oli muutamia uusia tuotteita vanhaan henkeen, mutta niiden määrä oli alle 10% putiikin valikoimasta. 

Carnivàle Vintage

51 Bread St

Carnivale oli sairaustapauksen vuoksi kiinni, joten tästä putiikista minulla ei valitettavasti ole muuta kerrottavaa, kuin että ikkunan läpi kurkkiessa paikka näytti ihanalta! Todellinen harmi ettemme päässeet sisään asti, sillä sormeni syyhysivät vahvasti kaikkien juhlamekkojen ja tyllien perään, joita ikkunasta näkyi! Better luck next time. 

***

Ps. Extravinkki vielä kaikille Harry Potter -faneille. Haluatte aivan taatusti käydä putiikissa nimeltä Diagon House. Victoria Streetillä sijaitseva kaksikerroksinen putiikki on lattiasta kattoon asti täynnä Harry Potter -aiheista tavaraa. Tässä alla olevassa kuvassa Diagon House näkyy tummanviolettina keskellä kuvaa. 

Miten olisi Voldemortin taikasauva, Harry Potter -aiheinen Trivial Pursuit (ostin!) tai Bertie Bott's Every Flavour Beans (ostin tietysti!)? Jossain vaiheessa kauppaan alkoi tulvia niin monta innokasta Potter-fania, että ovelle vedettiin köysi ja ihmisiä päästettiin sisään vain edellisten lähtiessä. Fiksu veto, sillä kauppa alkoi käydä hieman ahtaaksi. 

Happy shopping!

Kommentit (2)

Pörhelö
1/2 | 

En kestä enää, pakko päästä Skotlantiin! On tämä ajatus tuolla jo kytenyt monta vuotta, mutta näiden sun reissupostausten jälkeen ei ole enää helppoa pidätellä. Maisemat! Linnat! Vaeltaminen! Hautausmaat! Harry Potter! Roope Ankka!

Reissuhanketta hankaloittaa vaan oma lentokammo, koneeseen en missään nimessä aio nousta joten pitäisi puksutella perille muilla keinoin :s No, näenpähän samalla useampia maita. Tai ainakin niiden rautatiet :D

Sariska
2/2 | 

Minua kiinnostaisi, aiotko tehdä tästä reissusta sellaista ns. budjettipostausta minkälaiset teit teidän Route66 reissusta? Tätä lukijaa ainakin kiinnostaisi!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011
2010