Jokainen Iso-Britanniassa matkustanut tietää, että budjettimatkalainen ei pahemmin hotelleissa juhli. Lontoon keskustassa karseastakin loukosta joutuu maksamaan yli 100€ / yö. Edinburgh on hieman halvempi, mutta hyvää hotellia ei täälläkään yleensä saa alle satasella. Minulle hyvä hotelli tarkoittaa siistiä (ei homeen/rasvakeittimen hajua tai pinttynyttä likaa jne) huonetta ja toimivaa kylppäriä. Olen reissuillani nukkunut ihan kaikenlaisissa motelleissa ja hotelleissa, aina pelottavista läävistä viiden tähden elämyksiin, joten vertailupohjaa on jo kertynyt. 

Premier Inn -ketju on lanseerannut Hub by Premier Inn -hotellit, joka on suorastaan nerokas idea. Ikeamaisen tehokkaasti suunnitellut pienet mutta toimivat huoneet, aivan kaupungin ytimessä. Ja mikä parasta, todella edulliseen hintaan. Tällä hetkellä Hubeja löytyy Lontoosta ja Edinburghista, mutta toivottavasti ketju leviää enemmänkin. 

Meidän hotelli on Hub by Premier Inn Royal Mile, eli sijaintina on vanha kaupunki. Waverleyn juna-asemalta on hotellin ovelle n. 200m. Kyseessä on Edinburghin päärautatieasema, joten liikkuminen ympäriinsä on helppoa. Tätä parempaa paikkaa hotellilla ei enää voi olla. Ostoskadut sillan toisella puolella, ja Edinburghin linna ja Royal Mile nurkan takana. 

Huone on pieni, mutta erittäin toimiva. Tilaa ei tarvitse yhtään enempää tai vähempää. Ainoastaan sänky on hieman kapea, jos huonekaveri ei ole todella läheinen :D 120 cm leveä sänky yhteisellä leveällä peitolla vaatii sitä, että sietää kaveria. Huoneesta löytyy monta pistorasiaa ja yksi on jopa suomalaisittain sopiva, ei tarvita adapteria! 

Huoneen hintaan kuuluu myös ilmainen (toimiva!) wifi ja valikoima elokuvia. 

Hubin voi bookata ilman aamiaista tai voi maksaa aamiaisesta 5 puntaa päivältä. Alakerran kahvila/baarista saa valita aamiaispakettiin kolme elementtiä, esimerkiksi toastin, puuron tai luonnonjogurtin + juoman + hedelmäpurkin. Me otettiin aamiainen, koska olisin valmis maksamaan vitosen pelkästään hyvästä kahvista aamulla, enkä pysty lähtemään ulos ilman aamupalajogurttia. Tavallista kahvia ja teetä saa hotellissa ilmaiseksi aina take away -kuppeihin. 

Ravintolasta voi ostaa pitkin päivää myös pienimuotoista lounasta ja välipalaa. 

Hub maksoi 580€ / viikko, eli 240€ per nenä + 5£ / päivä aamiaisesta. Yksi parhaista hotelleista hinta-laatusuhteeltaan, joissa olen yöpynyt. Ihan erityisen iloinen olen tästä puhtaudesta, sillä hotellirakennus lienee melko uusi. 

Lennot:

Lennot Edinburghiin saa yleensä melko edullisesti. Finnair lentää Helsingistä suoriakin lentoja, mutta suurin osa on vaihdollisia. Me maksettiin tällä kertaa vähän extraa SASista ja siitä ilosta, että saatiin lennot Pirkkalasta optimaalisiin lentoaikoihin. Pirkkalasta Edinburghiin Tukholman vaihdolla lentolipun hinnaksi tuli 400€. Helsingistä vaihdollisia lentoja saa jopa 250 euron hintaluokkaan, jos ei ole niin väliä päivillä. Kannattaa tutkia tarjouksia ja miettiä millaisia lentoaikoja ja miten pitkiä vaihtoja on valmis sietämään. 

Me oltiin lentopäivänä perillä Edinburghissa jo aamulla klo 10, joten meille jäi koko päivä aikaa tutkia kaupunkia ja näin ollen lentopäiväkin tuli käytettyä hyödyllisesti. Siksikin lähikenttämme Pirkkala oli meille loistava vaihtoehto. 

Kommentit (2)

Yonna
1/2 | 

Lennoista mainittakoon vinkki tähän väliin: just nyt on Finnairilla suorien lentojen tarjouksia (Helsinki-Vantaalta tosin), hinnat lähtee 150 eurosta! Itse juuri varasin tarjouksen turvin talvilennot tähän satumaiseen kaupunkiin. Kaikille Edinburgh-faneille tiedoksi!

sanniiiis
2/2 | 

Hei tuli noista lennoista mieleen että SAS:in nuorisolipuilla lentää Edinburgh-Helsinki väliä halvimmillaan 80£ meno-paluu (eli mikäköhän se ois 100e?) Tähän kuuluu kyllä vaan käsimatkatavarat, mutta mä vedän säännöllisesti 10 päivän Suomi-reissuja pelkillä käsimatkatavaroilla koska mukaan saa ottaa muistaakseni ainakin 8kg. Finskiin verrattuna SAS:illa lentää ainakin alle 26-veenä huomattavasti halvemmin Britteihin. Tuli vaan mieleen kun lueskelin näitä Skotlanti-postauksia :) Hassua katsoa omaa kotikaupunkia jonkun toisen silmin!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011
2010