Loch Ness ja Loch Nessin hirviö ovat kiehtoneet ihmisiä jo satoja vuosia. Oletettu järvihirviö on dokumentoitu tarinoihin, valokuviin ja jopa videolle, ja sen salaisuutta ovat ratkoneet niin innokkaat harrastelijat kuin päättäväiset tutkijat. On väitetty, että kuuluisassa valokuvassa hirviöstä olisi itseasiassa sirkusnorsu, jonka kärsä näkyy järven pinnan yläpuolella. Mikään järkiselitys ei kuitenkaan ole ollut vedenpitävä, joten hirviön legenda jatkaa elämäänsä, houkutellen matkaajia syvän ja eittämättä mystisen järven rannoille. Kaikki meistä haluavat nähdä oikean Nessien. 

Timberbush Toursin pisin pysähdys oli nimenomaan Loch Nessin rannalla. Reissulainen sai valita joko vapaata aikaa Loch Nessin rantahotellissa, venematkan järvellä tai pysähdyksen Urquhartin keskiaikaiseen linnaan (rauniot) ja venematkan takaisin oppaan luo. Suosittelen kaikella lämmöllä tuota linna+venematka -yhdistelmää. Se maksoi 18,50 puntaa extraa (käteisellä), mutta oli koko rahan arvoinen ja enemmän. 

Urquhartin keskiaikainen linna on ollut aikoinaan yksi Ylämaiden vaikutusvaltaisimpia linnoja. Tarina kertoo, että eräs aatelismies olisi saanut itse noitia valtaansa, ja pakottanut noidat rakentamaan hänelle väkevän linnoituksen.

Toisen ikivanhan tarinan mukaan linnan alla sijaitsee kaksi salaista suljettua kammiota, joista toisessa on kulta-aarre ja toisessa... rutto. Rutto on varmasti ollut ihan hyvä pelote ryöstelijöitä vastaan, sillä se pyyhkäisi tunnetusti jopa puolet eurooppalaisista suoraan hautaan.

Me saimme Mary King's Closen kierroksella oikein ensikäden esitelmän mustasta surmasta Edinburghissa, joka nosti paatuneimmankin kuuntelijan niskavillat pystyyn. Sen perusteella on helppo uskoa, että rutto on tottavie ollut tehokas uhkaus. 

Linnan raunioilla saa melko vapaasti kulkea, ja ihastella paitsi linnaa, myös upeaa Loch Nessiä. Meille osui kaunis aurinkoinen päivä, jolloin ruohokin näytti Skotlannissa vihreämmältä. 

Urquhart tuhottiin osittain 1600-luvun lopussa, että jakobiitit eivät voisi käyttää sitä omiin tarkoituksiinsa. Rauniot hylättiin, mutta onneksi kohde avattiin lopulta yleisölle. Urquhartin linna on yksi niistä paikoista, joista käsin on tehty eniten havaintoja Loch Nessin hirviöstä. 

Kun kävelin ensimmäistä kertaa alas Loch Nessin rantaan, olin innostuksesta soikeana. Jos olet kaltaiseni believer, voit varmasti kuvitella tilanteen. Olen täysin varma, että järvihirviö on olemassa. Muinainen joutsenlisko tai tuntematon laji, tiedä häntä, mutta Nessie on taatusti olemassa. Loch Ness on niin valtavan suuri ja syvä, että sen tutkiminen vedenpitävästi on mahdotonta. Siksi järvihirviön legenda tuskin koskaan kuolee. 

Meidän ihana oppaamme, vanha herra kiltissään, joka kuvaili itseään "propably the only scotsman who doesn't drink whisky, so don't ask for recommendations", oli ehdottomasti kaltaiseni believer. Hän vakuutti, että Nessie on ilman muuta olemassa, ei pienintäkään epäilystä.

Olen haaveillut Loch Nessille pääsystä niin kauan, kuin jaksan muistaa. Lapsesta asti. Oli jännittävää hipsutella rannassa Loch Nessin vettä. Minua huimaa ajatuskin yli 200 metriä syvästä sysimustasta järvestä, jossa elää salaperäinen hirviö. Mielikuvitukseni lensi ihan uusiin sfääreihin, kun nousin laivaan joka vei meidät jatkamaan matkaa. 

Allani oli yli 200 metriä synkkää, pimeää järveä ja järvihirviö. Ei lisättävää. 

Kommentit (6)

Halina
1/6 | 

Oi loch ness! :D Otimme reissullamme 7 päivän bussireissun ympäri saarta(pisin vaihtoehto oli 10päivää, vink vink jos ei halua vuokrata omaa autoa ja silti käyttää kohteissa paljon aikaa. Meillä oli tosi joustava aikataulu ja usein pysähdykset venähti), jolloin stoppasimme heti ensimmäisenä päivänä järven rannassa! Oppaamme oli ottanut viskipullon mukaan(tämä oli kuulemma traditio jota ei saanut rikkoa) ja hörpimme kupit viskiä järven rannassa :D Minuun loch ness ei tehnyt ihan yhtä suurta vaikutusta(voi johtua siitä, että näimme niin huikeita maisemia koskemattomilla nummilla, vuorilla sekä kalliojyrkänteillä, jotka tippuivat suoraan vaahtoavaan mereen, että se arkipäiväisti järvikokemusta), mutta muistan kuinka hauskaa oli poimia kiviä ja simpukoita loch nessin rannalta ja kuvitella miltä hirviö näyttäisi! :D Meillä oli myös tosi hauskaa retkiporukkamme kanssa kun pohdimme miten 10 ihnistä eri maista ja eri läh5ökohdista olivat kaikki innokkaina hörppimässä pahaa viskiä ja tiirailemassa merihirviötä. Totesimme, että seikkailunhalu yhdistää hih! :) Jos roadtrip autolla kiinnostaa ja on harry potter fani, niin suosittelen ehdottomasti ajamaan myös Three sisters vuorille! Ne ovat todella huikeat ja niitä on käytetty monen elokuvan taustana. Sinne sitten ehdittomasti vaelluskamat mukaan, sillä itse liukastelin vuorenrinteitä niket jalassa ja lipulta hirvitti aika paljon :D kaikki meni kuitenkin hyvin, paitsi eräs retkeläisemme joutui ensiapuun tikattavaksi kun oli pyllähtänyt liukkailla kivillä ja saanut silmäkulmansa auki. Oli kyllä tapahtumariikas reissu. Ihanaa lukea näitä sun postauksia skotlannista kun palauttaa kaikki muistot mieleen! :D

Minttu myös
2/6 | 

Nämä postaukset ovat kyllä parhaita! Ihan mieletön matkakuume nousee. Pidän myös sumusta ja vähän vilpoisemmasta ilmasta, ja skotlanti on ollut lapsesta saakka unelmieni matkakohde. Irlannin ja englannin nummilla on tullut jo koluttua (vahva suositus niillekin, etenkin Irlannin länsirannikolle), mutta skotlanti... Hhrrrhhh.... Intoni alkoi varmasti myös nessiestä kuultuani, ja sitten olenkin innoissani katsellut skotlantiin sijoittuvia sarjoja ja leffoja. Arvostan todella näitä matkakuviasi ja tarinoitasi!

Sirpa Tampereelta.
3/6 | 

Olispa hauska tavata sinut. Olen skottifani ja käyn ainakin kerran vuodessa. Aloitan reissun Edinburghista ja sitten matkaan muualle. Ylämailla on ihanat maisemat ja Glasgow-Mallaig-junamatka on aivan huppuhieno!

Kay
4/6 | 

Oih, tulipa ihana muistelutuokio tämän sun postauksen myötä. Olin tuolla -96 ja aivan yhtä vaikuttunut silloin sekä järvestä että linnan raunioista. Skotlannissa on aivan oma taikansa ja erityisesti tuolla <3

Miimi
5/6 | 

Itsellä olisi pian tulossa ajankohtaiseksi juurikin tämä samainen Timberbushin kiertomatka. En vain oikein mistään löytänyt kaipaamaani tietoa tästä Loch Nessin pysähdyksestä, pystyisitköhän hieman avaamaan? :) Bussi ilmeisesti pysähtyy isolle parkkialueelle ja halukkaat voi mennä linnaan vierailemaan ja tämän jälkeen otetaan veneellä kiinni opas. Onko bussi tässä vaiheessa liikkunut vai minne tuo vene oikein kuskaa? Yritän tiirailla ja järkeillä tätä kartan kanssa. :D Ja jos ei valitse linnaan menoa, osaatko sanoa onko tällä stopilla mahdollisuutta päästä esim vessaan ja mitenhän kaukana se on? Kiitos jos pystyt auttamaan! :)

Nelliina
Liittynyt10.9.2015

Bussi jatkaa suoraan sinne hotellille, jonne Linnasta saavutaan myöhemmin veneellä. Hotellilla on vessa & matkamuistomyymälä jne ja muistaakseni bussi jatkoi matkaa linnalta heti. Matkan kestoa en osaa arvioida kun tosiaan itse valittiin linna+vene, ja sitä suosittelen ehdottomasti :) veneretki Nessillä oli kiva lisä.

Mahtavaa reissua!

Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina

Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011
2010