Mekot, kengät ja hatut, tämän blogin kestoaiheet. Seuraavissa kuvissa vilahtelee paljon vanhoja suosikkeja, mutta myös pari matkalta löydettyä juttua. Tässä tulee pieni kooste reissun matka-asuista. Yllättävän moni googlaa pakkaamiseen liittyviä asioita myös täältä blogistani, joten ihan hyvä aihe sinänsä. 

Yksi paras juttu mitä ymmärsin reissulle otta mukaan, on kuvissa vilahteleva musta siisti nahkareppu. Kyseinen reppu toimii arkisin läppärilaukkunani, mutta matkalla se toimitti käsilaukun virkaa. Paras puoli repussa on, että kädet jäävät kokonaan vapaaksi! En enää koskaan reissaa ilman city-reppua. Vielä jos sen jaksaa laittaa selkään kunnolla, se säästää hartioita painon jakautuessa tasaisemmin. Yllättävän hyvät nuo naruolkaimetkin ovat, kunhan reppu ei ole liian painava. Kiitos reppumuodin, vaihtoehtoja on kaupat pullollaan. Itse päädyin tähän eleettömään nahkareppuun.

Otin onneksi mukaan nahkarotsin toppatakin sijaan, sillä keli oli poikkeuksellisen lämmin ja usein jopa aurinkoinen. Illalla oli kuitenkin jo aidosti kylmä, jolloin käärin kaulahuivia kaulaan ihan suosilla. Nuo liehuvat kukkahousut ovat Lindexin vanhaa mallistoa, hattu KN Collection ja huivi joku vanha, en muista mistä. 

Pakkasin matkalle mukaan muutaman sifonkimekon, sillä ne menevät pieneen tilaan eivätkä rypisty matkalaukussa. Tämä seuraava Zaran tummasävyinen kukkamekko on ihan täydellinen reissumekko juuri edellä mainituista syistä. Iso rusetti tukassa on ostettu Edinburghista, sillä kuvittelin sen pelastavan edes hieman kostean ilman aiheuttamaa hattivattikarvatukkaa :D en tiedä onnistuinko. 

Ylämaiden reissumme ei ollut vaellus vaan bussimatka, joten heitin ylle rennon folkhenkisen mekon, jonka löysin New Lookin loppualeista 8 eurolla! Se on vielä tall-mallistoa, eli tarkoitettu pitkälle. Tarpeen tullen kiskoin päivän aikana trenssiä ylleni, joka blokkasi hyvin myös tuulta. Vihreä tekokarvahattu on KN Collection, saatu blogin kautta. 

Rento mekko on mielestäni mitä parhain matka-asu, sillä se ei purista, hierrä, ahdista tai valu jalasta. 

Tämä pinkki H&M:n tuulipurje nousi jatkuvasti puuskien nostamana korviin, joten solmin sen helman pakon sanelemana. Sen jälkeen mekko pullisteli tynnyrinä, mutta ainakin se oli siveellinen. Tästä syystä pidemmät takit ovat pop, jos helmat karkaavat tuulen mukaan! Note to self: iso halkio mekossa ei toimi tuulisessa kaupungissa.  

Tämä asu näkyikin jo jossain vaiheessa, mutta laitan sen silti osaksi kokoelmaa. Keltaisen hameen sain siskoltani juuri ennen matkalle lähtöä ja nakkasin sen matkalaukkuun mukaan. Useammassakin kuvassa näkyvät ruskeat nilkkurit olivat löytö paikallisesta outletista pikkurahalla. Ne istuvat jalkaani kuin hansikas ja niiden kanssa se 17 kilometriä ei tuntunut lainkaan tuskaiselta.

Em. chelsea bootsien lisäksi kävelin reissussa paljon myös 10 vuotta vanhoilla Vagabondin klassikkoprätkäsaappailla, jotka korjautin luottosuutarilla ennen matkalle lähtöä. Akaan suutarin näppärä henkilökunta sai pelastettua saappaat uuden veroisiksi roskiskunnosta: niissä oli sisäpohja ihan murskana pinkopahveja myöten ja kengillä ei voinut kävellä askeltakaan. Nyt voi, ja olen niin iloinen että kengät saivat vielä lisäaikaa. 

Arthur's seatin luonnossa liikkumista varten minulla oli matkalaukussa mukana tuulihousut ja gore-tex kengät, mutta noin muuten pakkaan reissuun aikalailla sitä ominta tyyliäni. Mekkoja, trenssejä ja hattuja. Tilanteen ja reissun luonteen huomioon ottaen toki. Laukun saa pidettyä suht tyhjänä nimenomaan sifonkimekkojen avulla, joita suosin joka matkalla.

Korkkarit jää aina kotiin, sillä päkiäkuolemaa ei reissulla halua. Siskoni sporttikello kertoi meille päiväkävelyksi jopa 17 kilometriä! Joten korot ovat täysin no-no. 

Ps. huomenna luvassa viimeinen matkajuttu, sitten lupaan lopettaa :D

 

Kommentit (8)

Hultsu
1/8 | 

Melkein sanat loppuvat kun ihastelen matkatyyliäsi. Hurjan kauniita ja upeansävyisiä vaatteita! Olet ollut valtavan tyylikäs reissussa. Kyllä syksy on ihanaa pukeutumisaikaa. Kiitos näistä kuvista!

Halina
2/8 | 

Ihanat matkavaatteet ja sopii jotenkin superhyvin ympäristöön kuvissa! :D Me mentiin skotlantiin käsimatkaravaroilla ja rinkassa oli vaan pari sporttista vaatekerrastoa ja yksi mekko, joten oli vähän tylsät asut mukana :D ensi kerralle mietin tosissani sadevaatekerrastoa, coretexeja ja sitten kaupunkivaatteita mikäli otan matkalaukun erikseen mukaan :) Ihanat noi sun asu valinnat, joten näistä saa inspiraatiota! :)

P
3/8 | 

Voisitkohan joskus enemmänkin kertoa suutariasioista. Ei ole tullut mieleenkään, että tuollaisenkin kenkäongelman saisi korjattua, vaan suosikkinahkanilkkurit olen heittänyt pois. Muutenkin kiinnostaa mitä taikoja saavat aikaan.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011