Lämpötilojen laskettua pakkaselle meillä alkoi taas tuttu projekti, lintujen talviruokinta. Lintujen hääräys siementen ja talipallojen kimpussa on melkein parempaa viihdettä kuin Poldark, niin paljon kuin sarjasta pidänkin. Ihan erityistä vipinää ruokintapaikalle tuo ilkikurinen orava, joka ilmiselvästi leikkii fasaanien kustannuksella. Instagramistani löytyy video aiheesta @nelliinan

Nämä kännykkäkuvat ja ikkunan takaa kuvatut otokset eivät ole varsinaista kuvien aatelia, mutta olkoon. Tämä seuraavan kuvan fasaani tosin tepasteli minua kohti ollessani postilaatikolla, ja pysähtyi katselemaan ällistynyttä ihmistä metrin päähän. En ole eläissäni nähnyt näin kesyä fasaania, yleensä ne pinkovat karkuun alta aikayksikön. 

Oravapallero ilmestyy paikalle yleensä samaan aikaan kun fasaanitkin, ja sitten taas pöhistään että kuka on ruokintapaikan kunkku! Kurre häätää yleensä fasaanit naapurin pihaan, se siis ihan kirjaimellisesti juoksee lintujen perässä.

Tähän mennessä ikkunasta on saanut seurata fasaaneja, talitiaisia, sinitiaisia, varpusia, tilhiä, punatulkkuja, mustarastaita, viherpeippoja, tikkoja (käpytikka ja pikkutikka) ja sitä yhtä tiettyä oravaa. Luonto-ohjelman parissa viihtyy melkein rajattomasti. 

Myös eräs kissa on nenä kiinni ruudussa, mutta onneksi Nöpön ikkunalauta on sen verran kaukana ruokintapisteestä, että en usko lintujen tajuavan pörröhännän tuijotusta. Nöpö vanha naapurikyylä :D

Kommentit (7)

Hultsu
1/7 | 

Kiva lintu-postaus! Poldarkista menen kuitenkin aasinsillalla sarjaan nimeltä Milanon naisten paratiisi. Oletko seurannut? Ajattelin sillä kysäistä, kun en ole täällä sinun huomannut ko. sarjaa maininneen. Yleensä aina vinkkaat tällaiset muotimaailmaan sijoittuvatkin jutut. Eli lähinnähän olen huolissani, ettei sinulta vaan ole jäänyt tämä sarja välistä ;) Mukavaa päivää!

MarjukkaS
2/7 | 

Meillä kävi pihassa kolmena vuonna tuollainen kesy fasaani, ja minulla on siitä asti ollut lämmin paikka sydämessäni fasaaneja kohtaan:)

Se oli fiksu tyyppi. Usein se tuli etuovelle kerjäämään ruokaa (sai kuorittuja auringonkukansiemeniä), mutta oppi kyllä kun ilmoitin sille, että tulepas takapihalle, ollaan siellä, niin se kiltisti kipitti talon nurkan ympäri takapihalle. Sillä oli myös tapana koiran tavoin seurailla minua jaloissani pihapiirissä, jos vaikka menin postilaatikolla käymään, pyykkejä ripustamaan tai vaikka autola käymään  (vaikka ruokakin oli jo annettu ja sitä vielä oli jäljelläkin, seurailun ainoa funktio ei siis ollut ruoan kerjääminen). Pidin aiemmin fasaaneja jotenkin tyhminä lintuina, mutta ainakaan tämä ei todellakaan ollut tyhmä!

Se oli hauska tyyppi, ja oli ilo tutustua tähän fasaani-yksilöön!

AnskuK
4/7 | 

Hei nyt kun nähdään seuraavan kerran, niin kysy sit janilta joko lintulauta on asennettu. Mä olen jo muutaman vuoden odotellut et pääsen katselemaan keittiön ikkunasta lintuja laudallaan mut ei ole vielä rakennelma paikallaan :D Ehkä ryhmänpaine auttaa :D

IinaP
5/7 | 

Ihana postaus! Eläimet ovat kyllä kauniita. Ja oravat taitavat olla ilkikurisia joka paikassa :)

Aba
6/7 | 

Olispa kivaa seurattavaa tuollainen live-esitys =) kyllä viihtyisin.Kiva postaus,näitä lukee lisääkin kiitos vaan talven mittaan,että mitä tirppanne ja kurret touhuilee.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu