Otsikko on se juttu, millä satunnainen lukija houkutellaan kiinnostumaan uutisesta tai postauksesta. Mitä veikkaatte kumpi aiheuttaa enemmän kiinnostusta: Päivän mekko vai Salaisuuksia helman alla. Siis jos nyt vaikka ihan viattomasti haluaisin kirjoittaa alustyllistä. Kaikki haluavat lukea salaisuuksista, tietenkin.

Keltainen lehdistö ja eri viihdesivustot ovat kunnostautuneet otsikkoleikissä oikein kunnolla. Mistä tahansa turhaakin turhemmasta asiasta voidaan kirjoittaa vetävä haloo-otsikko, ja siihen päälle vielä koukkuna "katso tästä" ja kansa klikkaa. Hyvä esimerkki kikkailusta oli RHCP:n keikan aikaan otsikko joka meni suunnilleen näin: RHCP tähti riehui Helsingissä!. Uutinen kertoi, kuinka Anthony leikitti poikaansa puistossa...

Lopputulema: vihaan otsikoita, eikä tässä postauksessa ollut päätä eikä häntää. Vannon, että nyt lopetan muka kiinnostavien otsikoiden klikkailun tasan tähän, en kestä enää yhtäkään uutista, missä ei ole mitään muuta uutista kuin otsikko.

Mutta hei miten olis nasu?


Nasuinfot: Hame - kirppis, Saappaat - Marc O`Polo, Teeppari - River Island, vyö - kirppis.

Kommentit (10)

1/10 | 

Mä myös kiinnitin huomiota tohon Anthony Kiedis-uutisointiin silloin ja se korvensi. Samalla tavalla kuin yleensäkin.

Toinen asia mikä korventaa, on lehdistön tapa napata pari viikkoja vanhoja SoMe-juttuja ja kirjoittaa niistä artikkelit tyyliin "tämä on niittänyt suosiota Facebookissa" jne.

myohmy
2/10 | 

Sama juttu, luen postauksen, jos se kiinnostaa mistä siinä oikeasti kirjoittaa. Mutta tuollainen keltainen lehdistö otsikointi on ärsyttävää. Varsinkin blogissa, jonka soisi kuitenkin olevan laadukkaampaa kirjalliselta ilmaisultaan kuin keltaisen lehdistön muka-uutisten... ;)
Ps. tuo viiksipaita on ihana! :D

suklaakarkki:3
3/10 | 

oi mikä paita, haluun samanlaisen <3 ja tuo otsikointi juttu taitaa päteä ehkäpä minuunkin...

4/10 | 

Heh, tämä osui ja upposi. Minä olen juuri yksi niistä, joka sitten haksahdan aina noihin otsikoihin. Ja olen maailman surkein keksimään niitä itse. Kun kirjoitin lehteen juttuja Italiasta, annoin uutispäällikölle vapaat kädet keksiä otsikot itse. Minulla oli vaikeuksia keksiä nimeä jopa kirjalleni, joten nimikilpailun järjetäminen tuntui hyvin luontevalta. Blogiin en edes yritä keksiä nokkelia otsikoita, olen jo antautunut sillä saralla. Mutta haksahdan edelleenkin niihin salaisuuksiin, jos joku niistä otsikossa vihjailee ;)

myohmy
6/10 | 

Joonas, joo ja aina ei edes pari viikkoa riitä. Kesä on ilmeisesti uutisten osalta ollut aika hiljaista kun siellä on välilllä ollut hirveät (keksityt) otsikot jostain kaksi vuotta vanhoista kuvista tai jutuista. *huoh*

7/10 | 

Olen niin täynnä otsikoita... Nähtiinhän se kun aamulehden verkossa oli joku otsikko "Tykkiläiset viuhahtivat jälleen!". Jutussa sit ohi mennen sanottiin, et niin joo, ei ne kyl viuhahtunut, kun niillä oli intiimi paikat peitos, mut kumminkin..

Luen blogeja juttujen takia, en otsikoiden :)!

Heinis
8/10 | 

Söpö nasu!! Hame etenkin :-) Ja tuo ruskea juuri tuon sinisen kanssa on tosi kiva yhdistelmä!

9/10 | 

Komppaan! Varsinkin omaan blogiin on hauska keksiä otsikoita pilke silmäkulmassa. Toisaalta on kohteliasta otsikoida mahdollisimman informatiivisesti ja sisältöä vastaavasti, koska keltaisen lehdistön tyyli blogeissa ei ole kovin lukijaystävällistä.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013