Nyt iski dementia olenko jo kertonut täällä blogissa kuinka aion tänä vuonna opetella soittamaan ja laulamaan yhden laulun ukulelen kanssa. Ostimme yhteiseksi joululahjaksi edullisen ukulelen, jota mieheni osaa tietty soittaa jo mennen tullen ja palatessa, mutta minä en ole eläissäni soittanut kitaraa tai muita soittimia, mistä olisi hommassa hyötyä.

Pitää myös päivittää tuota soitinta astetta parempaan, että se pysyy paremmin vireessä. Taas kerran oppirahat maksettuna, että osta kerralla kunnollista. Mutta valkoinen ukulele siirtyy Annin rämpyteltäväksi, että eipä tuokaan hukkaan mene. 

Olin alunperin ajatellut omaksi kappaleekseni Simon & Garfunkelin Bridge over troubled wateria, mutta se sai siirtyä syrjään kun löysin laulun joka menee vielä enemmän ihon alle. Vanha kunnon Tapio Rautavaara tuo mieleen lapsuuden mummolareissut ja on näin ollen koodattuna selkärankaani. Kulkuri ja joutsen. 

 

Olen laulanut, hyräillyt ja opetellut vanhaa suomalaista siitä asti kun hoksasin että this is it. Jopa siinä määrin, että sain hienovaraisen huomautuksen työkaveriltani, että hirveen kiva kun tykkäät siitä laulusta mutta vaihda välillä levyä :D minulla on kauhea tapa hyräillä huomaamattani ääneen! Junassa, kadulla kävellessä, kaupan kassajonossa. Aina saa hävetä. 

Ukulelen soittaminen tulee olemaan melkoinen tuskien taival, sillä en hallitse vasenta kättäni lainkaan. Perussointujen sitkeä opettelu on toisaalta ihan hyväkin juttu, ehkä pääsen viimeinkin vasemman käteni herraksi. Vertailukohtana vaikka siskoni,S joka on sellainen friikki, että meikkaa vasemmalla kädellä vasemman silmän ja oikealla oikean, mutta minä en osaa edes ovea avata vasurilla!

Mutta jos ei koskaan tee mitään vaikeaa ja siirry pois mukavuusalueeltaan, ei myöskään opi mitään uutta.

Sitten kun vielä oppisi laulamaan tämän laulun ilman överiliikutusta. Elämä on ihanaa, kun sen oikein oivaltaa... byääääh!

Kommentit (5)

pulmuliini
1/5 | 

Ihana kun olet löytänyt ukulelen! Itse mietin (nelikymppispäivän kolkutellessa ovelle) pari vuotta sitten mitä uutta haluaisin oppia ja seuraavaksi kävelin FM musiikkiin hankkimaan ukulelen. En ollut koskaan soittanut mitään, joten soittaminen on edelleen haastavaa (ja kamalan kuuloista). Sointuja vaikeampaa minulle on komppaaminen ja oikean rytmin löytäminen. Tsemppiä harrastukseen! :)

UrsaMajor
2/5 | 

Ei se mikään tuskien taival ole, usko mua. Vasen käsi oppii ja koordinaatio paranee. Ukulelekin alkaa pikkuhiljaa totella. Pitkäjänteistä harjoittelua se kyllä vaatii, mutta tietä tasoittaa varmaan oma kotiopettaja. Ei tarvitse sentään kaikkea opetella kantapään kautta.

Sande
3/5 | 

Voi mä sain juuri tulisisiksi mieheltäni valkoisen ukulelen, kun soittimesta olen haaveillut pitkään. Kuulostaa tutulle tuo tuskailu, mutta ei kun rämpyttämään niin siitä (kai) se lähtee.

atomi
4/5 | 

Aivan ihanan biisin olet valinnut. Tsemppiä harjoitteluun. Ps muakin liikuttaa jotkut biisit tosi paljon, myös Anttilan keväthuumaus...!

Vierailija
5/5 | 

Ukulele on mun mielestä kamalan vaikea soitin verrattuna esim. kitaraan. Itse olen pitkäsorminen, joten otelaudalla on ahdasta. On myös ihan fakta, että ukulele pysyy melko kehnosti vireessä. Ukulele-orkesterin kuunteleminen on ollut yksi piinaavimmista kokemuksistani musiikin saralla, jokainen soitin vähän sinne päin vireessä.

Mutta kamalasti onnea ja tsemppiä oppimiseen! Samahan se mitä soittaa, jos siitä nauttii! :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011
2010