Tässä ne ovat. Elämäni ensimmäiset itse neulomani villasukat! Aivan mieletön voittajafiilis! Olen ollut ala-asteen kässätunneilta asti sitä mieltä, että en tule koskaan tässä hommassa menestymään ja täten jättänyt koko jutun sikseen. Mutta näin se vaan mahdotonkin muuttui pikku hiljaa mahdolliseksi.

Tiedän, ettei tämä kuulosta isolta jutulta monellekaan teistä, mutta minulle tämä on todellinen suoritus :D

Kauhujen kantapää on nyt selätetty. 

Prosessi eteni niin, että neuloin joululomalla nuo varret valmiiksi Novitan Nalle-langasta. Sitten pakkasin puikot, langat ja varret kassiin ja avasin paketin vasta kuluneella viikolla Lapissa. Vietimme talvilomaa Levillä ja äitini toimi sekä minun että siskoni mentorina kantapäiden neulomisessa. 

Sukkien malli on Niina Laitisen Villasukkien vuosi -kirjasta. Tai se on melkein suoraan Laitisen malli, ymmärsin ohjeen väärin yhden pikku detaljin osalta, joka hieman muutti pitsikuviota. Mutta vain hieman.

Sukista tuli melko siistit, jopa kantapäistä. Pakko myöntää, että sukkien neulominen ei ollut ihan sitä parasta hauskuutta, mutta voi olla että ryhdyn hommaan joskus uudelleenkin.

Olen tullut siihen lopputulokseen, että pidän enemmän yksittäisten asioiden neulomisesta, jolloin koko homman saa kerralla valmiiksi. Magic loop -puikot toki odottavat vielä käsityökassin pohjalla kokeilukertaa, jolloin molemmat sukat valmistuvat kerralla.

Kommentit (9)

Naapinkainen
1/9 | 

Olet aloittanut neulomisen opettelun todella kauniilla ja haastavilla malleilla; pitsillä, kirjoneuleilla, palmikoilla. Usko pois, olet todella taitava ja käsityösi ovat upeita!

Sande
3/9 | 

Olet kyllä hienosti edennyt neulontaharrastuksessa. Oletkos Facessa jo liityynyt Niina Laitisen Taimitarha-ryhmään? Kohta tulee yhteisneulontana ystävänpäiväsukat eli joka päivä pieni pätkä ohjetta.

elmeri
4/9 | 

Ihan samaa mieltä Naapinkaisen kanssa! Minä rakastan neuloa juuri villasukkia, olen tehnyt niitä satoja pareja elämäni aikana, mutta ei puhettakaan, että osaisin, tai että kärsivällisyyteni riittäisi noihin kauniisiin pitsineulevarsiin. Olet todella taitava. Ja työsi näyttävät siltä, kuin olisit tehnyt hommaa jo pitkään. Ihailen😍

Vierailija
6/9 | 

Aivan upaet villasukat eka sukiksi ja vaativa malli, jopa kokeneemmallekin 💞 !!! Jatka ihmeessä, olet taitava 🤗

- mie
7/9 | 

Todella kaunis kädenjälki sinulla. Huomaa, että on taitoja tähän(kin). Hyvää alkanutta vuotta!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011
2010