Ihan oikeasti Elviksen kotona, Gracelandissa. Me poikettiin Memphisissä osana Route 66 -road trippiä pari vuotta sitten, ja ajattelin ennen jouluhulinoita kirjoittaa ja vilauttaa kuvia yhdestä huikeimmasta talosta missä olen koskaan käynyt. Ja samalla saan hyvän syyn jaaritella Elvarista.

Elvis tiesi miltä groovy, wow ja rock'n'roll näyttää. Jonkun mielestä sisustus on ehkä hyvän maun rajoilla tai jo kaukana sen tuolla puolen, mutta minua ihastuttaa rohkeat värit, kuosit ja ratkaisut. Kitsch toimii aina. Toinen syy miksi Graceland on ajankohtainen aihe, on tiffanylasityöt. Jäin miettimään ikkunakalvopostauksen jälkeen mistä ihmeestä olen saanut päähäni, että värikkäät taidelasit olisivat missään määrin upeita ja jäljet johtivat lopulta Elviksen oleskeluhuoneeseen. Palautin muistini lokeroista riikinkukkoaiheisen lasin, jonka kuva löytyy kun kelaa postausta alaspäin. Kaikesta sitä voikin saada päähänpinttymiä sisustusmielessä. Erityisen hauskaa, että ne pulpahtavat esiin parin vuoden viiveellä.


Graceland sijaitsee Memphisissä, alle puolen tunnin ajomatkan päässä keskustan kuhinasta. Siirtomaatyylinen valkoinen kartano pitää sisällään 23 huonetta ja on vain kaksi vuotta meidän omaa pientä hirsitaloa vanhempi. Tämä vaaleasävyinen talo on rakennettu vuonna 1939. Kaksikerroksista (+kellari) taloa ympäröi hevosaitaus, suuri puutarha ja piharakennukset, jotka nekin ovat nykyään osa Elvis-museota. Alun perin piharakennuksissa oli toimistotiloja ja fanipostin käsittelyä varten ihan oma huoneensa. Voi vaan kuvitella sitä kirjepostin määrää Heartbreak Hotelin aikoina.


Pylväät ja leijonat kuuluvat asiaan.


Heti ulko-ovelta avautuu näkymä yläkerran portaikkoon. Yläkerta on täysin suljettu turisteilta, eivätkä sinne päässeet myöskään Elviksen omat vieraat hänen asuessa talossa, vastaanotto oli aina alakerrassa. Mutta onneksi alakerrassakin riittää nähtävää.


Tästä seuraavasta huoneesta on mitä suurimmalla todennäköisyydellä lähtenyt oma innostukseni värikkääseen lasitaiteeseen. Lasiseinän riikinkukot ovat uskomattoman kauniita ja luovat ihan erityisen valon koko olohuoneeseen. Ne on asennettu paikoilleen 70-luvulla. Riikinkukkoaihe on aina kiinnostava, oli se missä muodossa tahansa. Ilmeisesti myös Elviksen mielestä, sillä miehen vanhoista esiintymisasuista löytyy miehenmittaisia riikinkukkokirjailuja.Kartanoiden tyyliin kuuluu olennaisena osana kristallikruunut, eteisen portaikon lisäksi sellainen on tietenkin salin ruokapöydän yläpuolella. Marmorilattia on hauska idea kokolattiamaton keskellä, ja varmaan ihan käytännöllinenkin. Nimim. en voi käsittää miten nuo jenkkien kokolattiamatot pidetään puhtaana!

En osaa kuvitella meille (ainakaan tällä hetkellä) tummaa violettia, mutta tämän makuuhuoneen myötä se alkaa vaikuttaa oikein lupaavalta väriltä sisustusmielessä. Sängynpääty edustaa juuri sitä tyylisuuntaa mitä rakastan, erityisesti sohvakalusteissa.


The Jungle Room eli viidakkohuone alkaa olla jo melko pysäyttävä. Elviksen sisustusmakua on kritisoitu bordellimaiseksi, mauttomaksi ja white trashiksi, mutta minusta se on hauska, lapsenmielinen ja erittäin omaperäinen. Kodin pitää olla sellainen, että itse viihtyy, oli tyyli sitten mitä tahansa. Ja jos nyt mietitään taiteilijan garderobia, niin voiko kukaan odottaa simppeliä ja pelkistettyä valkoista kotia. Tuskin. Elviksen kerrotaan olleen persoonallinen pukeutuja jo ajalla ennen kuuluisuutta. Luin hetki sitten kirjan Elviksen lapsuudesta ja nuoruusvuosilta, ja siinäkin oli mainittu aiheesta.
Kuuluisassa TV-huoneessa on edelleen ne kolme kuuluisaa TV:tä. Koko talo on jätetty pitkälti sellaiseen tilaan, mitä se oli Elviksen aikana.
Kartanon sisäpihalta löytyy terassit, uima-allas ja näin suomalaisittain ajateltuna erikoisesti myös Elviksen, hänen vanhempiensa ja isoäitinsä haudat. Samassa rivissä on myös kivi Elviksen kuolleena syntyneen kaksoisveljen muistoksi. Tätä osaa pihasta kutsutaan Meditation Gardeniksi.

Myönnetään, olen ihan henkeen ja vereen Elvis-fani. Me poikettiin yhteensä 1000 kilometriä varsinaiselta matkareitiltä Elviksen ja Memphisin takia, mutta se oli jokaisen kilometrin ja puutuneen takapuolen arvoista. Ei ole aamua etten kuuntelisi edes yhtä Elviksen biisiä korvanapeista. Minulle (ja myös miehelleni) Gracelandissa käyminen oli kokemus vailla vertaa, ammennan sen värikkäistä huoneista inspiraatiota varmasti vuosikausiksi eteenpäin. Joko tietoisesti tai sitten alitajuntani muistelee itsekseen värikkäitä riikinkukkolasiseiniä.

Kommentit (5)

1/5 | 

Oi Graceland oli kyllä aivan upea! ♥ Mekin tehtiin sama 1000 kilsan ylimääräinen lenkki Memphisin takia, mut suurena motivaationa oli toki myös Beale Street. ;)

JK
4/5 | 

Mä ihastuin värilaseihin jo ammoisina aikoina kun Siskoni on noita alkoi tulla telkkarista. Ah ja oih sitä niiden aurinkohuonetta! <3 :D Haaveilen yhä edelleen...

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012