Viime kesän Route 66 -reissu oli niin uskomattoman mahtava, että ihan vaan (niinpä niin) fiilistelyn nimissä tilasin syksyn pimeiden iltojen iloksi erään ihan tietyn kirjan...


Pacific Coast Highway kulkee Yhdysvaltojen länsirannikkoa mukaillen sellaisten paikkojen läpi tai läheltä kuin Seattle, San Francisco, Avenue of the Giants, Sacramento ja Yosemiten kansallispuisto. Ja mahtuupa matkalle pikkukaupungit nimeltä Forks ja Port Angeleskin, jotka saattavat olla osalle varsin tuttuja nimiä ^^

Pacific Coast Highwayn sanotaan olevan yksi maailman hienompia maisemareittejä, enkä epäile hehkuttajia yhtään. Jenkkilän läpi ajaneena varpaitani kipristelee edelleen, kun mietin  kuinka huikeita maisemia jo pelkästään sisämaahan mahtui aina Grand Canyonin ja Flagstaffin jylhistä vuoristomaisemista Memphisin vihreyteen ja Texasin instagramin väriseen tunnelmaan. Luin vasta äsken läpi koko 66-matkapäiväkirjamme, pidin sen jälkeen pienen hiljaisen hetken, ja taputin itseäni selkään. Miten mahtavaa että ymmärsimme tehdä kyseisen matkan, elämämme reissun. Samaan aikaan heräsi pieni orastava mitä jos... -tunne.


Pitäisikö sijoittaa veronpalautukset lentolippuhin? Onko hullua lähteä uudelle road tripille? Miksi en pysty enää kuvittelemaan meitä viikon perinteisillä lomilla oikeastaan yhtään missään? Onko sisäinen karavaanari päästetty nyt lopullisesti irti :D

Ja jos totta puhutaan, en ole varmaan ikinä ollut niin liekeissä blogin kirjoittamisen suhteen kuin kesällä reissulta. Matkabloggarius oli ihanaa <3 joten ehkä uusiksi ensi kesänä, sama maa, eri mestat? Katsotaan...

Kommentit (53)

Armi
1/53 | 

Mä olen kanssa haaveillut uudesta road tripistä Jenkeissä, tänä syksynä tuli kierrettyä itärannikkoa ja käytiin myös Montrealissa moikkaamassa ystäviä. Suosittelen ehdottomasti lähtemään, ei tartte jälkikäteen sitten miettiä että hitsi kun ei sillon menty.

Mä olen myös itse aina ollut enemmän tämmöinen liikkuva matkaaja, yksi paikka ei vain tarjoa tarpeeksi innostusta viikon ajaksi. Sen jälkeen kun olen itse alkanut matkojani järkkäämään en ole koskaan pysynyt vain yhdessä kohteessa.

2/53 | 

Pacific Highway on mielestäni ehdottomasti näkemisen arvoinen. Olemme mieheni kanssa ajaneet San Francisco - Seattle välin aika monta kertaa ja monilla eri reittikokoonpanoilla, ja rannikon ja Yosemiten laakson (laakson lähellä sijaitsevaa Mariposa Groven jättipunapuumetsää unohtamatta!!) lisäksi hienoja ja uniikkeja maisemia löytyy myös hieman sisemmästä maasta. Esim. Bodien aavekaupunki Lähellä Nevadan rajaa (suosittelen osumaan paikalle heti aamutuimaan kun portti avataan, saatatte saada tunnin lähes ilman muita turisteja pilaamassa aavemaista tunnelmaa!), Modoc Lavabeds koillis-Kaliforniassa sekä Columbiajoen laakso Portlandista itään... huikeita maisemia, ja bonuksena Portland on tosi viihtyisä kaupunki.

Itse asun San Franciscossa, ja vielä muutaman vuodenkin jälkeen en voi kuin hämmästellä, miten kaunis tämä kaupunki on. Joskin keskusta on moniin muihin alueisiin nähden sangen tylsä, mutta kannattaa viipyö ainakin muutama päivä, jotta ehtii hämmästelemään (ja syömään) Chinatownin, Missionin ja Castron alueet, vintageshoppailla Haight streetillä, kuunnella jatsia Fillmorella... ja syödä sushilounaan Japantownissa! Mmm mmm mm... ;)

hotzilla
3/53 | 

Ollaan menossa miehekkeen, siskon ja lankomiehen kanssa Highway 1:lle vuonna 2015 (hienoinen pitkäntähtäimen suunnitelma). Samalla reissulla pitäis käydä Kanadan puolella ja vähän east coastiakin tsekkaamassa, että saas nähdä kauanko ollaan :D Mutta oon jo valmiiksi ihan liekeissä, suunnittelu ja tutkiminen on puoli ruokaa. Aion laajentaa organisointihulluuttani Exceliinkin tällä reissulla.

10/53 | 

Haa, tuttu tunne! Toissa kesänä kierrettiin Skotlantia autolla ja viime kesä-heinäkuussa roadtrippailtiin Jenkeissä (eri mestoilla kuin te, tosin - minäkin tykkäsin pitää matkablogia sen aikaa, ja juttuja on ihana lukea näin jälkikäteen!). Nyt en tosiaan keksi muita paikkoja, mihin haluaisin matkustaa... road trippejä tehtävä lisää!

Eli tehkää tekin, teidän kokemuksia oli hauska lukea! :)

Nelliina
Liittynyt10.9.2015
16/53 | 

heh ei ole lainkaan henkilökohtaista, meillä tuli pieniä ryppyjä rakkauteen ainoastaan silloin, kun mun täysin surkeat navigointitaidot kohtasi Los Angelesin liikennehelvetin, ja Sakulla meni hermot ratissa kun en osannut kertoa mihin hiivattiin meidän navi yrittää meitä ohjata :,D silloin oli vähän raivokkaat tunnelmat itse kullakin, tyylillä pidä tunkkis prkl jos ei ohjeet kelpaa!!! Niin ja toinen kerta silloin kun ei meinattu millään pirullakaan löytää yhdessä paikassa motellia, oli nälkä väsy ja jano, ja motellin virkailija oli täys idiootti joka ei kyennyt antamaan hotellin osoitetta (WTF!??) puhelimessa, niin silloin kiristi vanne päätä ja pahasti, molemmilla. Mutta muuten me kestetään toisiamme lähekkäin 24/7, vaikka mä oon ihan totaalinen erakkoluonne. Matkoille sitä jotenkin osaa asettaa mielensä tietynlaiseen rentoon olotilaan, eikä pingottaa muista kuin kaikkein pakollisimmista aikataluista (lennot yms), joiden suhteen mä olen aika natsi. Ja jos ei jaksa puhua pölistä aamusta iltaan, rakkaan kanssa voi myös olla hiljaa ja nauttia siitä että ei puhu mitään :) etenkin road tripillä, kun maisema vaihtuu auton ikkunoiden takana jatkuvasti ja ihasteltavaa riittää.

Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina

Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook

Heidi

Meillä on muutenkin tollanen kunnon turnee Jenkeissä, että näkee kaiken mitä tahtoo. Ensin New Yorkiin, sieltä sitten bussilla Washingtoniin, sitten lentäen Kaliforniaan ja auto alle siellä. Ja vielä Las Vegasista lennetään viettämään hääpäivää Miami Beachille. Can't wait!! nimimerkillä laskee jo päiviä, tasan kahdeksan kuukauden päästä ollaan Nykissä :D

Nelliina
Liittynyt10.9.2015
24/53 | 

Mua ei myöskään häirinnyt ihan jotain yksittäistä motellia lukuunottamatta yöpyminen milloin missäkin, kaikki toimi hienosti vaikka ihan arvalla vetelin joka yön uuden majapaikan :)

Ja San Francisco on kyllä ehdottomasti mulle yksi sellainen kaupunki, minkä haluan nähdä, ne mäet jo pelkästään kiinnostaa!

Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina

Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook

Nelliina
Liittynyt10.9.2015
27/53 | 

mulle kävis ilman muuta hybridi, kunhan hinta on järkevä, että sikäli, mutta tuntui että jenkeissä yritettiin tunkea lähinnä tehokkaampaa, suurempaa ja bensasyöpömpää autoa mitä vaan ikinä eikä muita ollut edes tarjolla :S pitää yrittää kompensoida omaa matkustusta ihan arkipäivän valinnoilla täällä kotisuomessa ympäri vuoden.

Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina

Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook

Sohvis
28/53 | 

Tähänhän voisi koittaa yhdistää myös jonkinlaista ekologista näkökulmaa, vai voisiko? Olisiko täysin mahdotonta tehdä matka esimerkiksi sähköautolla? Tai edes jonkinlaisella vähemmän kuluttavalla hybridiautolla? Tuli vain mieleen, kun noita ajokilometrejä tuossa aika rankasti kertyy puhumattakaan jo lentokilometreistä...:)

joy
29/53 | 

Suosittelen!! Me ajettiin syyskuussa Kalifornia road trip ja oli mahtavaa. Vaikka Grand Canyon oli upea niin Yosemite on paljon parempi ja mielenkiintoisempi. Big sur ja Santa Barbara oli niin upeet! Ja San Franciscoon muuttaisin milloin vain. :)

merikukka
30/53 | 

Mitäs minä sanoin! Nälkä kasvaa syödessä, ja tavalliset matkat eivät tunnu enää miltään. Kahden USA roadripin tehneenä, syvällä kokemuksen rintaäänellä sanon, että tottakai menette. Teillä ei ole vaihtoehtoja! Tie 1 on aivan mahtava. San Fransisco on lempikaupunkini heti NY:n jälkeen. Yosemite-puisto on sanoinkuvaamaton.

Marie
31/53 | 

Ja tottakai lähdette! Ei tarvitse sitten vanhana mummona lähteä kun saattaa lonkkia kolottaa siihen malliin :D Tosin aiheutat myös minullekin matkakuumeen :D

Sariska
33/53 | 

Olen yrittänyt saada poikakamua houkuteltuu lukemaan teidän matkapostaukset että sekin innostuis lähtee Jenkkilään eikä vaan Tallinnaan :D
Piti kesällä vanhempien mökiltäkin lähtee lähi ABC:lle ihan vaan et pääsee nettiin lukemaan tuoreimmat matkapostauksenne ku ei möksällä tuo mokkula pelittänyt <3

Sariska
34/53 | 

Ai niin, teitkö lopuksi koontipostausta kysymyksistä joita teille matkasta lukijat esitti?
Minä olisin kiinnostunut ajoiko autoa vain Saku, ja kokiko hän sen rankaksi?
Itse olen niin huono ratissa, että jäisi kyllä poikakaverin kontolle ajelu :)

35/53 | 

Ehdottomasti! :) Ihan vaikka vain sen takia, että sinun reissupostauksesi olivat mielettömän kivaa luettavaa!

Petra
36/53 | 

Älä lähe. Älä lähe enää mihinkään, äläkä missään vaiheessa enää ikinä tee yhtäkään reissupostausta! Ihan vaan sen takia että niiden seurauksena on pakko aloittaa säästäminen ja aloittaa reissujen
suunnittelu.. Sun matka -postaukset vaan on niin parhaita!! :)

Parasreissuikinä
37/53 | 

Suosittelen! Ajettiin viime talvena San Franciscosta Losiin (eli vain osa reitistä) ja maisemat oli upeat! Tuntui että koko ajan piti pysähtyä kuvaamaan ja ihailemaan aaltoja ja nauttimaan. Sanat ei riitä kuvailemaan sitä fiilistä ja niitä maisemia. Kannattaa ehdottomasti ajaa alas päin eli rannan puolta. Ja vaikka teimme reissun jo kertaalleen, heti kun rahaa on tarpeeksi, menemme uudelleen.

Ja joku kommentoi motelleja; me koimme motellit yllättävänkin mukaviksi, kaikki olivat supersiistejä ja ihmiset amerikkalaisen uskomattoman mukavia.

38/53 | 

Kannattaa lahtea! Oon itse ajellut tuon matkan ja se oli _huikeeta_. Tama henkilolta, joka ei muuten kamalasti Kaliforniasta tykkaa. Ja noita 66-matkapostauksia oli ihana lukea, olis kiva lukea lisaa matkakertomuksia sulta :)

Heidi
40/53 | 

Meillä olis ens kesänä edessä ainakin osittainen roadtrip tolla kyseisellä tiellä. Ajellaan San Franciscosta ensin Los Angelesiin ja siitä sitten muutaman päivän päästä vielä San Diegoon. Ja siitä sitten vielä Vegasiin :) Tätä kuukauden pituista tulevaa häämatkaa odotellaan meillä jo ihan hullunlailla...

neu
41/53 | 

Ei ole hullua lähteä heti uudelleen, itse olen viettänyt kolme viime kesää Jenkeissä ympäriinsä ajellen, ja vieläkin vain halajan sinne takaisin... Siellä on niin paljon ja monipuolisesti nähtävää. Ja Pacific Coast Highway on uskomattoman hieno, me ollaan ajettu se läpi kahdella eri kerralla. Kauniita maisemia ja mahtavia kaupunkeja läpi matkan, erityissuosikkeja Big Sur, San Francisco ja pohjoisempana hiukan sisämaahan päin Portland.

katjuska
43/53 | 

Oi kyllä! Route 66 -postaukset oli silkkaa parhautta ja niistä kyllä välittyi se, miten mahtava reissu se teille oli. Siihen liittyen muuten kysymys, ei tietenkään tarvitse vastata jos kysyn liian henkilökohtaisia. :) Olitte Sakun kanssa pitkän tovin pelkästään kaksistaan, kävikö toinen missään vaiheessa hermoille ja tuliko kaipuuta olla hetki omissa oloissa? Itse haaveilen vastaavanlaisesta reissusta ja vaikka mieheni kanssa erittäin mainosti toimeen tulemmekin, niin olen myös yksin oloa kaipaava sosiaalinen erakko. Oliko teillä vastaavia tilanteita ja kuinka ne ratkaisitte?

JOOJOO!!
44/53 | 

KYLLÄKYLLÄKYLLÄ, ehdottomasti jos on vähänkään saumaan, niin lähdette!! Ja kiva, että matkablogia oli kiva kirjoittaa, koska sitä oli todella kiva myös lukea, tykkäsin ihan hirmuisesti!

46/53 | 

En varmaankaan ite lähtis millekään auto+motelli-reissulle (olen liian mukavuudenhaluinen), mutta teidän matkajuttuja luin innoissani! Lukisin toistekin. :)

Sanjana
47/53 | 

Uu, tuumasta vaan toimeen!
Kateellinen köyhä opiskelija täällä kuolasi jo männä kesänä teidän reissua, ja kyllähän niitä upeita maisemia livenä varmasti katselisi toisenkin kesän :D

Ninneri
48/53 | 

Ja sen innostuneisuuden kyllä huomas! Kaikki reissujutut tui ahmittua heti julkaisun jälkeen, ja niitä oli aivan ihana lukea :)

Saa lähtee uudestaankin, meikä seuraa oikein mielellään täältä ruudun toiselta puolen!

Marjukka
49/53 | 

Saa lähteä!

Sillä ehdolla, että lupaat matkablogata yhtä ahkerasti kuin viime kesänä. Sovittu?

50/53 | 

Asutaan Piilaaksossa, ja just viikonloppuna käytiin ajamassa taas pätkä PCH:tä. Olipa taas niin uskomattomat maisemat! Lueskelin kesällä teidän route-66:sesta, ja on kyllä aivan pakko toteuttaa kyseinen roadtrip vielä näiden kahden jenkkivuoden aikana!

Anni
51/53 | 

Oi ihanaa, tämä tauti on selkeästi tarttuva.

Ollaan viime kesinä oltu matkalla kolmisen viikkoa, ensin USA-Meksiko ja viime kesänä islanti-USA akselilla. Vannottiin, että ensi kesänä emme menisi Amerikkaan, mutta... Eletään vasta lokakuuta ja jo nyt taskussa on menoliput Montanaan ja paluu Los Angelesista. Hupsis! :)
Sellainen tuli mieleen, että teit viime reissuanne varten aika kattavaa autovertailua. Satutko muistamaan Budget-yhtiön maksuja yksisuuntaiselle vuokralle?
Yosemite oli yksi kohteemme viime kesänä, ja en usko että maltamme jättää sitä pois seuraavaltakaan. Se paikka oli uskomaton. Toiseksi San Francisco oli tosi positiivinen yllätys, koska en yleensä saa suurkaupungeista oikein mitään irti. Jäi mieleen tosi hurmaavaa ja persoonallisena kaupunkina. Ja ne mäet, voi perslihasparat. :)
Ei ehkä sovi teidän reissuun, mutta yleisenä vinkkinä roadtrippaajille Amerikassa. Huimaa säästöä - ja ihan omanlaistaan tunnelmaa- saa pakkaamalla laukkuun teltan ja nukkumalla osan tai kalkkikin yöt leirintäalueilla. Ne on Amerikassa usein tosi hyvin organisoituja ja meno siellä on tosi leppoisaa. Yöpymisen hinta yleensä 20dollaria per paikka. Esim. Yosemite antoi todella lähtemättömän muiston siitä, kuinka yöllä arvot mahdollisuuksiasi ehtiä vessaan ennenkuin törmäät karhuun. Ympärillä kajahtelee joka yö rangerien kumiluotien pamahduksia, kun karkottovat leirintäalueelta kutsumattomia vieraita.
Enpä malta kyllä odottaa kesää! :)
Jos reissuun lähdette niin "toivottavasti" emme reissaa tänä vuonna yhtä aikaa, että kerkeän seuraamaan teidän matkaa reealiajassa! Seuraavaksi parasta heti oman reissun jälkeen. :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012