Jos olisin pitänyt blogia parikymppisenä, se olisi aiheeltaan todennäköisesti kosmetiikkapainotteinen. Kosmetologikoulussa se ainoa aihepiiri mikä minua kiinnosti oli nimenomaan meikit&maskeeraus. Jalkahoidot, hieronnat ja aromaterapiat olivat lähinnä pakollinen paha. Tästä syystä minusta ei kossua koskaan tullutkaan, vaan jatkoin opintoja liiketalouden pariin. Jaksoin kuitenkin vuosia innostua meikkimaailman uusista tuulista ja kokeilla hurjimmatkin lookit (nyt ei sitten kuittailla mitään teini-iän pandasilmistä) kunnes tuli totaalinen stoppi. Nykyään käytän ihan iloisesti samaa perusmeikkiä vaikka vuoden päivät, enkä jaksa hötkyillä uutuuksien perään. Poikkeus kosmetiikkalakkoon tuli vastaan kun luin Urban Decayn tulosta Suomeen, vihdoin pääsisin tsekkaamaan livelä Naked 1, 2 ja 3 -paletit! Olin haaveillut tuosta neutraalien sävyjen megapaletista jo ties miten kauan.


Livenä paras oli ehdottomasti Naked2, kuten olin arvellutkin. Vihreille silmilleni sopii paletin jokainen väri, en näytä yhdessäkään itkeneeltä. Muutaman päivän testailujen perusteella 49 euron satsaus Tampereen Sokkarilla kannatti, aivan mielettömän hyvät värit. Tähän kun saisi vielä sen Lumenen khakinvihreän napin joukkoon mukaan niin muuta ei enää tarvisi.Paletissa on pääasiassa helmiäisiä, mutta myös pari mattaa. Minä käytän molempia. Helmiäisiä on reilusti enemmän ja se on hyvä, sillä ne on tupsuteltu paikoilleen hetkessä kun taas mattavärit vaativat vähän huolellisempaa häivytystä. Arkiaamuisin nopeus on valttia, ettei tarvitse juosta junaa kiinni. Sävyjä on helmenvaaleasta pikimustaan, joten myös tummat smoky eyes -juhlameikit onnistuvat.Pigmenttiä riittää perusmeikkeihin hyvin, mutta äkkiä arvioisin että esimerkiksi Grimasin luomiväreissä sitä on reilusti enemmän. Mutta kuten sanottu, arkikäytössä arvostan levittämisen nopeutta ja liian tuhti pigmenttipitoisuus ei anna juuri liikkumavaraa virheille.


Sitten siihen mahdolliseen huonoon juttuun. Paletin mukana tuli 4 pientä primer-näytepakettia, eli luomivärin pohjustusainetta. UD:n primerit ovat lähes kulttimaineessa, joten näiden testausta odotin myös innolla. Olen varsinainen itkusilmä, eli pienikin tuulenvire saa silmäni vuotamaan ja siinä voi sanoa suorilta heipat luomiväreille. Primerin kanssa luomiväri kyllä pysyi hyvin, mutta minulle ilmaantui melkein heti luomelle karheutta, sellaista kuivan ihottuman kaltaista. En tiedä johtuuko tämä reaktio primerista vai luomiväristä, mutta elän toivossa että primerista. Vaikka olen herkkäihoinen, en ole kuitenkaan koskaan reagoinut luomiväreihin. Voiteisiin sitten senkin edestä. Nyt täytyy pitää tauko primerista ja ihottuman parannuttua altistaa ihoa uudelleen. Lumenen primer ei ole aiheuttanut vastaavaa, joten pitää muistaa verrata näiden kahden inci-listaa.

Olipa tosi kivaa pitkästä aikaa innostua meikeistä, jos vaikka viitsisi vähän panostaa tähän osa-alueeseen syksyn aikana. Sitä meikkaa rutiininomaisesti aina samalla tavalla, vaikka huulipunilla ja luomiväreillä pelaaminen on maailman helpointa "asustamista".

 

Kommentit (19)

Nae
1/19 | 

Itse ostin Naked kolmosen keväällä, koska sinisille silmilleni se sopii parhaiten, ja olen kyllä ollut todella tyytyväinen siihen! Mukana tuli myös primerit, joita en tosin ole testannut, sillä MACin Paint Potit ovat minun luomillani todella toimivia. Kiinnostus on kyllä herännyt Lumenen primeria kohtaan, kun tuntuu että sitä hehkutetaan joka puolella.

Elli
2/19 | 

Voisko johtua sun ihonväristä että tää kakkonen sopii sulle? Mullakin on vihreät silmät ja omistan naked 1:n ja olen tosi epäileväinen tuon 2:n suhteen kun siinä on viileitä sävyjä. Mun naamassa usein viileänsävyiset luomivärit saa silmät näyttämään jotenkin väsähtäneiltä. Oon ajatellut että tämä johtuisi nimenomaan ihon väristä. Mut ehkä sun rohkaisemana menen tutkimaan tätä kakkosta ihan paikan päälle, ties vaikka osoittautuisi sopivaksi :)

Marion
3/19 | 

Hmmm, tarvisikohan oma luomiväriosasto myös päivitystä... Nyt kun olen taas intoutunut ehostamaan enemmän. :) Parikymppisenä intoilin paljon kosmetiikasta ( ja haaveilin useamman vuoden kossuopinnoista juurikin meikkaamisen ja maskeeraamisen vuoksi,btw.), mutta sittemmin meikkaaminen on jäänyt ripsaria lukuunottamatta... Kunnes nyt 30+ iässä aihe on taas alkanut kiinnostaa. :)
Joku meikkitutorial olisi muuten kiva, vaikkapa luomivärin häivytyksestä tai "kissarajauksista", jos saa heittää juttutoiveita. :)

4/19 | 

Hei, mä ostin sen meikinkiinnityssuihkeen ja käytin sitä iloisesti, varsinkin kun tuote oikeasti toimii mutta mulla tuli toiseen silmäkulmaan, juuri kulmakarvojen alle nenän viereen sellainen kuiva, kutiseva ja karhea "ihottuma-alue"! Se ei enää kutise, mutta paranemisessa kestää. Voi olla, että alkuun annostelun ollessa hakusessa suihkautin sitä liian lähelle kasvoja ja liian runsaasti, tuokin saattaa kyllä olla kuivattava tuote loppupeleissä..

5/19 | 

Hei!
Mulle tuli myös primer potionista silmäluomeen kutiseva kuiva kohta. Levitin siihen kerran kortisonivoidetta (ilman reseptiä apteekista) ja se lähti pois eikä ole nyt viikkoon-pariin tullut uudestaan, vaikka käytän pohjustusvoidetta päivittäin! Mietin että olisko se johtunut jostain sattumasta, mutta näiden juttujen jälkeen olen aika varma että se johtui UD:stä...

Jonanna
6/19 | 

Mulla tuppasi varsinkin talvisin kuivaamaan luomet. Aluksi luulin, että se johtuu jostakin tietystä merkistä, mutta tulin siihen tulokseen kokeiltuani useampaa merkkiä, että kyse ei ole mistään merkistä. Mun silmät oli välillä aika hurjassa kunnossa ja tuntui, että niiden kohtien rasvaaminen vaan ärsytti sitä kohtaa enemmän. Apteekista löytyi apua. Aloin käyttää Avenen silmänympärysvoidetta jota saa levittää kauttaaltaan koko silmään. Sen jälkeen ei ole kuivnut silmän iho. Kannattaa tutustua =)

Cerp
7/19 | 

UD:n primeri tosiaan kuivattaa tosi helposti luomia. Itse käytänkin sitä lähinnä pippalomeikeissä, sen avulla luomiväri pysyy kuin tauti. Hitto kun tuo nakukakkonen näyttää hyvältä kuvissa, oliskohan liikaa, jos ostais vielä senkin :D Kolmoseen rakastuin ensimeikkauksella, kun sen vuosi sitten Varsovasta ostin.

Suvi-Johanna
8/19 | 

Olisi kiva jossain vaiheessa nähdä kasvoillasi tällä paletilla tehty silmämeikki noiden swatchien lisäksi! :)

Jennie
9/19 | 

Muistelen, että olet tykästynyt Kikon eyelineriin. Ostin itse vuosi sitten Kikon liikkeestä Roomasta primerin silmämeikille ja sen jälkeen ei ole yksikään luomiväri (joskin nämäkin kaikki Kikon omaa sarjaa) kasaantunut luomivakoon ja kestää kuin tauti aamusta seuraavaan :). Olispa Kikoa tarjolla täällä pohjolassa.

SC
10/19 | 

Ostin tuon Naked 2-paletin kolmisen vuotta sitten ja samaan syssyyn heitin roskiin KAIKKI muut luomivärit, siis ihan kaikki. Sen jälkeen olen ostanut kaksi halpaa nappiluomiväriä reissukassiin, muuten olen pärjännyt Nakedilla sekä arjessa että juhlassa. Siinä on jopa yksi matte-taupe väri joka on täydellinen kulmakarvojen täyttämiseen!

myohmy
11/19 | 

Yllättävän monella ollut oireita tuosta primerista. Jos saa myös esittää postaustoiveen niin olisi mielenkiintoista lukea juttua kosmetiikan allergisoivista aineista ja säilyvyydestä. Tiedän ettet ole kosmetiikkabloggaaja, mutta tykkään sun tyylistä kirjoittaa ja osaat varmasti kertoa asian niin, että tällainen kosmetiikkatumpelokin tajuaa. :D

Viivitys
12/19 | 

Mä en pysty käyttämään tuota primeria talvisin ollenkaan, luomet turpoo heti. Kevät-kesä-syys -kausilla toimii hyvin. Se anti-age versio tuosta on sellainen, että voin talvellakin käyttää.
Vinkki vinkkinen; ihmerasvaa (varovainen määrä) luomeen, niin lähtee ihottumat (niin se moa green balm :) )

melli
13/19 | 

Mullekin tuli ud:n pp:sta punoittava ja karhea iho. Etenkin jos monta päivää peräjälkeen käytti. Too facedin shadow insurance sen sijaan on ollut ihan moitteettomasti toimiva, pitää luomivärit paikallaan muttei ole mitään yliherkkyysreaktioita aiheuttanut.

Tipsu
14/19 | 

Tuo silmien vuotaminen voi liittyä kuivasilmäisyyteen. Vetistystä ehkäisemään voi käyttää apteekista ilman reseptiä saatavia kostutustippoja, erityisesti ennen ulos lähtöä. Itselläni ainakin geelimäinen tippa auttaa hyvin eikä silmät vetistele. :-D

15/19 | 

Mä olen nyt muutaman viikon jahkaillut Naked-paletin ostamista, koska en ole vieläkään päättänyt mikä paleteista olisi mulle se paras. Tällä hetkellä olen 3:n kannalla, muttaaaah... :D

Bambini
16/19 | 

Mulla oli hei sama ongelma! Itse kävin ostamassa Naked3 -paletin ja kokeiltuani primereita, niin olin hämmentynyt ja pettynyt. Omat luomeni tuntuivat karheilta ja kireiltä - sääli sinänsä, sillä meikki pysyi hyvin. Itsekin luotan tästä edes Lumenen primeriin, joka ollut käytössä aina kakarasta lähtien ja olen todennut huippuhyväksi. Olisi ollut kiva vaan löytää Lumenelle joku korvaava tuote jos joskus päätyy tilanteeseen, ettei Lumenea saakaan mistään :D

katska
17/19 | 

Ostin juuri saman paletin Sokoksen verkkosivuilta. Tällä hetkellä on kutsu kauneuteen -viikko ja yhdestä normaalihintaisesta kosmetiikkatuotteesta saa koodilla/kupongilla 20% alennusta. Omalle paletille jäis siis hintaa 40e kun toimitus Sokoksiin on ilmainen :)

momo
18/19 | 

mullekin UD:n primer teki sellaisen omituisen kuivan ihottuman heti ensi käytöllä. perehdyinkin asiaan silloin ja ilmeisesti siinä on jokin ainesosa, joka on suht' helposti allergisoiva ja useampi muukin oli saanut saman reaktion. en muista enää tarkemmin sillä tästä on jo useampi vuosi aikaa, mutta hyvin löytyi tietoa tästä. onneksi too faced toimii täydellisesti eikä tule inhottavia reaktioita!

voi hitto, mä kans niin tahtoisin tuon kakkospaletin, sillä ajatus siitä täydellisestä nudepaletista houkuttelee aivan järjettömästi! mutta mietityttää vaan, että onko se sitten kuitenkaan sen viiden kybän sijoituksen arvoinen, on kyllä niin iso raha opiskelijan kukkarosta. ykkösen omistan ja se ei oikein vakuuttanut varsinkaan lämpimien sävyjensä takia ja siksi, että lempparisävyni sidecar on järisyttävä glitter-pommi ja sillä meikkaamisen jälkeen naama näyttää peilipallolta, tekipä mitä varotoimenpiteitä tahansa. hitsi, ehkä odotan vielä että se aivan supertäydellinen nudepaletti kävelee jostain vastaan :D ilmeisesti tässäkin on aika paljon lämpimiä sävyjä, niistä en tahdo maksaa.

Heli
19/19 | 

Mulle tulee ihottumaa UD:n primerista. Voin käyttää sitä toisinaan, mutta pidemmässä käytössä luomet menee aivan kauheiksi.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011