Epäseksikkäät ylipolvensaappaat herättivät teissä paljon ajatuksia. Jos joku väittää että vaate on vain vaate, vailla mitään sen kummempaa merkitystä, metsään menee. Jokainen meistä välittää pukeutumisella viestejä ympäristöön, joko tarkoituksella tai tahtomattaan. 

Nimimerkki Feministi kommentoi seuraavasti: "Oon muuten miettinyt vähän esim noita ylipolven saappaita, on ärsyttävää että naispuoleisena ihmisenä tavallaan täytyy miettiä pukeutumistaan, ettei näytä ns. huonolta naiselta. Miehillä ei ikinä ole tällaista..."

Olen ihan täsmälleen samaa mieltä Feministin kanssa. Toisaalta voi ajatella myös niin, että meille naisille on tarjolla rajaton määrä vaihtoehtoja mistä valita. Miehille pääasiassa ei ole. Jos mies haluaisi laittaa jalkaansa kauniit punaiset korkokengät, luulen, että hän kohtaisi vielä enemmän paheksuntaa kuin seksikkäästi pukeutuva nainen.

Se on harmi, sillä minun mielestäni kauniit vaatteet ja asusteet kuuluvat kaikille. Miehelle kaikki käy, kunhan pysyy oman sukupuolensa ahtaassa lokerossa. Me naiset taas voimme ihan vapaasti hyödyntää mitä tahansa maskuliinisia vaatteita ja asusteita, kohtaamatta mitään vastarintaa. Ei kuulosta kovin reilulta sekään.

Outoa vintagetyyppiä

Minun tyylini putoaa todennäköisesti jonnekin vintagen, oudon ja hetken päähänpistojen välimaastoon. Olen fiilispukeutuja, tänään goottimekko, huomenna punainen pin-up -kokonaisuus, seuraavana päivänä farkut ja T-paita. En ehkä halua tietää miten sekavaa mielikuvaa pukeutumisellani viestitän :D Nainen joka ei osaa päättää. Tyylini on, että puen mitä sillä hetkellä huvittaa. 

Olen pari viikkoa taputellut itseäni selkään, että tajusin näiden outojen ylipolvensaappaiden hienouden. Yhdistettynä esimerkiksi Marimekon villamekkoon ja 20-luvun hattuun saa aikaan hauskan kokonaisuuden, jota ei välttämättä pysty määrittelemään mihinkään tyylilokeroon. 

Jatketaan keskustelua kommenttiboxissa, jos postauksen alku herätti ajatuksia, muussa tapauksessa hauskaa viikonloppua kaikille :)

Kommentit (10)

Soffe
1/10 | 

Täysin samaa mieltä! Naisena joutuu miettimään monta kertaa voinko pukeutua niin tai näin syystä tämä tai tuo. Mutta surullisempaa on tuo miesten pukeutuminen. Oletetaan että suomalainen mies haluaa pukeutua mustaan, harmaaseen, tummansininen ja ruskeaan. Paikallisten liikkeiden vaatteet aina liian isoja, kun sitä S-kokoa otetaan kauppaan vain pari kappaletta ja ne myydään äkkiä.

Mieheni tykkää pukeutua väreihin, minkä ei pitäisi olla niin haastavaa kuin on. Zara on miehen lempivaateliike, koska vaatteissa on väriä ja löytyy sopivia kokoja. Mutta eihän meillä täällä ole Zaraa. Miehen lempihousut on H&M:n Väiski Vemmelsääri collegehousut, mielellään vielä yhdistettynä kukkapaitaan. :D Tästä voi päätellä, että ei oikein löydy Suomesta useinkaan sopivia vaatteita. Ja eihän sitä H&M:kään löydy meidän paikkakunnalta.

Kun yhdistää pienikokoisen miehen ja erikoisen vaatemaun, niin uusien vaatteiden osto on tuskaa. :D

Multa jäi suurin osa ajatuksista kirjoittamatta, niin miesten vaatteiden homogeenisuudesta kuin siitä miten oletetaan että ihmiset asettuisivat kaikki muottiin. Ärsyttää nimittäin tuo miten Suomessa halutaan edelleen pitää kiinni siitä että ei saisi poiketa massasta. Tosin suurin syy tähän varmasti on tämä pieni kotikaupunki, jossa tuijotetaan ja kuiskutellaan kaverin kanssa nauraen jos vähänkään poikkeat siitä massasta. :D

Ria Hafren
Liittynyt17.8.2015

HEH! Ajattelin samaa kuin sinä jo 1990-luvun alussa :0))!
Silloin totesin lopulta tuskastuneena 4:lle nuorelle miehelle, jotka tapasin eräässä yritystilaisuudessa: "Eikö teillä ole edes PERSOONAALLISIA Solmioita??!!" - Pari viikkoa myöhemmin minut oli kutsuttu heidän yrityksensä asiakastilaisuuteen. Ne 4 nuorta kaveria olivat vastaanottavina isänninä. Kaikilla oli Ihana, Värikäs ja Personaallinen solmio :0) :0)!!!

Tunnetilan Nina
2/10 | 

Ihana asu ja huikeat saappaat! Mä olen halunnut matalia, pienellä kannalla varustettuja ylipolvensaappaita jo monta vuotta, mutta en ole lyhyenä ihmisenä edes uskaltautunut sellaisia koskaan testaamaan. Olen ajatellut, että ne näyttävät kivoilta vain pitkäsäärisillä. Nyt löysin aleista omaan makuuni TÄYDELLISET ylipolvensaappaat ja ostin ne heti. Siinä ne olivat, täydelliset, minulle yllättäen tosi hyvin sopivat saappaat huoneen nurkassa yli viikon. Testailin niitä kotona, mutten voinut laittaa niitä ihmisten ilmoille. Olin omasta mielestäni ne jalassa ihan liian "pårnå".

Vasta ystävän "noi on sulle ihan täydelliset eikä yhtään liian seksikkäät" -kommentti sai minut rohkaistumaan ja ottamaan kengät käyttöön. Olin jo palauttaa ne viikon jälkeen kun tulin siihen tulokseen, ettei ikäiseni nainen vaan voi käyttää ylipolvensaappaita.

Tyhmä minä!!! Onneksi otin reippaasti saappaat käyttöön. Tykkään niistä ihan hirmuisesti! Onnea meille ja ylipolvensaappaillemme! :)

Vierailija
3/10 | 

Mulla on kahdet ylipolven saappaat missä on matala paksu korko ja pyöreä kärki. Aivan ihanat :) Käytän pillifarkkujen tai mustien leggarien kans niin ei tule yhtään horoefektiä. Sun asu on täydellinen <3 t. Katja

Vierailija
4/10 | 

Miesten pukeutuminen on kyllä naisten pukeutumista rajoitetumpaa (mikä on tosi harmillista) mutta en sanoisi että naiset saisivat pukeutua maskuliinisesti ilman paheksuntaa. Jos muuten naiselliseen lookkiin lisää puvuntakin, herrainkengät, solmion tmv niin se nähdään tyylikkäänä twistinä, mutta naiset joiden kaikki vaatteet ovat kuin miestenosastolta saavat kyllä lähinnä ikävää palautetta ulkonäöstään - kuinka he näyttävät epäsiisteiltä tai tyylittömiltä ja kuinka olisi kiva jos hekin laittaisivat mekon, korkkarit tai meikkiä. Ainakin omakohtaisen kokemuksen mukaan. :( Ja linnanjuhliin puku päällä astelleet naiset saavat aina tyylieksperttien vihat niskaansa, vaikka samaa asu miehellä olisi tyylikäs eikä mitenkään päin "epäasiallinen".

Feministi
5/10 | 

Allekirjoitan että miehillekin soisi pukeutumisen olevan vapaampaa/värikkäämpää. Tuli mieleen paljonkin kaikenlaista mutta sanotaanpa tämä: näkisipä joskus päivän, että nainen voisi laittaa lähes mitä vaan päällensä, ilman että tarvitsi miettiä näyttääkö huonolta naiselta (mikä sekin on ärsyttävä termi). Feministinä huomaa paljon ärsyttäviä asioita :D

Halina
6/10 | 

Aloin miettiä tätä aihetta ja tuli mieleeni mielenkiintosia huomioita! Toivottavasti ei mene ihan aiheen vierestä. Itse olen ajatellut olevani sarjassa "minua ei kiinnosta vaatteet", mutta olen huomannut viime aikoina olevani väärässä. Minua ei lähinnä taida kiinnostaa valtamuodissa olevat vaatteet. Tämä aiheuttaa sen että vaatekaupoissa käyminen on minulle erittäin tylsää ja mietin lähinnä käyttömukavuutta, vaatteen laatua tai eettisyyttä. En sitä onko vaate ihana vai ei. Tämän tunteen saan ainoastaan jos käyn erikoisemmissa (netti)kaupoissa, kirpparilla tai muissa paikoissa jossa näen mielestäni oikeasti kivoja vaatteita. Se on myös yksi syy miksi jaksan seurata sinun blogia, tai miksi saan innoitusta esim. Gootti tai lolitablogeista. :D On ollut kiva tiedostaa tämä. Välillä ärsyttää sekin, että jos olet nainen jota ei kiinnosta pukeutuminen, olet se "huono nainen". Itse oikeasti tykkään juoksuhousuista, collegehousuista ja huppareista. En jaksa meikata ja kampaajalla käyn kun jaksan. Tiedostan mikä hyöty ulkonöstä on sosiaalisesti (esim. Työelämässä), mutta yritän sitten panostaa niissä tilaisuuksissa. Silti huomaa, että jos olet aika naturel (suomeksi räjähtänyt:D) se vaikuttaa siihen millaisen naiskuvan annat. Esimerkiksi jotkut pohtivat ihastuvatko miehet sinuun tms. Ihan kuin se vaikuttaisi onko sinulla hame vai verkkarit toisen kiinnostukseen pidemmän päälle. Erikoista! Olen yrittänyt myös sanoa tutuilleni että joskus voi ihan oikeasti olla avartavaa rikkoa konseptia ja lähteä esim viettämään iltaa niket jalassa tai päinvastoin olla kotona korkkareissa :D ihan fiiliksen mukaan. vaateleikki on parasta!

Ja olen samaa mieltä miesten pukeutumisen rajoitteista suomessa. On tavallaan todella helppoa shoppailla poikaystävän kanssa vaatteita, koska valikoima on niin suppea. Kaupassa menee se 15min kun on selannut tarjonnan. Mutta se on kurjaa pidemmän päälle. Ja jos löytyy yksi kiva vaate, se on kaikilla! Enkka yhdessä ihanassa neulehupparissa jonka ostimme poikkiksen kanssa h&m:stä oli se, että sama huppari löytyi kolmelta muulta kaverilta. Taisimme ottaa ihan läpällä kuvan tästä neulenelikosta :D eli jos joskus innostut tekemään postausta miesten muodista tai verkkokaupoista, luen mielelläni. Itse olen yrittänyt just blogeista bongailla kivoja ulkomaisia miestenvaateliikkeitä koska mies ei jaksa niitä itse hakea:D

Vierailija
7/10 | 

Hei Niina ja blogin ystävät,

Heitetäänpä joukkoon miesnäkökulma asiaan. Osassa kommentteja pohdittiin, että jotkin asukokonaisuudet tai tyylit olisi naisten yllä paheksuttuja tai kiellettyjä, mutta minä en osta tuota ajatusta. En muista milloin olisin törmännyt naisten pukeutumista paheksuvaan kirjoitteluun paitsi raiskaustapauksiin liittyen. Uhrit olivat kuulemma pukeutuneet liian houkuttelevasti. Tästäkään kohusta ei jaksettu kauaa paasata. Keltaista lehdistöä en lue, mutta jos näissä julkaisuissa paheksutaan puhkeutumista niin paheksutaan vain kohun aikaan saamiseksi. Jos suomalaisessa valtamediassa jostain pukeutumiseen liittyvästä puhutaan on se nuorison talvisin paljaista nilkoista, legginseistä (onko ne kalsarit vai ei), reinoista ja musliminaisten hunnuista. Mielestäni Suomi on naisten pukeutumisen osalta varsin vapaa ja avomielinen maa. Mielestäni matalat ylipolven saappaat eivät viesti "huonosta naisesta". Kyseinen saapas yhdistetään historiassa sotilaisiin etenkin upseereihin ja ylimistöön. Ja eikös ylipolven saappaat olleet muotia vielä 70-luvulla? Kiiltonahkainen tai PVC ylipolvensaapaat stilettokorolla on sitten aivan toinen juttu.

Mitä miesten muotiin tulee kuuluun joukkoon joka elää puun ja kuoren välissä. Pidän kovasti naisten muodista ja olenkin lukenut Niinan blogia jo jonkin aikaa. Varsin maskuliinisen ruuminrakenteen saaneena transvestiittina on ollut todella rakentaa omaa identiteettiä epäsuotuisassa ympäristössä. Onneksi 2000-luku on tuonut LGBT-ihmisille huojennusta ja vapautta elää omana itsenään, mutta mies on pukeutumisen suhteen todella ahtaalla. Olen vuoden sisään alkanut käyttää julkisesti naisten kenkiä kaupungilla ja tähän vaikutti se että muutin muutama vuosi takaperin PK-seudulle, jossa on helppo sulautua joukkoon. Suuressa kaupungissa ihmiset eivät juurikaan kiinnitä huomiota asiaan. Tosin asiaan saattaa vaikutta melko maltilliset kenkävalintani. Ei punaisia korkokenkiä vielä. Vain kerran yksi ulkomaalainen mies on ääneen reagoinut minuun, mutta muuten olen saanut olla oma itseni. Kenkäkaupoissa myyjät ovat pääsääntöisesti palvelleet minua asiallisesti, toki poikkeuksiakin löytyy.

Jos olisin ruumiin rakenteeltani sirompi ja kengän kokoni pienempi, käyttäisin ristiin miesten ja naisten muotia hakien. Tällä hetkellä yritän löytää tyyliä johon korkokengät tai söpöt ballerinat todella istuisi.

Kiitokset ihanasta blogista pitkäaikaiselta lukijalta. Kenkä aiheet aina kiinnosta ;)

   -E

Katja/Jumalainen seikkailu
9/10 | 

Itselleni tuli mieleen tästä vain se ( ja erityisesti kommenteista), että naiset itse tuntuvat määrittelevän ylipolvensaappaat liian pornoiksi ja liian seksikkäiksi. Tai liittävän ne itseään myyviin naisiin??
Täytyy todeta naisena, että todella kummallista. Ja miksi pitäisi aina vältellä sitä seksikkyyttä? Pukeutumisoppaiden mukaan pahinta, mitä naisella voi olla päällä, on superlyhyt minari tai ylipolvensaappaat korolla. Pahoittelen hölmöyttäni, minulta löytyy kaapista molempia.Ja rakastan käyttää niitä. Mielestäni seksikkyyttä ei myöskään tarvitse vältellä pukeutumisessa - tai ajatella, että tiettyä vaatekappaletta seuraa automaattisesti se, että olet seksikäs. Seksikkyys tulee ihmisestä, ei saappaiden pituudesta :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011