Inspiraation sisustukseen ammentaa melkein parhaiten sieltä, missä ei ole äkkiä katsottuna pisaraakaan omaa tyyliä. Tämä pätee kohdallani myös pukeutumisessa. Kun romanttinen hörsöilijä ihastuu voimakkaiden kontrastien taloon, alkaa omakin pahasti jumittanut makuuhuoneen sisustus saada pikkuhiljaa ideoita osakseen.

Kun olin toistuvasti fiilistellyt ystäväni Suvin 70-luvun taloa, kysäisin saisinko ottaa kameran joku kerta mukaan ja kuvata inspismielessä parhaita paloja blogiini. Onneksi lupa heltisi, sillä harvoin näkee taloa jossa on niin kauniin yhtenäinen linja aina saunasta olohuoneeseen. Voimakkaista väreistä huolimatta sisustus on harmoninen ja jopa rauhallinen, sillä valtavan suurissa huoneissa tummat sävyt eivät tunnu liian hyökkääviltä.


Talo on rakennettu vuonna 1976, siinä on asuinneliöitä 180+100 ja lisäksi varasto- ja autotallitilaa noin 100 neliön verran. Ystäväni ostivat kotinsa puolikuntoisena 2000-luvun puolella ja asuttavat taloa nykyään viisihenkisen perheen ja kahden koiran voimin.

Ostohetkellä kellarikerros ei ollut asuttavassa kunnossa, se oli toiminut lähinnä varastohuoneina. Yläkerran kaikki pinnat kaipasivat kipeästi uusimista eikä keittiökään ei ollut iskussa. Erikoisuutena talossa oli lisäksi kesken jäänyt suuri sisäuima-allas, jonka kohtaloa pitikin pohtia muutama vuosi ennen kuin se päätettiin täyttää ja tila otettiin hyötykäyttöön makuuhuoneen, kodinhoitohuoneen, vaatehuoneen ja WC:n muodossa. Uima-altaan ylläpitokustannukset olisivat olleet sen käyttöasteeseen nähden turhan suuret, vaikka aamu-uinti toki mukavalta kuulostaakin.


Vuosien varrella talossa on laitettu käytännössä kaikki pinnat uusiksi, monessa huoneessa kuulemma kahteenkin kertaan. Muuttohetkellä ystäväni olivat maalanneet seinät ronskisti maalarinvalkoisiksi että vanhoista kulahtaneista tapeteista oli päästy helposti eroon ja sen jälkeen oli vasta alettu miettiä varsinaisia sisustuksellisia linjoja. Ainoastaan eteisen ja olohuoneen vanhat lattiat ovat alkuperäiset, sillä ajan patinoima parketti on kaunis sellaisenaan.

Kuulostaa melkoiselta työmaalta, mutta perheen kaksilahkeinen on rakennusalan ammattilainen, joten kaikki pintatyöt on hoidettu itse ja erikoisemmatkin ideat on voitu toteuttaa omalla porukalla.
Suvi on sisustanut taloa pitkälti intuitiolla, inspiraatiot ovat lähteneet liikkeelle vaikkapa yksittäisestä huonekalusta ja siihen ympärille on rakentunut lopulta koko huoneen kattava kokonaisuus. Mukaan on hivutettu myös häivähdys talon rakennusvuosikymmentä, eikä väreissä ja materiaaleissa ole pelätty rohkeitakaan ratkaisuja. Ystäväni rakastaa voimakkaita värejä ja kontrasteja, eikä niitä ole turhaan säästelty. Talossa on näkyvillä paljon luonnonmateriaaleja, kiveä ja puuta.

On oikeasti piristävää nähdä asukkaidensa näköinen koti, jota koko poppoo selvästi rakastaa.


Huonekaluista löytyy sekä uutta että vanhaa, omia tuunauksia ja rosoista antiikkia. Suurin osa antiikkihuonekaluista on löydetty vuosia sitten Tampereen Nekalassa sijaitsevasta liikkeestä, joka on erikoistunut vanhoihin kalusteisiin ja rakennusmateriaaleihin. Liikkeen omistaja osasi kuulemma aina kertoa huonekalujensa alkuperän, joten pöytää ostaessa asiakas sai mukaansa myös tarinan. (Miksi minä en ole tietoinen tästä liikkeestä?!). Löytöjä on tehty vuosien varrella myös Tori.fi -sivustolta ja Facebookin sisustusryhmistä.

Karvainen matonruttaaja oli sitä mieltä että mene mäkeen sen kameras kanssa, täällä yritetään ottaa päiväunia :D
Pienen kahvipöydän lasin alle mahtuu mielenkiintoisia kuvia ja tavaroita: Perheen kuopus, vasta kuuden kuukauden ikäinen tyttönen on saanut huoneeseensa aivan ihanan sängyn. Pikku prinsessa ei ihan vielä sängyssään nuku, mutta vanhan Emma-tuolin kanssa kokonaisuus toimii kauniina sisustuselementtinä jo nyt.Virkattu suuri virtahepo on Suvin pikkuserkun kädenjälkeä. Ihastuin nyt niin pahasti tähän kyseiseen hippoon että voisi olla syytä laittaa moinen tilaukseen, sikäli kun tekijä suostuisi tilaustöitä tekemään.


Seuraavaksi laskeudutaan kellariin. Kellarikerros on kahdella sanalla kuvattuna funky, groovy ja kaikkea siitä väliltä. Täällä jos missä on sitä 70-luvun tunnelmaa aina tummanpunaisesta kokolattiamatosta lähtien. Siinä missä talon varsinainen asuinkerros on tyylikäs ja hienostunut, kellarissa on päästeltu mopoa aivan mahtavalla tavalla käsistä. Sopivasti, eikä yhtään liikaa. Kellarikerroksessa sijaitsee löhösohvilla varustettu pelihuone, akustiikkalevyillä vuorattu jammailutila mistä löytyy rumpusetti, kitara ja muita välttämättömyyksiä (perheen poika harrastaa musiikkia), ystäväni pukeutumishuone, hyvin varusteltu kuntosali ja vierashuone. Mieheni todennäköisesti kuolisi kateudesta jos näkisi nämä musamahdollisuudet ja punttiksen, ei epäilystäkään :D

Tällä hetkellä taloon ei ole tulossa sen suurempia remontteja. Pidemmän tähtäimen suunnitelmissa on katettu terassi takapihalle, mutta lautaa ei ole vielä hankittu. Sisustuspuolella taasen haaveissa on Yrjö Kukkapuron Saturnus tai Karuselli, joten ei muuta kuin onnea etsintöihin.

Joka kerta Suvilla poikkeamisen jälkeen palan halusta sisustaa meidän tummanpunaisen makuuhuoneen tummalla puulla, se on kummallista miten paljon parin tunnin vierailu saa aikaan. Pitää vain sulauttaa inspis meidän omaan tyyliin ja ujuttaa mukaan hieman kruusattua kultaraamia ja voimakkaan värisiä samettiverhoja. Kyllä se tästä alkaa muodostumaan, meidänkin makuuhuone.

Kommentit (15)

Kati
1/15 | 

Ohhoh, on kyllä mahtava talo! Erityisen kateellinen olen tuosta omasta kuntosalista! Miten helppoa olisikaan, kun menis vaan alakertaan ja pääsis heti treenaamaan :)

Ella
4/15 | 

Todella hieno ja ajatuksella sisustettu koti, tähän on selvästi käytetty aikaa :) Onko mahtanut olla kuinka pitkä projekti että talo on saatu tuohon pisteeseen, ei varmaan ihan vuodessa rykäisty?

5/15 | 

Oma kotikuntosali!! En kestä, vähänkö olisi ihana! Ja se on muuten parasta, kun voi napata isnpiraatiota aivan erilaisista tyyleistä kuin oma. Koska sehän hieman avartaa myös sitä omaa tyyliä. :) Ainakin hitusen.

9/15 | 

Aaaa kuntosali ja treenikämppä sulassa sovussa alakerrassa, tää olis niin unelmayhdistelmä meidän perheessä! Upea koti muutenkin, huomaa, että on rakkaudella laitettu.

11/15 | 

Ihastuin erityisesti tuohon kahvipöytään, pitää laittaa niksi korvan taa, kun pääsee ensi vuonna omaa kotia ostamaan :) Hipon ohje on tosiaan ostettavissa Ravelrysta, on melkoisen työläs ja aikaa vievä, mutta sopii hyvin sisustukseen :) Tekemäni tyttö- ja poikahippo:

http://rakkaatsiskot.blogspot.fi/2014/09/kun-tytto-kohtasi-pojan.html

Näitä on myös pöllöinä:
http://rakkaatsiskot.blogspot.fi/2014/08/pollomaisyyksia.html

Ainakin näitä pöllöjä olen löytänyt googlettemalla tilauksesta myynnissä.

- Laura

hop
13/15 | 

Uskomaton talo! Ja tuo kellarikerros!!! Olen kade. jospa joskus itselläkin varaa, silmää ja taitoa moiseen :)

14/15 | 

Nyt on sellainen koti mistä minä innostun! Sisustusblogit on pullollaan puhtaan valkoisia ja betonilla maustettuja koteja, jotka tuntuu kylmiltä ja ikäviltä meikäläisen makuun. Mutta tämä, tässä on sitä jotakin! Modernin ja vanhan yhdistäminen tumman puhuviin väreihin.. Täydellistä!

Hippohippoo
15/15 | 

Hei se "liike" Nekalassa on varmaan Rakennusapteekki! Kantsii käydä siellä :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013