Eteinen oli koko alakerran ainoa huone josta pidin ensinäkemältä, lukuunottamatta lattiaa. En ole eläissäni nähnyt niin erikoista muovimattoa mitä meillä oli. Jos lattia olisi ollut puuta, se olisi voinut periaatteessa olla jopa ihan hauska, mutta kulahtaneena muovimattona ei. Matossa oli sekä puujäljitelmä että joku vänskä kuviointi eli kaikellaasta:


Tässä ennen-yleiskuvat eteisestä molemmista suunnista. Oikeasti en voi sietää puolipaneeleja, mutta nämä mintunvihreät ovat täydellinen poikkeus sääntöön, ne ovat aivan ihanat. Samoin eteisen tapetti oli kaunis, eli se sai säilyttää henkensä muiden huoneiden tapettien mennessä vaihtoon.Kävin ostamassa Tammer-lattiasta ralliruutumuovimaton, joka oli meidän molempien haaveena. Alunperin (ennen kuin taloa oli edes hankittu) olimme fiilistelleet ralliruutulattiaista keittiötä, mutta koska talossa oli niin kaunis lautalattia keittiössä, suunnitelmat muuttuivat. Eteisen vanha muovimatto käärittiin pois ja toinen laitettiin kelluvana tilalle. Se on jännä juttu miten pelkästään lattian fiksaaminen vaikuttaa huoneen tunnelmaan niin dramaattisesti.


Lipasto ja peili ovat kirppislöytöjä, pilkkupurkki H&M Home.Löysin muuten viime viikolla lopultakin verhoilukankaan tuohon tuoliin, ja nyt sitten jännitän kuin hullu hommiin alkamista. Olen ihan varma että tämä yritys ei tule menemään putkeen :D

Kerrottakoon tähän loppuun pikku tarina mattokaupoilla käynnistä, joka kertoo meikäläisestä aika paljon. Suunnitelmallisuus on kohdallani ilmeisesti jotain syötävää, sen sijaan suora toiminta rulaa. Kun sain päähäni että se matto hankitaan nyt, hurautin puolitoistametrisellä Micralla mattokauppaan ja ostin maton. Mattomiehen rullatessa mattoa aloin katselemaan että tuota näyttääpä aika järkälemäiseltä paketilta ja sitä rataa, matto oli siis valehtelematta kaksi kertaa Micran pituinen. Olin jossain aivohäiriössä miettinyt että mattohan vain kääräistään rullalle ja nakataan peräkonttiin, mutta ei nyt ihan :D että sitten taas puhelinta käteen ja soittoa isäparalle että kuule, mahtuiskoos sun autoon... Vuoden Tytär palkinto odottaa ihan selvästi.

Kommentit (29)

1/29 | 

Tulipa paljon parempi tuosta huoneen yleisilmeestäkin heti! Ruutulattia sopii hyvin. :)

Tuli vain mieleen, että minäkin inhoan puolipaneelia, ja kauhukseni väliaikaisasuntomme oli ihan TÄYNNÄ puolipaneelia, sitä oli siis joka ainoassa huoneessa. No, onneksi niistä sai maalaamalla ihan kivat, ja nyt olemmekin jo muuttaneet pois sieltä :)

RP
2/29 | 

Ihanat punaiset saappaat rapulla. Meidän kohta 3v poika sanoi, että kuva näyttää ihan Peppi Poopilta! :)

tessarosa
4/29 | 

Rakastan niin yli kaiken teidän (ja kaikkien muidenkin) persoonallista tyyliä, oikein soma eteinen <3

SatuKoo
5/29 | 

Fiilis muuttui kyllä heti kerrasta, ja tosi paljon parempaan! Tuo ralliruutu sopii yhteen tuon mintunviherän kanssa täydellisesti. Varsin mielenkiintoinen kuviointi oli kyllä siinä edeltäjässä...

Isit on ihania, kun ne pelastaa pulasta :)

JennyN
6/29 | 

Oijoi hieno tuli :D
ps. laitoin siulle sähköpostia yhestä sängystä jos sattuu kiinnostamaan. Isin kanssa kesäisen roadtrip maalle ;)

7/29 | 

Tämä on vähän pöljä kommentti, mutta: teillä näyttää niin teiltä! Teidän tyyliseltä, teille ominaiselta - mitä nyt blogien perusteella pystyy päättelemään. :) Ihan mahtavaa, miten saatte kaiken sulautumaan omaan tyyliinne. Tuosta talostahan tulee taideteos. Just hyvä.

8/29 | 

Oijoi, salonkitunnelmaa. Täytyy sanoa että jos olisin mennyt tuohon alkuperäiseen tilaan, niin en olisi voinut sietää niin lattiaa, paneelia, mintunväriä, kuin tapettiakaan. Mutta tuo lattia muuttaa nuo toiset elementit ihan toisenlaiseksi, se raikastaa tilan. Enpä olisi tuommoista osannut valitakaan.

9/29 | 

Hieno tuli, ja kiva, kun kaikkea ei maalata valkoiseksi!

Mitä tuossa muovimaton alla olisi ollut? Valitsitteko muovimaton siksi, että se kestää eteisessä kurasaappaita vai jostain muusta syystä?

Nelliina
Liittynyt10.9.2015

ei kokovalkoista meille, missään tapauksessa. Muovimaton alla oli ihan vaan pohjatyöt tehtynä, eli ei mitään piilotettua lautalattiaa tms. eli siihen oli helpoin vetää uusi matto päälle ihan sellaisenaan. Pointti oli lähinnä freesaus, ei sen kummempaa. Joskus tulevaisuudessa toivottavasti sama kuvio mutta laatoilla :)

Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina

Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook

siina
10/29 | 

Mielestäni tuo ralliruutu ei sovi tuon muun sisustuksen kanssa yhteen. Riitelee keskenään. Mutta maksunsa kullakin :)

Hanna
11/29 | 

Toi lipasto on aivan mielettömän ihana! Tahtoo samanlaisen. Muutenkin teidän koko talo sisustuksineen on just sellanen mistä tykkään ja josta haaveilen, niin on ollut tosi kiva seurata tätä blogia. :)

minerva
12/29 | 

Onko tuo lattia jollain lailla hengittävä?, itse remontoin vanhaa rintamamiestaloa ja haaveissa olisi samallainen mutta, rintsikassa ehdoton nou nou on muovimatto, se tekee remppaamisesta niin paljon vaikeampaa kun tapetit pitää olla hengittäviä samoin lattia ettei pilaa koko taloa..

Leppirinne
13/29 | 

Meidänkin rintsikasta lähti rempatessa pois kaikki muovi. Ensimmäisenä muovimatto sen ei-hengittävyyden takia.

Kaunis on ralliruutu kuitenkin, meillä myös sitä :)

Sanna
14/29 | 

Heipsan!

Mielenkiinnosta haluaisin kysyä (kun en tuosta kuvasta niin tarkkaan erota), että onko tuo teidän sakkimuovimatto kiiltävä vai mattapintainen? Ostin juuri keväällä asunnon, ja siellä on keittiössä sakkiruutuinen muovimatto. Aika hauska yhteensattuma! Se on mattapintainen ja veikkaan, että mattapintaisuuden vuoksi se ei ole käytännöllinen keittiössä. Tuntuu imevän kaiken! Siihen kun yhdistää keittiön perustekemiset ja kissatalouden.. hmm. Mietin, että jos tuota saa kiiltäväpintaisena niin mahtaisiko olla parempi ratkaisu.. Tokihan vaihtoehto voisi olla nuo laatat. Lattia menee vielä, mutta tulevaisuudessa ehkä ensi vuoden puolella se menee vaihtoon, kunhan vain keksin tarpeeksi hyvän idean :)

Onnittelut hienosta uudesta kodista ja projektista :) Mielenkiinnolla seuraan blogia!

Päntsä
15/29 | 

Heippa! Lattiastahan tuli hieno! Sit ku laitatte laatoilla, niin oisko hieno jos asentais ne laatat silleen että ovat kärjellään seisovia ovelta katsottaessa sen sijaan, että on suorissa riveissä (tajusikohan tästä mitä haen takaa)? Siis kuten näissä kuvissa http://furniture.trendzona.com/interior-design/checkerboard-on-the-floor...
silleen Tulisi vielä enemmän se herraskartanoefekti amerikkalaisen dinerin sijaan, joka sekin on tosi jees tietty.

myohmy
16/29 | 

Olin skeptinen tuota muovimattoa kohtaan, mutta perun puheeni. Eteinen näyttää todella upealta ja koko talon tyyli aivan teidän näköiseltä - eli ihan t ä y d e l l i s e l t ä !!

Meillä on myös 40-luvulla rakennettu talo ja täällä on juuri tuota vihaamaasi puun väristä puupaneelia vähän siellä sun täällä... virnistys... seuraankin tätä taloprojektiasi kateudesta vihreänä. Mutta siis mintunvihreänä. ;)

Miu
18/29 | 

Moi! Ihana lattia! :) Saako udella, minkä hintaiseksi muovimatto tuli? Harkitsen samanlaista ratkaisua meidän ongelmaeteiseen.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013