Perjantaina meillä oli kotikylän tyttöjen kranssi-ilta. Oi ihana turhamaisuus -blogista aikoinaan tutuksi tullut Annukka muutti vajaa vuosi sitten samalle kylälle, ja mehän jaetaan sama innostus vintageen ja mekkoihin. Annukka on muutenkin ihan mahtava tyyppi, joten ilta kranssien parissa sujui kuin siivillä. 

Annukalle kukkien kanssa väkertely on tuttua puuhaa, mutta minä lähdin kranssipöytään täysin tietämättömänä siitä, miten koristeita rakennetaan. Kävi kuitenkin ilmi, että yksinkertaisten kranssien askartelu ei ole lainkaan hankalaa, tärkeintä on omata silmää tai paremminkin tuntea oma tyylinsä. Tyyli on jokaisen oma asia, ja itsehän sitä kranssejaan katselee :D

Tarvikkeet näkyvätkin aina hyvin tuossa ylläolevassa kuvassa, mutta tässä vielä listaa: 

  • Ohutta metallilankaa oksien kiinnitykseen / ripustuslenkkeihin
  • Sivuleikkurit / sakset
  • Tuoreita eukalyptuksen oksia
  • Calluna / kanervaruukku josta saksia kukintoja
  • Satiini- tai samettinauhaa ripustukseen ja rusetteihin
  • Kranssikehikkoja - ohuita metallisia siroihin kransseihin ja rottinki ym. pohjia rustiikkisempiin kransseihin.

Huom! Eukalyptuksen oksia löytyy yleensä kukkakaupoista. Ne kannattaa hakea samana päivänä kun aikoo askerrella, ja säilyttää vaasissa jossa vettä. Oksat alkavat kuivua todella nopeasti ja kuivina niitä ei saa taivuteltua kunnolla. Eukalyptus säilyttää kauniin värinsä myös kuihtuneena, joten siitä tehty kranssi on pitkäikäinen.

Ohuita metallisia kranssirenkaita sekä ohutta metallilankaa löytää askartelukaupoista, mutta saattaa tulla eteen myös suurissa marketeissa. 

Kaikkein yksinkertaisimmillaan valmistin alla olevan kranssin seuraavasti: leikkasin eucalyptuksen oksien haarat poikki ja lähdin kieputtamaan oksia kiinni ohuen metallilangan kera kehikkoon. Eucalyptuksen voi joko kieputtaa tiiviisti kokonaan kiinni kehikkoon, tai sitten jättää latvoja vapaaksi. Ripustusnauhana musta satiininauha: 

Tähän seuraavaan suureen kehikkoon kiinnitin eukalyptuksen oksia vain osittain, eli renkaan yläosa jäi paljaaksi. Lisäksi leikkasin callunasta noin viisi kukintoa, kiepautin ne metallilangalla nipuksi ja kiinnitin samaisella langalla nipun renkaaseen. Ripustukseen roosa samettinauha. 

Viimeisen kranssin pohjana oli tummanruseka risu(?)pohja. Mikä tahansa rengas tai vaikkapa tähden muotoinen kehikko käy tähän hommaan. Oksia voi kiinnittää enemmän, jolloin lopputulos on tuuheampi. Myös havut, kävyt ja heinät toimivat kauniisti kransseissa. Vain mielikuvitus on rajana :)

Tämä oli ensimmäinen kertani kranssien kanssa, mutta ei taatusti viimeinen. Meillähän on oma puutarhakin täynnä materiaalia! En vain ole hoksannut aiemmin hyödyntää heiniä, kukkia ja oksia. 

Kommentit (4)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011
2010