Kävimme siskoni kanssa reilu viikko sitten Museo Milavidassa Fantastica! -näyttelyn avajaisissa, johon on koottu Valentinon upeita pukuja yksityiskokoelmista vuosikymmenten varrelta. Milavidan palatsimaiset puitteet toimivat täydellisenä taustana haute couture -luomuksille, joissa italialainen käsityötaito tiivistyy. 

Valentino Garavani on tehnyt pukujaan upporikkaille, eikä ole piitannut 45-vuotisen uransa aikana muotisuuntauksista. Muodin viimeiseksi keisariksi tituleeratun suunnittelijan puvut ovat klassisia, naisellisia ja linjoiltaan puhtaita. Kankaiden kirjontaan on laitettu aikaa ja vaivaa, ja näyttelyssä onkin upeita esimerkkejä yksityiskohtia pursuavista kankaista. Valentinon työntekijä on kertonut että pelkästään vaatteen merkkilapun kiinnittämiseen meni puoli tuntia!

 Rosso Valentino eli Valentinon punainen on muotimaailman käsite, joka leimasi Valentinon tuotantoa erityisesti 80-luvulla. Tämän täydellisen punaisen resepti on tarkoin varjeltu salaisuus, kuulin muiden näyttelyvieraiden jutustelevan.

"Punainen ei ole ujo väri... haluan pitää punaisen elämässäni. Mustan ja valkoisen lisäksi ei ole olemassa toista yhtä kaunista ja naista pukevaa väriä kuin punainen." - Valentino 

Ei varsinaisesti harmittaisi juhlia iltaa tässä alla näkyvässä unelmassa: 

Fantastica! on yleisölle avoinna 15.10 asti ja samalla kannattaa tietysti kiertää Milavidan yläkerran toinen näyttely, joka kertoo linnan rakennuttajaperheen elämästä. Nottbeckien surullinenkin tarina on katsaus Tampereen historiaan ja yläluokkaiseen elämään keskellä teollisuuskaupunkia. 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Nelliinan vaatehuone -blogista tuttu Niina Tapojärvi on kenkäfriikki, lukutoukka ja innokas puutarhanhoitaja Pätsiniemestä. 1941 rakennetussa hirsitalossa asuvat hänen kanssaan aviomies, neljävuotias tytär ja vanha kissa. Blogiin eksyy aiheita remontista, puutarhasta, käsitöistä, kokkauksesta sekä tietysti reissuja, tyyliä ja kauneutta. Niina uskoo, että punainen huulipuna pelastaa huonoimmankin hiuspäivän.

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteys Sanoma Lifestylen mediamyyntiin! Bloggaajaan saat yhteyden tästä.

Seuraa blogia tästä.

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
Elokuu
Heinäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Tammikuu
2018
Syyskuu
2017
Joulukuu
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu
Tammikuu
2016
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Huhtikuu
Maaliskuu
2015
2014
Joulukuu
Toukokuu
2013
2012
2011
2010