- Yhteistyössä Favoran kanssa -

Sain tammikuussa testiin apteekeissa myytävän ihonhoitosarja Favoran tuotteita, joista seitsemälle on myönnetty Allergia- ja Astmaliiton Allergiatunnus. Lyhyesti kerrottuna tunnus myönnetään sellaisille tuotteille, jotka eivät sisällä hajusteita tai muita yleisesti ärsyttävinä ja herkistävinä pidettäviä aineita, ja jotka ovat läpäisseet tarkat tuotekohtaiset vaatimuskriteerit. Tuotteet eivät sisällä mm. parabeeneja, mineraaliöljyjä tai silikoneja.

Aihe on erityisen tärkeä minulle, koska olen herkkäihoinen atoopikko. On päivänselvää että sillä on väliä mitä iholleni levitän. Olen allerginen kaikille yleisimmille huulirasvoille ja hoitovoiteille. Osa huulipunista ja luomiväreistä aiheuttaa saman reaktion kuin edellä mainitut. Lopetin myös hiusten värjäämisen pari vuotta sitten tästä samaisesta syystä, onnistuin saamaan tummanruskeasta hiusväristä pahan allergisen reaktion ja siihen loppui värjäily. Jos olette tutustuneet hiusvärien aiheuttamiin allergioihin, ymmärre täysin miksi en ota enää riskiä. Vaikka en tiedä mitkä eri ainesosat allergisen reaktion (vesikellukoita) iholleni aiheuttavat, tiedän tuotetta kokeilemalla muutamassa tunnissa tuleeko siitä ongelmia vai ei. Tunnistan ihon kihelmöinnin aivan heti, ja sitten onkin jo kiire pesulle jos mielin selvitä ehjin nahoin.

Yleisen herkistelyn lisäksi olen raskaana, ja raskaana oleville ei varsinaisesti suositella yletöntä kosmetiikan kanssa läträystä. Joskaan sitä ei Suomessa kielletäkään, mutta itse valitsin jättää kauneudenhoitorutiineistani tietyt asiat kokonaan pois raskauden ajaksi, ja osan käyttöä rajoitin. En käytä tällä hetkellä lainkaan vartalonhoitotuotteita, koska suurille ihoalueille levitetyt tuotteet luonnollisesti merkitsevät enemmän kuin vaikkapa silmänympärysvoide. Rankimpana käsittelynä pidetty hiustenvärjäys on osaltani ilman muuta poissuljettu, kynsilakkaa käytän harvoin ja kohtuudella (entisen lähes joka päivä lakkailun sijaan), samoin hiuslakat ja hajuvedet olen rajannut ihan minimiin. Eli en edusta äärilaitaa suuntaan tai toiseen, vaan kannatan kultaista keskitietä.

Testikierroksellani olivat seuraavat tuotteet: uudistava silmänympärysvoide, kosteuttava seerumi, 24h tasapainottava hoitovoide, 24h ravitseva hoitovoide, kosteuttava kasvosuihke, pehmeä puhdistusvaahto ja pehmentävä huulivoide.


Huulivoiteen testaaminen oli kaikkein jännittävintä, joten aloitetaan siitä. En ole käyttänyt ns. perinteistä huulirasvaa nyt kohta 20 vuoteen, koska siitä aikoinaan lähti liikkeelle koko yliherkkyyksieni lumipallo. Olen vieläkin vähän ihmeissäni tästä asiasta... nimittäin Favoran huulivoide ei ole aiheuttanut minulle mitään allergiaoireita. Olen käyttänyt sitä nyt päivittäin ja levittänyt yön ajaksi kunnon kerroksen, ja olen täysin kunnossa! Woohoo! Nyt on pakko tehdä kohta vertailua INCI-listojen suhteen jonkin sellaisen huulirasvan kanssa, mistä puolestani saan reaktion, josko tästä Neiti Etsivänä selvittäisi oman allergeeninsä. Tämä huulivoideonnistuminen oli minulle iso juttu.


Puhdistustuotteille kiitosta siitä, että iho jää kasvojen pesun jälkeen oikeasti puhtaan tuntuiseksi. En voi sietää putsareita joiden jäljiltä iho on rasvaisen tuntuinen, ja tämä yleensä on nimenomaan herkän ihon tuotteiden ongelmana. Makuasia toki, mutta minä haluan että ennen seerumia kasvot ovat lähes saippuapuhtaan tuntuiset. Favoran puhdistusvaahdon jälkeen ihoa ei kiristä ja meikin alle minulla riittikin ainoastaan kosteuttavan seerumin levittäminen. Tämä on toinen oma pikku omituisuuteni, en käytä kasvovoiteita kuin iltaisin, päivisin riittää pelkkä seerumi. Kosteuttava seerumi imeytyy salamannopeasti, joten meikkivoiteen levittämistä ei tarvitse odotella. Iltakäyttöön valitsin 24h ravitsevan hoitovoiteen, koska se on tarkoitettu kuivemmalle iholle. Eli illalla kasvojen puhdistuksen jälkeen voidetta nassuun ja tyytyväisenä nukkumaan. Vaikka kyseessä on kuivan ihon voide, tämäkään tuote ei ole liian rasvainen vaan imeytyy nopeasti jättäen ihon mattapintaiseksi. Minulla on varmaan jonkinlainen rasvaisuusneuroosi, koska en voi sietää tuotteita joista jää tahmainen pinta iholle pitkäksi aikaa. Favoralla ei ole erikseen yö- ja päivävoiteita, vaan samaa tuotetta käytetään aamuin illoin.


Täsmälleen samat fiilikset minulla on testikauden jälkeen myös silmänympärysvoiteen suhteen kuin muidenkin voiteiden; imeytyy nopeasti eikä tahmaa. Perfect. Ensin hieman epäilin voidemuotoista tuotetta, olen käyttänyt silmänympärysiholla lähes pelkästään geelimäisiä tuotteita. Johtuen siis juuri tästä, että en siedä tahmausta. Mutta eipä tarvinnut pettyä, kevyt ohut voide oli ihan geelien tapaan toimiva. Myönnettäköön tässä samalla, että olen ollut puoli vuotta kokonaan ilman silmänympärystuotetta, kun edellinen loppui kesällä. En vain ole saanut aikaiseksi etsiä uutta tuotetta vanhan suosikkini jälkeen, jonka valmistus lopetettiin (yllätys yllätys, että joku suosikkituotteeni lopetetaan). Mikä ilo oli levittää pitkästä aikaa silmämeikin poistamisen perään rääkätylle silmänympärysiholle kosteuttava voide. Ah. Näin kolmekymppisenä alkaa pikkuhiljaa ensimmäiset pitkälti ihon kuivuudesta johtuvat rypyt ilmestyä silmien ympärille, joten voide tulee oikeasti tarpeeseen jos mielii säilyttää siloisen ihonsa vielä ihan vähän pidempään.

Kirsikkana pohjalla (:D) vielä yksi kiva tuote, kosteuttava kasvosuihke. Minä en ole koskaan oppinut käyttämään kasvovesiä. En tiedä miksi, nehän ovat aivan ihania, mutta jotenkin se pumpulilappujen kanssa puljaaminen on olevinaan liian työlästä. Mutta Favoran kasvovesi onkin suihkepullossa, joten sitä voi suihkaista suoraan pullosta joko puhtaalle iholle, tai piristämään väsynyttä työnaamaa vaikka keskellä päivää. Tottakai tuote toimii myös perinteiseen tapaan pumpulien kanssa kasvojen puhdistuksen viimeistelijänä, mutta meille laiskoille tuo suihkeominaisuus on harvinaisen näppärä.


Kaikenkaikkiaan olin Favoran sarjaan oikein tyytyväinen ja raskauden herkistämälle nenälleni tuotteiden hajusteettomuus on täydellistä herkkua, en kestä tällä hetkellä voimakkaita tuoksuja lainkaan. Vanhat tutut suosikkituoksutkin ovat hetkellisesti no-no. Tuotteet sopivat kaiken ikäisille herkkiksille, jako oikeiden tuotteiden välillä tehdään ihotyypin mukaan. Valikoimasta löytyy juuri ne tärkeimmät tuotteet, ei mitään ylimääräistä ja hintataso on järkevä, hintahaitari liikkuu n. 4 - 20 euron välillä. Lisäplussaa sarjan hygieenisistä pumppupulloista, jolloin ei voi onnistua vahingossakaan siirtämään iholta bakteereja voiteisiin muhimaan. Huulivoidepuikon käyttämisestä olen suorastaan hämmentyneen onnellinen, en uskonut että koskaan enää käyttäisin huulirasvaa!

Lopuksi laitetaan vielä arvontaan Favora-paketti, joka pitää sisällään seuraavat tuotteet:

Favora Pehmeä Puhdistusvaahto 150 ml
Favora Kosteuttava Kasvosuihke 200 ml
Favora Kosteuttava Seerumi 15 ml
Favora Pehmentävä Huulivoide 5 ml

Säännöt:

1. keksi nimimerkki ja jätä sähköpostisi sille varattuun kentään (ei näy muille kuin minulle).

2. kerro kommenttiboxissa luottoniksisi ihonhoidon suhteen, tai mitä päivittäistä rutiinia ilman et tulisi toimeen?

3. vastausaikaa on 23.2. klo 12:00 asti.

Onnea arvontaan :)

Ps. Favoran omilla sivuilla menossa kisa Voice of Finlandin finaalilipuista kaikille helmi-maaliskuussa Favora tuotteen ostaneille.


Kommentit (273)

sikuriina
1/273 | 

Jos kerrankin voittaisin, tulisi niin tarpeen. Oon itsekin todellinen atoopikko, kasvot ja kaula on pahin alue ja reagoi joko johonkin ruoka-aineeseen tai kosketusallergian muodossa. En tiedä mihin, mutta iho on joka toinen päivä punertavan kireän kirkuva.

en ole saanut aikaiseksi tai raskinut kokeilla mitään apteekin kosmetiikan puolen tuotteita, vaan pelaan perusvoiteilla joista mikään ei tunnu 25 vuoden iässäkään sopivan. Tähän alkaa jo väsyä.

paras "keino" kylmä vesi, muu ei rauhoita ihoa, vesikin vain hetkellisesti.

Hupeli
2/273 | 

Ihonpuhdistus aamuin illoin, samoin rasvaaminen - kiireestä kantapäähän, atoopikko kun olen minäkin. Dermosilin hajustamattomat tuotteet (ihonhoitovoide e) kaikkialle. Borealiksen jalkavoide on hyvää sekin (kantapäät halkeilevat, jos ei rasvaa). Nyt opettelen myös käyttämään öljyä sisäisesti eli ravintorasvoja kehiin. Koska öljyisyys ällöttää minua, heitän tarpeellisen määrän usein huiviin shottina kupista ja haukkaan kiiruusti ruokaa päälle. Periaatteena kerranhan se vain kirpaisee ja eivätpähän mene hyvät ruoat pilalle öljyttyinä.

Niinaani
3/273 | 

Oma kikkani ihonhoitoon on napata pakkasesta noin 6 kpl tyrnimarjoja suuhun rouskuteltavaksi joka aamu. Tyrni sisältää valtavan määrän vitamiineja ja hivenaineita ja sitä käytetäänkin paljon myös kosmetiikassa. Kaiken lisäksi ihanan pirteät ja kirpeät oranssit marjat piristävät aamun mukavasti.

Riia
4/273 | 

Kuulostaa aika mahtavilta tuotteilta! Olen itsekin atoopikko ja pakollisia ihonhoitorutiineja varsinkin näin talvella ovat päästä varpaisiin rasvaus suihkun jälkeen, aamuisin seerumi ja kosteusvoide sekä iltaisin kosteuttava kasvovesi ja tosi tymäkkä rasva. Paras apu tähän olisi aurinkoloma!

5/273 | 

Kookosöljy pelastaa kuivan ihon, toimii etenkin mun kutisevan kuiviin sääriin mukavasti. Lumenen rauhoittava sensitive touch -naamio on myös ihan mahtimömmöä, mulla suunnilleen rapisisi naama palasiksi ilman sitä. :D

Tarja
7/273 | 

Suihkussa käynnin yhteydessä iltaisin kasvojen pesu ahavan mutasaippualla. Tykkään =)

veera
9/273 | 

Kahvin juonnin vähentäminen\ lopettaminen teki ihmeitä iholle. Lisäsin myös veden juontia.

Henni
10/273 | 

Blistexin huulirasvat toimivat loistavasti kuiville huulille (ja nuhanenälle), kuhan makuun ensin tottuu. Hulirasvapurkkeja tosin pitää olla useita, koska suurin osa on aina hukassa.

11/273 | 

Minullakin kynnet kasvoivat huippuvauhtia raskauden ja imetyksen ajan (lopetin imetyksen kuukausi sitten), ja vaikutus on nähtävissä edelleen. Mietin, että voisiko syynä ollakin raskausajan vitamiinit, joita syön edelleen. Foolihappoahan niissä on erotuksena tavallisiin monivitamiineihin.

Allergiat on selvästi palailemassa, omena ja päärynä jo vähän kutittavat. Ihan kokonaan vailla siitepölyallergiaa en kyllä ollut raskausaikanakaan.

Oma äitini osoittautui allergiseksi lanoliinille pitkien selvitysten jälkeen. Sitä on tosi monessa kosmetiikassa. Siinäpä yksi ainesosa, jota kannattaa tarkkailla.

Pia
12/273 | 

Vauvaöljy! Se helpottaa talven turmelemia kuivia sääriä ja sopii yöksi kasvoille kuorinnan jälkeen. Auttaa ainakin minua pintakuivan ihon kanssa.

susaruu
13/273 | 

Mahtava arvonta! Sain apteekista pienen testipakkausen Favoran tasapainoittavaa kosteusvoidetta ja se oli ihan loistava! Itse olen myös raskaana ja tuntuu, että naama menee koko ajan vain huonommaksi. Todella kuiva ja finniä pukkaa järjetön määrä. Normaalisti en käytä mitään vartalovoiteita, mutta nyt on esim. jalat niin kuivat, ettei voi silloin tällöin olla rasvaamatta.

Mulla ehdoton tuote on kasvovesi! Sitä käytän aamuin illoin ja ilman en enää tulisi toimeen.

tangomango
14/273 | 

Mä en pärjää ilman viikottaista aspiriinikuorintaa! Jostakin sisäisestä talivarastosta noita finnejä/näppyjä/mustapäitä aina vaan kumpuaa ja paras keino niiden lannistamiseksi ja ihon tasaisena pitämiseksi on mun kokemuksien mukaan kuorinta aspiriineilla ja ananasnaamiolla.

Fee-
15/273 | 

Ihanaa, tätä sarjaa täytyy päästä kokeilemaan! Olen itsekin allerginen osalle kosmetiikasta, enkä voi käyttää ihan mitä tahansa tuotteita. Luottotuotteita kaivataan lisää :)

Oma niksini kuivan ja herkän ihoni kanssa on ehdottomasti jokapäiväinen (hellävarainen) kuorinta ja sen jälkeen kostutus. Tällä ihoni pysyy hyvässä kunnossa , jopa sellaisessa, että ihan kevyt meikki riittää. Heti jos tuosta luistaa, rupee iho menemään huonoon kuntoon.

Kirsi
16/273 | 

Ekaa kertaa ikinä on pakko osallistua tällaiseen arvontaan. Liian hyvä setti tarjolla. Mulla atooppiseen ihoon yhdistyy vielä akne (vaikka ikää alkaa olla 30, niin ei se vaan lopu...) ja siten hoito on tosi haastavaa. Kaikki rasvaiset rasvat vaan ruokkii aknea. Samoin, jos iho on kuiva ja sen vuoksi huokoset tukossa, näppylät on varmoja. Eli mun tärkein ihonhoitokeino on ehdottomasti rasvaus atooppiselle iholle suunnatuilla kosteuttavilla voiteilla.

17/273 | 

Ei minulla kyllä ole mitään erikoista niksiä... no, juon paljon vettä ja uskon sen auttavan ihon kuntoon. Samoin kun sen, että en koskaan mene meikit naamalla nukkumaan :) Pidän välillä myös ns. meikittömiä päiviä ja uskon että sillä on jotain vaikutusta ihon kuntoon ;)

Olispa kiva kokeilla tuota Favoraa! En yleensä ostele uusia tuotteita ennen kuin vanhat loppuu, joten jos en voita niin tuon sarjan kokeiluun voi mennä vielä vähän aikaa... :D

Vera Charlotta
20/273 | 

Talvisin, kun otsani ja nenäni iho tuppaa hilseilemään kuivuudesta, levitän iltaisin kasvoilleni raakasheavoita. Se kosteuttaa ihoa todella tehokkaasti.

Annie
23/273 | 

Kokovartalorasvausruljanssi on sekä miun luottoniksi että se asia mitä ilman en tulisi toimeen. :)

hihii
24/273 | 

Olen tapellut koko ikäni atooppisen ja allergisen ihon kanssa. Nyt aikuisiällä syön antihistamiineja päivittäin läpi vuoden, syön joka päivä tyrniöljykapselin, pesen ihoni talvella vain suolasaippualla (koska en ole onnistunut löytämään ihotuotteita jotka eivät ärsyttäisi), kaikki shampoot on luonnonkosmetiikkaa ilman hajusteita ja natriumlauryylisulfaattia. Lumenen vesiliukoiselle meikille tarkoitettu poistoaine on ensimmäinen jota voin käyttää ilman silmäluomien turpoamista, ja siinä on allergia- ja astmaliiton tunnus myös! Mutta jos ei minua onnetar suosi niin taidan silti käydä ostamassa tuon merkin silmänympärysvoiteen, alkaa nimittäin ihon kuivuminen jo näkyä tämän 28-vuotiaan silmänympäryksissä vaikka muutoin näytän ikäistäni nuoremmalle...

hheidi
25/273 | 

Kasvojen puhdistusvesi, joka korvaa puhdistusaine&kasvovesi-setin. Vanulappuun pari painallusta pumppupullosta, kasvojen pyyhkiminen ja valmis! Toinen luottotuote on apteekin perusvoide Aqualan L, jolla rasvaan niin kasvot kuin vartalonkin.

maia
26/273 | 

Kiinnostavia tuotteita nuo Favorat. Ja, että vielä sun hyväksi havaitsemia. Nää olisi siis ilo voittaa!

Talvi-ihon paras hoitoniksi itselleni on kuivaharjaus päivittäin ennen aamusuihkua. Aiemmin etenkin säärten iho ja selkä tuppasivat kuivumaan kutiseville laikuille tai muuten vain hilseilivät ja kutisivat, mutta säännöllisellä kuivaharjausksella olen saanut kutinapisteet taltutettua yhteen vasemman lavan päällä olevan laikkuun, jota hoidan sitten päivittäin Bephantenilla. Ostin syksyllä pitkävartisen hamppuharjasharjan, ja sitä autuuden määrää, kun puoliunisena harjaa ihon kihelmöiväksi ja hereille! Se ja aamusuihku on päivittäinen nirvanani.

Alva
27/273 | 

Kaksi luottoniksiä: kasvojen puhdistus aamuisin pelkällä kasvovedellä ja kasvoveden taputtelu iholle aamuin illoin puhdistuksen jälkeen (oikeasti auttanut ihon pintakuivuuteen, kosteusvoiteetkin imeytyy paremmin!), ja säännöllinen kuorinta aspiriinilla. Kyllä, aspiriinilla. Muutama pisara vettä kahdelle aspiriinitabletille, odotetaan kunnes tabletit murenee, levitetään kasvoille varovasti, annetaan vaikuttaa n. minuutin ajan, pyöritellään kevyesti iholla että kuollut ihosolukko irtoaa ja huuhdellaan pois. On muuten pehmeä iho sen jälkeen!

Mmie
28/273 | 

Ps. Jos jollakin muulla on ollut samankaltaisia ongelmia, saa vinkata, miten ne on saatu kuriin :)

mallu
29/273 | 

Kasvovoide on ykkönen ja pakollinen, ettei iho kiristä. Olen niin aamu-uninen, että en edes aamupalaa syö ennen töihin lähtöä, joten ei mitään meikkauksia tai hiustenlaittamista minulle. Kasvojen pesu ja kosteusvoide nassuun ja menoksi. Tällä hetkellä iltaisin käytän Lumenen Sensitive Touch SOS -voidetta, joka on hyvä. Nyt talvella huomaan, että myös käteni kuivuvat aivan älyttömästi ja niitä pitäisi olla koko ajan rasvaamassa.

Pippa
30/273 | 

Jos suihkusta ei löydy Neutrogenan 2-in-1-puhdistusainetta, voin olla varma siitä että seuraavana aamuna iholla on joku epäpuhtaus nostamassa päätään. Voiko iho oikeasti olla riippuvainen jostain?!

Mmie
31/273 | 

En osaa nimetä mitään loistavaa kauneudenhoitoniksiä juuri nyt. Kuukausi-pari sitten silmänympäryksieni iho alkoi kutista ja hilseillä, eikä mikään tökötti tai poppaskonsti toistaiseksi ole siihen tehonnut. Tällä hetkellä ainoa tavoite onkin löytää herkälle iholle sopivia hoitavia tuotteita, joiden avulla voisi edes hieman helpottaa kutinaa ja ihon kuivumista. Monia on toki jo tuloksetta testattukin. Favorasta olen kuullut positiivisia kommentteja ja jotain tuotetta joskus testannutkin, joten olisi kivaa päästä kokeilemaan merkin tuotteita tähän ongelmaani :)

kowy
32/273 | 

Illalla poistan meikit, tulin kotiin sitten mihin aikaan vaan! Joka aamu ja ilta iho kaipaa myös kasvovoiteen puhdistuksen jälkeen:)

tuijavee
33/273 | 

Ennen nukkumaanmenoa näytän usein joltain suohirviöltä sillä valelen nenänpielet ja leaun kuivat spotit täyteen bepanthenia :)

Joppana
34/273 | 

Nyt kuulostaa tosi hyviltä tuotteilta! Sen kummempia niksejä mulla ei ole. Puhdistus ja kosteutus on mun naaman peruspilarit. Kuiva, herkkä ja rasvainen iho ei ole kovin tavoiteltava. Säännöllisen omega-3 öljyn käytön aloittamisen jälkeen näpyt ovat alkaneet pysyä pois!

Maggie
35/273 | 

Niin tylsää varmaankin kuin veden juonti ja hyvä kosteutus luonnonkosmetiikalla ovat mun parhaat niksit! Ja jos saan liikuttua ja nukuttua hyvin sekä säännöllisesti, auttaa myös. Olen vasta ihan viime aikoina oppinut pesemään naaman puhtaaksi iltaisin, ihan kuin tuollakin olisi vaikutusta ihon kuntoon.

Saikkis
36/273 | 

Oi mitä tuotteita! Omalle herkälle iholle paras yhdistelmä on kuorinta ja rasvaus. Ja vesi! Sitä kun opetteli juomaan niin epäpuhtaudet väheni lähes kokonaan :)

Saikku
37/273 | 

En voisi olla ilman jokailtaista meikkien puhdistusta ja kasvojen kosteutusta. Ei tulisi mieleenikään mennä nukkumaan meikit naamalla. Lisäksi luottovinkkinä runsas veden juonti. Pitää ihon heleänä. Ihoni on tosi herkkä ja etenkin näin talvella hankala hoidettava, joten ihonhoitotuotteissa panostan laatuun (ei aina kuitenkaan tarkoita kallista) ja luonnonmukaisuuteen.

Riki X
38/273 | 

Mun kasvojenhoitorutiineihin kuuluu iltaisin hieroa kasvoille manteliöljyä, ei muuta. Toimii omalla rutikuivalla iholla, on halpaa ja ekologista eikä sisällä turhia aineita. Mut joo, Favoraakin olis kiva testata parin vuoden tauon jälkeen.

jonski
39/273 | 

Bepanthen! Poskissani ja muualla ihossa on välillä kuivia kohtia. Niihin kun laittaa bepanthenin paksua voidetta yöksi niin aamulla on sileät :)

40/273 | 

Kasvojen puhdistus ja kosteutus, ei sen kummempia niksejä. Toisaalta etsin yhä minulle parhaiten sopivia tuotteita! Nivea Soft on kätevä ottaa reissuun, sopii sekä nassulle että kropalle ja tuoksuu miellyttävältä.

Riina
41/273 | 

Käytän todella paljon ihonhoitoon (myös kasvojen) apteekin perusrasvoja, esim. meikit pesen joka ilta pois Aqualan Plus rasvalla.. Minulla on myös atooppinen iho ja sen kanssa on ollut todella paljon ongelmia. Tällä hetkellä atooppinen ihottuma on pahimmillaan käsissä, käytän käsirasvana apteekin Ceralan Plus rasvaa. Se on ainoa joka auttaa edes vähän.

Krutonki
42/273 | 

En tulisi toimeen ilman kasvojen kosteusvoidetta. Kunnon kerros illalla iholle ja huuliin, niin ei naama kiristele päivällä

laura
43/273 | 

Täällä kans yks atoopikko kirjoittelee! Vannon kunnon puhdistuksen ja kosteutuksen nimeen, jo aiemmin mainittu Vitalis on kova sana. Lisäksi olen huomannut, että muutama meikitön päivä (esim. kerran viikossa) tekee - ainakin mun - iholle terää! :-) - Laura

Hannapee
44/273 | 

Wanha kunnon Vitalis toimii mulla! Kosteuttaa huulet, nenänpielet, kynsinauhat ja kaiken - eikä aiheuta mitään kirvelyä, tuote on mattainen iholla ja tuoksu on ihanan nostalginen! :)

veeratti
45/273 | 

Kookosöljy on luottokamuni, se kestää pitkään ja levittyy ja tuoksukin on hyvä - tällaisen isorasvoillaläträilijän pelastaja siis. :D

Neeuli
46/273 | 

Itselläni on ollut aina vaikeasti hoidettava iho. Aknen sain kuriin lääkkeillä, mutta iho on herkkä, punoittava, paikoitellen kuiva ja kuitenkin t-alue rasvoittuva. Parasta iholleni on ollut juuri hellävaraiset tuotteet, ja kaikkein viimeinen silaus parempaan ihoon oli Humektan-voiteen löytäminen! Pesen kasvot Aqualan Duolla, kasvovetenä käytän ruusuvettä ja lopuksi Humektania sekä yöksi että meikin alle. Silloin tällöin käytän rakeetonta kuorintaa tai kasvosientä. Iho ei ole ollut 10 vuoteen näin hyvä, olisinpa tajunnut aiemmin :)

pitsin pitsit
47/273 | 

Tuohon vanulappujen kanssa säätämiseen mulla on vinkki: älä käytä niitä! :D En enää käytä ollenkaan kasvovoiteita, vain pelkästään kuivan ihon kasvovesiä (yleisimmin ruusuvettä, jossa on yleensä vähiten mitään ylimääräistä) ja kaadan vain tilkan kasvovettä pullosta kämmenpohjalle, hieron käsiin ja painelen märillä käsillä kasvot ja kaulan ympäriinsä kunnes kädet on kuivat. Ihoni on rasvoittuvuudestaan huolimatta myös ärsyttävästi pintakuiva, eli kuorinta täytyy tehdä melko usein, ja tämän teen ilman mitään tuotteita, hieron kasvoja sormin suihkussa/kylvyssä/saunassa ollessa kevyesti niin kuollut ihosolukko rullautuu ja sen voi huuhdella vedellä pois. Tuo Favoran tuotepaketti olisi siis täydellinen, kun ainoa rasva jota enää käytän on huulirasva :D

Minttu
48/273 | 

Luottotuotteeni on ollut joko babyoil tai ceralanin suihkeöljy. Kaikkein parhainta talven kuivattamalle allergiselle ja kuivalle iholle. Illalla kasvonen pesua ennen ja aamuisin sama. Täytyy tosin odotella hetki ennen kuin öljyn päälle pystyy levittämään meikkivoiteen. :)

oberon
49/273 | 

Olen saanut pintakuivan ja helposti kutisevan ihoni rauhoittumaan luomu aloe vera geelillä.

Riikkis
50/273 | 

Jokailtainen ihonpuhdistus puhdistusgeeelillä ja rasvaus ovat parasta ihonhoitoa silmänympärysvoidetta unohtamatta.

Röllipäivä
51/273 | 

Talvella ulkona tuntee miten kosteus ihosta pakenee. Veden juominen, avokadot ja muut namiöljyt sisäisesti ovat ehdottomia, täytyypä muuten kaivaa tyrnimarjoja pakkasesta kun niitä siellä jostakin syystä on - kiitos aikaisemmalle vinkkaajalle. Iltaisin superkostuttava yövoide ja huulirasvaa vain maks kerran päivässä, muuten siihen jää koukkuun.

plussaa
53/273 | 

Kookosöljy! Ihaninta iholle,hiuksille, ja varsinkin nyt raskaana ollessa koko kropalle. Samettia!

Mari
54/273 | 

Nyt talvisaikaan kosteutus on iholleni kaiken A ja O! Vaikka omaankin ärsyttävän sekaihon, eli T-alue kerää epäpuhtauksia ja rasvoittuu helposti, niin nenänpielet, kasvojen reunojen iho, jne. kuivuvat ja jopa hilseilevät kylmään vuodenaikaan todella helposti. Kosmetologini onkin moneen kertaan painottanut, että vaikka vähän hullulta saattaa tuntuakin, niin rasvoittuvalle iholle on erittäin tärkeää riittävä kosteuttaminen! Ja tänä talvena ihoni onkin voinut paremmin kuin koskaan: aamuin illoin kosteusvoiteen alle levitän Lumenen ihanaa kosteuttavaa seerumia, ja kerran viikkoon kevyt kuorinta ja sen jälkeen Lumenen kosteusnaamio vaikuttamaan yön yli kasvoille :) Tällä reseptillä on menty koko talvi ja iho on tykännyt :)

Ninni
55/273 | 

Oooooo!!!! Voi Nelliina mikä arvonta!!!!! :D Ihanaa ihanaa, täysillä mukana :D Erittäin korppukuivana atoopikkona en voi elää ilman kosteutusta koko kropalle. Aamuisin kasvoille päivävoide ja vartalolle iho-öljyä. Iltaisin yövoide kasvoille ja kunnon rasvaukset koko kropalle. Tummeli on kova sana!

Jenna
56/273 | 

Ei mitään sen kummempia kikkailuja kuin pesu aamuisin pelkällä kylmällä vedellä ja iltaisin huolellinen meikinpoisto, oli se kotiintuloaika sitten 22.00 tai 04.00. ;)

Maija
57/273 | 

Luottoniksi niille päiville, jolloin hiukset tuntuvat kuivilta, tai kun juurikasvu paljastaa että kasviväri olisi syytä uusia. (Minullekin tuli allergisia oireita hiusväreistä, joten siirryin kasviväreihin.) Öljyhoito: koska minulla on punertavan ruskeat hiukset, teen öljyhoidon käyttämällä sesamöljyä. Vaikutusaika 20 min- muutama tunti, miten nyt kerkeää. Hiuksista tulee pehmeät, kiiltävät, ja väri on tasoittunut kauniisti. Öljyä löytyy kotoa valmiiksi, se on turvallista, eikä sen valmistusta lopeteta :)

Päivi J
58/273 | 

Olen käyttänyt jo yli 20 vuotta Cliniquen clarifying lotionia, sitä parempaa kasvovettä ei vaan ole!

Hopsu
59/273 | 

Kovin kummallisia ei ole meikäläisen ihonhoitoniksit. Atoopikkona käytän minulle määrättyjä vartalovoiteita. Kasvot puhdistetaan aamuin illoin ja voiteina täyteläiset voiteet.

Tuulia
60/273 | 

Ihonpuhdistus Marja Entrich -puhdistusmaidolla. Siitä en luovu! Kiinnostavia tuotteita nuo Favorat! :)

Mirkku
61/273 | 

Huippupostaus, olen kuivaihoinen, kosmetiikalle herkistynyt ja vielä kaiken lisäksi ikääntyvän ihon omaava kosmetiikkafriikki. Hankala yhtälö, ja paljon on tullut tehtyä hutiostoksia. Luulen että favorat tulevat kaappiini jäädäkseen, ainakin inci näyttää lupaavalta.

Tällä hetkellä iho huutaa kosteutustua ja hellävaraista hoitoa, tämän hetken luottotuotteet ovat: meikinpoistoon on kookosöljy, yöksi argan-öljy. Ei allergioita ja uskomaton sileys.

62/273 | 

Ykkösniksini onkin jo mainittu, mutta vannon kookosöljyn nimeen! Olen itsekin hieman atooppinen ja ihoni on talvisin todella kuiva. Kookosöljyä pintaan ja hiuksiin, talvi-ihon ja -tukan pelastus!

Sari
63/273 | 

Luottoniksi talvisin korppukuivalle iholle on bepanthen! Ja nimenomaan se paksumpi matsku. Laitan kuiviin kohtiin kasvoille yöksi ja aamulla tilanne on huomattavsti parempi tai kokonaan korjaantunut! Tämä toimii siis vaan, jos ei ole rasvaisuusneuroosia :D

Hennis
64/273 | 

Ihana arvonta ja muutenkin kokemukset, näitä täytyy päästä kokeilemaan! Myös minulla on rutikuiva atooppinen ja couperosa -iho, joten kosteutukset kasvoille ja vartalolle on niitä ehdottomia juttuja. Ja käsirasva! Mulla on tuubeja vähän siellä sun täällä...

65/273 | 

Perusvoide. Putsaan meikit Aqualan Duo perusvoiteella koska omaan myöskin atooppisen ihon. Sen kanssa kun putsaa niin kasvot ei tunnu kireältä puhdistuksen jälkeen. Jos on ripsarit jostain syystä jämähtänyt ripsiin tavallista tiukemmin niin silloin otan avuksi silmämeikin poistoaineen.

Sonja
66/273 | 

Minun luottoniksini ei välttämättä toimisi kaikilla, mutta itse en tulisi ilman sitä toimeen. Tämä tuote on Nivean crème! :D Oma hilseilevän kuiva naamani pysyy sillä tarpeeksi kosteutettuna, että pystyn levittämään meikkivoidetta aamulla kasvoilleni. :)

Rils
68/273 | 

Maailman helpoin kuorinta: levitä suihkun yhteydessä kasvoille kunnon kerros kookosöljyä, kastele sokeripala lämpimässä vedessä, murskaa se sormien välissä ja hiero sokeri kookosöljyiselle iholle. Niin helppoa, edullista ja herkullista :D

Karoliina
69/273 | 

Levitän iltaisin kookosöljyä kasvoille. Se imeytyy mukavasti yön aikana ja aamulla iho on kosteutettu, muttei rasvainen. Myös iltaisin nautittu laventelinkukkatee (Huom, vain 10 min. haudutus) vähentää talineritystä ja tätä suosin erityisesti menkkojen alla, jolloin ihoni aina muuttuu rasvaisemmaksi. Niin ja kerrottakoon vielä raskaana oleville, että itse olin tosi tyytyväinen Weledan raskausarpiöljyyn (tai mikähän sen nimi nyt olikaan), jota hieroin odotusaikana mahalle ainakin joka suihkun jälkeen, joskus useamminkin. Jatkoin käyttöä myös synnytyksen jälkeen, jotta iho palautuisi paremmin. Eikä muuten tullut yhtään raskausarpea. Toisin onhan vaiva myös geneettinen, ei siis taida kaikille tulla muutenkaan.

MinnaK
71/273 | 

En voisi mennä nukkumaan pesemättä meikkejä ensin pois, myös kosteusvoide on must! :)

Hanna
72/273 | 

Luottoniksini on suolasaippua, jota levitän suihkusta tullessa kasvojen ja rintakehän iholle ja annan kuivahtaa. Tasapainottaa herkkää ihoa ja poistaa epäpuhtauksia. Tuo Favora vaikuttaa aika lupaavalta, kun en voi mitä tahansa tuoksutettuja litkuja iholleni laittaa.

Nainen
73/273 | 

The Body Shopista ostettu Hemp Face Protector. Aamuin illoin pesun jälkeen.. Mmm.. pehmeä iho on taattu! :)

Kara Melli
74/273 | 

Talvisin käytän vartalovoiteena saunan jälkeen oliiviöljyä, myös kookosöljy käy silloin kun sitä on. Bonusniksi: laitan finnin päälle yöksi bacibact-voidetta, aamulla tilanne on rauhoittunut!

ellenelle
75/273 | 

Kosteusvoide on ihan ehdoton. Aamulla meikin alle kevyempää ja imeytyvämpää ja yöksi imeytyvä, mutta tuhti voide. Ja jos on paljon pakkasta niin supertuhti voide aina välillä.
Voi sitten naaman korppuilematta elää ja olla kunhan muistaa sen kosteuttamisen :)

SannaP
76/273 | 

Poistan meikin ja kosteutan kasvot apteekin Aqualan L:llä. Sama monikäyttöinen tuote käy koko perheelle kaikkeen rasvaukseen.

Favoran dödö on muuten hyvä kainaloiden ajelun jälkeen. Hajustetut kutittavat, mutta Favora ei yhtään.

SaR
77/273 | 

Valkovaseliini on parasta huulille. Itsellänikin suurin osa tav. huulirasvoista aiheuttaa ongelmia (kutinaa, punoitusta, kuivumista jopa haavoja). Tota Favoran huulirvoidetta voi siis kokeilla.

sirkuskissa
78/273 | 

Konjac sponge on puhdistuksen apuna ihan ykkönen! Itse käytän epäpuhtaan ihon sientä, mutta niitä on myös normaalille ja herkällä iholle. Koskaan ennen ei ihoni ole ollut yhtä terveen näköinen. Harvat tuotteet iholleni sopivat, mutta Favora kuulostaa oikein lupaavalta :)

Talvikettu
79/273 | 

Oon vähän laiska hoitamaan itseäni. Kärsin itsekin atopiasta ja rasvaan ihoani vain silloin kun se tuntuu oikein kuivuvan / kiristävän ja silloinkin vain jollain voiteella joka sattuu käteen osumaan. Mutta jos voittaisin niin takuulla pyrkisin hoitamaan itseäni paremmin :)

AnneN
80/273 | 

Meikinpuhdistusaine, joka sopii herkälle iholle. Osa putsareista ovat kuin fairya ja saavat ihon aivan järkyttävään kuntoon.

nenä
81/273 | 

Frantsilan Lemminkäisen äidin terva-pihkasalva pitää kasvojeni ihon hilseilemättömänä. En enää selviä ilman, ellen halua nenän ja kulmakarvojen ympäristön lähtevän liuskeina irti (seborrhea). Lisäksi se hoitaa yön aikana kivasti mm. kuiviin käsiin näin talvella ilmaantuvia pieniä haavoja, paperihaavoja ja muuta pientä ihoon ilmestyvää sekä nopeuttaa paranemista. Kutisevan päänahan taas pitää kurissa Erittäin hieno suomalainen tervashampoo.

Mila
82/273 | 

Atoopikko täälläkin, ja sen kyllä huomaa. Tämä talvi on suhteellisesta leutoudestaan huolimatta ollut ihoni kannalta kamalin elämäni tähänastisista talvista. Vuosittain kehoni keksii uuden paikan kuivua. Tämän talven tulokas on ollut otsa, jota olen rasvannut pahimmillaan Bepanthenilla ja Tummelilla, öljyillä ja aloe veralla... Onneksi sain tilanteen rauhoittumaan tuhdilla sekakäytöllä :D Paras niksini (elinehto) on kuitenkin huulirasva, Munken's mehiläisvahavoide on toiminut parhaiten halkeileville suupielilleni.

83/273 | 

Meikin pesu iltaisin riittää mun kauneusrutiiniksi. Aamulla jotain hyvää rasvaa naamaan, jos sitäkään. :)

Mammu
84/273 | 

Ilman kasvovettä en tulisi toimeen. Paras apu pintakuivalle ja osin rasvaiselle iholle.

Minde
85/273 | 

Oma luottoniksini on Tummelin käyttö. :) Laitan sitä ennen nukkumaanmenoa käsivoiteeksi ja puuvillahanskat päälle. Aamulla kädet ovat pehmeät. Toimii myös jalkavoiteena.

Leena
86/273 | 

Rasvaus. Ihoni ei varsinaisesti rasvoitu, joten laiskoina aamuina saatan jättää kasvoveden välistä ja läntätä suoraan rasvan pintaan. Kasvorasvaa ei voi ikinä olla liikaa!

marjutti
87/273 | 

Kasvovesi, hyvä rasva ja runsas vedenjuonti. Niillä pysyy miun iho kunnossa :)

pihka
88/273 | 

Omaksi luottotuotteekseni on muodostunut suolasaippua! Toki tietysti kaikkea muutakin puhdistusaineita, rasvoja, seerumeita yms ilman en voisi olla, mutta suolasaippuan päivittäinen (tai pitäisikö sanoa illattainen) käyttö on alkanut saamaan ongelmaihoani kuriin. En luovu!

Viliina
89/273 | 

Aspiriinilla ihon kuorinta kerran viikossa. Aspiriini tai kaksi vain vedellä jauhoksi ja sillä iho kuoritaan... ja jälki on erinomainen! :D

magic-
90/273 | 

Itselläni on vielä kosmetiikkatuote-rutiinit hieman hukassa, koska olen vielä niin nuori että olen vasta muutama vuosi sitten alkanut kiinnittää huomiota ihon kuntoon. Enkä ole vielä löytänyt juuri itselleni sopivia tuotteita. Ainoa rutiini on etten jätä ikinä meikkejä pesemättä nukkumaan mennessä, koska aamulla on inhottava herätä, kun kasvot ovat rasvoittuneet meikin alla ja ripsiväriä on joka paikassa :)

majsan
91/273 | 

Helosan! Jäin koukkuun tatuointeja parannellessani ja nykyään ostan sitä Agrimarketin heppaosastolta (samaa tavaraa, halvempi litrahinta :P) iiiisossa tuubissa. Täydellinen suihkun ja talven kuivattamalle kropalle, käsirasvana ja yövoiteena naamaan <3

Emma
92/273 | 

Avènen herkän ihon kosteusnaamio on ainoa asia, joka ei kirvele kuivalla rikkoutuneella talvi-ihollani. Kosteuttaa, todella rauhoittaa ihoa. Muista voiteista ja naamioista (kookosöljy varsinkin vaikka muuten olenkin fani) iho ärtyy ja kirvelee niin että ihan vedet valuu silmistä. Siis mikä pelastus! :)

kissthesky
93/273 | 

Ah kunpa voisinkin elää ilman rutiineja!! Atoopikko siis ilmoittautuu.. Kärsin keskivaikeasta atopiasta ja monenmoisista allergioista, joista viimeisimpänä on puhejnnut erittäin paha hajuste-allergia. Ihonhoitorutiinit ovat siis pakollisia! Ja rasvaus tietty kaiken a&o. Paras niksini on kuitenkin kasvoille suihkutettava mineraalivesi. Käytän tätä suihkun jälkeen, kun olen ensin puhdistanut kasvot puhdistusaineella ja kasvovedellä. Viilleä mineraalivesi rauhoittaa ja raikastaa mukavasti ihoa. Ja tämän jälkeen tietysti kosteuttavaa voidetta nassuun :) Toiseksi paras niksini on Avenen silmänympärysvoide, joka sopii myös silmäluomille! En voisi enää elää ilman tätä tuotetta :)

Sukke
94/273 | 

Taitaapi Suomesta meitä atoopikkoja löytyä hurja kasa, eipä siis ihmekään että apteekkien ja kauppojen hyllyiltä löytyy monen monta tuotetta herkälle ja kuivalle iholle. Siitä vaan arvuuttelemaan mikähän sopisi juuri omalle iholle.. Monenmoiset purkit ja tuubit löytäneet kotinsa kavereiden kylppäristä ja on siellä omassakin hyllyssä turhuuksia pölyttymässä.

Muutama vuosi sitten siirryin käyttämään täysin luonnonkosmetiikkaa ja sille tielle jäin. Hiukset värjään hennalla ja raskauden ajan masua rasvailin sheavoilla ja arganöljyllä. Eikä tullut yhtään raskausarpea ;)

Aamuinen kasvojen vesipesu, kuiviin kohtiin sheavoita ja hiuksiin arganöljyä on siis minun "kauneuteni" salaisuus :) iltaisin vielä muutama helokkikapsula nassuun ja se on siinä. Pienen 8 viikkoisen tyttärenikin öljyän kylvyn jälkeen manteliöljyllä :)

Ava A.
95/273 | 

Perusrutiinit, putsaus ja kosteutus aamuin illoin. Jos epäpuhtauksia ilmenee enemmän, sekoitan merisuolaa oliiviöljyyn ja levitän hetkeksi kasvoille -toimii.

Päivi
96/273 | 

Meikkien kunnollinen puhdistus on rutiini jota ilman en voi olla. Puhdistan kasvot huolella joka ja sen jälkeen kunnolla kosteuttava rasva kasvoille.

Titu
97/273 | 

Kiitos näistä vinkeistä! Jos en palkintoa voita niin menen kyllä heti ostamaan apteekkiin tuon silmänympärysvoiteen ;) Itselläni myös hyvin herkkä iho.
Kaiken a ja o on juoda paljon vettö ja huolehtia myö ulkoisesta kosteutuksesta tarpeeksi kosteuttavien voiteiden avulla. Ihoa pitää suojata myös pakkaselta, koska kuiva ja kylmä ilma on itselläni pahin kuivattaja.

Hanska
99/273 | 

Ceridal-ihoöljy meikin poistoon ja kasvojen puhdistukseen. Nyt aloitin myös tyrnikapselit, saa nähdä auttaako ne karmean kuivaa talvi-ihoon...

Ennah
100/273 | 

Taas yksi atoopikko ilmoittautuu. Säännöllinen, suht terveellinen elämä on parasta iholle, vaikka se tosi tylsän kuuloinen neuvo onkin. Öljyt ja apteekin perus-perusvoiteet kuten Aqualan L eivät minulla toimi vaan pahentavat tilannetta. Marketeista saatava HTH-kosteusvoide on ollut todellinen pelastus, onneksi tuli joskus teininä bongattua siitä vinkki Demi-lehdestä:D La Roche Posay -sarja (apteekeista ainakin) on myös toiminut.

paula
101/273 | 

Olen jo pidemmän aikaa käyttänyt kasvojen kosteuttamiseen vain jojobaöljyä ja aloe vera -geeliä. Aivan parhaita kummatkin! Oikutteleva iho on pikkuhiljaa alkanut parantua.

Riitta
102/273 | 

Kosteuttava seerumi on tosi tärkeä osa päivittäistä ihonhoitoa. Ja veden juominen! :)

tutu
103/273 | 

ihonpesu illalla kuorivalla aineelle ja kosteutus kevyellä kasvovoiteella. sekä runsaasti vettä sisäisesti nautittuna!

itu
104/273 | 

Luottoniksin sijaan luottotuote. Body Shopin hamppu-käsirasva. Kuulun niihin, joilla talvella kädet kuivuvat kuin kraaterin nielleiksi. Yksikään toinen voide ei ole vielä toistaiseksi ollut lähellekään veroinen. Ja monia on kokeiltu. Tämä saa ison <3:n.

KatiLeena
105/273 | 

Kosteutus on ykkösjuttu! Iho on ratkeilevan kuiva varsinkin näin talvella ja ärsyyntyy herkästi vääristä tuotteista. Harvat ja valitut voiteet päästä varpaisiin päivittäin, riittävä veden juonti ja hyvät rasvat ruokavaliossa.

Noora
106/273 | 

Kuten jo sanottua, vettä, vettä ja vettä! Litra kannuun aamulla ja puolikas vesipulloon mukaan. Ne on tyhjennettävä päivän aikana. :)

Halina
108/273 | 

Itselläni on tosi kuiva iho(melkein atooppinen). Parhaiten mun iho pysyy hyvässä kunnossa oikean ruokavalion ja riittävän vedenjuonnin avulla. Satsaan myös vähän laadukkaampaan rasvaan ja suihkugeeliin jos mahdollista:) Ostan yleensä apteekista ja myös esim. bodyshopin tai yves rocherin(miten se kirjotetaan??) tuotteet sopii mulle:D! Naamaan tungen Lumenen yö/päivävoidetta, jotka ostin tarjouksesta ja ne onki ensimmäiset kasvotuotteet mitä oon ikinä omistanu ja käyttänyt:D Toimiii! Mutta haluisin etsiä vielä luonnonmukaisempia vaihtoehtoja.

Paras vinkki on: ju vettä ja syö hyvin!

Nuutsa
109/273 | 

Minä olen allerginen omenalle, mutta raskaana ollessani ei ollut mitään ongelmaa syödä sitä. Mitään oireita ei tullut. No nyt taas tulee, kun en ole enää raskaana :( Samoin siitepölyallergia piti taukoa raskauden ajan..

Viltsu
110/273 | 

Itse joudun olemaan tarkkana puhdistusaineiden kohdalla, osa niistä on omalle iholle liian voimakkaita. En pärjäisi ilman raitista ilmaa ja säännöllistä kuorintaa.

Vim
111/273 | 

Mullakin on kuiva ja herkkä atooppinen iho, ja vannon neitsytkookosöljyn nimeen. Se jos mikä on luonnollista ja tuoksuu ihanasti kookokselta. Sopii koko keholle ja hiuksillekin. Ainoa miinus on se, että ainakaan omalla ihollani se ei imeydy kovin nopeasti, eli täytyy jonkin aikaa odotella ennen kuin voi pukea vaatteita päälle... :D Ulkoisen rasvaamisen lisäksi täytyy myös muistaa että ruokavaliolla ja juomisella on iso merkitys. Eli runsaasti vettä ja hyviä rasvoja.

112/273 | 

Minun rutiini, on kasvojen puhdistus aamuin ja illoin! ja sen jälkeen kasvoveden ja kosteusvoiteen levittäminen kasvoille. SItä ilman en tulisi toimeen! :)

petra
114/273 | 

Suolasaippua ja kun sen antaa vaikuttaa iholla ennen kuin huuhtelee pois. Auttaa epäpuhtauksiin ja kuivuuteen.

ansku
115/273 | 

Minulla kauneuden hoidossa on ihan perus juttuja, aamuin illoin pesu, kasvovesi ja rasvaus. Biothermin tuotteita taitaa olla kaikki tällä hetkellä käytössä olevat ja olen tykännyt kovasti. Etenkin biothermin silmänympärysvoide (sellainen roll-on) on mahtituote!

-noora
116/273 | 

En tiedä onko tämä kauheanyleishyödyllinen miksi, mutta aina iltaisin pesen kasvoni hajusteettomalla saippualla ja laitan jälkeenpäin kosteusvoiteen yöksi, myös hajusteeton perusvoide. Ihoni on aina ollut hyvä, mutta kokeilen mielelläni uusia tuotteita.

Mariiiiia
117/273 | 

Ihana arvonta! Herkän atooppisen ihon myöskin omaavana olisi mahtavaa päästä testaamaan noita tuotteita. Minulle tärkeintä on ihon säännöllinen kosteutus aamuin ja illoin ja meikkien huolellinen pesu joka ilta ennen nukkumaan menoa.

Ninja
118/273 | 

Niksiä minulla ei varsinaisesti ole, mutta kasvot pesen joka päivä sopivalla puhdistusvaahdolla ja käytän kasvovettä sekä kevyttä voidetta. Olen huomannut, että tosi simppelit kevyet tuotteet ovat yleensä parhaita :) Ei liian rajuja puhdistusaineita, vaan yksinkertaiset riittää.

tannttu
119/273 | 

Ei ole luottoniksejä, mutta ihon aamu ja iltapesu on tärkeimmät rutiinit, lisäksi yritän muistaa käyttää iltaisin paksumpaa kosteusrasvaa!

S
120/273 | 

Kuulostaapa hyviltä tuotteilta. Tuota silmänympärysvoidetta on kokeiltava - minä kun en usko yikalliiden luksustuotteiden erityisyyteen, tämä kuulostaa hyvältä vaihtoehdolta.

Luottoniksi ihonhoidon suhteen on Dermosilin Face Extra -kasvovoide, joka pelastaa talvisin rutikuivan ihoni. Toinen vuosien ajan käytössä ollut luottotuote, jota en vaihtaisi pois, on Elisabeth Ardenin Eight Hour Cream (huulille, kynsinauhoille, kuiville iholänteille ensiavuksi, koiran anturoihin :D).

Joliel
121/273 | 

Herkkäihoisena atoopikkona/couperosavaivaisena huomaan heti, mikäli on tullut yhtään laiminlyötyä ihonhoitorutiineja: jos illalla kasvojen pesu ja kosteutus unohtuu, niin aamulla peilistä näkyy kiristävä ja punoittava naama. Tärkeintä itselleni on ihon kosteutus ulkoisesti voiteella ja sisäisesti hoidan ihoa mm. omega3-kapseleilla.

MW
122/273 | 

Tässäkään kommentissa ei tule mitään uutta tai mullistavaa mutta mainitaan nyt vielä kerran: kosteutus. Ja itse olen vannonut ihan apteekin perusvoiteiden (esim. Aqualan L) kun tuntuu siltä, että muiden kanssa pitäisi aina pelätä allergisia reaktioita. Lähipiirin monet herkkäihoiset ja atoopikot ovat muuten väittäneet, että iho on ollut raskauksien aikana tosi hyvässä kunnossa. No, mä olen ehkä sitten ehkä se säännön vahvistava poikkeus: raskaana ja iho poikkeuksellisen ärtynyt. Mutta mulla tämä nyt on edelleen lähinnä sellaista kohtalaista kuivuutta ja kutinaa, ei mitään kunnon atooppista ihottumaa, eli ei suurta hätää.

Kaloriina
123/273 | 

Minun luottotuotteeni on niinkin yksinkertainen kuin Marseilles'n saippua - toimii sekä kasvojen puhdistukseen, vartalonpesuun että shampoon korvikkeena.

Fiibi
124/273 | 

Mun lempparein rasva on Nivea Soft. Erityisemmin mitään luottoniksiä ei mulla oo, mutta aamuin illoin naaman putsaan ja rasvaan. Vettä yritän juoda myöskin vähintään 2 litraa päivässä.

helli
125/273 | 

Multa ei löydy mitään tiettyä niksiä, johon käytän jotain tiettyä tuotetta. Ihon kosteutus ylipäätänsä on se tärkein juttu mun kohdalla, sillä myöskin atoopikkona oon ihan kuiva rusina, varsinkin talvisin!
Vasta hain apteekista mahtavat tökötit ihottumiin ja pakko sanoa ne tämän hetken lemppari ihonhoitotuotteiksi! Pitkään aikaan mun iho ei ole näyttänyt näin hyvinvoivalta.
Nämä Favorin tuotteet kuulosti lupaavilta, tahtoo kokeiluun!

MariKoo
126/273 | 

Tätä ei varsinaisesti voine kutsua niksiksi, mutta e-pillereiden syömisen lopettaminen oli ihoni kannalta paras ratkaisu aikoihin. Atoopikko olen edelleen, mutta ihohelvetin sijaan voin jopa käyttää shampoota nykyään, enkä kriisiydy heti, jos nopeankin suihkun jälkeen ei heti ui kosteusvoiteessa. Voin luottaa komboon puhtaus ja perusvoide sen sijaan, että viettäisin unettomia öitä.

maijai
127/273 | 

ihon puhdistus on kaiken a ja o, käytän kaksivaiheista puhdistusta että iho on varmasti putipuhdas :)

128/273 | 

Olen 12-vuotiaasta asti huolehtinut päivittäisestä puhdistämisesta ja rasvaamisesta enkä mene nukkumaan meikit naamalla. Minulla on kuiva, punoittava ja atooppinen iho, joten kovin voimakkaita käsittelyjä ihoni ei kestä. Vannon luomukosmetiikan nimeen monien tuotteiden osalta, tosin näin talvisin olen joutunut lisäämään luomun tilalle allergiselle iholle sopivampia tuotteita, sillä kasvojen iho on täällä Napapiirillä aika kovassa rasituksessa. Kookosöljy toimii yleisrasvana ja kevyempänä deodoranttina sheivauksen jälkeen!

candycan
129/273 | 

Niinkin yksinkertaista, mutta itsellä ehdoton on Cliniquen facial soap ja riittävä kosteutus ihan Doven perusvoiteella:)

Miiu
130/273 | 

Ihania tuotteita! Ja tulisi todella tarpeeseen, kun ihoni on aika hankala ja välillä tosi huonossa kunnossa.
Pyrin siis aina hoitamaan kasvojani, aamuin illoin. Enkä missään nimessä jätä meikkejä yöksi naamaan. :D Olen kokeillut vaikka mitä tuotteita, eikä täydellisiä ole vielä löytynyt. Näin opiskelijana ei ole varaa testata esimerkiksi monia kalliita apteekin tuotteita, vaikka kovasti haluaisin!

Odeee
131/273 | 

Erityisesti näin talvella rasvaus on ihan must, jos ei halua ihonsa rapisevan irti!

JanskuK
132/273 | 

Teepuuöljykasvovesi pelastaa osittain ku naamaan tunkee hormooninäppylää. Muina aikoina pientä luksuksen tuntua tuo ainaki tuoksullaan Herbinan ruusuvesi.
Kosteusvoiteissa ehdottomia suosikkeja on simple:n tuotteet ja erityisesti Clear Skin Oil Balancing Moisturiser. Harmi vaan, että Suomesta saa vaan muutamaa kyseisen tuotemerkin perus Kind to skin-sarjan tuotteita :/.

R.
133/273 | 

Näin talvisin luottoniksini ihonhoidon suhteen taitaa olla kosteusseerumi kasvoille, koska ilman kunnollista kosteutusta pintakuiva ihoni alkaa pian hilseillä eikä sellaisella iholla sitten meikkikään näytä hyvältä. Kosteusseerumi siis.

Dino
134/273 | 

Hassua, mä taas en tulis toimeen ilman kasvovettä! Se on mun päivittäinen luottotuote, ilman sitä jää jotenki likanen olo. Käytän illalla kasvojen pesemisen jälkeen ja aamulla juuri ennen meikkivoiteen levitystä niin iho tuntuu puhtaalta eikä lainkaan tunkkaiselta.

Ciello
135/273 | 

mulla on ollut niksinä vesipesu vaan,mut ois kyllä ihana kokeilla jotain muutakin! :)

mervi
136/273 | 

Olen aika huono vastaamaan tällaiseen koska minulla ei ole mitään päivittäisiä kauneudenhoitojuttuja... En käytä puhdistusaineita tai kosteusvoiteita hirveästi, yleensä pesen kasvot suihkussa avecydilla (apteekista) jota olen käyttänyt jo lapsena ja johon palasin muutamia vuosia sitten. Yksi extrajuttu nyt talvella on ollut että lisään hoitoaineeseen pari pisaraa oliiviöljyä, niin ei ole hiukset lentäneet sähköpörrönä pakkasella vaan ovat ihanan vahvan tuntuiset.

Taotao
137/273 | 

AINA puhtaalla naamalla nukkumaan ja rasvaus päälle! Pakko kokeilla tuota niin paljon kehuttua kookosöljyä :) Ihoni kun on rutikuiva, mutta oon maaaaailman laiskin rasvaaja. Nivean creme tuoksui mielestäni liian voimakkaasti, muuten ois voinu olla ihan ok rasva :)

käyttäjä-2386
Liittynyt11.4.2014
138/273 | 

Kyllä hyvä kosteusvoide on se tärkein juttu omassa ihonhoidossani. Tykkään mm. apteekissa myytävän Elivon 24h kosteusvoiteesta tosi paljon. Favoraa en ole vielä testannut, olisikin kiva päästä sitä kokeilemaan :)

Milla
139/273 | 

Monien kokeilujen jälkeen löysin iholleni sopivat tuotteet pari vuotta sitten apteekeissa myytävästä Avene-sarjasta. Nyt raskaana ollessa hyvät vinkit olisivat taas tarpeen - kasvojen iho on joka toinen viikko aivan kamalassa kunnossa, ja joka toinen viikko taas "ihan OK". Aknen lisäksi iho kuivuu tosi paljon, ja siinäpä vasta haaste. Favoraa en ole koskaan kokeillutkaan, ehkäpä siinä olisi hyvä vaihtoehto nykyisin käyttämilleni tuotteille.

piitzi
Liittynyt28.2.2014
140/273 | 

Ihana arvonta =) Mä olen huulirasvojen hamstraaja, joten on tullut kokeiltua vaikka ja mitä. Paras tähän mennessä on ollut Forever-merkin ( verkostomarkkinointijutska jonka tuotteet pohjautuu aloe veraan, en ole myyjä enkä muista tuotteista osaa sanoa mtn) Aloe vera Jojobaa sisältävä huulivoide. Aivan ihana!

Ansu
141/273 | 

Kosteuttavat tuotteet näin talvella tekee hyvää. Ja mielellään hajuttomat.En siedä naamallta mitään hajustettu voiteja. Tällä hetkellä luottopari on dermonature puhistusvaatu ja lumenen syväkosteuttava naamarasva

Heli
142/273 | 

Läiskyttelen kasvojani jääkylmällä vedellä niin että posket alkavat punoittaa.Sitten kosteusvoidetta tai marketin seerumia (Lumene,Nivea tms).Illalla meikit pois kunnolla vaikka olisi kuoleman väsynyt. Sillä olen pärjäillyt..

Tia
143/273 | 

Minun niksini on niinkin tylsä kuin kosteutus, mutta ilman sitä en todellakaan voisi elää! Kateellisena kuuntelen kun muut valittelevat, kuinka talvisin joutuu rasvaamaan ihonsa jopa kerrn viikossa, kun itse taas kuorrutan itseni rasvalla joka päivä. Nyt talvella kuivuus vaan on niin itsepäistä, että tuntuu ettei mikään auta... Herkkisatoopikkona ottaisin enemmän kuin mielelläni palkintopaketin vastaan :)

princess
144/273 | 

Käytön silloin tällöin aamuisin käytetyt kahvinpurut kasvojen pesun yhteydessä kasvokuorintaan. :D Siitä tulee kivan virkeä olo ja iho pysyy pehmeänä.

sipuli
145/273 | 

Varsinaisia niksejä minullakaan ei ole, mutta tälläi talvella en selviäisi ilman Body Shopin vartalovoita.

Täydellisten tuotteiden metsästys vielä kesken :--D

Julio
146/273 | 

Opiskelijabudjetilla elävänä kyllästyin kalliisiin rasvoihin jotka ei koskaan oikein täyttäny lupauksiaan. Poikaystävän luona yöpyessä kaikkien rasvojen ollessa kotona oli pakko keksiä meikkienpesun jäljiltä pian irtoavalle korppunaamalle joku kosteutus, ja näin löysin öljyt! Siis oliivi- ja rypsiöljyn mitä kaikilla on ruokakaapissa, eikä näitä argan bhlargan abrakadabraöljyjä :D pari tippaa pumpulilapulle ja menoks! Jotain hieman kehittyneempää ois tietysti kiva kokeilla...

Gepa
147/273 | 

En nyt tiedä onko mikään erityinen niksi, mutta oma tapani on laittaa aina suihkun jälkeen kunnon kerros rasvaa naamaan. Jostain syystä just kasvot on ihan kuivat suihkun jälkeen, vaikka muu kroppa olisi ihanan pehmeä. naamaa kiristää ja kutiaa niin maan prkleesti että ihan joku perusvoide toimii kivasti :)

Annu.
148/273 | 

Täytyy myöntää, että oon suhteellisen laiska naamanpesijä (jotenki hauska yhdyssana? haha). Puhdistan kasvot veteen kastetulla vanutyynyllä ja laitan Nivean kasvorasvaa, tadaa! Silti oon säästyny finneiltä yllättävän hyvin (:D). Kuivuus koettelee poskia näin kuivilla talvisäillä, kun menin ja palellutin ne Ruotsin laskureissulla pari vuotta sitten. Paras niksi on silti se, että meikit pestään AINA ennen nukkumaanmenoa, vaikka olis tultu yliväsyksissään baarista klo 5, toimii parhaiten!

149/273 | 

Oon aika laiska naamanhoitaja. Naamaa putsailen ja rasvailen aina sen mukaan miten muistan ja jaksan. Sen sijaan raskaana ollessani yritin päivittäin rasvata mahaa. Ja talvella joka ilta käsirasvaa nukkumaan mennssä, muuten on kädet ihan korput. Helpointa oli pitää käsirasvapurkki aina yöpöydällä, niin muisti sitä sitten käyttää :)

Iidankeli
150/273 | 

Hmm, oma ihoni on voinut superpaljon paremmin kun opettelin pesemään meikit illalla! :D Hyhh, en voisi enää edes kuvitella meneväni pakkeleiden kanssa nukkumaan. Lisäksi ihoni on pintakuiva joten paras keino sen kosteuttamiseen on kosteutusnaamiot ja -voiteet. Ja huulirasvan käyttö <3

Jennilee
151/273 | 

Kiva lukea täällä muiden kommentteja, huomaa kyllä heti että meitä herkkiksiä on paljon! :)
Itse en pärjää ilman apteekin ceralan plus -rasvaa. Laitan sitä sekä kroppaan että naamaan, ja jos kokeilen joskus jotain muuta niin parissa päivässä ilmestyy kuivia atopialäiskiä. Toivottavasti sen valmistusta ei lopeteta ikinä! :D

Jenska
152/273 | 

Kiva lukea arvostelua näistä itselläkin käytössä olevista tuotteista, kiitos :)
Pakko sanoa, että ilman Favoran meikinpuhdistusinetta ja kasvovoidetta en tulisi toimeen! Täydelliset tälläiselle hajusteallergiselle korppunaamalle.

varpu
153/273 | 

Olen aina ollut vähän hajamielinen kaikkien rasvojen ja putsareiden suhteen. Mikään ei tunnu erityisen hyvältä taikka sitten huonolta. Minulle onneksi sopii esimerkiksi perinteinen bepanthen, jota tarvitsen nykyään päivittäin huulille. Mutta ehkä minun niksini on vedenjuonti, sen jouiduin ihan opettelemaan, mutta nyt on koko kroppa paremmassa kunnossa.

154/273 | 

kuorinta saunan jälkeen ja sitten kosteutus. Ihoni on näin talvella erittäin kuiva ja huonossa kunnossa, mutta viikottaisella kuorimisella ja päivittäiselllä kosteuttamisella sen saa pysymään sutkoht hyvässä kunnossa.

Ja suoraan sanottuna pitäisi varmaan kokeilla jtn apteekin herkälle iholle sopivaa rasvaa, sillä kasvoni ärsyyntyvät hyvin helposti normaalista rasvasta.

Anneh
155/273 | 

Illalla ennen nukkuun menoa sipaisin AINA ja siis ihan aina baari-illan jälkeen tai veneretkellä Bebanthenia huuleen. Ja rohtuminen on pelkkä muisto!

Kaniini
156/273 | 

Miten ihmeessä voit atoopikkona olla ilman vartalovoidetta? Kyllähän vartalollekin löytyy hyviä ei allergisoivia tuotteita. Itse en atoopikkona voisi olla ilman kosteutusta (laadukasta sellaista) koska kutina ja ihottuma muodostuisi sietämättömäksi. Mutta jokainen tietysti tuntee oman kroppansa ja päättää miten sitä hoitaa. Tuosta hiusväriallergiasta sen verran että siinä suurin allergianaiheuuraja on parafenyleenidiamiini jota on oikeastaan kaikissa kauppa- ja kampaamoväreissä. Eli vaikka monissa väreissä mainostetaan että ei ole ammoniakkia niin ei se ole se yleisin allergianaiheuttaja vaan nimenomaan parafenyleenidiamiini. Itselläni allergiatesteissä vuonna 1998 jo selvisi kun päänahkani ja korvanlehteni olivat pahan ihottuman vallassa mustasta hiusväristä. Tosin kampaamoissakin on onneksi ainakin yksi ihan suosittukin hiusväri jossa ei ole hapatteita eikä tuota p-fenyleenifiamiinia (enkä puhu nyt mistään yrttiväreistä tai hennasta enkä kasviväreistä vaan ihan tavallinen väri jolla ei kuitenkaan saada luonnollisestikaan mitään radikaaleja muutoksia mutta väri hoitaa ja antaa kiiltoa). En sen kummemmin halua mainostaa mutta olen löytänyt useitakin kampaajia jotka tietävät tästä allergiasta joka on hyvä juttu.

Itse arvontaa ajatellen en tulisi toimeen ilman laadukasta herkkäihoisen silnille tarkoitettua silmänympärysvoidetta. Olen niin herkkäsilmäinen että monet voiteet saavat silmäni kirvelemään, mutta onneksi on eräs ihana ammattilaissarja, jossa herkän ihon tuotteet rauhoittavat silmänympärykseni ja vielä kiinteyttää jo 36 vuotiasta ihoani eli ehkäisee ryppyjäkin ja on silti hellä.

Jaana
157/273 | 

Kesällä riittää satunnaisesti levitetty aurinkovoide mutta talvella tuntuu että iho huutaa kaikki maailman rasvat. Bebanthen kaiken muun lisänä on huippu mutta joo tekee sen ällö rasvasen olon josta myöskään en pidä. Pakko kokeilla kookosöljyä kun se on niin monen luottotuote. Matkaputsarina favoran tuotteet käytössä mutta jostain syystä en ole ostanu normikoossa.

Riikka
158/273 | 

Kylmä vesi ja kosteutus! Ihan ehdoton juttu käydä viileässä suihkussa - kuuma vesi kuivattaa ihoni niin pahasti ettei tosikaan. Jotain rasvaa vähintään kerran pari viikossa vielä iholle suihkun jälkeen (joskus myös vauvaöljyä) ja iho kiittää :)

Norppa
159/273 | 

Kun haluan oikein helliä ihoani levitän kasvoille avocado-öljyä kevyen kuorinnan ja puhdistavan naamion jälkeen. Ei jätä pitkäksi aikaa rasvaista tunnetta iholle, vaikka toisin luulisi.

Shayja
160/273 | 

hmmm...niksi? Ehkä se on se, että vasta viime vuosina huomasin että niilla samoilla tuottailla, millä kesä menee helposti, ei enää pärjääkään talvella.. dumb-ass. Tarvitsee syväkosteuttavia rasvoja ja naamioita ja liiankin usein kortisonirasvoja. (Yksi atoopikko nostaa kätensa pystyyn.)

Marja
161/273 | 

Päivittäinen kasvojen pesu aamuin illoin sekä riittävä kosteutus on omalle rasvanaamalleni ihan ehdoton. Olen myös koukussa ihon kuorimiseen.

Sanna
162/273 | 

Kivan oloinen arvonta!

En meinannut saada talvikuivaa ihoani kosteutumaan millään, kunnes tuskastuin ja tempaisin Vitalista parina iltana koko nassuun. Toimi.

Tiinanen
163/273 | 

Viime syksynä yhdellä viikon Lapin reissulla selvisin pelkällä vedellä. Ei rasvoja, seerumeja tai "kolmivaiheista ihonpuhdostusta" ja ihoni ei koskaan ole ollut niin hyvässä kunnossa.
Tuon reissun jälkeen olen karsinut purkkiarsenaalia ja todennut että oma ihoni voi paljon paremmin kun jättää sen hölväämisen ja sörkkimisen vähemmälle. Olen jotenkin ollut mainostajien ja naistenlehden otteessa ja kuvitellut että varsinkin kun ikää tulee lisää niin tarvitaan kaikenmaailman naamioita, tippoja ja seerumeja.

Nyt olen kuitenkin useamman kuukauden mennyt puhdistusgeeli, kasvorasva ja silmänympärysvoide- kombolla. Silloin tällöin kuorinut kasvoja. Oma iholle vähemmän on enemmän.

kooär
164/273 | 

Huh, luettuani kokemuksiasi tuotteista tajusin, että en käytä oikeastaan mitään kolmekymppisenäkin jo ehkä vaadittavia mönjiä.. O.o
pitäisi varmaan jo harkita?!? :D kuivaan taipuvaiseen ihoon käytän pahimman kiristyksen ja karheuden aikana rasvaa.

Saarus
165/273 | 

Paras vinkkini ja oma ehdoton must-juttuni on Ehdoton meikkien pois peseminen illalla. Itsekin tosi herkästä atooppisesta ihosta kärsivänä olisi katastrofi mennä nukkumaan silmämeikkien kanssa. Aamulla simmut olisivat varmaan umpeen muuratuneet. Vähäinenkin ripsari pestään illalla pois. Piste. Toinen ehdoton juttu on rasvaus/kosteutus. Pesun jälkeen heti kosteutta nassuun, muuten tuloksena on kiristävä rusina ja varhaisiän rypyt olisivat jo matkalla luokseni... Myös kuiva kroppa vaatii aina suihkun jälkeen perusvoideläträyksen; se voi olla joko rasittavaa tai oikean asenteen kanssa ihana hemmottelu-luksus-hetki!

Meiju
166/273 | 

Kyllä se huulirasva joka jyllää kesät talvet, vartaloa ei millään jaksa rasvata läheskään niin paljon kuin talvi vaatisi. Käsien rasvaus iltaisin ja puuvillahanskat päälle on uusi mukava iltarutiini.

Susku
167/273 | 

MItään varsinaista luottoniksiä minulla ei ole, mutta olen neuroottinen siitä, että joka ilta tulee kasvot pestä meikeistä. Ja jos unohdan väsymyksissäni rasvata kasvoni, joudun hyppäämään sängystä ylös takaisin peilin eteen läträämään voiteilla, vaikka kuinka väsyttäisi. En ymmärrä ihmisiä, jotka baari-illan jälkeenkin vain menevät tyytyväisinä nukkumaan ilman kasvojen pesua ja kosteutusta, minulla ei ainakaan toimisi ikinä! :-)

aimy
169/273 | 

Ihon päivittäinen pesu ja kosteutus, kuten arvata saattaa. Meikkivälineiden pesu on myös tärkeää! Joskus pesuvesi saattaa olla jopa liasta mustaa. Puistattavaa ajatella että on sutinut iholle meikkiä sellaisella välineellä.

Dina
170/273 | 

Mä en herää aamulla, jos en pääse pesemään naamaani. Jotenkin rähmäinen ja väsähtänyt olo siihen asti, että pääsee kastelemaan nassun vedellä.

Maaku
171/273 | 

Kun on taistellut monta talvea kuivan hilseilevän ihon kans niin parhaaksi kikaksi on osoittanut päivässä pari litraa vettä, sinkkiä, d-, b12-vitamiinia, piimaxia purkeista ja kaiken pelastava Lumenen sos rauhoittava voide

janique
172/273 | 

Oma niksini on sinun blogista bongattu Moa the Green balm! Aivan ihana tuote, jota ilman en enää voi elää. Rasva taltutti pahan ihottuman ja käytän Moaa päivittäin huulivoiteena. Lisäksi auttaa kaikkiin näppyihinkin; mihin tahansa! Päivittäin käytän myös Favoran tuotteita, jotka hellii tätä santapaperinassua. :)

Tanja
173/273 | 

Talvella kuivaan ihoon ei meinaa mikään rasva riittää, silloin turvaudun oliiviöljyyn. Varsinkin saunan jälkeen. Toimii:)

puolikäytös
174/273 | 

Kärsin myös atooppisesta ihosta, enkä tulisi toimeen ilman apteekin paksua perusvoidetta. Ihoni on täysin riippuvainen rasvasta ja mikä tahansa voide ei kelpaa. Suihkussa ei siis voi käydä jos rasva on loppu, sillä ihottumat ilmaantuvat heti ilman rasvausta. Ongelmana onkin rasvan tahmaisuus ja sen päälle meikaamminen on haastavaa. Omistan kyllä joitain ohkaisempia ja allergisille tarkoitettuja päivävoiteita, mutta ne eivät kosteuta ihoa riittäväti. Olen myös allerginen kaikille hajusteille ja ylimääräisille kemikaaleille. Kaiken maailman hajuvedet ja hajukynttilät ovat siis pannassa. Parhaita hajusteettomia hiuslakkoja ovat Herbina ja Dermosil!

anneee
175/273 | 

Siirryin raskausaikana käyttämään vartalolla jojobaöljyä, joka on luonnollinen kosteuttaja vailla lisättyjä keinotekoisia ainesosia. Toisinaan käytän kosteusvoiteena myös Waleda baby -sarjan kosteusvoidetta, samaa rasvaa kun voi sipaista vauvankin iholle :) Ja juon paaaljon vettä ja kesällä aurinko tekee iholle niin hyvää :) toki aurinkoloma talven keskelläkin hellii ihoa :)

Marjaani
177/273 | 

No en nyt tiedä, onko tämä varsinainen ihonhoitoniksi, mutta ilman tätä (pakkomielle-)rutiinia en osaa enää olla. Minulla on aina ollut epäpuhtauksiin taipuva iho ja keksin, että räpläämällä epämääräisesti kasvojani epäpuhtaudet vain leviävät. Siispä otan kasvorasvaa kämmensyrjälle ja levitys tapahtuu hienosti jokseenkin niin, että etusormella levitän voidetta otsalle, keskisormella poskille ja nimettömällä nenälle ja leualle. Tässä ei oo kyllä mitään järkeä, mutta en osaa levittää voidetta esim. kaikilla sormilla koko kasvoille :D. Ihan oikea neuvo onkin sitten hyvä ruoka ja veden juonti :).

jensu
178/273 | 

Mun luottotuotteeni on Bepanthen. Olen myös atoopikko, ja yleensä näin talvisaikaan kärsin kuivista huulista ja suunympärysalueesta. Olen todennut, että minulla Bepanthenin rasvaisin versio pitää ongelma-alueen parhaiten kosteutettuna.

L
179/273 | 

Oon itse aivan pulassa tän samperin atooppisen, ihottumaisen, kettumaisen ihoni kanssa. Krääh. Ainoa niksi, joka tulee mieleen, on se, että myös atoopikon kannattaa käydä suihkussa säännöllisesti (vaikka lääkäri sanoikin joskus, että kerran viikossa, yök). Mulla ainakin alkaa kutista iho ja päänahka vielä pahemmin, jos en käy suihkussa. Ja hitsi, että tulis tarpeeseen uudet rasvalöydöt.

Anna
180/273 | 

Suolasaippua. Käy kuorinnasta, ei ole liian kovakourainen käytettäväksi useamminkin kuin kerta viikkoon, ja tuntuu häivyttävän vanhoja aknearpiakin. Kannattaa!

Alexilo
182/273 | 

Atoopikkona ja herkkäihoisena tämä arvonta tulisi enemmän kuin oikeaan osoitteeseen! :-)
Oma must-juttuni on ehdottomasti kasvojen kosteutus, ilman sitä ei elämästä tulisi mitään.. Viimeisin ihastukseni on nimenomaan kosteuttava seerumi kosteuttavan voiteen alle, niin tämäkin korppu on hetken kosteutetumpi.. Tuotteet herättivät kovasti mielenkiintoni, jos arpaonni ei suosi täytyy varmaan lähteä tuhlailemaan apteekkiin! :)

Hen
183/273 | 

Ei päivittäinen, mutta paras vinkki on hunaja-kahvinporo-kuorinta. Siis käyetyt kosteahkot kahvinporot ja hunajaa, sillä sitten hinkutellaan kasvot, huulet ja vartalo. Ai että, kuinka siitä jää kosteutettu ja puhdistunut fiilis! Aivan täydellinen! Samalla huomaa kuinka paljon rasvaa kahvissa onkaan, hupsis. Halpaa ja ekoloogista!

Marion
185/273 | 

Korppuihoinen kuivanaama täällä hei!

Ihoni kunnosta päätellen taidan pikemminkin itse olla luottoniksien tarpeessa, kuin olla antamassa niitä muille... :)

Joka tapauksessa: en meikkaa, juon runsaasti vettä, vältän turhia pesuja ja liian vahvoja pesuaineita, sekä hoidan ihoa kosteusvoiteilla. Nyt on työn alla löytää sopiva kosteusvoide - ihoni on ollut harvinaisen kuiva ja kiristelevä tänä talvena. Eli rasvaa naamaan, ja toivotaan ettei se tipu tielle? ;D

nappi
186/273 | 

Ihon kosteutus on se tärkein! Ilman sitä näyttää käärmeeltä joka luo nahkaansa.

ellu
188/273 | 

Ihana tää sun blogi :)

Mun ihan ehdoton suosikki on dermosilin mustaherukkakäsivoide, ittellä on tosi kuivat kädet ja se on auttanu tosi hyvin.

Mirelle
189/273 | 

Atooppisen ihoni pelastus... kookosöljy. Niin päänahalle kuin ihollekin aivan loistava tuote. Lisänä herrrrkullinen tuoksu :)

tvbj
190/273 | 

Lopetin yövoiteen käyttämisen noin kymmenen vuotta sitten. Iltaisin puhdistan kasvot huolellisesti ja sen jälkeen annan ihon hengittää ja itse rasvoittaa itsensä. Sen jälkeen en ole kärsinyt kuivasta ja jopa hilseilevästä ihosta.

Aamuisin rasvaan Nivealla, sillä klassisella sinisestä purkista. Eikä ainakaan vielä, vähän päälle nelikymppisenä ole ongelmaa rypyistä ;)

Anni
191/273 | 

Hei,
hyvä konsti on välillä jättää voiteet ja muut kokonaan pois, esim. vain yön ajaksi tai pitempään. Usein se rauhoittaa ja tasapainottaa ihoa kivasti, vaikka voikin aluksi tuntua vähän oudolta. Sitten välillä voi vaikka käyttää voiteita vähän paksummin. Usein itselläni ainakin toimii tuollainen vuorottelu. Anni

Elina
192/273 | 

Kasvojen pesu aamuin illoin on sellainen rutiini, jota en osaa jättää väliin. Madaran pesuvaahto ja syväkosteuttava fluidi ovat toimineet toistaiseksi parhaiten sekaihollani.

Piia
194/273 | 

Suolavesi! Vanhin voitehista... Nostaa elimistöstä veden pintaan ja kosteuttaa siis sisältä päin, luonnollisesti.

käyttäjä-5311
Liittynyt17.11.2014
195/273 | 

Omat kauneuskikat ja luottotuotteet ovat ruususuola saunoessa, clarinsin kasvojen pesuaine, kookosöljy suihkun jälkeen ja bepanthenia kuiviin kohtiin. Favoran seerumista sain näytteen kotiin ja se oli ihan parasta.

Helmililjanen
196/273 | 

Mulla on rasvaisuuteen taipuvainen sekaiho. Näin talvella - varsinkin kovilla pakkasilla - iho vetää kuitenkin ihan korpuksi. Kovimmista pakkasista selvisin Dermosilin talvivoiteella, jossa ei ole tippaakaan vettä. Sitä siis nassuun. Muualle levittelen ihania Bodyshopin vartalovoi-tuotteita, joista uusin ihastus on passion hedelmä. Joskus tuoksuöveri piristää kummasti päivää, vaikka muuten aika herkkä hajusteille olenkin...

Emmiu
197/273 | 

Pesen meikit pois Dermosilin vitamin-E puhdistusvaahdolla. Viimeistelen puhdistuksen kasvovedellä ja lopuksi kosteusvoide :)

jenski
198/273 | 

Mun täytyy nyt sanoo että mulla ei kyllä hirveesti niitä rutiineita ole. Talvisin kyllävähintään saunassa käynnin jälkeen rasvapurkki on ystävä, mutta yleensä se riittää sitten sinne seuraavaan saunomiskertaan asti :)

Jennie
199/273 | 

Viikoittainen kasvojen kuorinta+kosteusnaamio -hemmotteluhetki. Myös The Body Shopin hamppukasvovoide on aivan ykkönen kuivalle iholle!

200/273 | 

Hmmm.. Saatan olla vähän tylsä, mutta en ikinä enää osaisi olla ilman sitä Labellon tummansinistä huulirasvaa. :D Se on lohduttavan toimiva.
Toinen uudempi ihonhoitoniksi on se, etten kuuraa ja hinkuta naamaani liian usein. Käytän saippuaa vain pestessäni meikkejä, muuten pyyhkäisen kasvojani vain kasvovedellä ja kosteutan kosteusvoiteella.

japs
201/273 | 

Perusniksit kunniaan: aamuin illoin pesu ja rasvaus, ja pri kertaa viikossa kuorinta ja kasvonaamio - toimii!

nimetu
202/273 | 

Jatkuvasta (ollu joku ~vuoden enemmän tai vähemmän päällä) nuhasta kärsivänä joutuu niistämään ihan sikana ja se kuivattaa nenän ja sen ympäristön ihan täysin kunnolla "hilseileväksi", joten hyvin neuroottisesti rasvaan sitä vähän väliä ja rasvapurkkeja on pitkin kämppää, jotta tarpeen tullessa se on aina käden ulottuvilla. :D Saunassa käydessä levitän naamaani hunajaa naamioksi, eikä haittaa vaikka vähän valuisi huulilekkin :p

Henni
204/273 | 

Ykkösniksini on nukkua kunnolla joka yö. Huonosti nukutun yön jälkeen naama tuntuu harmaalta ja roikkuvalta ja silmäpussit kuin taatelit.

kakkosniksinä pidän säännöllistä kasvojen puhdistusta ja rasvausta, koska talvi murjoo silmäluomeni totaalisesti. Tosin kuluvana talvena ennen käyttämäni rasvat ei ole toimineet kuten ennen, joten taidampa lukea tästä kaikki rasvavinkit. :D

Henni

Ja puhdistusvaahdoista kaikkein paras on ehdottomasti Natuviven tyrni. Se ei kuivata, mutta puhdistaa hyvin.

Sinnu
205/273 | 

Ihoni on talvella kuiva ja kesällä kasvot rasvoittuvat - niinkuin monella suomalaisella. Nyt talviaikaan lätkin kasvoille suruitta Apo Basen ja Aqualan niitä toiseksi rasvaisimpia perusvoiteita. Aamulla seerumi ja silloin tällöin Nuxen öljyä. Dr.Hauschkan tuotteet ja "rutiini" oli viimeksi kesällä käytössä, ja täytyy sanoa että hillitsi kasvojen rasvoittumista kun iho oppi olemaan niin, että illalla homma päättyi kasvoveteen ja aamulla kasvoveden päälle tuli öljyä (rasvoittuvalle kesänassulle öljyä, hillitsee talin eritystä).

amaji
206/273 | 

Juurikin tuo silmänympärysvoide, harvemmin meikkaan joten ei sen takia tule välttämättä käytettyä putsareita ja olen aika laiska hoitamaan ihoani mitenkään, mutta jotenkin tuota silmänympärysvoidetta tulee laitettua ja uskoteltua itselle että se riittää :D

iina
207/273 | 

Ihonhoitoon paras on vaselin! Se on riittoisa ja tekee kuivista huulistani pehmeät. Talvisin laitan vaselinia myös nenän limakalvoille, sillä ne ovat talvisin niin kuivat. Vähän ohi ihonhoidon on voitelevat silmätipat, joita ilman en tulisi toimeen päivääkään!

208/273 | 

Ainoa niksi, jota ilman en voisi elää: yövoide. Jos unohdan laittaa yöksi voidetta etenkin talvella - fail. Päivävoidetta ilman voin olla, mutta yön aikana tapahtuvaa kosteutusta ilman ihoni ei voi olla.

confetti
209/273 | 

Nyt on paha, olen aina ollut maailman surkein ja laiskin ihonhoidossa, ja siitä huolimatta selvinnyt suht ehjin nahoin (he he). Vasta nyt kolmekymppisenä tosiaan alkaa ensimmäiset kuivuusrypyt ilmaantua. Mutta yksi juttu, mikä on muuttanut merkittävästi oman ihoni kuntoa on ollut se, että olen alkanut käyttää vain meikkejä, jotka saa pestyä pois lämpimällä vedellä. Sensain ripsiväriä ja Goshin rajauskyniä :) (Ei niitä kaikkein tiukimmassa istuvia paintpotteja vaan kynämallin long lasting eye linereitä, heh.) Niiden lisäksi riittää pelkkä kosteusvoide suihkun jälkeen \o/

Jonsku
210/273 | 

Ilman käsirasvaa en pärjäisi, sitä laitan aina käsien pesun jälkeen. Koookosöljy toimii vartalovoiteena ja estää karvatupentulehduksia. (Luomu)kookosöljy toimisi varmasti raskauden aikanakin, itse ainakin pelkäisin raskausarpia. Huulirasva on myös pakollinen tuote, tällä hetkellä käytössä erittäin hyvin toimiva Madre Bees mehiläisvahaa sisältävä luomuhuulirasvapuikko.

alisa
211/273 | 

Nyt kun ihoni on todella kuiva, levitän suurimpiin kohtiin iltaisin Nivea Cremeä, ja aamulla iho on ihanan pehmeä kuivan korpun sijaan!

Audrey
213/273 | 

Herkkäihoisena ja -silmäisenä ihan ehdoton rutiini on huolellinen meikinpoisto - ja hyvä ihon rasvaus tietysti :)

Karolina
215/273 | 

Täällä myös yksi superherkkisihoinen! Eli atopiaa, allergiaa ja kaikkea siltä väliltä löytyy, ja siksi itsekin olen aika tarkka siitä mitä kasvoilleni (iholleni ylipäätään) laitan. Olen itse ollut hurjan tyytyväinen Cliniquen vaaleanpunaisiin tuotteisiin, joista olen löytänyt iholleni todella hyvät kosteuttajat. Kesällä kevyempää ja talvella tuhdimpaa. Oivalliset tuotteet! Suosittelen. :))

Olisi kiva löytyy muitakin hyviä tuotteita! Favoran tuotteet olisivat varmasti kokeilemisen arvoisia. :))

nuuna
216/273 | 

Ennen olisin sanonut että paras keino pitää (oma) iho kunnossa on popsia e-pillereitä (eheh....) sillä olen vanhemmiltani perinnöksi saanut nopeasti rasvoittuvan ihon jonka seurauksena epäpuhtauksia syntyy ja paljon. E-pillereiden syömisen lopettamisen jälkeen iho on taas huononemaan päin, mutta hyvä putsari ja kasvovesi pitää ihon edes siedettävässä kunnossa, ja käyttämäni matiksen tuotteet ovat poistaneet rasvoittumisen lähes kokonaan. Riittävä kosteuttaminen on myös tärkeää, tästä en tingi (:

Elliina
217/273 | 

Oma luottotuotteeni jo teini-iästä asti on juurikin Favoran puhdistusgeeli. Kerran erehdyin ostamaan Favoran toista kasvojen puhdistusainetta eikä näitä kahta pysty edes vertaamaan. Geeli on ihan ykkönen, koska se poistaa meikin todella tehokkaasti ja hellävaraisesti, eikä tuota mainitsemaasi rasvaisuuden tunnetta jää ollenkaan. Mutta kieltämättä tuo puhdistusvaahto jäi nyt kummittelemaan mieleen. Ehkä uskaltaudun kokeilemaan sitä :)

Iina
218/273 | 

Vauvojen vaippa-alueelle tarkoitettu sinkkivoide on todellä hyvä kasvoille :-D Kyseistä voidetta saa ruokakaupasta, maksaa vähän ja on hyvä. Aika paksua rasvaa, eikä sisällä vettä joten toimii tosi hyvin iholle joka on todella kuiva.

Ihmettelen hieman, miten olet Niina voinut jättää vartalonhoitotuotteet pois atoopikkona? Itselläni kutina olisi niin karmeaa, että hulluksi tulisi ilman kunnon paksuja allergia- ja astmaliiton hyväksymiä talvivoiteita. Vauvaöljy toimii myös todella hyvin :-)
Sitä saa samalta hyllyltä kuin sinkkivoidetta.

Nelliina
Liittynyt10.9.2015

pikavastauksena, tämä vähän hämmentää minuakin, ja luulen että raskaudella voi olla jotain tekemistä asian kanssa että ihoni voi paremmin kuin vuosikausiin. Samaten kynnet kasvaa niin järjetöntä vauhtia että jeez! Mutta sehän vain kertoo siitä että hetki on ohimenevä, ens talvena taidan olla taas tiukasti rasvapurkin äärellä :D

Bloggaan osoitteessa: http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/nelliina

Rentoja otoksia SoMessa: Instagram | Facebook

naekli
219/273 | 

Pintakuiva ja rasvoittuva ihoni tarvitsee säännöllistä kuorintaa sekä rasvausta.

Noora
220/273 | 

En tulisi toimeen ilman runsasta vesimäärää. Paljon sisäisesti, että ulkoisesti. :)

Venla
221/273 | 

Favoran tuotteita olisi todellakin kiva kokeilla! Mulla toimii ihonpuhdistuksessa Erisanin puhdistusemulsio, se poistaa myös silmämeikin kokonaan eikä sen lisäksi tarvitse kasvovettä.

Peppi
222/273 | 

1. Body Shopin aloe vera -kasvovoide. Olen atoopikko mutta tämä tuote on pitänyt ihoni kurissa jo vuosia!
2. runsas vedenjuonti sekä hyvien rasvojen nauttiminen, eli avokadoa, oliiviöljyä ja pähkinöitä salaatin sekaan! :)

Heidi
223/273 | 

Kosteuttava kasvovesi on ihan must suihkun jälkeen. Ja ylipäätään silmänympärysvoide, sitä ilman ei voisi olla.

Ja vinkki, jos tykkäsit Favoran kasvosuihkeesta niin kokeile Avenen lähdevettä. Myöskin suihkepullossa ja toimii vaikka mihin tarkoitukseen. Käyttänyt kyseistä tuotetta jo noin 10 vuoden ajan joka ikinen päivä ja siitä en myöskään luopuisi :)

Elii
224/273 | 

Näin talvisin ihoni kuivuu todella kuivaksi, mikä on täyttä tuskaa! Vartalon saa kosteutettua parhaiten kookosöljyllä, mutta naama tarvitsee vähän tujumpaa tavaraa. Pahiten minulla kuivuvat kuitenkin nenänpielet ja huulet, mihin minulla parhaiten toimii perinteinen pebanthen ja mehiläisvahavoide. Tärkeäähän on myös sisäinen kosteutus, joten aamulla lusikallinen kylmäpuristettua hamppuöljyä naamariin. ;)

Mirka
225/273 | 

Mun vinkit ei oo mitenkään uusia tai ihmeellisiä, mutta kauneusnunet ja vedenjuonti auttaa aina! Ja se, ettei oo stressiä, hehe.
Itsekin kärsin atooppisesta ihosta, enkä oo vielä löytänyt mitään kunnon luottotuotteita itselleni... Kaikenlaista on tullut testailtua - toiset toimii paremmin, toiset huonommin : D Biothermilla ja Cliniquella on ollut mun mielestä hyviä rasvoja, kasvopesuja ja -vesiä ainakin... Favoran tuotteita en oo koskaan tainnut ees kokeilla, kiinnostais kyllä!

Varjosudenhetki
226/273 | 

Ei mulla oikein ole mitään niksiä. Olen noin kymmenen vuotta etsinyt täydellistä kasvojen ihonhoitosarjaa mutta ei ole vielä tärpännyt. Kiinnostaisi kokeilla tuo Favora.

Yritän juoda paljon vettä ja muutenkin elää terveellisesti. Dermosilin Fresh Balance-geelivoide toimii aika kivasti ihollani kosteuttaen, muttei ole liian rasvainen.

Jasmin
227/273 | 

Ihana yhteistyö! <3 Varmasti kokeilen Favoraa kun seuraavan kerran tarvitsen ihonhoitotuotteita. Nimimerkillä Atoopikko ja herkkis muutenkin

Mutta hmm, varmaan tärkein päivittäinen ihonhoitooni liittyvä rutiini on silmämeikin putsaaminen punaisella eli rasvaisella Apobasella :---D siis kun ensin on poistanut ripsivärit lämpimällä vedellä, niin sitten vaan Apobasea vanulappuun ja hellävaraisesti hieroen loputkin jämät silmistä pois. Tätä olen käyttänyt jo lähemmäs 10 vuotta eikä ole sinä aikana ollut enää kertaakaan hilseileviä ja kuivia silmäluomia tai muitakaan silmiin liittyviä ongelmia :)

Katsu
228/273 | 

Suolasaippua! En ole kauaa edes tiennyt sellaisesta, mutten enää tiedä miten olen joskus pärjännyt ilman. Iltaisin kasvojenpesun yhteydessä levitän suolasaippuaa kasvoille, annan kuivahtaa ja huuhtelen pois. Kasvojen näpyt ja mustapäät ovat vähentyneet huomattavasti, ja iho tuntuukin sileämmältä :) Jos suolasaippuan käyttö unohtuu, niin ihoni alkaa taas puskea epäpuhtauksia pintaan.

Sanna
229/273 | 

Ihon kuorintaan (yleensä huulet ja jalat) tulee käytettyä sokerista ja oliiviöljystä tehtyä seosta. Kasvoille pesuun Avecydia ja talvisin kosteuttamaan Decubalin face creami, kesällä selviää esim Aqualan L:llä.

230/273 | 

Mun niksi on iltaisin kaksoispuhdistus ja aamuisin kasvojen pesu pelkällä kasvoveteen kostutetulla vanulapulla :)

Hienoa kuulla, että olet löytänyt huulirasvan, joka ei aiheuta ongelmia! Itsekin ostin tänään ko. tapauksen ja aika kelvolta vaikuttaa :) Ihan täysin hajusteetonhan sarja ei ole, muistaakseni putsareissa taisi olla hajusteet neutraloimassa raaka-aineiden tuoksun? Mutta seerumi ja sy-voide kiinnostavat kuin puuro hullua!

Tiia
231/273 | 

Olen 24-vuotias, ja käyttänyt silmänympärysvoidetta jo 10 vuotta :D Yläasteikäisenä luin jostain nuortenlehdestä, että sitä pitäisi alkaa heti läträämään naamaansa, kun aloittaa silmämeikin käytön. Eli siitä lähtien olen ollut sen suhteen lähes neuroottinen :D

Toinen mitä teen, on veden tankkaus. Huomaan heti, että naama alkaa kukkia, jos riittävä veden juonti unohtuu.

Aniliini
232/273 | 

Suolasaippua, tosin ei ihan jokaisena päivänä. Olen myös atoopikko ja tänä talvena on kasvoissa ollut oikein kivasti ja ihanasti hilsettä ja kaikenlaisia nyppylöitä, näppylöitä ja läiskiä. Pesun ja rasvauksen jälkeen naama hohkaa kirkkaanpunaisena, ja meikkaaminen on ollut sula mahdottomuus. Suolasaippua on kuitenkin kosteuttanut ihoa todella hyvin, hävittänyt osan nypyistä ja punoitus on tiessään. Toissailtana pesin kasvot suolasaippualla ja aamulla ihan oikeasti pääsi itku kun peilistä ei tuijottanutkaan suohirviö kaikilla paiseilla, vaan ihan ihmistä muistuttava olento.

Superisti onnea tulevasta pienestä ihmisestä ja sopivien ihonhoitotuotteiden löytämisestä!

233/273 | 

Pakko muuten kysyä, että miten voit olla talvella rasvaamatta vartalosi ihoa, jos sinulla on atooppinen iho? Öljyjähän voi käyttää raskaana ollessakin, ne eivät ole pahiskemikaaleja :) Se onkin se "kauneusvinkkini", että liian kevyttä voidetta (myös hiustenhoitoainetta) voi boostata lisäämällä siihen pari tippaa öljyä. Jojoba- kookos ja arganöljyt ovat käsittääkseni suosittuja.

Nooris
234/273 | 

Pakollinen ja paras atoopisen ihoni pelastaja silmänympärysiholle on Avenen Soothing eye contour creme. <3

KatjaV
235/273 | 

Ihana arvonta, ja aivan lempparisarja tuo Favora :)

Itselleni spesiaaliongelmana ovat kuivat kyynerpäät, ja olen oppinut sipaisemaan niihin superpaksua voidetta aina nukkumaan mennessä. Ei sottaa vaatteita, ja toimii.

Toivottavasti onnetar suosii!

Emilia
236/273 | 

Kyllä näin "kolmepkymppisenä" itselle tärkeintä on se säännöllinen puhdistus ja kosteutus, joka aamu ja ilta. Itsellä aika haastavaa tämän naaman kanssa myös välillä, joten varsinkin talvella saa olla tosi varovainen ja tarkka siitä että miten sitä ihoa hoitaa. Eli ylipäätään päivittäisen rutiinin olemassaolo on se mitä ilman en tulisi toimeen :-) Kuulostipa muuten tosi lupaavilta nuo Favoran tuotteet!

V
237/273 | 

Luottoniksi on vedenjuonti (kuten näköjään monilla muillakin), josta tosin pitää muistuttaa itseään jatkuvasti. Oon myös yrittänyt vähentää turhaa suihkussa käyntiä, koska iho kuivuu siitä tosi paljon.

Nonna
238/273 | 

Niinkuin jo pari muutakin ovat vastanneet, vannon minäkin kookosöljyn nimeen. Se vaan auttaa kaikkeen!

allekirjoittanut
239/273 | 

Luotto kauneudenhoirutiini on aamuin illoin puhdistus, kasvovesi ja rasva. Yön ajaksi mahdollisille näpyille bebanthenia ja aamulla tilanne huomattavasti parempi! :)

MariR
240/273 | 

Illalla puhdistan kasvot meikinpoistoaineella, mutta aamulla pyyhin vain vauvojen puhdistusliinalla. Iho ei kuivu ollenkaan niin pahasti ja olisiko liinalla kevyt kuoriva vaikutus myös, koska ihon värikin pysyy tasaisempana:)

Creme
241/273 | 

Luottojuttu kasvojen hoidossa: riittävän monipuolinen ruokavalio, d-vitamiinilisä ja säännöllinen kuorinta ja naamio. Ja ihan perinteinen vitalis poskiin kovimmilla pakkasilla :)

Suvi
242/273 | 

Luottotuotteeni on vanha kunnon Nivean sininen pyöreä purkki, Cremekö se on? Aiempina talvina olen kärsinyt finneistä, mutta tänä talvena iho on pysynyt hyvänä tuon avulla. Jää vakikäyttöön!

Riksu
243/273 | 

Psoriaatikkona talvi hirvittävää aikaa, kesällä iho ei sentään kuivu niin paljon ja iho saa aurinkoa mikä helpottaa. Tää talvi on ollut jostain syystä vaikein tähän astisista, joten tylsästi täytyy sanoa että ne psorivoiteet on tällä hetkellä lempituotteet, saa ihme hilseilykuivumiset pysymään jonkin verran kurissa. Tän talven uutuuspiirre oli tosin huulien ihan järkyttävä kunto, tavalliset huulirasvat ei juuri auta, joten näppäränä likkana oon alkanu laittaa paksun kerroksen Ceridalia yön ajaksi huuliin. Myös vauvoille tarkoitettu sinkkivoide on pelastanut, suupielet on jatkuvasti joko auki tai arvilla siitä aukiolemisesta, mutta sinkkivoide häivyttää niitä aika hyvin.

244/273 | 

Mä taas en tulisi millään toimeen ilman huulirasvaa. :D Mulla on aina huulirasvaputeli mukana, joskus jopa kaksi.. mikään perus-Labello ei kelpaa (eihän se edes tehoa!), Blistexiä sen olla pitää. Tai no, Labello for Men -huulirasva on ihan jees myös. Siitä ei irtoa edes kiiltoa/makua/hajua.

Sanjana
245/273 | 

hmm. varmaankin ihan perinteinen rasvaus, iho kiristää tosi pahasti jos en rasvaa illalla. pesuaineesta en oo niin turhan tarkka, toisaalta pitäs varmaan olla kun on näin kuivuva iho. kosteuttava puhdistusvaahto ja kasvovesi nyt käytössä mutta iho yhä kuivuu joten paremmalle aineelle ois käyttöä!

Luomutukka
246/273 | 

Oma couperosa-sekaihoni pysyy kunnossa runsaalla veden juonnilla ja suomalaisia viljoja ruokavaliosta karsimalla. Ihonhoitorutiineihin kuuluu Favoran kasvovesi ja BodyShopin hamppukasvovoide (josta kyllä käytän arkisempaa naamarasva nimitystä :D). Täydellinen meikinpoistoaine on vielä hakusessa :)

Nitta
247/273 | 

Kuiva- erittäin herkkäihoisena talvi on tuskaa. Avenen tuotteet ovat tuoneet hieman apua punoitukseen. Bebanthene on toinen luottotuote. Favoraa kokeilisin mielelläni! Mukana arvonnassa.

Domppa
249/273 | 

Olen tylsä, mutta atoopikolla apteekin perus kosteusvoiteet on erittäin jees. Vielä kun niitä saa niissä hervottoman kokoisissa pumppupulloissa, niin eivät edes lopu heti kesken! :D

Miira
250/273 | 

Minulla on reilusti yli kolmekymppiseksi hyvä iho, mutta sekin kuivuu talvella niin, että pienet juonteet korostuvat. Otin tänä talvena käyttöön kaksi minulle uutta tuotetta, kosteuttavan kasvoveden sekä kasvoöljyn. Puhdistavia kasvovesiä en ole käyttänyt vuosiin eikä tämänkään tarkoituksena ei ole putsata, vaan "kuljettaa" öljyt ja voiteet ihon sisään. Hieron ensin kasvoveden iholle ja heti perään muut tuotteet. Eron huomaa heti, eikä iho ole kiristellyt kuivassa sisäilmassa lainkaan.
Pieni vaiva, mutta suuri hyöty. Suosittelen!

Elise
251/273 | 

Kuorinta on on minulle tärkeää ihonhoidossa, sillä saan ikävän karheuden tunteen pois kasvoistani.

kukkaisunelmia
252/273 | 

Tässä viime aikoina olen ajoittain käyttänyt Lumenen tehoöljyä, joka on hienosti poistanut kuivuutta ja kireyden tunnetta kasvoilta. :)

Pastilli
253/273 | 

Olen tällä hetkellä hieman hukassa herkistyneen +30v ihoni kanssa, joten toivotaan, että arpaonni suosii. :) Olisi mukava päästä testaamaan näitä tuotteita. Suosikkiniksini on kuorinta, kasvoille ja vartalolle. Tekee ihmeitä samealle ilmeelle. Lisäksi olen nyt talvella ihastunut Nivea Softiin kasvovoiteena, mutta kun pakkaset lähtivät ei se oikein enää käy liian paksun koostumuksen vuoksi.

FEV
Liittynyt9.8.2015
254/273 | 

Noi Favoran tuotteet on ihania, jatkuvasti käytössä. Mulla ei muuta luottoniksiä oikein ole, kuin säännöllisyys. Ei kait sellasta ihmeainetta ole keksittykään, että jos käyttää kerran vuodessa, niin ei se ihmeitä saa aikaiseksi.
Ja etenkin talvella iho kaipaa kunnon suojausta, paljon kosteutusta ja meikkivoide, joka suojaa ja kosteuttaa.

Ooppeli
255/273 | 

PS: Oli mielenkiintoista lukea muiden kommenteista uusia ideoita! Oma luottotuotteeni, jonka tiedän toimivan täydellisesti talven kuivattamiin käsiini on Weledan Tyrni käsivoide. Se antsaitsee ison sydämen! Imeytyy salamana, joten sitä pystyy käyttämään vaikka läträisi heti perään vedellä! Jättää ihon mattaiseksi ja ei ole mitään havaintoa rasvaisuudesta.

sinfuli
256/273 | 

Pakko kompata tätä aiempaa nappivastausta: "Ei mitään sen kummempia kikkailuja kuin pesu aamuisin pelkällä kylmällä vedellä ja iltaisin huolellinen meikinpoisto, oli se kotiintuloaika sitten 22.00 tai 04"

Ninah
257/273 | 

Aaamuin illoin puhdistus, myös kaula ja delktee-alue, kasvovesi ja rasvaus. Tärkein on kuitenkin silmänymärysvoide. Ilman sitä silmät näyttää tuvonneilta ja se pitää silmäpussit poissa;9

Mintsu
258/273 | 

Kunnon ihonpuhdistus on kaiken a ja o. Esim. Aqualan L voiteella tai Lumenen 3in1 puhdistusvedellä. Kerran viikossa kuorinta. Jos iho on kuiva/hilseilee laitan niihin kohtiin Lumenen sensitive touch SOS emulsiota.
Voi kun pääsisi kokeilemaan Favoran tuotteita. Varsinkin huulivoide kiinnostaa, kun itsellä on myös ollut samanlaisia ongelmia voiteen suhteen. Kohta kaikki apteekinkin huulivoiteet testattu :(

Tarja
259/273 | 

Kookosöljyä olen nyt pari viikkoa vartalon iholle kokeillut ja on kyllä auttanut atooppiseen kuivaan ihoon. Kasvojen ihon huolellinen puhdistus iltaisin ja kuorinta kerran viikossa ovat minunkin aseeni sekaihon kunnon ylläpitämiseen. Vielä kun löytäsi oikean voiteen. Oliskohan se tuo Favora?

Ansku81
260/273 | 

Wauuuuuuu mikä postaus.Täällä herkkisihonen joka ettii sitä omaa tuotettaan .Tällä hetkellä en tulis toimeen ilman paksua kasvorasvaa!!! Ihoa kiristää iha heti ku suihkust ulostaudun.Merkkinä Nivea Soft jota saa s marketista :) sopii koko vartalollekin. Tuo sun hajuherkkyys hihiii pisti naurattaan ku ite yrjösin tyttöö oottaessa jos ukko oli aamu kuudelt suihkauttanu dödöönsä ja heräsin ysin mais...hUh mikä lemu.Tytsy jo neljä enkä voi sietää Axeeeee! Jäi pahat muistot ;)

Sanddra
261/273 | 

Kyllä se vauvaöljy on se salaisuus! Sopii herkälle iholle ja kosteuttaa kuivimmankin ihon!

4 x mamma
262/273 | 

Ihoni kaipaa jokapäivä rasvausta, varsinkin kädet ovat kovilla. :-) Ei muuta kuin rasvapurkki/-tuubi kouraan illalla suihkun jälkeen ja käsille vaikka kesken työpäivän.♥

Mimmuli
263/273 | 

Huuleni kuivuvat helposti ja nopsaan, ja siksi joudun useampaan otteeseen päivässä rasvaamaan huuleni. Useammat huulirasvat eivät kosteuta tarpeeksi huuliani vaan jättävät inhottavan vahamaisen pinnan. Monesti olen joutunut turvautumaan jopa ihovoiteisiin, että huuleni tuntuisivat edes jonkin aikaa pehmeiltä.

piiam
264/273 | 

Kotitekoinen vartalonkuorinta 1-2 kertaa viikossa: Yhdet vanhat kahvinpurut, karkeaa merisuolaa 1-2 rkl, oliviiöljyä 2 rkl => sekoita, levitä iholle pyörivin liikkein, anna vaikuttaa hetki ja huuhtele

s_heidi
265/273 | 

Luottokauneusniksini (etenkin kesällä) on Body Shopin Moringa Body Butter. Siinä on jumalainen tuoksu, joka ei oo kuitenkaan liian voimakas omalle herkälle nenälle. Suihkun jälkeen kun levittää niin tuosta jää ihana viipyvä tuoksu eikä tarvitse mitään hajuvesiä.

266/273 | 

Hajusteeton sarja, ihanaa! En pidä kukkaistuoksuista joita yleensä puhdistustuotteisiin ängetään, monesti vielä liikaa omaan makuuni. Makeat hedelmäistuoksut ovat mun juttu - tai se hajusteettomuus.

Ei kovin kummoisia niksejä mulla, herkkä akneen taipuvainen iho kaipaa säännöllistä puhdistusta ja rasvausta/rauhoitusta sekä ihohuokoset supistamista. Taistelin pitkään turhaan finnitystä vastaan kunnes kokeilin Basiron-voidetta, joka alkoi samantien parantamaan mun ihoa.

Ooppeli
268/273 | 

Jouduin pyörittelemään hetken aikaa mielessäni, että mitä ne omat niksini olisivat. Lopulta päädyin näihin kahteen, jotka ovat runsas veden juonti sekä kerran viikossa tapahtuva kasvojen kuorinta. :)

270/273 | 

Ihossani ei ole mitään muuta kuin ongelmia - se on epäpuhdas, rasvoittuva, punottava ja pintakuiva. Olen kokeillut ihoni hoidossa kaikkea maidottomuudesta antibiootteihin ja sinkin yliannostukseen. Tämänhetkinen kokeilu vaikuttaa toistaiseksi toimivimmalta - vaihdoin normaalit voiteet kookosöljyyn ja ainakin tällä hetkellä iho kiittää. Toivottavasti tämä vindoin oli pelastus!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla